איך נכון לסדר כבלים?(מבחינת תשתית)

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

יש לי המון כבלים מאחורי המזנון, חשבתי לעשות חציבה קטנה בבלוקים, לשים תעלה רחבה בתוך הבלוקים ולעשות מספר יציאות, די בסיסי.

יש טיפים\טריקים מומלצים?

מתכנן לעשות החציבה מחר.

תודה (Y) (Y) (Y)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #2 

למה לחצוב ?
אם זה מאחורי המזנון וגם ככה לא רואים שים בתוך תעלה רחבה שמוצמדת לקיר או לגב המזנון.
איזה ריבוי כבלים יש לך בדיוק ? מה הרכיבים ?
בהנחה ואתה מחובר רגיל אז פרט לכבלים של הרמקולים 5.1 ואולי איזה כבל רשת + אנטנה לממיר, כל שאר החיבורים הם בין החלקים שיושבים במזנון (רסיבר, טלוויזיה, DVD, ממיר, טייפ, פטיפון, אולי רמקולים מדפיים וכו').
לכן ממליץ לך תעלה אחת בגב המזנון + מאגדת כבלים מהמזנון לקיר עם הכבלים הרלוונטיים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

אולי שווה לך לראות מה אני עשיתי עם החיווט בסטנד.

עדיין כדאי חציבה בקיר מגובה המזנון כלפי מעלה עד אחורי המסך, אבל זה בנוסף לסידור החוטיאדה בסטנד עצמו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

pixies כתב:אולי שווה לך לראות מה אני עשיתי עם החיווט בסטנד.

עדיין כדאי חציבה בקיר מגובה המזנון כלפי מעלה עד אחורי המסך, אבל זה בנוסף לסידור החוטיאדה בסטנד עצמו.
...
אחלה רעיון, נראה לי ניישם אותו, תודה :)

חציבה מהטלויזיה כלפי מטה כרגע בעשייה :)
avihuli כתב:למה לחצוב ?
אם זה מאחורי המזנון וגם ככה לא רואים שים בתוך תעלה רחבה שמוצמדת לקיר או לגב המזנון.
איזה ריבוי כבלים יש לך בדיוק ? מה הרכיבים ?
בהנחה ואתה מחובר רגיל אז פרט לכבלים של הרמקולים 5.1 ואולי איזה כבל רשת + אנטנה לממיר, כל שאר החיבורים הם בין החלקים שיושבים במזנון (רסיבר, טלוויזיה, DVD, ממיר, טייפ, פטיפון, אולי רמקולים מדפיים וכו').
לכן ממליץ לך תעלה אחת בגב המזנון + מאגדת כבלים מהמזנון לקיר עם הכבלים הרלוונטיים.
...
*המזנון הוא לא חלק אחד, זה מזנון שמורכב מ2 יחידות.
מכשירים:
רסיבר ביחידה אחת.
ביחידה השניה:
מקס HD
מקס מג'יק
אקקס פוינט
סוויצ
סטרימר
מאוורר עם חשמל עצמאי.
יוצא שיש המון כבלים שהיו זרוקים עד היום מאחורה בבלגן, כשרוצים לנקות\לנתק כבל יש בלגן.

אגב, כבל חשמל של הטלויזיה עצמה, אפשר להעביר עם הרמקולים? (לנקודת חשמל אני עושה תעלה נפרדת ומוירד את הנקודת חשמל למטה).
הכוונה לכבל הזה:
http://www.allproducts.com/manufacture1 ... oduct1.jpg

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

בכמות הציוד שיש אצלך תעלה זה די חובה. לך על תעלה רחבה יותר מזאת שאני השתמשתי בה, ואולי אפילו כדאי 2 תעלות במקביל.

לגבי כבל החשמל - אם מדובר בתעלה רחבת ידיים כמו התעלה במאמר של זיו, אז אפשר להעביר כבל מהסוג הזה. לא צופה בעיות עם זה.
יהיו כאלה שיגידו שעלולות להיות הפרעות אלקטרומגנטיות שיפגמו באיכות, אבל לעניות דעתי זה זניח.

אם מדובר בסביבה יותר צפופה, עדיף להעביר בנפרד.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

pixies כתב:בכמות הציוד שיש אצלך תעלה זה די חובה. לך על תעלה רחבה יותר מזאת שאני השתמשתי בה, ואולי אפילו כדאי 2 תעלות במקביל.

לגבי כבל החשמל - אם מדובר בתעלה רחבת ידיים כמו התעלה במאמר של זיו, אז אפשר להעביר כבל מהסוג הזה. לא צופה בעיות עם זה.
יהיו כאלה שיגידו שעלולות להיות הפרעות אלקטרומגנטיות שיפגמו באיכות, אבל לעניות דעתי זה זניח.

אם מדובר בסביבה יותר צפופה, עדיף להעביר בנפרד.
...
האמת שהמערכת בסלון גם ככה לא איכותית מדי... סטליטים של BOSE(אצלי בחדר המערכת היותר כבדה יושבת), אגב יש שם מקצועי לתעלות שרכשת? רוצה לקפוץ מחר לרכוש.

עריכה: נראה שיש להם שם מקצועי: "תעלות חיווט מחורצות".

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אכן. יש אותן ברשת "חשמל ישיר" בגדלים שונים.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”