Yamaha RX-V473? ומשמעות הוידאו ברסיבר
שלום, 2 שאלות בדרכי לקניית רסיבר.
1. רסיבר אחראי על הקול, את זה כולם יודעים. מה משמעות הוידאו ברסיבר? כיום הרסיברים החדשים מתהדרים בתמיכה עתידית ב4K וב3D, אשמח להסבר על משמעות עיבוד התמונה והוידאו ברסיבר....כשמדובר באודיו מובן שכשמפעילים סרט במחשב או בDVD הרסיבר מתפקד כמו "מוח" ושולח פקודות לרמקולים וכך האפקט הקולי נוצר, אך מה לגבי וידאו? לא הצלחתי להבין מה בדיוק קורה בוידאו? מאיפה מקור הוידאו? אם מחברים מחשב או DVD לרסיבר איכות התמונה שתוצג בטלוויזיה תושפע בעקבות הריסבר?
2. בחיפושים הרבים נתקלתי בYamaha RX-V473 שנראה צעצוע חמוד למדי במחיר סביר יחסית של כ-3,500ש"ח, יש בו את התכונות החדשות של AIR-PLAY ושליטה דרך אייפון, יש בו גם תמיכה עתידית ב-4K ותלת מימד דבר שמבטיח שישאר מעודכן בשנים הקרובות. מישהו מכיר את הדגם? איך הוא לעומת דגמים אחרים בשוק ודגמים נוספים של החברה? משום מה לא מצאתי איזכור שלו באתרים בארץ למרות שהוא מקבל ביקורות טובות בחו"ל ומבחינת מחיר הוא נראה לי הכי סביר לעומת רסיברים אחרים שיש להם תכונות דומות ואפילו פחות וכן מוזכרים פה...
http://www.trustedreviews.com/yamaha-rx ... ew-summary
1. רסיבר אחראי על הקול, את זה כולם יודעים. מה משמעות הוידאו ברסיבר? כיום הרסיברים החדשים מתהדרים בתמיכה עתידית ב4K וב3D, אשמח להסבר על משמעות עיבוד התמונה והוידאו ברסיבר....כשמדובר באודיו מובן שכשמפעילים סרט במחשב או בDVD הרסיבר מתפקד כמו "מוח" ושולח פקודות לרמקולים וכך האפקט הקולי נוצר, אך מה לגבי וידאו? לא הצלחתי להבין מה בדיוק קורה בוידאו? מאיפה מקור הוידאו? אם מחברים מחשב או DVD לרסיבר איכות התמונה שתוצג בטלוויזיה תושפע בעקבות הריסבר?
2. בחיפושים הרבים נתקלתי בYamaha RX-V473 שנראה צעצוע חמוד למדי במחיר סביר יחסית של כ-3,500ש"ח, יש בו את התכונות החדשות של AIR-PLAY ושליטה דרך אייפון, יש בו גם תמיכה עתידית ב-4K ותלת מימד דבר שמבטיח שישאר מעודכן בשנים הקרובות. מישהו מכיר את הדגם? איך הוא לעומת דגמים אחרים בשוק ודגמים נוספים של החברה? משום מה לא מצאתי איזכור שלו באתרים בארץ למרות שהוא מקבל ביקורות טובות בחו"ל ומבחינת מחיר הוא נראה לי הכי סביר לעומת רסיברים אחרים שיש להם תכונות דומות ואפילו פחות וכן מוזכרים פה...
http://www.trustedreviews.com/yamaha-rx ... ew-summary
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
רסיבר נחמד ובסיסי. המחיר שציינת מוגזם.
במחיר של 3k הייתי הולך על דגם מתקדם יותר שיתעלה עליו בהכל כמו ה 767 המצויין.
לגבי עיבוד תמונה...ברסיברים בסיסיים עד רמת בייניים מעבד התמונה בסיסי גם הוא.
אין ממש טעם לבנות עליו לשיפור איכות תמונה אם יש לך מסך טוב...בדרך כלל המעבד שלו יעשה עבודה טובה יותר.
אין ממש טעם לבנות עליו לשיפור איכות תמונה אם יש לך מסך טוב...בדרך כלל המעבד שלו יעשה עבודה טובה יותר.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
טלHD כתב:.
אין ממש טעם לבנות עליו לשיפור איכות תמונה אם יש לך מסך טוב...בדרך כלל המעבד שלו יעשה עבודה טובה יותר....
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
לדגם הזה אני לא רואה שיש חיבור לרשת ו-AirPlay ונדמה לי שגם לא תמיכה ב4KטלHD כתב:רסיבר נחמד ובסיסי. המחיר שציינת מוגזם.
אין ממש טעם לבנות עליו לשיפור איכות תמונה אם יש לך מסך טוב...בדרך כלל המעבד שלו יעשה עבודה טובה יותר....
יש רסיבר שכן עושה את כל אלא במחירים האלה? נראה לי לא מוגזם לדרוש מרסיבר חדש במחירים כאלה שיהיה מספיק טוב ויכלול את כל הפיצ'רים החדשים...
- טלHD
- גורו

4K....עד שיגיע לכל בית יקחו כמה שנים טובות.rokestar כתב:לדגם הזה אני לא רואה שיש חיבור לרשת ו-AirPlay ונדמה לי שגם לא תמיכה ב4KטלHD כתב:רסיבר נחמד ובסיסי. המחיר שציינת מוגזם.
יש רסיבר שכן עושה את כל אלא במחירים האלה? נראה לי לא מוגזם לדרוש מרסיבר חדש במחירים כאלה שיהיה מספיק טוב ויכלול את כל הפיצ'רים החדשים......
AirPlay גימיק נחמד...אבל ממילא מחברים מקור כמו סטרימר לרסיבר.
רשת גם חשוב אבל הזרמת תכנים וניגונם ע"י הרסיבר ברשת לא נוח כמו סטרימר אודיו/וידאו.
יותר חשוב לדעתי הגברה בריאה ואיכותית +2 יציאות HDMI וממשק/GUI מתקדם.
את זה אין ברסיברים בסיסיים.
אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. פיצ'רים וגימיקים נחמדים או הגברה/ממשק מתקדמים יותר.
דרך אגב, אפשר גם ללכת באמצע למשל לדגם 671 שכבר יש לו גם וגם.
4K....עד שיגיע לכל בית יקחו כמה שנים טובות.
רשת גם חשוב אבל הזרמת תכנים וניגונם ע"י הרסיבר ברשת לא נוח כמו סטרימר אודיו/וידאו.
אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. פיצ'רים וגימיקים נחמדים או הגברה/ממשק מתקדמים יותר.
דרך אגב, אפשר גם ללכת באמצע למשל לדגם 671 שכבר יש לו גם וגם.[/quote]
-----------------
4k אמנם משהו שיגיע עוד מספר שנים, אבל זה כן משהו שהייתי רוצה שיהיה ברסיבר כי מבחינתי רסיבר טוב זה לא משהו שארצה להחליף גם בעוד הרבה זמן. אני מודה שעדיין לא ממש הבנתי את נושא הוידיאו, אם יש לי טלוויזיה טובה של full HD, ואני מנגן סרט במחשב, רסיבר טוב יעקוף את מערכות העיבוד של המחשב והטלוויזיה ויציג תמונה טובה יותר?
בכל מקרה ברסיבר 671 אין 4k אם אני א טועה, ואין לו air play. אבל בוא נשים בצד את האייר פליי, מבחינת סאונד הוא טוב בצורה משמעותית? כי הוא עולה 4,000 שקל ואני חייב לומר שככל שאני בורר יותר רסיברים אני רק עולה במחיר כדי שהוא יחשב ״איכותי״ אבל עדיין לא מצליח למצוא משהו שיהיה מספיק טוב מבחינת סאונד ועדיין מתקדם טכנולוגית...אם ה-473 שהוא מתקדם טכנולוגית לא טוב מבחינת סאונד ביחס לאחרים ו3,500 זה מוגזם לשלם עליו אז מה כן מומלץ? 3,500 שקל נראה לי סכום דיי מכובד בשביל לקנות רסיבר איכותי... בטוח המחירים הזה עוד לא הצלחתי להבין מה הכי טוב, כשהדגש צריך להיות כמובן על הסאונד.
בכלל ביהמאהה אני אף פעם לא מצליח להבין את ההבדלים בין הדגמים, מליון דגמים שנראים אותו דבר ומבחינת סאונד לא הצלחתי להבין אם יש שוני ועד כמה הוא גדול
דרך אגב, אפשר גם ללכת באמצע למשל לדגם 671 שכבר יש לו גם וגם.[/quote]
-----------------
4k אמנם משהו שיגיע עוד מספר שנים, אבל זה כן משהו שהייתי רוצה שיהיה ברסיבר כי מבחינתי רסיבר טוב זה לא משהו שארצה להחליף גם בעוד הרבה זמן. אני מודה שעדיין לא ממש הבנתי את נושא הוידיאו, אם יש לי טלוויזיה טובה של full HD, ואני מנגן סרט במחשב, רסיבר טוב יעקוף את מערכות העיבוד של המחשב והטלוויזיה ויציג תמונה טובה יותר?
בכל מקרה ברסיבר 671 אין 4k אם אני א טועה, ואין לו air play. אבל בוא נשים בצד את האייר פליי, מבחינת סאונד הוא טוב בצורה משמעותית? כי הוא עולה 4,000 שקל ואני חייב לומר שככל שאני בורר יותר רסיברים אני רק עולה במחיר כדי שהוא יחשב ״איכותי״ אבל עדיין לא מצליח למצוא משהו שיהיה מספיק טוב מבחינת סאונד ועדיין מתקדם טכנולוגית...אם ה-473 שהוא מתקדם טכנולוגית לא טוב מבחינת סאונד ביחס לאחרים ו3,500 זה מוגזם לשלם עליו אז מה כן מומלץ? 3,500 שקל נראה לי סכום דיי מכובד בשביל לקנות רסיבר איכותי... בטוח המחירים הזה עוד לא הצלחתי להבין מה הכי טוב, כשהדגש צריך להיות כמובן על הסאונד.
בכלל ביהמאהה אני אף פעם לא מצליח להבין את ההבדלים בין הדגמים, מליון דגמים שנראים אותו דבר ומבחינת סאונד לא הצלחתי להבין אם יש שוני ועד כמה הוא גדול
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
כדי להבין את ההבדלים צריך לעבור על דפי נתוני יצרן ולבדוק את נתוני ההגברה
כמו הספק \ THD \ S\N \ DAMPING FACTOR ועוד....
חוץ מזה - יש את מבחן ההאזנה.....
כך תוכל להחליט אם ההבדלים שמיעים ואם יש כדאיות השקעה בנושא.
בנושא התמחור - זאפ ודומיו אינם משקפים מחירי שוק כבר מזמן.ניתן להשיג
את הרוב במחירים של 10 - 15 אחוז פחות (חלקם - יותר
)
אגב - ההתעקשות על עיבוד וידאו של 4K מיותרת לחלוטין - לדעתי
בהצלחה !!!!
איתן.
את הרוב במחירים של 10 - 15 אחוז פחות (חלקם - יותר
אגב - ההתעקשות על עיבוד וידאו של 4K מיותרת לחלוטין - לדעתי
בהצלחה !!!!
איתן.
10-20 אחוז פחות איפה? בחנויות / בהזמנה מחו״ל או מאתרים שזאפ מפספס?eitan-z כתב:כדי להבין את ההבדלים צריך לעבור על דפי נתוני יצרן ולבדוק את נתוני ההגברה
את הרוב במחירים של 10 - 15 אחוז פחות (חלקם - יותר)
אגב - ההתעקשות על עיבוד וידאו של 4K מיותרת לחלוטין - לדעתי![]()
בהצלחה !!!!
איתן....
לגבי האיכות נראה לי שפשוט אצטרך באמת לשמוע כי כל אחד אומר משהו אחר...ובנתונים שאתה מדבר עליהם באמת אין טעם שאנבור, אני לא מבין אותם. רק ביקורות באינטרנט עושות לי קצת סדר אבל עדיין אני לא מצליח להבין את המיקום של 473 או ה671 ביחס לרסיברים בשוק, ״מאיזה class" הם...
10-20 אחוז פחות איפה? בחנויות / בהזמנה מחו״ל או מאתרים שזאפ מפספס?eitan-z כתב:כדי להבין את ההבדלים צריך לעבור על דפי נתוני יצרן ולבדוק את נתוני ההגברה
את הרוב במחירים של 10 - 15 אחוז פחות (חלקם - יותר)
אגב - ההתעקשות על עיבוד וידאו של 4K מיותרת לחלוטין - לדעתי![]()
בהצלחה !!!!
איתן....
לגבי האיכות נראה לי שפשוט אצטרך באמת לשמוע כי כל אחד אומר משהו אחר...ובנתונים שאתה מדבר עליהם באמת אין טעם שאנבור, אני לא מבין אותם. רק ביקורות באינטרנט עושות לי קצת סדר אבל עדיין אני לא מצליח להבין את המיקום של 473 או ה671 ביחס לרסיברים בשוק, ״מאיזה class" הם...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בחנויות מתמחות, אם תפגין רצינות וקצת כישורי מו"מ, תוכל להשיג הנחות של 10-20 אחוז פחות מהמחירים הכי נמוכים שיש בזאפ על רסיברים ורמקולים.
לגבי האיכות, לא הביקורות באינטרנט יעזרו לך לקבל החלטה, אלא רק האזנה השוואתית מסודרת לשני הרסיברים.
לגבי פערי האיכות והמיקום בשוק, ה-473 נחשב לרסיבר בסיסי למדי (רק אחד מעל הדגם הכי בסיסי, שהוא ה-373), וה-671 נחשב לרסיבר בסיסי ברמה גבוהה יחסית (מקביל ל-609 של אונקיו, למשל...) - בימאהה, הקפיצה הרצינית באיכות היא ב-77x, כלומר בדגם שמעל ה-671...
לגבי האיכות, לא הביקורות באינטרנט יעזרו לך לקבל החלטה, אלא רק האזנה השוואתית מסודרת לשני הרסיברים.
לגבי פערי האיכות והמיקום בשוק, ה-473 נחשב לרסיבר בסיסי למדי (רק אחד מעל הדגם הכי בסיסי, שהוא ה-373), וה-671 נחשב לרסיבר בסיסי ברמה גבוהה יחסית (מקביל ל-609 של אונקיו, למשל...) - בימאהה, הקפיצה הרצינית באיכות היא ב-77x, כלומר בדגם שמעל ה-671...
- epony
- חבר במועדון 10K

יש שני דגמים האמת: 771 ו-710...
- טלHD
- גורו

טעות..epony כתב:יש שני דגמים האמת: 771 ו-710......
767 והמחליף 771
או המקביל מסידרת אוונטאג' 810 RX-A .
RX-A710 מקביל ל RX-V667 או המחליף שלו 671.
- epony
- חבר במועדון 10K

אם כבר מדייקים 
ה-767 הוא משנת דגם קודמת ל-671, כך שקשה לאמר שהוא מעליו, אם כי מסכים איתך שהוא עדיין קצת יותר טוב.
ה-710 אמור להיות דגם מקביל ל-771, ויצא פחות או יותר באותו הזמן (הרבה אחרי ה-667, שכאמור גם הוא דגם ותיק יותר כמו ה-767), ולכן בארה"ב הוא פשוט לא יצא - במילים אחרות, ה-771 וה-710 הם דגמים מקבילים עקרונית, כאשר בארה"ב יש רק את ה-710, ובאירופה רק את ה-771...
ה-767 הוא משנת דגם קודמת ל-671, כך שקשה לאמר שהוא מעליו, אם כי מסכים איתך שהוא עדיין קצת יותר טוב.
ה-710 אמור להיות דגם מקביל ל-771, ויצא פחות או יותר באותו הזמן (הרבה אחרי ה-667, שכאמור גם הוא דגם ותיק יותר כמו ה-767), ולכן בארה"ב הוא פשוט לא יצא - במילים אחרות, ה-771 וה-710 הם דגמים מקבילים עקרונית, כאשר בארה"ב יש רק את ה-710, ובאירופה רק את ה-771...
- טלHD
- גורו

מצאת עם מי להתווכחepony כתב:אם כבר מדייקים
ה-710 אמור להיות דגם מקביל ל-771, ויצא פחות או יותר באותו הזמן (הרבה אחרי ה-667, שכאמור גם הוא דגם ותיק יותר כמו ה-767), ולכן בארה"ב הוא פשוט לא יצא - במילים אחרות, ה-771 וה-710 הם דגמים מקבילים עקרונית, כאשר בארה"ב יש רק את ה-710, ובאירופה רק את ה-771......
ושוב טעית (בקטנה...סימנתי באדום)
אבל אם כבר החלטת להכנס לעומק אז קדימה...
767 RX-V זהה ל RX-A800 (דגמי 2010)
771 RX-V זהה ל RX-A810 (דגמי 2011)
667 RX-V זהה ל RX-A700 (דגמי 2010)
671 RX-V זהה ל RX-A710 (דגמי 2011)
הקבוצה העליונה עם 2 יציאות HDMI
הקבוצה התחתונה עם 1 יציאת HDMI
קצת עשית סלט עם ה 767 שלא שווק בארה"ב בסידרת RX-V
בסידרה הזו (דגמי 2010) , שווק בארה"ב RX-V867 .
(שהוא בעצם 767 עם כניסת רשת).
כאמור, בדגמי 2011, יאמהה "הרגו" את הכפילות הזו....וסידרת RX-A שווקה גם באירופה.
שים לב ש710 נמצא בקבוצה אחרת מ767 מהסיבה הפשוטה שיש לו יציאת HDMI אחת למול הקבוצה האחרת עם 2 יציאות.
- epony
- חבר במועדון 10K

טוב, קטונתי מול מלך מלכי המלכים של ימאהה לעולם ועד...
נ.ב. ובכל זאת, למיטב ידיעתי ה-771 גם לא שווק בארה"ב למיטב ידיעתי, וה-710 לא קיים באירופה (ה-810, 1010 וכיו"ב דווקא כן...)
נ.ב. ובכל זאת, למיטב ידיעתי ה-771 גם לא שווק בארה"ב למיטב ידיעתי, וה-710 לא קיים באירופה (ה-810, 1010 וכיו"ב דווקא כן...)
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9026
- נתן תודות: 1578 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
ה- 710 נמצא רק בקבוצה שלי ושל אלעד eyosha...שים לב ש710 נמצא בקבוצה אחרת...
טל כמובן צודק בהשוואת הרסיברים וגם epony בכך שה- 771 לא שווק בארה"ב וה- 710 לא שווק באירופה.
(אגב - איפה זה ממלכת הימהה שטל שולט עליה
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- טלHD
- גורו

avihuli כתב:ה- 710 נמצא רק בקבוצה שלי ושל אלעד eyosha...שים לב ש710 נמצא בקבוצה אחרת...
![]()
![]()
![]()
טל כמובן צודק בהשוואת הרסיברים וגם epony בכך שה- 771 לא שווק בארה"ב וה- 710 לא שווק באירופה.
(אגב - איפה זה ממלכת הימהה שטל שולט עליה)
...
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 19/08/2012 14:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- טלHD
- גורו

אצלי בבית...בעיקרavihuli כתב:ה- 710 נמצא רק בקבוצה שלי ושל אלעד eyosha...שים לב ש710 נמצא בקבוצה אחרת...
![]()
![]()
![]()
(אגב - איפה זה ממלכת הימהה שטל שולט עליה)
...
למרות שנראה לי שיהיה לך נגן bd של יאמהה אפילו לפני.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9026
- נתן תודות: 1578 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
טל - תיכף יש לנו את החגים, אז נוכל לעלות לרגל...
ושנית, אני בטוח שיכול להיות לך הרבה הרבה לפני.
לא יודע כמה כסף "שפכת" בשביל להקים את הממלכה הפרטית שלך (וזה לא באמת כזה מעניין), אבל אם הייתי במקומך הייתי שולח מכתב ל- SGE שיישלחו לך את הנגן הזה מתנה לחג...
חגים כבר אמרנו ?
ושנית, אני בטוח שיכול להיות לך הרבה הרבה לפני.
לא יודע כמה כסף "שפכת" בשביל להקים את הממלכה הפרטית שלך (וזה לא באמת כזה מעניין), אבל אם הייתי במקומך הייתי שולח מכתב ל- SGE שיישלחו לך את הנגן הזה מתנה לחג...
חגים כבר אמרנו ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.