תוכן 4:3 על מסך פלסמה, צריך כמה עצות
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
מה המצב חברים? נתחיל מזה שבצפיה בערוצי SD ותוכניות 4:3 כבר התרגלתי, יש ברשותי מסך PJ350R של LG והוא עושה עבודה מעולה מבחינת תצוגה טובה יחסית, גם כך האיכות ב SD מגעילה ברמות, ובודדים הערוצים בהם זה סביר, אבל נעזוב את זה, מה ששער בני הבית רואים בזמנם הפנוי, מה שכן תוכן SD ממחשב בחיבור HDMI נראה כמה רמות מעל מה שמשודר ביס, הבעיה רק שאנני מוצע יחס אופטימלי ל מתיחה ו זום לתמונה, ברור שעל איכות מתכני SD ביחס 4:3 צריך לשלם, זה הסיבה בחיים לא יקנה LCD גדולה מ 32" חח, עם כל הבעיה של צריכת חשמל וחום מפלסמה אני הסתכנתי ואני לא מצטער על זה, מה שכן הצריבה של הפסים שנעלמת בדרך כלל אחרי צפיה ב16:9 די מפחידה אותי,
ניסיתי לעבוד על zoom אך נחתך יותר מידי מתמונה וגם נראה מגעיל עקב זום עצמו, ניסתי לעבוד על 14:9 שזה תכלס פשרה טובה גם ל תוכן 4:3 על מסך 16:9 ולהיפך, הבעיה שזה גם לא נראה נעה בעין, רק בצפיה עם פסים בצדדים הכל נראה משולם מבחינת איכות וחדות התמונה, 14:9 בעצם מותך תמונה לרוחב המסך ועושה ZOOM מעבר לגובה המסך וכך בעצם לא ממש פוגע ביחס תמונה אך חותך קצת משולי התמונה, אבל ברור שככל שיש יותר ZOOM כך נפגעת איכות וחדות התמונה,
התוכן המדובר הוא בעצם סדרות אנימה, וחלקן קיימות רק ב 4:3, מה אתם ממליצים לעשות? פשוט להמשיך עם פסים בשולי המסך? כי כמו שציינתי ניסיתי כמה שילובים של מתיחה וזום ושם דבר לא עושה את העבודה
ניסיתי לעבוד על zoom אך נחתך יותר מידי מתמונה וגם נראה מגעיל עקב זום עצמו, ניסתי לעבוד על 14:9 שזה תכלס פשרה טובה גם ל תוכן 4:3 על מסך 16:9 ולהיפך, הבעיה שזה גם לא נראה נעה בעין, רק בצפיה עם פסים בצדדים הכל נראה משולם מבחינת איכות וחדות התמונה, 14:9 בעצם מותך תמונה לרוחב המסך ועושה ZOOM מעבר לגובה המסך וכך בעצם לא ממש פוגע ביחס תמונה אך חותך קצת משולי התמונה, אבל ברור שככל שיש יותר ZOOM כך נפגעת איכות וחדות התמונה,
התוכן המדובר הוא בעצם סדרות אנימה, וחלקן קיימות רק ב 4:3, מה אתם ממליצים לעשות? פשוט להמשיך עם פסים בשולי המסך? כי כמו שציינתי ניסיתי כמה שילובים של מתיחה וזום ושם דבר לא עושה את העבודה
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
בכל אופן, אם לבסוף תבחר באופציה של 4:3 עם פסים, רק תקפיד שלא להישאר על מצב זה זמן רב די, מהחשש לקבל צריבה.
וזה הרבה יותר גרוע, מאשר פגיעה באיכות וחדות התמונה...
וזה הרבה יותר גרוע, מאשר פגיעה באיכות וחדות התמונה...
-
denis29
- חבר ותיק

זה מחיר קטן על אכיות תכני SD על גבי מסך פלסמה
,תעמינו לי שכך לי כמה חודשים לבחור בין LCD ל פלסמה, הבעיה עם התוכן שלי (אנימה יפני) שהרבה סדרות פשוט לא קיימות במקור למסך רחב, ומועטים קיימים בלפחות 720P, על מסך LCD הכל נראה זועה בעניי ל עוד מדובר על תוכן SD שחלקו הגדול קיים רק ב4:3, אני באמת ינסה בכל זאת לצפות ב14:9 שכמו שציינתי זה פשרה בין תוכן 4:3 על גבי מסך 16:9, או תוכן 16:9 על גבי מסך 4:3, מצחיק שהיחס בפלסמה הוא 4:3 אבל פיקסלים מלבניים
השאלה איך אתם צופים? יש חומר 4:3 שעבר כמה פילטרים ונחתך למסך 16:9..ותאמינו לי זה לא נראה טוב כלל,
14:9 מצד שני משמש לא מעט תחנות בעולם לההצגה של תוכן 4:3 על מסךך רחב, עם כי לא בארץ ואז זה תלוי במסך ,בדרך כלל מצב כמו cinema zoom עושה את העבודה, במצב 16:9 חלק מהמסכים ממה שסמתי לב מותחים רק את הקצוות של התוכן ולרוב זה נראה טוב.
14:9 מצד שני משמש לא מעט תחנות בעולם לההצגה של תוכן 4:3 על מסךך רחב, עם כי לא בארץ ואז זה תלוי במסך ,בדרך כלל מצב כמו cinema zoom עושה את העבודה, במצב 16:9 חלק מהמסכים ממה שסמתי לב מותחים רק את הקצוות של התוכן ולרוב זה נראה טוב.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
הדרך היחידה למתוח 4:3 על 16:9 בלי שהתמונה תראה מתוחה מדי או לחילופין חתוכה בשוליים היא ע"י מתיחה לא-לינארית. מתיחה שבה לכל חלק במסך יחס תצוגה שונה כשבמרכז המסך היחס קרוב יותר ל4:3 וככל שמתרחקים מהמרכז היחס מתרחב. מעין אשלייה פנורמית.
מצב צפייה כזה קיים בטלויזיות של פנסוניק וטושיבה אבל נעשה הרבה יותר טוב בטושיבה. חבל שהחברות האחרות לא השכילו ליצור משהו דומה.
אישית אני כל הזמן משנה את יחס המסך בתוכן 4:3, גם במזרימדיה וגם דרך הממיר. אין לזה פיתרון שמניח את הדעת אלא אם יש לך את מה שציינתי למעלה.
מצב צפייה כזה קיים בטלויזיות של פנסוניק וטושיבה אבל נעשה הרבה יותר טוב בטושיבה. חבל שהחברות האחרות לא השכילו ליצור משהו דומה.
אישית אני כל הזמן משנה את יחס המסך בתוכן 4:3, גם במזרימדיה וגם דרך הממיר. אין לזה פיתרון שמניח את הדעת אלא אם יש לך את מה שציינתי למעלה.
-
denis29
- חבר ותיק

השאלה היא האם קיים פתרון תוכנה? בשימוש רגיל אני עובד במצב just scan כאשר הרזלוציה היא 1280X720@50Hz בחיבור HDMI
הNR הוא 1024X768 אבל ב HDMI הרזולוציה המומלצת היא הראשונה שציינתי, לגבי מתיחה לא לניארית, האמת המסך עושה עבודה טובה ביחס למסכים אחריים שיצה לי לראות, נכון ש יחס התמונה נפגע אבל אנשים לא נראים לי שמנים כמו במסכים אחרים, אך השאלה שוב האם יש נגן שיודע לבצע מתיחה לא לניארית למחשב? אני משתמש ב BOXEE מספר שנים כנגן המדיה.
הNR הוא 1024X768 אבל ב HDMI הרזולוציה המומלצת היא הראשונה שציינתי, לגבי מתיחה לא לניארית, האמת המסך עושה עבודה טובה ביחס למסכים אחריים שיצה לי לראות, נכון ש יחס התמונה נפגע אבל אנשים לא נראים לי שמנים כמו במסכים אחרים, אך השאלה שוב האם יש נגן שיודע לבצע מתיחה לא לניארית למחשב? אני משתמש ב BOXEE מספר שנים כנגן המדיה.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
למיטב ידיעתי, קיימות תוכנות שיודעות להמיר תוכן 4:3 למסך רחב.
רק אין לי מושג, באיזה איכות זה מתקבל, מעולם לא ניסיתי.
בכל אופן, אם האופציה מעניינת אותך, כדאי שתברר בפורום מיחשוב...
רק אין לי מושג, באיזה איכות זה מתקבל, מעולם לא ניסיתי.
בכל אופן, אם האופציה מעניינת אותך, כדאי שתברר בפורום מיחשוב...
-
denis29
- חבר ותיק

בסופו של דבר ניסיתי כמה נגנים, לגיד את האמת..זה לא מה שחשבתי שיקבל, מתיחה לא ליניארית זה לא בשבילי חח,
בינתיים עצרתי על 14:9, יש תוכן שנראה אחלה, יש פחות, אבל בכל זאת עדיף מ 16:9 או 4:3+פסים חח, העין האנשוית מתרגלת לכל דבר,
אבל לא מתאים לי כל כמה שנים לקנות מסך חדש בגלל בעיה של תוכן עצמו
,כפי שצינתי מקודם יש בחו"ל מספר ערוצים שמשדרות תוכן 4:3
ב 14:9, כדי לתת פתרון לאנשים אם מסך 16:9, חבל שבארץ לא עושים את זה, הרי זה לא דורש ציוד חדש, רק לשדר בפורמט ב 14:9 שהוא הפשרה
הכי טוב בין 4:3 ו 16:9
,לא שאני בכלל צופה הערוצי SD, אבל ככה זה בארץ, מה שכן למי שרוצה להבין במה מדובר, אז אתם יכולים במסך להשתמש ב cinema zoom, אפשר גם 14:9, הבעיה רק שאין שליטה על overscan כמו במחשב ואז בכל זאת יהיו פסים בשולי המסך אם כי יותר קטנים מ 4:3 רגיל.
בינתיים עצרתי על 14:9, יש תוכן שנראה אחלה, יש פחות, אבל בכל זאת עדיף מ 16:9 או 4:3+פסים חח, העין האנשוית מתרגלת לכל דבר,
אבל לא מתאים לי כל כמה שנים לקנות מסך חדש בגלל בעיה של תוכן עצמו
ב 14:9, כדי לתת פתרון לאנשים אם מסך 16:9, חבל שבארץ לא עושים את זה, הרי זה לא דורש ציוד חדש, רק לשדר בפורמט ב 14:9 שהוא הפשרה
הכי טוב בין 4:3 ו 16:9