Power Cord
מעוניין לקבל המלצות לכבלי כוח עד 100$
ובמה היתה התרומה של הכבל
ובמה היתה התרומה של הכבל
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
פה אני רואה פתיחת שירשור אינסופי של דעותEyal_W כתב:מעוניין לקבל המלצות לכבלי כוח עד 100$
ובמה היתה התרומה של הכבל...
לדעתי ( דעה ראשונה) :
אם חיבור המערכת דרך :
כבל חשמל
שקע קיר איכותי
חיווט איכותי לארון חשמל
חיווט איכותי מארון חשמל ל"פילר של חברת החשמל"
חיווט איכותי מהפילר לנקודה הקרובה של חברת החשמל בשכונה
מנקודת החשמל בשכונה ועד לתחנת הכח של חברת החשמל...
רגע,
פעם מרטין ציין (בפורום זה) כי בכל מכשיר יש פיוז אשר גורע מאיכות החשמל.
והוא צודק
חומר למחשבה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
הי איל,
עשיתי ניסוי עם כבל נחמד ויפה שקיבלתי מאחד הספקים לבדיקה.
לא הצלחתי להבחין בהבדל כלשהו בתמונה (זה היה כבל שמיועד למסכים). אל תשכח איזה כבלים יש לך בקירות...
רונן,
חכה, גם פיוזים אודיופילים ווידאופילים יגיעו בסוף...
עשיתי ניסוי עם כבל נחמד ויפה שקיבלתי מאחד הספקים לבדיקה.
לא הצלחתי להבחין בהבדל כלשהו בתמונה (זה היה כבל שמיועד למסכים). אל תשכח איזה כבלים יש לך בקירות...
רונן,
חכה, גם פיוזים אודיופילים ווידאופילים יגיעו בסוף...
אהלן אייל,Eyal_W כתב:מעוניין לקבל המלצות לכבלי כוח עד 100$
ובמה היתה התרומה של הכבל...
בזמנו הזמנתי מחו"ל מספר כבלי חשמל באיכות גבוהה יותר (AWG 14) מכבלי ה-PC הסטנדרטים (שהם 18 AWG). בנוסף הזמנתי מפצל בעל 8 כניסות Hospital grade - וחיברתי את כל המערכת דרכו. אמנם לא ביצעתי מבחן עיוור, אבל הרגשתי שינוי מסויים (לטובה) באופי הצליל של המערכת.
אם אינני טועה כבלי החשמל היו של חברת Volex והמפצל היה של חברת Wiremold. ששת כבלי החשמל + המפצל עלו לי כ-$120. לדעתי, זהו פיתרון עדיף על קניית כבל חשמל איכותי בודד למערכת.
איתמר.
- oferlaor
- מנהל

אני לא מגובש בנושא.
מי שעוקב אחרי ואחרי כתיבתי אני אחרון הוודואיסיים
הבעיה הינה שנחשפתי לשיפור (שעד לאחרונה לא הצלחתי להבחין ) .
אכן השיפור היה בסטאפ לא שלי אבל התחלתי להתעניין.
מעצם ההשקעה שאני מוכן להשקיע ניתן להבין שאני עדיין בצד השני של הכביש
אבל בשביל דולרים בודים אני אהיה יותר משמח להגיד שיש לי כבל חשמל איכותי .
כמובן עם השיפור יהיה לטובה אז הרווחתי פעמים .
שוב אם אדרש לקנות כבל בעלות של אלפי דולרים כניראה שעדיף להחליף חלק בסטאפ .
מי שעוקב אחרי ואחרי כתיבתי אני אחרון הוודואיסיים
הבעיה הינה שנחשפתי לשיפור (שעד לאחרונה לא הצלחתי להבחין ) .
אכן השיפור היה בסטאפ לא שלי אבל התחלתי להתעניין.
מעצם ההשקעה שאני מוכן להשקיע ניתן להבין שאני עדיין בצד השני של הכביש
אבל בשביל דולרים בודים אני אהיה יותר משמח להגיד שיש לי כבל חשמל איכותי .
כמובן עם השיפור יהיה לטובה אז הרווחתי פעמים .
שוב אם אדרש לקנות כבל בעלות של אלפי דולרים כניראה שעדיף להחליף חלק בסטאפ .
פרטים
פרטים
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אייל ..
לי יש כבל חשמל של XLO .. עושה את העבודה כמו שצריך..
אל תצפה לשיפור מטורף אבל בהחלט ישנו שיפור מסויים בפרטים.
אם רשת החשמל שלך הייתה אודיופילית היית יכול להרגיש את זה גם בהדיקות הבס ובנקיון.
לי יש כבל חשמל של XLO .. עושה את העבודה כמו שצריך..
אל תצפה לשיפור מטורף אבל בהחלט ישנו שיפור מסויים בפרטים.
אם רשת החשמל שלך הייתה אודיופילית היית יכול להרגיש את זה גם בהדיקות הבס ובנקיון.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
טכנית חשמלית!
אין שום טיעון הגיוני לשיפור סאונד על ידי שינוי כבל הזנת חשמל!
עח ידי יחידת בינון ארטיבית אוליי אוליי וגם זה רק במערכות מסוימות בקצה ההיי האנד!
אבל אייל אם זה יתן לרמקולים שלך LIVING VOICE....לך על זה ושלחתי לך לפני יומיים קישורים ..
אין שום טיעון הגיוני לשיפור סאונד על ידי שינוי כבל הזנת חשמל!
עח ידי יחידת בינון ארטיבית אוליי אוליי וגם זה רק במערכות מסוימות בקצה ההיי האנד!
אבל אייל אם זה יתן לרמקולים שלך LIVING VOICE....לך על זה ושלחתי לך לפני יומיים קישורים ..
052-4200610
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
רשת חשמל אודיופילית
מרטין לשאלתך-זוהי רשת שאם אתה נוגע בקו"חי"חשוף הצרחות שלך מתחילות בתדר של 20 KHZ ויורדות בהדרגה תוך 5 דקות לתדר של 40 הרץ..
אם אתה שומע הםםם או היסס אחרי 5 דקות תתקשר לחברת חשמל להעלות את המתח מ220 וולט ל240 וולט זה יעלים לך כל רעש רקע אחרי 5 דקות...
ותאמין לי שאני מבין בזה -יש לי תואר בחשמל...
מרטין לשאלתך-זוהי רשת שאם אתה נוגע בקו"חי"חשוף הצרחות שלך מתחילות בתדר של 20 KHZ ויורדות בהדרגה תוך 5 דקות לתדר של 40 הרץ..
אם אתה שומע הםםם או היסס אחרי 5 דקות תתקשר לחברת חשמל להעלות את המתח מ220 וולט ל240 וולט זה יעלים לך כל רעש רקע אחרי 5 דקות...
ותאמין לי שאני מבין בזה -יש לי תואר בחשמל...
052-4200610
il62 כתב:רשת חשמל אודיופילית
ותאמין לי שאני מבין בזה -יש לי תואר בחשמל......
פרטים
פרטים
יש לפורום הזה בעיה.
אם נניח בצד שינויים אקוסטים כמו "שטיחים ווילונות" שרוב האנשים מסכימים על תועלתם הרי כל שאר האביזרים הנילווים, מספייקים ועד מחזיקי כבלים, היו נושאים לדיונים סוערים רבים באתר. הדיונים שלעצמם הם החמצן של האתר ויש לטפחם בכל מחיר. הבעיה היא שהרבה פעמים התבצרו המיתדינים בשתי מחנות שבפנטיות כימעט דתית, תוך יוהרה וחוסר היתחשבות בצד השני היתלהטו.
יש סכנה שהפורום הזה יהפך לזירת קרב חדשה. וסכנה עוד יותר גדולה היא שאנשים יפחדו ליכתוב כאן.
בדיחות ציניות או יוהרה יגרמו להרבה קוראים להסס, ובזה נפסיד כולנו.
כזכור (?) חוק רמקול הראשון אומר שאים מישהו שמע הבדל אז הוא שמע הבדל! אם מישהו מיתעניין במוצרים, שאולי נחשבים בעני אחדים כוודו, אז זה המקום ליכתוב על כך! בלי לחשוש מיכך שבעני אחדים מדובר בכישוף. (ליפני כשלושים שנה ספייקים לרמקולים נחשבו וודו. כל כך שהיוצר הגאון של האלקטרוסטטים של קווד סרב להתקין ספייקים בקוודים.. נסו היום לימצא רמקול בלי ספייקים..) אים מישהו שומע הבדל איכותי בצליל בין כבלי חשמל שונים אז הוא שומע הבדל ואין על כך ויכוח! יהיה חבל אים הוא יחשוש לספר על החוויות שלו כאן. יהיה חבל לכולנו.
.
אם נניח בצד שינויים אקוסטים כמו "שטיחים ווילונות" שרוב האנשים מסכימים על תועלתם הרי כל שאר האביזרים הנילווים, מספייקים ועד מחזיקי כבלים, היו נושאים לדיונים סוערים רבים באתר. הדיונים שלעצמם הם החמצן של האתר ויש לטפחם בכל מחיר. הבעיה היא שהרבה פעמים התבצרו המיתדינים בשתי מחנות שבפנטיות כימעט דתית, תוך יוהרה וחוסר היתחשבות בצד השני היתלהטו.
יש סכנה שהפורום הזה יהפך לזירת קרב חדשה. וסכנה עוד יותר גדולה היא שאנשים יפחדו ליכתוב כאן.
בדיחות ציניות או יוהרה יגרמו להרבה קוראים להסס, ובזה נפסיד כולנו.
כזכור (?) חוק רמקול הראשון אומר שאים מישהו שמע הבדל אז הוא שמע הבדל! אם מישהו מיתעניין במוצרים, שאולי נחשבים בעני אחדים כוודו, אז זה המקום ליכתוב על כך! בלי לחשוש מיכך שבעני אחדים מדובר בכישוף. (ליפני כשלושים שנה ספייקים לרמקולים נחשבו וודו. כל כך שהיוצר הגאון של האלקטרוסטטים של קווד סרב להתקין ספייקים בקוודים.. נסו היום לימצא רמקול בלי ספייקים..) אים מישהו שומע הבדל איכותי בצליל בין כבלי חשמל שונים אז הוא שומע הבדל ואין על כך ויכוח! יהיה חבל אים הוא יחשוש לספר על החוויות שלו כאן. יהיה חבל לכולנו.
.
- oferlaor
- מנהל

אם לא חשבנו שיש מקום לכזה דבר אצלנו אז לא היינו טורחים בהקמת הפורום...
התשובה היא שאם יש משהו שמעניין בתחום הזה, כולל דברים שאנחנו אישית מסתייגים מהם, אז יש להם מקום באתר.
לגבי "מלחמות", אין לי ספק שיהיו כאלה. מה שצריך זה לשמור עם עין פקוחה שתרבות הדיון היא כזו שתאפשר לכולם להביע דעה, גם אם היא אינה תואמת את הדעה הפרטית שלנו.
אישית, אני לא מאמין במחזיקי כבלים, מדבקות אקוסטיות, מטבעות מגנטיות, ספריי ניקוי דיגיטלי מולקולרי וכיוצ"ב. מצד שני, זה חלק מהתעשיה, ואם לא נדון בזה בפורום הזה, זה יהיה פשוט קיים בכל הפורומים...
התשובה היא שאם יש משהו שמעניין בתחום הזה, כולל דברים שאנחנו אישית מסתייגים מהם, אז יש להם מקום באתר.
לגבי "מלחמות", אין לי ספק שיהיו כאלה. מה שצריך זה לשמור עם עין פקוחה שתרבות הדיון היא כזו שתאפשר לכולם להביע דעה, גם אם היא אינה תואמת את הדעה הפרטית שלנו.
אישית, אני לא מאמין במחזיקי כבלים, מדבקות אקוסטיות, מטבעות מגנטיות, ספריי ניקוי דיגיטלי מולקולרי וכיוצ"ב. מצד שני, זה חלק מהתעשיה, ואם לא נדון בזה בפורום הזה, זה יהיה פשוט קיים בכל הפורומים...
עופר
אני חייב לציין שלאורך השנים שיניתי את דעתי וזאת מהסיבה שיש הבדלים והם אפילו ברי שמיעה במבחן עיוור.
אני מבין את המקום שהטכנוקרטיה שולטת (אני טכנולוג בעצמי ) אבל עברתי אבלואציה ואני עדיין בתהליכים .
רבים הדברים שלא האמנתי להם ולאורך השנים התגלו אמיתיים .
גם היום כאשר אני מגיע לסטאפ ונוכח שכבל חשמל משפר אז אני רוכש אותו ואם לא אז אני לא רוכש, מה שברור שאיני שולל.
קטגוריה אקוסטיקה ואביזרים היא קטגוריה מועדת לפורענות ולכן אני וחברי אחראי הקטגוריות נעשה כל הנידרש ע"מ שהלשון תהיה נקייה.
ד"א רמות הוודו הקשורות באקוסטיקה אינן שונות מהאביזרים .
אבל אין עוררין כי שיפור אקוסטי יכול רק להועיל .
יש מחסום אחד שלא ניפרץ ע"י העוסקים בתחום (בתחום האקוסטיקה ) והוא מחסום ההנהלה .

אני חייב לציין שלאורך השנים שיניתי את דעתי וזאת מהסיבה שיש הבדלים והם אפילו ברי שמיעה במבחן עיוור.
אני מבין את המקום שהטכנוקרטיה שולטת (אני טכנולוג בעצמי ) אבל עברתי אבלואציה ואני עדיין בתהליכים .
רבים הדברים שלא האמנתי להם ולאורך השנים התגלו אמיתיים .
גם היום כאשר אני מגיע לסטאפ ונוכח שכבל חשמל משפר אז אני רוכש אותו ואם לא אז אני לא רוכש, מה שברור שאיני שולל.
קטגוריה אקוסטיקה ואביזרים היא קטגוריה מועדת לפורענות ולכן אני וחברי אחראי הקטגוריות נעשה כל הנידרש ע"מ שהלשון תהיה נקייה.
ד"א רמות הוודו הקשורות באקוסטיקה אינן שונות מהאביזרים .
אבל אין עוררין כי שיפור אקוסטי יכול רק להועיל .
יש מחסום אחד שלא ניפרץ ע"י העוסקים בתחום (בתחום האקוסטיקה ) והוא מחסום ההנהלה .
פרטים
פרטים
רמקול
הטיעונים שלך מאוד רציניים ונכונים..
כל הטכנוקרטיים הריאליסטיים(כמוני לדוגמא)עלולים לראות בכל מיני מטבעות כמהות מגנטים ומחזיקי כבלים מדוגמים כשיפור צליל חוויתי ומדומה ואין לי בעיה כל זמן שזה אכן מתואר כך .
ברגע שמישהו ירשום כי קנה סטאנד מעץ אלון ששתה מיים מינרליים כל חיו וגולף באיטיות על ידי אומן קווקזי עם מסורת עתיקה בכדי לקבל גווני צליל אקזוטיים מהמכשיר שמונח עליו יש לי קצת בעיה עם זה...ברגע שהענין מנסה להישען על סימוכים מדעיים מוכחים..
אקוסטיקה זה כבר סרט אחר
אקוסטיקה טובה תורמת חד וחלק לשיפור הסאונד והייתי מרחיק לכת ואומר שבמערכות היי האנד כל שקל שמושקע בשיפור אקוסטיקה ישיג שיפור מקבילי בסאונד לעומת 10 שקלים שיושקעו בציוד..
כל מה שכתבתי לגבי חשמל אודיופילי היה בהומור ואין בזה מין הכוונה לפגוע באיש !
הבמה נתונה לוודואיסטים באופן חופשי!
הטיעונים שלך מאוד רציניים ונכונים..
כל הטכנוקרטיים הריאליסטיים(כמוני לדוגמא)עלולים לראות בכל מיני מטבעות כמהות מגנטים ומחזיקי כבלים מדוגמים כשיפור צליל חוויתי ומדומה ואין לי בעיה כל זמן שזה אכן מתואר כך .
ברגע שמישהו ירשום כי קנה סטאנד מעץ אלון ששתה מיים מינרליים כל חיו וגולף באיטיות על ידי אומן קווקזי עם מסורת עתיקה בכדי לקבל גווני צליל אקזוטיים מהמכשיר שמונח עליו יש לי קצת בעיה עם זה...ברגע שהענין מנסה להישען על סימוכים מדעיים מוכחים..
אקוסטיקה זה כבר סרט אחר
אקוסטיקה טובה תורמת חד וחלק לשיפור הסאונד והייתי מרחיק לכת ואומר שבמערכות היי האנד כל שקל שמושקע בשיפור אקוסטיקה ישיג שיפור מקבילי בסאונד לעומת 10 שקלים שיושקעו בציוד..
כל מה שכתבתי לגבי חשמל אודיופילי היה בהומור ואין בזה מין הכוונה לפגוע באיש !
הבמה נתונה לוודואיסטים באופן חופשי!
052-4200610
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אין בעיה לדבר על כל נושא שבעולם, כל עוד נשמרת תרבות דיון וכבוד הדדי.
זה חוק מרטין מספר אחד לפורומים שאני מנהל.
אמממה?, אם מישהו כותב על נושא שהמדע לא יכול לתת הסבר למה הוא מתקיים באוזנו (ראשו) של פלוני, שלא ייתפלא שאלמוני ייבקש לשמוע הסברים/השערות ואולי לבקש הדגמה לאותה תופעה.
שוב, כל עוד זה נעשה בנימוס ובתרבותיות.
זה חוק מרטין מספר אחד לפורומים שאני מנהל.
אמממה?, אם מישהו כותב על נושא שהמדע לא יכול לתת הסבר למה הוא מתקיים באוזנו (ראשו) של פלוני, שלא ייתפלא שאלמוני ייבקש לשמוע הסברים/השערות ואולי לבקש הדגמה לאותה תופעה.
שוב, כל עוד זה נעשה בנימוס ובתרבותיות.
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
מנסיוני בתחום ה RF, למדתי כי הרבה דברים נראים וודו, עד שבא מישהו שבאמת מבין (וכאלו לא תמיד יש
) ומסביר משהו שמאיר המון.
דוגמה קטנה כזו נתן מרטין לפני כמה זמן כשענה בקשר ל"סיכוך" כבל CAT5 ("הולכת רעש RFI לאדמה.").
תחשבו על מי שהציע לרופאים לפני מאה שנה לשטוף ידיים לפני שמטפלים בחולים (משהו עם "חידקים", נשמע וודו לחלוטין).
כיום זה ברור מאליו.
אל תשכחו שבחלק מהמקרים אתם בחזית, ואין מידע מדעי מהימן.
בשרשור הארוך בעניין כבלי חשמל הובעו כמה דעות מעניינות, שנבלעו אולי בלהט הדיון ההוא
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
דוגמה קטנה כזו נתן מרטין לפני כמה זמן כשענה בקשר ל"סיכוך" כבל CAT5 ("הולכת רעש RFI לאדמה.").
תחשבו על מי שהציע לרופאים לפני מאה שנה לשטוף ידיים לפני שמטפלים בחולים (משהו עם "חידקים", נשמע וודו לחלוטין).
כיום זה ברור מאליו.
אל תשכחו שבחלק מהמקרים אתם בחזית, ואין מידע מדעי מהימן.
בשרשור הארוך בעניין כבלי חשמל הובעו כמה דעות מעניינות, שנבלעו אולי בלהט הדיון ההוא
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
האר את ליבינו eg99 
פרטים
פרטים
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
הגישה שלי - פריסת קו נפרד למערכת עד ארון החשמל, ללא קופסאות חיבורים בדרך ועם נתיך נפרד. אני משתמש בכבל מסוכך , כשהסיכוך מחובר בצד אחד בלבד להארקת יסודות של הבית. תוסיפו לזה מפצל איכותי ואין שום צורך להשקיע בכבלי חשמל יקרים למיניהם.