כמה שאלות על מערך HT

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום, בשרשור זה אני מבקש להבהיר לי מספר נקודות לגבי הרסיבר ומערך החיבורים של העסק.
אז בשרשור הקודם שאלתי לגבי הוצאת האודיו דרך הטלויזיה למגבר ב-SPDIF והבנתי שהטלויזיה כניראה לא תתמוך בפורמטים מסוימים (למרות שיש לה יציאת SPDIF) בצורה זו רציתי למנוע את חיבור מקור הוידאו למגבר
ובכך למנוע שינוי באות הוידאו...
המחשב שלי כיום מחובר ישירות לטלויזיה בכבל HDMI, ואני כצת מפחד להיכנס לכל נושא הוידאו דרך הרסיבר, כי הבנתי שלא כל הרסיברים תומכים ב-1080P , דבר אשר עלול להגביל אותי במציאת מגבר משומש וטוב.
אני מעדיף שמגבר "יטפל" באודיו בלבד, והטלויזיה תקבל את הוידאו ישירות מהמקור.
ישנה אפשרות נוספת, SPDIF מכרטיס הקול של המחשב, ישירות למגבר, האם זה עובד ותומך בפורמטים בצורה זו?
תודה.

Nissan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

SPDIF

שליחה #2 

אין שום בעיה לחבר SPDIF ממחשב לרסיבר, זה יתמוך בכל דבר למעט פורמטי האודיו החדשים (בשבילם צריך כבל HDMI)
Who turned off the lights ?

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

איזה פורמטים יש ברוב הסרטים שמורידים מהרשת?, (טורנט)
בדרך כלל BR-RIP וכדומה, 4-16 GIGA
האם חיבור SPDIF יספק אותי לפורמטים אלו?
ולמה בעצם זה לא יתמוך בפורמטים חדישים יותר? הרי המחשב יכול להתעדכן ואם אני לא טועה אז יש אפילו אפשרות ליבחור את הפורמט הרצוי בכרטיס הקול,
או שאני עושה פה סלט?
תודה.

ודרך אגב, האם יש איזה שהו מדריך או טבלה בסיסית שמציינת דגמים של רסיברים+פיצ'רים+עוצמות וכו' ?
טבלה כזאת יכולה לעזור לי מאד בחיפוש מגבר והבנה של הדגמים המומלצים, דבר אשר רבים עושים פה 8O

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6638
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 706 פעמים

שליחה #4 

בקבצי MKV בגדלים שציינת (4-16G ) עם רזולוציה של 720,1080 יש בדר"כ פס-קול 5.1 DTS .
DTS מועבר בעיקר ע"י כבל אופטי\קואקסיאלי (גם SPDIF ) עבור רסיברים ישנים שאינם תומכים ב HDMI .

אם הרסיבר שלך תומך HDMI * אתה יכול להעביר DTS עליו , ללא צורך בחיבור נוסף מהסוג הנ"ל .

* HDMI בתחילת דרכו העביר רק תמונה , ללא אודיו .
צריך לבדוק בדיוק איזה HDMI יש ברסיבר
(a1.4 זו הגרסה האחרונה המומלצת שגם מעבירה תלת-מימד)

כדי לקבל DTS-HD צריך ריפים מלאים של BR בגדלים של 30G +
מיותר לדעתי , ההבדל זניח .

T-boon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אם ככה, אז בעיני זה גם לא הכרכי, תודה,
ויש לי שאלה נוספת: נאמר לרגע שאני מחבר כבל HDMI ממחשב לרסיבר, ואז מהרסיבר לטלויזיה, מה קורה בדרך לאות הוידאו?
1- במידה ואני מנגן סרט ברזולוציה של 1080P, אז לאחר המעבר ברסיבר, הטלויזיה תקבל גם 1080P?
2- האם יש דרך להעביר את אות הוידאו דרך המגבר מבלי שום סינון עד לטלויזיה? (בצורה טיבעית כמו שיוצא ישירות מהמחשב)
3- ואם זה תלוי בדגם הרסיבר, אז נאמר ONKYO 605 (כנראה שזה מה שאני מחפש) מה הוא יכול להציע בנידון?

מקוה שאני לא מתבלבל פה, אך קראתי שה-605 יכול לשדר 1080P אך במקום אחר קראתי שזה 1080i
תעשו לי פה קצת סדר בבקשה
תודה רבה! :roll:
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6638
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 706 פעמים

שליחה #6 

הדרך הפשוטה לעבוד היא : חיבור מחשב\סטרימר לרסיבר (כבל HDMI ראשון) , ומהרסיבר לטלוויזיה (כבל HDMI שני)
הרסיבר לוקח את ה DTS ומוציא לרמקולים , ומעביר את התמונה לטלוויזיה .

אין כאן ירידה באיכות , או איבוד מידע בגלל שהרסיבר חוצץ בין המחשב לטלוויזיה
HDMI זה אות דיגיטלי , והוא מועבר בשלמותו לטלוויזיה .

לגבי ה אונקיו 605 - עשיתי בשבילך שיעורי בית , לפי הלינק הזה:
http://www.onkyousa.com/model.cfm?class ... -SR605&p=i

תומך HDMI 1.3 , זאת אומרת שהוא מעביר אודיו ב HDMI , אבל לא תומך תלת-מימד (HDMI 1.4 )
99% מהתכנים הם 1080P , אני לא נתקלתי ב 1080i .אז לא צריכה להיות בעיה .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”