שאלה על מקור- CD

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Tamir159 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני חדש כאן ורוצה לשאול על CD.
עשיתי חיפוש ובכל זאת לא הצלחתי למצוא תשובה.
אני לא כל כך מחובר לעולם הסטראו הביתי, לאחרונה כן מחובר לסטראו ברכב, שם התקנתי מערכת ברמה גבוהה מוגברת אקטיבית וכו.
לשאלה,
ברשותי מערכת סטראו בת כעשרים שנה. מגבר שני ערוצים של אונקיו, משהו כמו 150 וואט לערוץ. רמקולים KEF מדגם c 70 או משהו כזה. רצפתיים.
שומעים מצויין לדעתי. שומע את כל סוגי המוסיקה, בעיקר בלוז ומוסיקה קלאסית.
היה ברשותי גם CD של אונקיו, אולם זה שבק לפני הרבה שנים. מאז המערכת מחוברת למחשב ולאיטיונס. קובצי mp3, חלק מהקבצים בפורמטים יותר איכותיים (לוסלס של אפל).
מאודיו הרכב לאחרונה הגעתי למסקנה שאיכות המקור קריטית לאיכות השמע.
כעת אני רוצה לרכוש CD למערכת הביתית.
הבעיה, אין לי מושג היכן מוכרים, דגמים מומלצים וכו. חיפוש באינטרנט מלמד שהעולם הזה כמעט נכחד, הפך לנישתי בלבד. או שלא חיפשתי נכון.
בקיצור, אשמח להמלצה, היכן לקנות, דגם מומלץ וכו. רק קורא CD, לא מעניין קולנוע ביתי או פורמטים מקובצים.
גם יד שניה יכול לבוא בחשבון.
תודה רבה לעונים. תמיר,

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

שכחת את הדבר הכי חשוב שזה תקציב?
תן תקציב ומשם נוכל לעזור לך...

Tamir159 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

צודק, לא ציינתי תקציב, כי אין לי מושג מה נדרש.
מחפש משהו שהוא לא הי אנד, אבל גם לא בסיסי ביותר.
אשמח לצד ההמלצה לדעת מה טווחי המחיר הנדרשים.
לכן גם אין התנגדות ליד 2, אולי אפילו עדיפות.
ותודה על התגובה המהירה,

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Tamir159 כתב:צודק, לא ציינתי תקציב, כי אין לי מושג מה נדרש.
מחפש משהו שהוא לא הי אנד, אבל גם לא בסיסי ביותר.
אשמח לצד ההמלצה לדעת מה טווחי המחיר הנדרשים.
לכן גם אין התנגדות ליד 2, אולי אפילו עדיפות.
ותודה על התגובה המהירה,
...
לדעתי האישית CD טוב{יד2}מתחיל מ1500 ומעלה...פחות מזה קשה למצוא מכשירים טובים...
זה הכיוון פחות או יותר?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

כל נגן DVD שתקנה בחנויות מוצרי חשמל יכול לשמש כCD. עלותו נמוכה בין 99 ל299 ש"ח.
אם ברשותך דיסקים מקוריים ואתה כן מעוניין במוצר איכותי הכיוון הוא כפי שרשמו מ1500 ש"ח וצפונה...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

קודם כל ברוכים הבאים לפורום, אהבתי את צורת הניסוח של השרשור, טוב לראות שיש אנשים שמתעניינים באודיו דו ערוצי ושואלים שאלות בצורה ברורה. בגלל הגוון החם של ההגברה ושל הרמקולים הייתי ממליץ לך לשמוע את ROTEL RCD-06 SE , CAMBRIDGE AUDIO 550C ואת PIONEER PD-D6 (נגן סידי מפתיע של פיוניר עם סאונד מאוד מפורט, בסט אפ הנכון הוא נשמע יותר איכותי מהרבה נגנים יותר יקרים ממנו).

Tamir159 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה על ההתייחסות.
מחיר 1500 שח לגמרי בתקציב.
אני מעריך שהכיוון של יד 2 נכון יותר עמ להשיג רמה גבוהה.
הלוח בפורום דליל משהו. יש מקורות אחרים?
בכל מקרה אתחיל חיפוש על המותגים שהוצעו כאן ואחזור להתייעץ.
תודה, תמיר.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #8 

שמדובר בנגן סידי לא הייתי מציע ללכת על יד 2 מכיוון שיש לו בלאי, אין אחריות והתיקון של התקלות יכול להגיע לסכום כולל של נגן חדש. אם יש לך סטרימר אז קיימת אופציה נוספת שלא כדאי לך לפסול שאני בעצמי שוקל לעשות והיא DAC שיכול לתת לך סאונד מצוין שהוא כמעט שווה ערך לנגן סידי באותה רמה,בתקציב שלך אני ממליץ על הVDAC ששמעתי והופתעתי לטובה ואופציה נוספת שאני גם רוצה לבדוק בעתיד היא הSIMAUDIO MOON 100D שעושה רושם טוב בעלות לא גבוהה יחסית.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Tamir159 כתב:תודה על ההתייחסות.
מחיר 1500 שח לגמרי בתקציב.
אני מעריך שהכיוון של יד 2 נכון יותר עמ להשיג רמה גבוהה.
הלוח בפורום דליל משהו. יש מקורות אחרים?
בכל מקרה אתחיל חיפוש על המותגים שהוצעו כאן ואחזור להתייעץ.
תודה, תמיר.
...
הנה כמה נגנים מומלצים!
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... d7fc815e8d
מכשיר נהדר! קצת ישן{צריך לבדוק את מצב העינית...}
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... d7fc815e8d
CD ברמה גבוהה מאד!דיי חדש בשוק...לדעתי תוריד טיפה את המחיר ותתחדש במכשיר ברמה גבוהה.
אני ימשיך לחפש... אולי יש עוד כמה דברים טובים בתקציב.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #10 

תמשיך לעבוד עם המחשב,

קנה DAC איכותי ועזוב את ה CD,

זה נוח יותר פרקטי יותר ועם ה DAC המתאים תגיע לתוצאות מעולות.

בזמן שאני קניתי DAC חבר טוב קנה CD,

אני משתמש ב DAC והוא כבר את הקומפקט דיסק תיקן פעמיים (מכשיר של CAMBRIDGE AUDIO),

פשוט מיותר לדעתי לרכוש CD במציאות של היום, אלא אם יש לך אוסף גדול מאוד של דיסקים

וגם אז ניתן להמיר לFLAC

michal20600
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #11 

שלום לחבי הפורום. ל"הדיוטות" - מה פשו של מכשיר ה dac? איך זה נראה? האם ניתן לרכוש מכשיר dvd ש 100 מרשת מזון ולחבר ל dac איכותי ואז השמע יהיה טוב? או שמא שהו מכשיר שמחברים למחשב? לסטרימר?
בבקשה תסבירו

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #12 

Dac פירושו digital to analog convertor

או בעברית ממיר סיגנל דיגיטלי לסיגנל (אות) אנלוגי

בפשטות הכוונה היא לקחת את קובץ ה mp3 המאוכסן במחשב כמידע דיגיטלי (ביטים) ולהמירו בצורה איכותית לאות אנלוגי ולהכניסו למגבר ולהגביר אותו לתוך הרמקולים.

כמובן שבכל מכשיר ישנו dac גם ב dvd מהסופר

כמובן ש dac ב 50 שקל המובנה dvd לא יישמע כמו dacבמאות או אלפי שקלים.

לגבי האם לקחת dvd בסיסי ולחברו לdac איכותי האם זה יישמע טוב, זה נתון לפרשנות.

על הנייר כן, בפועל יהיה הבדל גם כתלות במקור ההזרמה

Tamir159 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

בקר טוב לכולם,
העליתי את ההודעה מן האוב..:)
מאז ששאלתי, לא עשיתי דבר.
הציוד נותר בעינו, מגבר אונקיו, רמקולים קף.
בשעתו המלצתם על DAC
אני מבין מאז הייתה התפתחות.. קראתי שהיום כרטיסי הקול של מחשב ממוצע נותנים איכות מספיקה.
מה אתם ממליצים היום, לפתור אותה נקודה.
האם חיבור אייפד פרו מיציאת באוזניה לכבל מתאם ל RCA זה נחשב (או שאמרתי משהו בגדר חילול קודש?).
אשמח להתייחסות.
יום טוב, תמיר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #14 

אני עדיין הייתי הולך על DAC חיצוני, אבל לא בהכרח צריך לשבור תכנית חסכון בשביל סאונד איכותי מכזה מכשיר. אחד הטובים ביותר מבחינת תמורה למחיר הוא ה-ODAC שעולה כ-$150 באמזון שזה בערך 800 ש"ח עד הבית כולל שילוח ומיסים.

הסיבה שאני ממליץ על DAC חיצוני היא בעיקר סוגיה של "רעש". רכיב ה-DAC (השבב עצמו) הוא די זול ועולה כמה עשרות דולרים בודדים, אבל כשמלחימים אותו לכרטיס קול שעושה עוד כמה דברים חוץ מהמרה נטו של אות סאונד דיגיטלי לאנלוגי, התוצאה עלולה להיות פחות איכותית מאשר במכשיר ייעודי ששבב ה-DAC נמצא במרכזו ופעולת ההמרה היא הדבר היחידי שהוא מיועד לעשות.

הסיבה שלא צריך להוציא אלפי שקלים על DAC ייעודי היא שמעבר לרמת מחיר מסויימת (ונמוכה יחסית, כאמור), כבר משלמים על מותג ועל חומרי גלם והרכבה שלא תורמים שום הבדל שמיע מעבר ל-DAC הבסיסי עליו המלצתי לעיל. המטרה של DAC בשורה התחתונה היא לבצע המרה מדיגיטלי לאנלוגי באופן נייטרלי שנאמן למקור. לא צריך אלפי ש"ח/דולרים בשביל להגיע לרמה גבוהה של נאמנות למקור. הדגש פה הוא על הבדלים שמיעים, וזה ש-DAC ב-$2,000 נותן שיפור של 0.01% בפרמטר טכני כלשהו על DAC ב-$200, לא אומר שהוא עדיף עליו מבחינת האוזניים האנושיות.

deangold
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
שם מלא: Dean Goldstein
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

אם אתה נמצא במקרה באיזור חיפה, אני מזמין אותךלשמוע וקפה אצלי גם וגם, יש לי נגן קומפקט איכותי ובריא של מרידיאן, ומחשב שמנגן דרך DAC,קומפקט זוהי לא מילה גסה, ויש היום לא מעט ממירים נחשבים ליקרים שלא ישמעו נהדר כמו נגן דיסקים מעולה וישן, התיקון שלהם אגב לא חייב ליהיות בשמיים, יש מנגנונים שהחלקי חילוף שלהם לא יקרים (בערך 300-400 שקל למנגנון).

Tamir159 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

@deangold
תודה על ההזמנה. האמת, רואה את ההודעה עכשיו ואשמח מאוד להגיע לשמוע:)
אני מודה שאני קצת מבולבל.. ומקווה גם שלא מבלבל (את השכל...) יותר מדי.
מאז השרשור שהעליתי, לא עשיתי דבר.
בינתיים, עובר לדירה חדשה. על הדרך אמרתי נטפל בכל צד האודיו בצורה טובה כולל אודיו רב ערוצי לקולנוע ביתי. בעיקר לבנותיי.. אני מודה שזה פחות העולם שלי. כן העולם שלי סטראו ברמה גבוהה (שוב, כאן בטח תגידי שאני בסיסי ולא רמה גבוהה:))
קבלתי יעוץ מספק מוכר בצפון. בנה הצעה לא ממש זולה. אולי נתתי את הרושם של תקציב לא מוגבל ומי שמחפש פתרון שלם וכולל. כולל מספר אזורים, כולל שרת, כולל שליטה קונטרול 4 וכו'..
התובנות שלי הן כאלה, ותקנו אותי אם אני טועה..
1. רסיבר רב ערוצי, גם מתקדם ויקר, יהיה נחות לסטראו מהאונקיו הישן שלי.
2. אני מבין שלרסיבר כזה יש DAC. מה איכותו? יכול לשמש כ DAC לסטרימר כלשהו ברמה טובה. ראיתי למשל DAC יד שניה באזור ה 2000 שח של אקרם ו NAD או אחרים. איך זה על האונקיו שלי לעומת רסיבר חדש (לצרכים של סטראו הכוונה).
מודה שאני מבולבל. מצד אחד רוצה לעשות את המוסיקה יותר נגישה מבחינת מקורות השמע, סטרימר וכו', חלוקה לאזורים- שיהיה גם במרפסת, גם במטבח, שליטה מניידים וכו'. אני מבין שהאפשרויות לא מוגבלות. עולם מורכב זה נהיה:)
תמיר,

·

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #17 

עשו בדיקות לכרטיסי קול של מחשב מודרנים , וראו שהם למעשה טובים מאוד , ולא גרועים כמו שהשמועות היו אומרים .

אבל חובב סטיראו רציני לא יסתמך על זה ויקנה DAC חיצוני , או שישתמש ב DAC שיש ברסיבר שלו .

מה הדגם של המגבר שלך ? נוכל להגיד לך אם הוא סביר או לא .

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #18 

אם אתה רק בקטע של האזנה לסטריאו אז חפש שרשור שכתבתי פעם על בניית מערכת לאודיופיל התפרן.

בגדול מה שאתה צריך זה:
1. מחשב ישן, אבל עם דיסק מספיק גדול. ממש לא משנה איזה - אני השתמשתי בזמנו ב EeePC וזה חתיכת עגלה חבל"ז.
2. כונן CD/DVD. אפשר גם כונן שמתחבר דרך ה USB
3. תוכנת נגן וארגון ספריית מדיה. J-River Media Center מומלצת על ידי, אפילו שהיא עולה קצת כסף.
4. מכשיר DAC. שלי היה מאוד יקר, אבל לא בשימוש. היום אתה כבר יכול לרכוש DAC בזול.
5. מגבר דו ערוצי קטן. אני השתמשתי בזמנו במגבר T-Amp שנראה כמו פחית שימורים אבל נשמע פנטסטי עם רמקולים מתאימים. היום אתה יכול לבחור מגברים החל ממחיר המשתווה לתדלוק חד פעמי של הרכב בתחת הדלק.
6. רמקולים כמובן. אני מחזרתי רמקולים מדפיים של KEF שהיו אצלי ללא שימוש, אבל בעקרון זה לפי מה שיש או מה שאתה אוהב. היי, זה הכסף שלך בעצם, אז תקנה מה שבראש שלך.

ואיך שומעים? במילה אחת: מצויין.

מה הסיפור עם המחשב? מאוד פשוט, ניגון CD בנגן זה לא מעניין, זה מסורבל ודורש החלפות. אבל היום אתה יכול להעתיק (RIP) את ה CD ישירות למחשב בקבצי אודיו שלא פוגעים באיכות. הם למעשה 1:1 כמו ה CD. קוראים לזה Lossless Encoding והפורמט הנפוץ והנוח ביותר (לדעתי) הוא FLAC. תוכנת ה J-River מסוגלת לעשות זאת במהירות ובאמינות וגם לסדר ולהציג ספריית מדיה. אני חושב שמלבד המקרים שבהם שאבתי לספריה דיסקים חדשים זה אולי כבר 6 שנים שלא ניגנתי CD אמיתי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”