מה דעתכם על החיווט והמיקומים של הקולנוע הביתי - מצורף שרטוט
טוב, החלטתי להעלות לכאן את החיווט ומיקומי הרמקולים בסלון.
- מקדימה טלויזיה + רמקולים קדמיים
- מאחורי הסלון רמקולים אחוריים + סאב
- מאחורי הסלון בתוך האי של המטבח כל המכשירים הנחוצים וכל החיווט יוצא משם לטלויזיה ולרמקולים
מה דעתכם ?
- מקדימה טלויזיה + רמקולים קדמיים
- מאחורי הסלון רמקולים אחוריים + סאב
- מאחורי הסלון בתוך האי של המטבח כל המכשירים הנחוצים וכל החיווט יוצא משם לטלויזיה ולרמקולים
מה דעתכם ?
-
- מיקומים של רמקולים ומכשירים
-
- כך יראה החיווט מתחת לרצפה
נערך לאחרונה על ידי eliko22 ב 12/08/2012 15:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
רעיון יפה בסה"כ. אני מניח שאתה מעוניין שקיר ה-TV יהיה נקי לחלוטין וללא מזנון, ובגלל זה שמת את כל ה"ברזלים" באי של המטבח.
איך אתה מתכוון לשלוט על כל הציוד? אני מניח שאתה מתקין עינית IR או משהו כזה.
האם לכל הציוד יש חיווי OSD מלא - למשל, האם לרסיבר יש חיווי OSD על שינוי ווליום, סוג אות נכנס וכו?
האם הצינור שבין האי מטבח ל-TV מספיק עבה בשביל להעביר את כל מה שצריך (למעשה, זה רק HDMI + כבל עינית, לא?)?
לגבי מיקום הסאב וופר, הוא קצת יוצא דופן, וניתן למבינים יותר ממני לענות פה...
איך אתה מתכוון לשלוט על כל הציוד? אני מניח שאתה מתקין עינית IR או משהו כזה.
האם לכל הציוד יש חיווי OSD מלא - למשל, האם לרסיבר יש חיווי OSD על שינוי ווליום, סוג אות נכנס וכו?
האם הצינור שבין האי מטבח ל-TV מספיק עבה בשביל להעביר את כל מה שצריך (למעשה, זה רק HDMI + כבל עינית, לא?)?
לגבי מיקום הסאב וופר, הוא קצת יוצא דופן, וניתן למבינים יותר ממני לענות פה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
דבר ראשון, הסימונים R ו-L הפוכים אצלך - זה צריך להיות מנקודת המבט של המאזין, כלומר הרמקולים הימניים נמצאים מימינך כשאתה עומד מול ה-TV...
רצוי שהמרחק בין הקדמיים יהיה שווה בערך למרחק בין הספה ל-TV (או קצת יותר גדול) - לפי השרטוט אתה מתכנן רמקולים שקועים בנישת גבס מלפנים..?
לגבי הסאב לא הייתי קובע מיקום מראש בלי להציב אותו גם מקדימה (נגיד בפינה ליד הרמקול השמאלי הקדמי).
את הימני האחורי תצטרך כנראה לשים על מתלה שיוצא מהקיר ויכול להסתובב 90 מעלות פנימה לכיוון הספה. את השמאלי האחורי תוכל כנראה להצמיד ישירות לקיר בלי מתלה עם זרוע...
רצוי שהמרחק בין הקדמיים יהיה שווה בערך למרחק בין הספה ל-TV (או קצת יותר גדול) - לפי השרטוט אתה מתכנן רמקולים שקועים בנישת גבס מלפנים..?
לגבי הסאב לא הייתי קובע מיקום מראש בלי להציב אותו גם מקדימה (נגיד בפינה ליד הרמקול השמאלי הקדמי).
את הימני האחורי תצטרך כנראה לשים על מתלה שיוצא מהקיר ויכול להסתובב 90 מעלות פנימה לכיוון הספה. את השמאלי האחורי תוכל כנראה להצמיד ישירות לקיר בלי מתלה עם זרוע...
נכון, אני בהחלט מעוניין שקיר הTV יהיה נקי, כנראה תהיה עינית IR להכל, הציוד עדיין לא נרכש, אני לא יודע גם מה זה OSD
את הסאב אני יכול לשים בתוך האי...
*הרמקולים הקדמיים יהיו כנראה בנישת הגבס מעל הטלויזיה
מכיוון שהדירה בבנייה אני יכול לשנות את כל הצינורות וחשמל -
מה שתייעצו לי כרגע הוא קריטי, גם לגבי הצינורות שאני צריך להכניס בבנייה של הבית עבור כל החיווט וגם לגבי הציוד שאני צריך לרכוש שיתאים (OSD אם צריך)
*הרמקולים הקדמיים יהיו כנראה בנישת הגבס מעל הטלויזיה
מכיוון שהדירה בבנייה אני יכול לשנות את כל הצינורות וחשמל -
מה שתייעצו לי כרגע הוא קריטי, גם לגבי הצינורות שאני צריך להכניס בבנייה של הבית עבור כל החיווט וגם לגבי הציוד שאני צריך לרכוש שיתאים (OSD אם צריך)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
OSD זה On Screen Display, כלומר - חיווי על גבי המסך של שינויים שאתה עושה עם השלט.
רסיברים מהסדרות הזולות לא כוללים OSD, וזה אומר שאתה צריך מבט אל תצוגת הרסיבר כדי לראות את השינויים שאתה עושה.
ממיר וסטרימר כמובן כוללים OSD.
הווה אומר - תצטרך להשקיע ברסיבר לא זול (אך גם לא בהכרח מאוד יקר) הכולל את זה.
רסיברים מהסדרות הזולות לא כוללים OSD, וזה אומר שאתה צריך מבט אל תצוגת הרסיבר כדי לראות את השינויים שאתה עושה.
ממיר וסטרימר כמובן כוללים OSD.
הווה אומר - תצטרך להשקיע ברסיבר לא זול (אך גם לא בהכרח מאוד יקר) הכולל את זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
את הקדמיים חשוב להציב לא מעל ה-TV, כי אם מצידיה, כשמרכז הרמקול נמצא בגובה של כ-80 ס"מ מעל הרצפה.
OSD זה On Screen Display, וזה בגדול תצוגה של כל מה שאתה עושה עם הרסיבר על ה-TV - יש את זה פחות או יותר לכל רסיבר היום, אבל כדאי לוודא שזה אכן עובד כמו שצריך מעל HDMI ברסיבר הספציפי שלך.
אה, ובשום פנים ואופן אל תשים את הסאב בתוך האי!
הסאב חייב להיות "חופשי" כדי שתוכל להפיק ממנו את המקסימום...
OSD זה On Screen Display, וזה בגדול תצוגה של כל מה שאתה עושה עם הרסיבר על ה-TV - יש את זה פחות או יותר לכל רסיבר היום, אבל כדאי לוודא שזה אכן עובד כמו שצריך מעל HDMI ברסיבר הספציפי שלך.
אה, ובשום פנים ואופן אל תשים את הסאב בתוך האי!
הסאב חייב להיות "חופשי" כדי שתוכל להפיק ממנו את המקסימום...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בגדול השרטוט שלך נכון, הריכוז של נמצא מוסתר, לכן כפי שרשמו לך לגבי הרסיבר, תרכוש אחד עם תצוגה . בנוסף לכבל hdmi תשחיל כבל וידאו, זה עוזר המון להתגבר על תקלות ונועד לבקרה. בנוסף תכין צינורות מריכוז לארון תקשורת וגם מהמסך לארון תקשורת. מעבר לזה תוכל לקבל ייעוץ מאנשי מקצוע. אגב יש חבר פורום שיש לו בית דומה, מה שהוא עשה זה בנה קיר צף ליד האי והפך את הסלון.
-
- הנה דוגמה
שני הפני שלי:
בצינור בין המסך לשאר המערכת יעברו כבל HDMI, כבל לעינית, 3 כבלים לרמקולים, כבל וידאו כמו שהמליץ JEXY ואולי עוד כבל רשת במידה ולמסך יש חיבור רשת, כך שהצינור צריך להיות רחב מספיק כדי שתוכל להעביר הכל בנוחות.
בנוסף חשוב מאוד לדאוג לאוורור טוב של ארון המערכת, אחרת זה מתכון לאסון.
בהצלחה
בצינור בין המסך לשאר המערכת יעברו כבל HDMI, כבל לעינית, 3 כבלים לרמקולים, כבל וידאו כמו שהמליץ JEXY ואולי עוד כבל רשת במידה ולמסך יש חיבור רשת, כך שהצינור צריך להיות רחב מספיק כדי שתוכל להעביר הכל בנוחות.
בנוסף חשוב מאוד לדאוג לאוורור טוב של ארון המערכת, אחרת זה מתכון לאסון.
בהצלחה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9034
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
עומק של 45 ס"מ במינימום בשביל שיהיה לך גם מקום לרסיבר וגם מקום לחיבורי הכבלים מאחורה בצורה טובה בלי שהם יתעקמו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.