יעוץ לגבי טלווזית LCD או פלזמה לסלון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
realmgic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
שם מלא: זהר
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

דבר ראשון, בתור בנאדם שמתעסק עם דאטהבייסים למחייתו, אין דבר יותר מבעס מDB שנופל. במיוחד אם הוא מוחק הודעה שעבדת עליה במשך שעה שלמה...:)

אני אנסה לשחזר את ההודעה מאתמול ואם מישהו מזהה את ההודעה וכבר ענה עליה, אני אשמח אם הוא יוכל לענות שוב. תודה.
----
ערב טוב,

אני לא חדש לפורומים פה, אני קורא פה דיי הרבה והגיע הזמן להודעתי הראשונה (בערך, עם זו שנמחקה זו כבר השנייה). אני אשמח אם המומחים פה יוכלו לעזור ולחוות את דעתם.

לאחרונה עברתי דירה והגעתי למסקנה שלדירה חדשה מגיעה גם מערכת בידור נורמלית ולא טלווזיה פצפונת (20 אינטש עם וותק של לפחות 7 שנים).

פרופיל הצפייה שלי קצת משקר כי קשה מאוד לראות סרטים בצורה איכותית עם טלווזיה קטנטנה. יותר גרוע זה שהיום יש לי רק feed אחד לטלווזיה ולראות סרט מצריך משחק עם החיבורים מאחורי הטלווזיה. לחבר מחשב לטלווזיה היה עוד יותר פרוייקט (בעיקר לצפייה בסרטים כי הרזולציה הייתה נוראית לעבודה אחרת).

פרופיל הצפייה היה עד כה:
60 אחוז טלווזיה (HOT).
30 אחוז DVD
10 אחוז חיבור למחשב (סרטים מהלפטופ)

הסלון הוא לא גדול - המרחק בין הספות למקום המשוער של הטלווזיה הוא בין 2.7 מ' (ספות צד) ל3.4 מ' (המרחק המקסימלי). אני חשבתי ללכת על טלווזיה של 32 אינטש (LCD) אבל כשהלכתי לחנות, דיי התאכזבתי מהגדול. נכון שזה יותר טוב מ20 אינטש, אבל עדיין קצת קטן מהמרחקים שאני הסתכלתי. כרגע אני חושב על 37 אינטש.
התמקדתי בעיקר בטלווזיות LCD (אני מתכוון להוסיף גם HTPC בעתיד והבנתי שלפלזמות יש בעיות צריבה ורזולוציה) - ראיתי פה שהטושיבה מאוד מומלצת אז התמקדתי בהן (WL66, WL56 והמוכר באחת החנויות דיבר על WL58 שלא הייתה בתצוגה).

פה נכנסת ההתלבטות שלי. דיברתי עם כמה אנשים והם אמרו שבגלל שאנחנו רואים הרבה טלווזיה בכבלים, אז אנחנו מאוד נתאכזב מהאיכות בLCD. מצד שני אני רוצה לחבר בעתיד HTPC ולכן בפלזמה יהיה סיכון של צריבה.

התקציב שלי הוא דיי גמיש - כשחשבתי על 32, אז התקציב היה בסביבות ה9. ל37 התקציב הוגדל לסביבות ה12-13.

אני אשמח לשמוע את דעתכם!

תודה רבה,
זהר

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

מעצם החיבור של ה- HTPC אין סכנת צריבה, רק אם תשאיר תמונות סטטיות (כולל desktop) ללא שינוי הרבה זמן.
אם השימוש שלך במחשב יהיה עיבוד תמלילים, גלישה ארוכה באינטרנט (יש עם זה בעיה, תיכף אסביר) אז באמת פלאזמה היא לא פתרון אופטימאלי.

לכן אני אומר:

אם השימוש שלך במחשב עומד להיות:
עיבוד תמלילים, אינטרנט, משחקים ואתה עומד להשתמש הרבה אז לך על LCD הגדול ביותר שאתה מוצא (אחרת לא תוכל לקרוא את האותיות באקספלורר) באיכות סבירה - אולי סמסונג 40"?

אם המחשב ישמש ל- סרטים, קצת גלישה וקצת משחקים - פלאזמה תתן פתרון מצויין גם לזה וגם לטלויזיה - עדיף פלאזמה HD
HiFiMusic IL

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

אהה, ושכחתי, ברוך הבא :)
HiFiMusic IL

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #4 

ב-LCDs של טושיבה, ב-LG, בסוני, פנסוניק ועוד כמה חברות, שעולים בסביבות 7-8K, איכות הצפייה ב-HOT/YES מצויינת ולא נופלת ממסכי פלזמה. העניין הוא שבגלל שהרזולוציה של ה-LCD גבוהה יותר, כך היא מעבירה לך את כל הפגמים שבשידורים הדיגיטלים. אבל, בטלויזיה אפשר להפעיל פונקציה שמחליקה את רעשי התמונה ואתה מקבל תמונה קצת יותר מטושטשת, בדיוק כמו זו שאתה מקבל בפלזמה. תשים לב שבחנויות תמיד שמים את הקונטרסט של ה-LCD במצב מקסימלי. זה יפה בחנות אבל בשביל לראות שידורי HOT צריך להנמיך את הקונטרסט.

לא הייתי קונה היום פלזמה כי מסכי ה-LCD השתפרו מאד, מאז המעבר ל-8ms אין יותר מריחות, וחוץ מזה הרזולוציה שלהם יותר גבוהה ולפיכך יהיו מספיק טובות גם לשידורי HD שיבואו במהרה אמן (בהנחה שאתה משקיע בטלויזיה שתשרת אותך ל-5 השנים הבאות אם לא יותר). לפי דעתי רוב האנשים שממליצים על פלזמה בכל מחיר מדברים מתוך דעות קדומות.

לגבי הגודל, תאמין לי שקשה להעריך בחנות. 32 אינצ' זה גדול מאד בשביל סלון 2.7 מטר. מעבר לזה תצטרך לסובב את הראש כדי לקרוא את הכתוביות. יש לך עכשיו 20 אינצ'. LCD של 32 אינצ' מקביל לטלויזיה CRT בגודל 29 אינצ'. תעשה בדיקה, קח מחברים או משהו, ותבדוק אצלך רסמי בסלון לפני שאתה קונה.

טושיבה מסדרה 56 לא כל-כך טובה. ה-58 אמורה להיות טובה מאד אבל יקרה, לא ראיתי אותה. ה-66 מצויינת. כמו-כן תבדוק את ה-LC2 של LG.

realmgic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

וואו! תודה על התגובה המפורטת!

שליחה #5 

תודה רבה על התגובה המפורטת - לא ידעתי שקיימת כזו פונקציה בטלווזיות LCD - שווה בדיקה גם בחנויות.

אין לי כל כך חברים שיש להם LCD שאני יכול לבקש מהם "ללוות" את הטלווזיה.
מה שאני עשיתי כדי להעריך את הגודל של הטלווזיה בסלון היה פשוט למדוד עם מטר ליד הטלווזיה הנוכחית גודל של סביבות ה29 אינטש ולראות איך זה אמור להיראות ממרחק. אני יודע שזו דרך קצת חורנית לבדוק כזה דבר אבל כשאין מאלתרים... :oops:

אני אסתכל על הדגם שהצעת למרות שבחנוית הLG נראו לי באיכות לא כל כך גבוהה יחסית לטושיבה. אני מתלבט כרגע בין הטושיבה 37 (WL66) לבין טושיבה 32 (WL58, אם אני אצליח לראות אחת).
למישהו יש הצעות למסכים אחרים שיכולים לבוא בחשבון ושווה לחפש בחנויות?

ד"א, לעניין הכתוביות - אלא אם כן התוכנית היא בשפה שהיא לא אנגלית, אני כבר מזמן לא קורא כתוביות.. :P

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

nirmv,
מתי השווית מסך פלזמה ל-LCD בזמן האחרון וה-LCD נראה יותר טוב (באותו מחיר) ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

שבוע שעבר. המסכים באותו מחיר אבל לא באותו גודל מן הסתם. ידוע ש-LCD 32 עולה בערך כמו פלזמה 42. אני גם חושב שמי שקונה 42 אינצ' לסלון קטן עושה טעות, אבל זה כבר אינדיבידואלי.
נערך לאחרונה על ידי nirmv ב 21/08/2006 0:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

realmgic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

nirmv כתב:שבוע שעבר
...
אפשר לשאול איזה דגמים השווית, איזה feed ובאיזה טווח מחירים?

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

שליחה #9 

זהר , הדיעות עבור פלאזמה LCD שונות ואין תמימות דעים , כנראה זה ענין אינדיבידואלי,
לי יש פלזמה ואני חושב שהיא עדיפה על LCD מבחינת טבעיות ועומק אין לה מריחות ועדיין זמן תגובה בעייתי ב LCD , מצד שני בוודאי שאין לה את החדות של ה LCD
קח בחשבון שפלזמה 42 EDTV אינה מתאימה כ"כ למרחק של 2.7 , ועדיף פלזמת HD או LCD
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

realmagic, ערכתי את ההודעה האחרונה אחרי שענית כנראה...
לגבי דגמים, השוויתי LCD 32 מול כל פלזמה שראיתי בחנות, וממש לא התלהבתי מהפלזמות. הצבעים ב-LCD הרבה יותר מרשימים וחזקים, התמונה יותר ברורה ובהירה ואתה רואה הרבה יותר פרטים מאשר בפלזמה, גם בשידורי HOT רגילים. לגבי ה-feed, לא התעמקתי עד כדי כך, מצטער.

משהו שאני לא אוהב בפלזמות, הוא שיש להן מסך זכוכית שמחזיר אור. למי שיש חלון מאחורי הספה זו בעיה רצינית של השתקפות. ב-LCD של טושיבה עשיתי היום ניסוי. לקחתי פנס חזק והארתי ישירות על המסך כשהוא מכובה. לא היתה שום השתקפות, למעשה המסך נשאר שחור משחור, כאילו אני לא מאיר. תכוון פנס לכיוון מסך פלזמה ותסתנוור מההחזרים. מי שלא מאמין לי שילך לחנות ויבדוק בעצמו.

חשבת פעם למה מייצרים פלזמות רק מ-37' ומעלה ? כי רק בגדלים אלה משתלם לקנות פלזמות, רק בגדלים אלה ה-LCD עדיין יקר מדי, כי אחרת היו מפסיקים לייצר את הפלזמות לגמרי, ואני גם חושב שזה הולך לקרות די בקרוב.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #11 

realmgic
לדעתי אין לך הרבה שיקול דעת ואתה חייב ללכת על LCD
אני במקומך הייתי הולך על 37'' ועושה מאמץ לבדוק את הטובות שבחבורה
שארפ יוצאים עכשיו עם דגמים חדשים ומשופרים
סמסונג שווה בדיקה \אותו כנ''ל האחות התאומה סוני בראביה
טושיבה שבדקת טובות ויש אוליי עוד דגם או שניים מומלצים.
תקפיד שיהיה מחבר סקארט לקבלת איכות משופרת ממיר כבלים.
בהצלחה
052-4200610

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

nirmv,

אני לא ממש מבין מאיפה האמיתות שאתה מביא.
להשוות מסך, לא באותן גדלים זה לא חוכמה. תמיד המסך הקטן ייראה "חד" יותר באותה רזולוציה.

יש גם מסכי פלזמה עם ציפוי אנטי רפלקטיבי בקידמת המסך, כך שהטענה של ההשתקפויות היא תמוהה.
הציפוי שיש למסכי LCD נובע מעצם הטכנולוגיה שדורשת מקטב לפני המסך.

אחת הסיבות לגודל 37" ומעלה היא גודל והמרחק בין הפיקסלים שלא ניתן להקטין כמו ב-LCD.
גם זה משתפר. למשל ב-PDP-5000EX הצליחו להקטין את גודל הפיקסל ב-53% מה שנותן את האפשרות לדחוס 1920X1080 בגודל 50" וכבר הוכרזו מסכי FHD בגודל של 42" גם כן.

שוב, אם אתה משווה תפוחים לתפוזים ואתה אומר שתפוחים יותר טעימים כי הקליפה שלו יותר דקה, זה בסדר, אבל זו לא השוואה נכונה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

realmgic פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

il62 כתב:realmgic
לדעתי אין לך הרבה שיקול דעת ואתה חייב ללכת על LCD
אני במקומך הייתי הולך על 37'' ועושה מאמץ לבדוק את הטובות שבחבורה
שארפ יוצאים עכשיו עם דגמים חדשים ומשופרים
סמסונג שווה בדיקה \אותו כנ''ל האחות התאומה סוני בראביה
טושיבה שבדקת טובות ויש אוליי עוד דגם או שניים מומלצים.
תקפיד שיהיה מחבר סקארט לקבלת איכות משופרת ממיר כבלים.
בהצלחה
...
תודה לכל המגיבים.
לגבי עניין ההשתקפויות - הסיבה היא דיי פשוטה לדעתי: ל-LCD יש מסך פלסטיק (זוה חלק מהטכנולוגיה) ואילו לפלזמה יש בד"כ מסך זכוכית. אור משתקף על הזכוכית (וכשיש ציפוי נוגד השתקפות אז זה בד"כ בגוונים של ירוק - כמו על משקפיים). באופן אישי, לא בדקתי אם זה מפריע רק אם זה מקור אור ב90 מעלות (כלומר ממש מול המסך) או שאם יש לי חלון בזווית זה עלול ליצור גם בעיה - בכל מקרה צריך לזכור את זה בתור חסרון.

לגבי דגמים:
אתמול הסתכלתי על הדגמים של שארפ באינטרנט (בלי לדעת את המחיר שלהם) והם אומנם נראו מעולה אבל אם היו לי 30 אלף שקל בשביל זה, כבר הייתי חוסך לקנות דירה..:) אני אסתכל על הסמסונגים ועל הLG-ים בחנות כדי לקבל מושג. יש איזהם דגמים שיותר צריכים לעניין אותי מאשר דגמים אחרים בטווח המחירים האלה?
לגבי הסוני - בZAP אין לסוני בגלל דגמים של 37. יש 32 ואז זה קופץ ל40 (שקצת מחוץ לתקציב שלי).

נדמה לי שבכל הממירים (עם קו חוזר) של HOT יש סקארט. פרטנית בדקתי בשלי ויש לו והממיר אפילו הגיע עם כבל בשביל זה (רק שלא היה לאן לחבר אותו).

כנראה שהיום נלך (בת זוגתי ואני) לסיבוב נוסף של ראיית טלווזיות בתקווה לראות משהו שיתפוס את העין.

תודה רבה שוב לכל המגיבים!
זהר

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 811

שליחה #14 

ואל תשכח לצפות בשידורי TV ולא רק בתכנים סטטיים... כי כשתראה תמונה נעה לא תוכל לומר שLCD עדיף על פלזמה... בטח לא בשידורי לווין וכבלים
"חוני חוני (עם שורוק) פם פם פם"

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #15 

נקודה מאוד חשובה לגבי פלזמה שלא ראיתי שהוזכרה בשירשורים בנושא עד כה:
כשרואים סרטים ממקור DVD או PC התמונה עשויה ליהיות בפורמט רחב יותר מ- 16:9. מאחר שבפלזמה אסור לראות ב- LETTERBOX בגלל סכנת צריבה, אין פתרון טוב לצפיה בסרטים הנ"ל - חייבים לבצע CROPPING של התמונה, אם המסך תומך בכך. לעניות דעתי זה חיסרון גדול של פלזמה. בכלל כל עניין ההרצה ודאגה קונסיסטנטית מפני צריבה מרתיעה את הקונה הממוצע לעניות דעתי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”