כל הכבוד על היוזמה!!! באמת שסך הכל זה לא מסובך. עם זאת לא היה לי מושג שכל כך הרבה אנשים משתמשים בישראל בציוד 110V עם שנאי הורדה 220. ה-110V הזה זה אסון טבע ושנאי סטפ-דאון זה הדבר, לדעתי (ומסיבות שאני עד היום לא סגור עליהן), הכי גרוע שיכול להיות בציוד אודיו אחרי מאוורר שמקרר אותו. רק ביומיים האחרונים גיליתי שזה מאוד מקובל?

עם זאת - מהנסיון שלי עם שנאים - הם לא משפיעים רק על ערוץ אחד - למרות שהזמזום שלהם הוא כן חלק מהבעייה שהם מייצרים. לפני הכל, כדי לטפל בזמזום, נסה שוב לנקות פוטנציומטרים עם ספריי מגעים ייעודי. לשלי אני עושה שיעורי שחייה והשרדות בכוס יין מלאה מתנול מעורבב עם 'נגיעות' שמן WD-40 ואחר-כך ניקוי עם ספריי מגעים (Servisol רטוב). זה מוציא מהם את הטינופת וקצת מרענן את המגעים הפנימיים. ליתר ביטחון אני מייבש 24 שעות למרות שמתנול מתייבש תוך דקות.
שיפוץ מגבר ישן לא מסתכם בהחלפת קבלי פילטר. כמו ש-udi ציין, אם כבר recap אז הכל. חוץ מזה, נגדים ישנים, בייחוד פיוזיביליים ותחמוצות מתכת לא שומרים על הערכים שלהם במשך כל כך הרבה שנים ולכן - באותה הזדמנות - אמורים להיות מוחלפים. כבר אמרתי שיותר קל להחליף הכל באופן גורף מאשר לבדוק כל רכיב ולגלות האם צריך להחליף אותו לאחר 40 שנות פעילות. יש גם עניין של נקודות הלחמה מתות. אלה מתחמצנות עם השנים, נסדקות (גם אם נראות תקינות) ולא מבצעות את עבודתן כמו שצריך. יש לעבור על כל הנקודות עם מלחם ולרענן אותן (לשאוב את הבדיל הישן ולמלא עם חדש בעזרת פלוקס). אם זה לא מבריק - זה לא טוב. בדיל שמולחם היטב, מתרכב עם המוליך או הרכיב ברמה המולקולרית ולא רק בגלל שהוא הונח שם, כמו חוט חשמל. ולבסוף - אם זה לא פותר את הזמזום בערוץ - צריך להתחיל לחטט בסמי-קונדקטורים ולברר מי מהם לא מתפקד בערכים שלו (בדיקת hfe לטרנזיסטורים הקטנים - לאחר בדיקת תקינות בסיסית). זה הרבה עבודה. הלוואי שזה היה נגמר בקבלי פילטר.
אלקטרונאי אמיתי, עם ציוד כמו שצריך, בניגוד אלינו החובבים, יודע לעבור עם אוסילוסקופ על מעגלים שלמים ולזהות מייד היכן הרכיב שכשל או לפחות, איזור או מעגל. זה חוסך המון עבודה - ומייד אחר-כך ניתן לבדוק שוב - האם הרכיב החדש השפיע לרעה על מעגלים ורכיבים שונים. זה נקרא ripple effect שבגדול אומר שאם חיזקת חוליה אחת - החלשת חוליה אחרת ויצרת בעיה חדשה. לכן צריך כאן המון סבלנות.
מעבר לזה - החלק שמתחת לשנאים, שאני לא מצליח לזהות אם הוא מעגל מודפס או חתיכת קרקעית יותר נקייה מהשאר - נראה לי מטונף. חשמל זה כמו עכבר במבוך. תמיד לוקח את הדרך הקצרה והכי קלה. מן הראוי לנקות משם את כל המשקעים הלבנים, צבע, התחמצנות או מה שזה לא יהיה. גם ככה יש לנו בעיה של 80% לחות בתל-אביב ולא צריך לפתות את העכברון שלנו עם חתיכות גבינה שלא במקומן...
וסתם מתוך סקרנות (אולי התמונות לא מגלות הכל) מה עשה שם בדיוק אדון 'כוכב'? ככה נראה מגבר אחרי טיפול? מה הוא עשה בדיוק?