השלמתי את פרוייקט הNAS ויש כמה שאלות -
בהמשך אני אפתח פוסט לגביו, כרגע הוא עוד ב"הרצה" מה שנקרא...
אז ככה על קצה המזלג:
השלמתי את בניית הNAS לבסוף בחרתי ללכת על מארז MICRO ATX FRACTAL DESIGN CORE 1000
מארז קטן ,חמוד,ומאוורר טוב - בתוכו יש מאורר 12MM שמכניס אוויר ואחד 90MM שמוציא.
השאלות הן כאלה :
למעשה הNAS יושב בארון התקשורת בבית לצערי כרגע עדיין לא התקנתי בארון עצמו מאווררים שיוציאו ויכניסו אויר לפנים הארון(למישהו יש המלצה למאווררים כאלה חסכוניים בחשמל ושקטים? או שאולי עדיף להשתמש במאוררים רגילים של מארז? )
ובגלל זה המארז די מתחמם שם בתוך הארון בבדיקה שעשיתי אלו הנתונים שיצאו :
מעבד D525 - 57 מעלות
לוח אם - 66 מעלות
דיסקים קשיחים בין 37-39 מעלות
מה לדעתכם התחממות תקינה או מסוכנת ? מעבד אטום צריך להגיע למעלות האלו ?
אז ככה על קצה המזלג:
השלמתי את בניית הNAS לבסוף בחרתי ללכת על מארז MICRO ATX FRACTAL DESIGN CORE 1000
מארז קטן ,חמוד,ומאוורר טוב - בתוכו יש מאורר 12MM שמכניס אוויר ואחד 90MM שמוציא.
השאלות הן כאלה :
למעשה הNAS יושב בארון התקשורת בבית לצערי כרגע עדיין לא התקנתי בארון עצמו מאווררים שיוציאו ויכניסו אויר לפנים הארון(למישהו יש המלצה למאווררים כאלה חסכוניים בחשמל ושקטים? או שאולי עדיף להשתמש במאוררים רגילים של מארז? )
ובגלל זה המארז די מתחמם שם בתוך הארון בבדיקה שעשיתי אלו הנתונים שיצאו :
מעבד D525 - 57 מעלות
לוח אם - 66 מעלות
דיסקים קשיחים בין 37-39 מעלות
מה לדעתכם התחממות תקינה או מסוכנת ? מעבד אטום צריך להגיע למעלות האלו ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
רק בשביל הבדיקה, תפתח קצת את הדלת של ארון התקשורת ותראה אם הטמפרטורה יורדת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי היא קצת גבולית. הייתי רגוע יותר אם זה היה באזור ה-50.
בוא תבדוק קודם לכמה בטמפרטורה יורדת אם הדלת רק טיפה פתוחה, נגיד 2-3 אצבעות של רווח. שוב, רק לצורך הבדיקה, לא כפתרון קבוע.
אם החום יירד באופן משמעותי, אז אולי לא צריך מאווררים, אלא רק לעשות חור נוסף בארון התקשורת במיקום נסתר ולא בולט...
בוא תבדוק קודם לכמה בטמפרטורה יורדת אם הדלת רק טיפה פתוחה, נגיד 2-3 אצבעות של רווח. שוב, רק לצורך הבדיקה, לא כפתרון קבוע.
אם החום יירד באופן משמעותי, אז אולי לא צריך מאווררים, אלא רק לעשות חור נוסף בארון התקשורת במיקום נסתר ולא בולט...
אני ינסה את הפתרון שהצעת pixies ואדווח מה התוצאה. והתלבטתי מאוד לגבי איזו מערכת הפעלה להתקין שתצריך ממני כמה שפחות התעסקות וקינפוגים ולבסוף החלטתי ללכת על win7 ..והאמת שאני מרוצה אבל סקירה מקיפה אני יעביר בהמשך
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם בחרת ב-7, אני במקומך הייתי מתקין את Window 8 ומנסה את ה-Storage Spaces החדש שלהם שאמור להיות מדהים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה צודק, אם כי זה רץ כבר כמה חודשים טובים. כדאי לנסות לחפש review-ים של כאלה שכבר ניסו בעצמם את הפיצ'ר הזה.
אני לא הייתי הולך פה על טכנולוגיה חדשה, אלא על משהוא שקיים מספיק זמן בשטח ויש איתו ניסיון.
אם תחפש בגוגל את המשפט: early adopters get תנחש איזה מילה הוא יציע לך להשלים? ... screwed וזה מהסיבה הפשוטה שזה נכון, למרבה הצער, ביותר מדי מקרים.
תהיה שפן (ותלך על בטוח) במקום להיות שפן ניסיונות אם המידע שלך חשוב לך.
אם תחפש בגוגל את המשפט: early adopters get תנחש איזה מילה הוא יציע לך להשלים? ... screwed וזה מהסיבה הפשוטה שזה נכון, למרבה הצער, ביותר מדי מקרים.
תהיה שפן (ותלך על בטוח) במקום להיות שפן ניסיונות אם המידע שלך חשוב לך.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
עשיתי מה שאמרת pixies והתוצאות הן שכשאר השארתי מרווח של כמה אצבעות בדלת הארון תקשורת הטמפרטורה לא ירדה גם שפתחתי את כל הדלת זה לא עזר.. מה אתם מציעים ? אילו מאווררים להתקין? באיזה גודל,איפה,והאם מאוורים בגודל 120 מ״מ של מארז מחשב יכולים להספיק? כמו כן מומלץ להתקין מאוורר אחד שמוציא אויר ואחד שמכניס או שמאוורר אחד שמוציא מספיק?pixies כתב:לדעתי היא קצת גבולית. הייתי רגוע יותר אם זה היה באזור ה-50.
אם החום יירד באופן משמעותי, אז אולי לא צריך מאווררים, אלא רק לעשות חור נוסף בארון התקשורת במיקום נסתר ולא בולט......
אבל מה הטמפרטורה ?Dj-Ben-P כתב:לפי התרשמות שלי ארון התקשורת דווקא די מאוורר וקריר בבסיסו.. לדעתי מאוורר או שניים יכולים מאוד לעזור רק מה אתם ממליצים מבחינת סוג המאווררים וכמה מוציאים/מכניסים אוויר...
בכל מקרה דאג לכניסת אוויר (אופציה עם מסנן) עם או בלי מאוורר בתחתית
ואת המאוורר המוציא שים למעלה
איזו עצמה/רעש/כמות זה ע"י נסוי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני מאוד מופתע שהטמפרטורה לא ירדה, אפילו לא במעלה אחת או שתיים.
זה כנראה מרמז שהטמפרטורה תהיה זהה גם כשהמחשב יהיה לגמרי מחוץ לארון התקשורת.
שווה אולי לטרוח עוד קצת ולבדוק את זה (שים אותו אולי על שולחן קטן ליד הארון כך שיישאר מחובר) כדי לראות אם באמת ארון התקשורת הוא שורש הבעייה כאן. ייתכן שהמארז בעצמו לא מאוורר מספיק טוב במרחב הפנימי שלו.
זה כנראה מרמז שהטמפרטורה תהיה זהה גם כשהמחשב יהיה לגמרי מחוץ לארון התקשורת.
שווה אולי לטרוח עוד קצת ולבדוק את זה (שים אותו אולי על שולחן קטן ליד הארון כך שיישאר מחובר) כדי לראות אם באמת ארון התקשורת הוא שורש הבעייה כאן. ייתכן שהמארז בעצמו לא מאוורר מספיק טוב במרחב הפנימי שלו.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בנוגע לאוורור, אתה יכול בשלב א' רק לעשות שני חורים (אולי אפילו רק אחד) אם איזה מסנן למעלה וחור בודד למטה. אין כמו פיזיקה.
אם הטמפ' ללא יספקו אותך - הוסף למעלה מאוורר אחד שמוציא (רק אז תדאג שהחורים למעלה יהיו סגורים/רק איפה שיש מאווררים מוציאים שיהיה פתח. כדי שהאוויר שייכנס לארון יהיה מהחור התחתון.
אם הטמפ' ללא יספקו אותך - הוסף למעלה מאוורר אחד שמוציא (רק אז תדאג שהחורים למעלה יהיו סגורים/רק איפה שיש מאווררים מוציאים שיהיה פתח. כדי שהאוויר שייכנס לארון יהיה מהחור התחתון.