עזרה בבחירת מסך למקרן קולנוע ביתי
המקרן- סוני hw 20 .
רוחב מסך מתוכנן - בין 2.7 מ' ל 3.0 . לא מסך קבוע ולא מסך על סטנד.
מדובר על רכישת 2 מסכים לשני בתים נפרדים (בשניהם מקרן זהה).
באחד מהם המרחק מהעדשה למסך (ובערך גם מיקום הישיבה) - כ- 4.2 מ' .
כרגע זה מוקרן זמנית, עד לרכישת מסך, ברוחב של 2.7 מ', על סדין לבן, ורואים מצוין בפרמטרים של חדות ופרטים, אלא שהתחושה היא שחלק מהצבעים נבלעים.
רוחב ההקרנה בזום מרבי של המקרן במרחק הזה הוא 3.3 מ'.
בבית השני המסך מתוכנן להיות תלוי באלכסון מהסיבה שאין מספיק מרחק בין קירות הסלון, כך שהמרחק שם הוא גמיש יותר.
בתחילה שקלנו ללכת על מסך ידני. בשיחה שהייתה לי עם איש מקצועי מעסק המתמחה בנושא הוא אמר שבמסכים ידניים עלולה להיות בעיה של קפיץ המחזיר את המסך למעלה בפתאומיות ובתאוצה העלולה לגרום בעיה בטיחותית.(לא הבנתי עד הסוף אם זה נובע מתקלה בקפיץ או שזה כך בשגרה). ובמיוחד זה עלול לקרות במסך רחב יחסית.
לדבריו, בתקציב שאני חושב עליו ( משהו בין 1200 ל 2000 שח), אין פער משמעותי באיכות המסך עצמו בין חשמלי לידני, למעט המנגנון.
ראיתי באתר אחר, העוסק במסכים, מסכים המוגדרים "סופר vga ", וטוענים שם שאיכות הצפיה בהם גבוהה יותר , מישהו מכיר ???
ממה שהבנתי, בתחום המחירים הנ"ל מדובר כנראה על מסך תוצרת סין ונאמר לי שגם ביניהם יש איכותיים יותר ופחות.
לגבי ה- gain עוד לא עשיתי חישובים אך כנראה שמדובר במסך ניטרלי, ללא תוספת gain (אם כי נאמר לי שאין מסך עם gain 0, אלא הנמוך ביותר הוא בערך 1.1.
אודה לכל מי שיכול לתרום לנו לקבל החלטה נכונה בתקציב האמור.
רוחב מסך מתוכנן - בין 2.7 מ' ל 3.0 . לא מסך קבוע ולא מסך על סטנד.
מדובר על רכישת 2 מסכים לשני בתים נפרדים (בשניהם מקרן זהה).
באחד מהם המרחק מהעדשה למסך (ובערך גם מיקום הישיבה) - כ- 4.2 מ' .
כרגע זה מוקרן זמנית, עד לרכישת מסך, ברוחב של 2.7 מ', על סדין לבן, ורואים מצוין בפרמטרים של חדות ופרטים, אלא שהתחושה היא שחלק מהצבעים נבלעים.
רוחב ההקרנה בזום מרבי של המקרן במרחק הזה הוא 3.3 מ'.
בבית השני המסך מתוכנן להיות תלוי באלכסון מהסיבה שאין מספיק מרחק בין קירות הסלון, כך שהמרחק שם הוא גמיש יותר.
בתחילה שקלנו ללכת על מסך ידני. בשיחה שהייתה לי עם איש מקצועי מעסק המתמחה בנושא הוא אמר שבמסכים ידניים עלולה להיות בעיה של קפיץ המחזיר את המסך למעלה בפתאומיות ובתאוצה העלולה לגרום בעיה בטיחותית.(לא הבנתי עד הסוף אם זה נובע מתקלה בקפיץ או שזה כך בשגרה). ובמיוחד זה עלול לקרות במסך רחב יחסית.
לדבריו, בתקציב שאני חושב עליו ( משהו בין 1200 ל 2000 שח), אין פער משמעותי באיכות המסך עצמו בין חשמלי לידני, למעט המנגנון.
ראיתי באתר אחר, העוסק במסכים, מסכים המוגדרים "סופר vga ", וטוענים שם שאיכות הצפיה בהם גבוהה יותר , מישהו מכיר ???
ממה שהבנתי, בתחום המחירים הנ"ל מדובר כנראה על מסך תוצרת סין ונאמר לי שגם ביניהם יש איכותיים יותר ופחות.
לגבי ה- gain עוד לא עשיתי חישובים אך כנראה שמדובר במסך ניטרלי, ללא תוספת gain (אם כי נאמר לי שאין מסך עם gain 0, אלא הנמוך ביותר הוא בערך 1.1.
אודה לכל מי שיכול לתרום לנו לקבל החלטה נכונה בתקציב האמור.
לי יש מסך חשמלי רגיל 106 אינץ' ללא מתיחה. כשלא מוקרנת תמונה באמת רואים גלים על המסך אבל כשמוקרנת תמונה לא רואים שום זכר לגלים גם אם מחפשים בכח. אתה מוזמן לבוא ולראות. במסכים יותר גדולים אני לא יודע כי לא ראיתי בעיניים.
ראשית, טוב לשמוע מהניסון שלך itay .
106 " זה בערך 2.4 מ' רוחב.
אני שוקל ללכת על 2.7 מ' רוחב כי זה מסתדר לי עם דברים נוספים בסלון.
אגב, מה היו הסיבות שבחרת בחשמלי, רק נוחות, או דברים נוספים?
והאם מישהו נוסף שמע/התנסה בעניין הזה של בעיית הקפיץ של למסך ידני שציינתי בפתיחה ?
דבר נוסף, אני מבין שיש סוגי "בד" שונים למסכים , איך יודעים לבחור את המתאים/הטוב ביותר (אני לא מדבר על ה- gain , אלא על איכות התמונה המתקבלת).
106 " זה בערך 2.4 מ' רוחב.
אני שוקל ללכת על 2.7 מ' רוחב כי זה מסתדר לי עם דברים נוספים בסלון.
אגב, מה היו הסיבות שבחרת בחשמלי, רק נוחות, או דברים נוספים?
והאם מישהו נוסף שמע/התנסה בעניין הזה של בעיית הקפיץ של למסך ידני שציינתי בפתיחה ?
דבר נוסף, אני מבין שיש סוגי "בד" שונים למסכים , איך יודעים לבחור את המתאים/הטוב ביותר (אני לא מדבר על ה- gain , אלא על איכות התמונה המתקבלת).
אם יש לך רמקולים אל תשכח להשאיר מקום בצדדים (אלא אם כן מבחינת גובה מסתדר לך שהם יהיו מתחת למסך). בחרתי במסך חשמלי משיקולי נוחות ואסתטיקה (בכל זאת זה סלון). לא רציתי חוט מתנפנף באמצע הסלון. לגבי סוגי בד לא ירדתי לעומק הזה. אני מניח שלמסכי הקרנה יש בד שמיועד להקרנה.
יש לי מספיק אפשרויות ומרחב לרמקולים.
אגב, בנוגע לקפלים שכתבת, אני מקרין היום זמנית על סדין כפול כזה וגם עליו רואים הרבה קפלים במצב ללא הקרנה, שנעלמים לחלוטין כאשר אני מקרין .
באופן כללי רואים עליו מעולה. המצחיק הוא שאני חושש שאראה פחות טוב על המסך מאשר על הסדין...
אגב, בנוגע לקפלים שכתבת, אני מקרין היום זמנית על סדין כפול כזה וגם עליו רואים הרבה קפלים במצב ללא הקרנה, שנעלמים לחלוטין כאשר אני מקרין .
באופן כללי רואים עליו מעולה. המצחיק הוא שאני חושש שאראה פחות טוב על המסך מאשר על הסדין...
טוב, ברור שלא אשאר עם הסדין...
בחרתי את המקרן בחנות מהסוג, רק ששם היה להם מסך קבוע אפור, כהה יחסית, כך שזה לא אומר הרבה לגביי. כנראה שאלך על מסך בהיר.
חבל שלא ניתן לבקש להקרין על מספר מסכים שונים ולבחור בהתאם.
סך הכל זה משהו שאתה הולך לחיות איתו, לפחות תקופה.
בחרתי את המקרן בחנות מהסוג, רק ששם היה להם מסך קבוע אפור, כהה יחסית, כך שזה לא אומר הרבה לגביי. כנראה שאלך על מסך בהיר.
חבל שלא ניתן לבקש להקרין על מספר מסכים שונים ולבחור בהתאם.
סך הכל זה משהו שאתה הולך לחיות איתו, לפחות תקופה.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לדעתי יש לו את המסך שיש לי
EBHD106
http://www.getter-tech.co.il/images/sto ... on%202.pdf
אני אישית לא מצאתי מסך 16:9 גדול יותר מ-106".
בכל מקרה מעבר לגודל זה לא הייתי רוכש מסך גלילה רגיל והולך על מסך מתיחה חשמלי.
EBHD106
http://www.getter-tech.co.il/images/sto ... on%202.pdf
אני אישית לא מצאתי מסך 16:9 גדול יותר מ-106".
בכל מקרה מעבר לגודל זה לא הייתי רוכש מסך גלילה רגיל והולך על מסך מתיחה חשמלי.