חוששים לבריאות תושבי השכונה - אנטנה סלולרית

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים
בשנה האחרונה , ישנו ריבוי במקרי הסרטן בשכונה שאני גר בה.
עלו טענות רבות שישנן אנטנות של חברות סלולר שמותקנות על גגות , או בבתים של תושבים.
מה יש ביכולתנו לעשות נגד תופעה קטלנית זו? האם מדובר במעשה שהוא לא חוקי?
איך ניתן לדעת מי ואיפה וכמה אנטנות יש בסביבה שלנו?

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #3 

אם כבר, אתם צריכים לחפש קווי מתח גבוה, ארונות חשמל בבתי ספר, כימיקלים באדמה או במים. הקרינה מאנטנה סלולרית חלשה מדי בשביל שיהיו לה השפעות כאלה, אלא אם (וגם זה בספק), אתה יושב פחות משישה מטר ממנה. כמעט כל הקרינה הלא מייננת שאנחנו סופגים בקשר לסלולר, זה מהמכשיר. למעשה, ככל שהאנטנה יותר רחוקה, או שיש פחות אנטנות, כמות הקרינה הסלולרית שאנחנו סופגים עולה. מי שחושש מקרינה סלולרית צריך לדרוש אנטנה קרובה, לא שיסירו. האנטנות ששורפים בכפרים הערביים (ולא רק שם), זה בגלל אמונות טפלות.

לא רק שהתקנת אנטנות לא אסורה, החברות הסלולריות מחוייבות על-פי חוק להתקין. משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, ומשרד התקשורת כולם מעודדים את החברות הסלולריות להתקין יותר אנטנות, לא פחות. (מבחינת החברות, עדיף לצמצם, התקנת אנטנה זה תהליך מסובך ויקר).

בזה שאתה קורא לאנטנות סלולריות "תופעה קטלנית" אתה רק מעודד את האמונות הטפלות שקשורות בנושא. אתה יכול באותה מידה לפתוח שרשור שבשכונה שלך מאמינים שרוחות רפאים קיללו את השכונה, ומה אפשר לעשות נגד "תופעה קטלנית" זו.

Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה על התשובה קודם כל
אתה מגיע מהתחום? מתעסק בזה?

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

לא יודע איפה אתה גר אבל שמעתי על מקרים באזורים בהם קיימות אנטנות כמו אזור צורן .
גם אני מאוד מודאג מנושאים כאלו ולדעתי כל אנטנה סלולארית מקומה אינו באזורי מגורים או לפחות מרחק סביר ממנו .
אני מנסה כמה שיותר להמעיט בשימוש במכשיר ומשתמש בו רק כשאין ברירה וחייבים ובבית רק בקווי .
הנוסחה של ככל שיש יותר אנטנות והן קרובות=פחות קרינה מדבר אולי על המכשיר עצמו -ולא על האנטנה .
בכל מקרה קיימות המון סברות לכאן ולכאן ויש לציין כי כל מוצר חשמלי כולל מחשבים ,ראוטרים,טלויזיות ,רסיברים וטלפונים אלחוטים,מיקרוגלים עוד מייצרים קרינה.
מצד שני כבר אי אפשר לחיות בלי חלק ניכר מהמוצרים הללו -אבל אפשר לנסות להשמר כמה שאפשר .

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #6 

omri617 כתב:תודה על התשובה קודם כל
אתה מגיע מהתחום? מתעסק בזה?
...
אני מסכים עם drixie ב-100%
אני בעבר עסקתי בתחום, עבדתי בחברת סלולר, ועסקתי באופטימיזציית הרשת סלולר גם. הספקי שידור של אתר סלולר הם באזור של 45-50 וואט. וזאת עוצמה שנממדת צמוד לאנטנה עצמה (תורן של אנטנה זה עדיין לא אנטנה). אם נמצאים מתחת לתורן אנטנה העוצמה שנמדדת ע"י מכשיר טלפון כבר יורדת לאזור ה-(-0.003mW), כי בהתפשטות גלי רדיו יש נפילת עוצמות מאוד חזקה.
צריך לשים לב, שככל שאנטנה של אתר סלולרי רחוקה יותר, כך טלפון משדר בעוצמה גבוה יותר, כי הוא צריך להתגבר על המרחק, ולדעתי זה הרבה יותר גרוע מהאתר סלולרי הקרוב.

http://gis.sviva.gov.il/interactiveMap1.htm
זהו לינק לאתר מפות של משרד להגנת הסביבה, בו יש מפות של אתרי סלולר פעילים ומיועדים להקמה

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #7 

עוצמה של קרינה יורדת בריבוע המרחק. לכן המשרד להגנת הסביבה אומר שאפילו להרחיק מכשיר חצי סנטימטר מהראש משפיע בצורה משמעותית על הקרינה שהגוף סופג. לגבי הרחקת אנטנות ממרכזי ערים וכו', זו השטות הכי גדולה שאפשר. ככל שהאנטנה רחוקה יותר, המכשיר משדר יותר חזק, ומאחר שהמכשיר מאוד קרוב, הקרינה שנקלטת ברקמות הגוף גדולה פי כמה וכמה מהאנטנות. בערים עם מיעוט אנטנות, כמו הרצליה, הקרינה שהתושבים סופגים הרבה יותר גדולה. לפעמים בסדרי גודל של פי 10 מעיר מרובת אנטנות.

אגב, מתוך קרינה לא מייננת שאנחנו סופגים, יותר מ75% מגיע מאנטנות של רדיו AM. בכל מקרה, היטפלות לאנטנות סלולריות זו אמונה טפלה. מי שמפחד מקרינה צריך לדרוש יותר אנטנות, לא פחות, ואנטנות קרובות, לא רחוקות. בתי חולים, למשל, ידועים בזה שהם דורשים אנטנות שיכסו אותם, כדי להקטין את הקרינה ממכשירים בשטח בית החולים, שעלולה לפגוע במכשירים.

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

drixie כתב:עוצמה של קרינה יורדת בריבוע המרחק. לכן המשרד להגנת הסביבה אומר שאפילו להרחיק מכשיר חצי סנטימטר מהראש משפיע בצורה משמעותית על הקרינה שהגוף סופג. לגבי הרחקת אנטנות ממרכזי ערים וכו', זו השטות הכי גדולה שאפשר. ככל שהאנטנה רחוקה יותר, המכשיר משדר יותר חזק, ומאחר שהמכשיר מאוד קרוב, הקרינה שנקלטת ברקמות הגוף גדולה פי כמה וכמה מהאנטנות. בערים עם מיעוט אנטנות, כמו הרצליה, הקרינה שהתושבים סופגים הרבה יותר גדולה. לפעמים בסדרי גודל של פי 10 מעיר מרובת אנטנות.

אגב, מתוך קרינה לא מייננת שאנחנו סופגים, יותר מ75% מגיע מאנטנות של רדיו AM. בכל מקרה, היטפלות לאנטנות סלולריות זו אמונה טפלה. מי שמפחד מקרינה צריך לדרוש יותר אנטנות, לא פחות, ואנטנות קרובות, לא רחוקות. בתי חולים, למשל, ידועים בזה שהם דורשים אנטנות שיכסו אותם, כדי להקטין את הקרינה ממכשירים בשטח בית החולים, שעלולה לפגוע במכשירים.
...
ההיטפלות היא לא לאנטנות אלא לשימוש בסלולארי וכשאין מסקנות חד משמעיות עדיף להצמד לעקרון הזהירות המונעת - שאומר שעדיף להמנע ממשהו שאין לגביו הסכמה חד משמעית . ומכיוון שנושא הסלולאר משרת כל כך הרבה אינטרסים כלכליים יש לו כל כך הרבה "מגנים" המצדדים בשימוש חופשי בסלולאר . שלא יובן לא נכון יש לי סלולאר אבל אני משתדל להמעיט בו שימוש עד כמה שניתן -עד כדי כך שלא ממש מפריע לי שאין קליטה הכי טובה באזור בו אני מתגורר .וכן ברור לי שיש קליטה של מפעילים אחרים מה שמצביע על אנטנות באזור של חברות אחרות.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #9 

Netstat כתב: ההיטפלות היא לא לאנטנות אלא לשימוש בסלולארי וכשאין מסקנות חד משמעיות עדיף להצמד לעקרון הזהירות המונעת - שאומר שעדיף להמנע ממשהו שאין לגביו הסכמה חד משמעית . ומכיוון שנושא הסלולאר משרת כל כך הרבה אינטרסים כלכליים יש לו כל כך הרבה "מגנים" המצדדים בשימוש חופשי בסלולאר . שלא יובן לא נכון יש לי סלולאר אבל אני משתדל להמעיט בו שימוש עד כמה שניתן -עד כדי כך שלא ממש מפריע לי שאין קליטה הכי טובה באזור בו אני מתגורר .וכן ברור לי שיש קליטה של מפעילים אחרים מה שמצביע על אנטנות באזור של חברות אחרות.
...
הבעיה שעוצמת הקרינה, לה אתה נחשף, באזור עם כיסוי ירוד, הרבה יותר גדולה מעוצמה באזור עם כיסוי איכותי (שווה ערך לאתרים במרחק סביר ממוקד השיחה). כי עוצמות שידור מתכוונות בהתאם למרחק, וככל שהמכשיר הנייד נמצא יותר רחוק מהאתר (אנטנה) עומצת שידור גודלת גם בנייד וגם באתר. ושינויים אלה אינם ליניארים...

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #10 

http://he.mapatlas.org/m/cellmap

לדעתי גם באתר המשרד לאיכות הסביבה יש.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”