החלפת הקבלים הראשונה שלי!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים

כמו שבטח ראיתם, הAR חזר השבוע מתיקון אבל אני לא מרוצה לחלוטין מהתוצאה. קיבלתי בימים האחרונים זוג קבלי פילטר גדולים לספק כוח שאמורים להחליף את הישנים - שבני יותר מארבעים שנה!

אז החלטתי לנצל את הדקות הפנויות שהיו לי כדי להחליף את הקבלים האלה. מה שהוכיח את עצמו כיותר מסובך משחשבתי! תבינו - פעם לקבלים היו ארבע רגליים, היום רק שניים!! :lol:

אחרי שתי דקות של שוק ונסיון נואש להבין מי נגד מי האסימון נפל והתחלתי לעבוד:

המפלצות השחורות בתחתית המגבר הם הנידונים לגלות:
תמונה

והרי לכם - הקבלים החדשים:
תמונה

הקבל הראשון בפנים:
תמונה

ומיד אחריו חברו הצטרף:
תמונה

הקבלים הישנים בחוץ:
תמונה

והכל סגור ומוכן לעבודה:
תמונה

:D

עכשיו תגידו לי, יכול להיות שהדברים נשמעים קצת אחרת עכשיו או שאני סתם מדמיין? כי נראה לי שאני שם לב לקצת יותר פרטים במוזיקה, לא משהו דרסטי אבל מספיק בשביל שאני ארגיש.. הגיוני או שאני סתם אופטימי?
נערך לאחרונה על ידי Tankpopper ב 11/08/2012 19:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #2 

למה לא החלפת כבר את כל הקבלים? אכן הסאונד ישופר (Y)
מי היה מאמין,הנדסה כל כך פרימיטיבית שדואגת לתת הנאה לאוזניך,אני הייתי חושש לרמקולים...

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

ואו אני טמבל... רושמים קבלים ולא כבלים :oops: :oops: :oops:

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

למה לחשוש לרמקולים? ה"דיבור" ברחבי הרשת מצביע על כך שבגלל שיש שנאי צימוד ביציאות המכשיר שומר מעולה על הרמקולים ושאין סיכוי שDC יגלוש מעבר להם לרמקולים.. יש סיבה אחרת שאני צריך לחשוש? האמת היא שבאמת חשבתי להוסיף מעגל הגנה לכל הסיפור.. השאלה היא האם אני מוסיף אותו במגבר או שאפשר לחבר מעגל הגנה נפרד בקרוס של כל רמקול?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

כדאי לערוך כותרת במקרה כזה. זה עדיין ״כבלים״

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

טופל.. לא ידעתי שאפשר לשנות גם כותרת...

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #7 

תוסיף מעגל פנימי בלבד שאמור לשמור מהתפרצות של מתח פנימי,וכדאי שתעשה זאת מהר,באמת שזו פעם ראשונה שאני רואה הנדסה שכזו,אפילו בטלווקס והדקדה שנבנו בארצנו מקיט ההנדסה הייתה יותר משופרת.
זה נראה כאילו אדם שכלל לא מתמצא קנה חלקי אלקטרוניקה וחיבר עד שיצא...סאונד.
בדקת לגבי מגברים זהים אם הם בנויים דומה? קשה להאמין שזה יצא תחת ידי חברה מהוללת שכזו :?
באמת שאני לא מתכוון לבאס אותך אלא רק מדאגה לרמקולים הנדירים שלך :)

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אני אבדוק את זה לאלתר.. למרות שאני מוכרח לציין שפרסמתי את המכשיר הזה לא פעם בAUDIOKARMA וכמה אנשים שמחזיקים במכשיר כזה או שטיפלו באחד מעולם לא ציינו שהמבנה של היחידה הפציפית הזאת נראת יוצא דופן.. מהתמונות עירום שמצאתי באינטרנט גם נראה שככה כל היחידות האלו נראות - ושוב, ממה שעולה ברשת מדובר במכשיר אמין למדי ושאינו מסכן רמקולים כלל וכלל.

ושוב.. לקחתי לתשומת ליבי ואני אבדוק את זה לאלתר!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #9 

הקבלים הישנים נראים כאילו שהוציאו אותם ממעמקיה של איזו ספינה טרופה מלפני הרבה שנים...
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #10 

טנק פופר אתה בכיוון הנכון ,
רק בשביל האפקט המלא חייבים להחליף קומפלט
את כל הקבלים כולל הקרמיים גם במעגל הקדם מגבר וגם במעגלי ההגברה .
אחרת עדיין המגבר יהיה לוקה בחסר .

רק תנהג בשיא הזהירות חבל שיהיה לך איזה תקלה במגבר
תבדוק כל דבר שבע פעמים .

חבל שתיהיה איזה תקלה כלשהי ולא יהיה לך מושג איך לתקן אותה
זהירות זהירות ועוד זהירות

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

ועכשיו בעיה נוספת שעלתה..

ישנו זמזום קל בערוץ ימין שבא והולך.. מעין רעש סטטי ששמים לב אליו כאשר אין מוזיקה, או בווליום נמוך וקטעים שקטים.. ושוב, זה בא והולך.

כמובן שישנה האפשרות שזה בגלל שהמכשיר הוא 110 ומחובר לשנאי, אבל מן הסתם סביר שזה קבל עייף - השאלה היא איפה לחפש אותו? נראה יותר ויותר שאין מנוס משיפוץ כולל של המכשיר הזה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #12 

כל הכבוד על היוזמה!!! באמת שסך הכל זה לא מסובך. עם זאת לא היה לי מושג שכל כך הרבה אנשים משתמשים בישראל בציוד 110V עם שנאי הורדה 220. ה-110V הזה זה אסון טבע ושנאי סטפ-דאון זה הדבר, לדעתי (ומסיבות שאני עד היום לא סגור עליהן), הכי גרוע שיכול להיות בציוד אודיו אחרי מאוורר שמקרר אותו. רק ביומיים האחרונים גיליתי שזה מאוד מקובל? :מבולבל: עם זאת - מהנסיון שלי עם שנאים - הם לא משפיעים רק על ערוץ אחד - למרות שהזמזום שלהם הוא כן חלק מהבעייה שהם מייצרים. לפני הכל, כדי לטפל בזמזום, נסה שוב לנקות פוטנציומטרים עם ספריי מגעים ייעודי. לשלי אני עושה שיעורי שחייה והשרדות בכוס יין מלאה מתנול מעורבב עם 'נגיעות' שמן WD-40 ואחר-כך ניקוי עם ספריי מגעים (Servisol רטוב). זה מוציא מהם את הטינופת וקצת מרענן את המגעים הפנימיים. ליתר ביטחון אני מייבש 24 שעות למרות שמתנול מתייבש תוך דקות.

שיפוץ מגבר ישן לא מסתכם בהחלפת קבלי פילטר. כמו ש-udi ציין, אם כבר recap אז הכל. חוץ מזה, נגדים ישנים, בייחוד פיוזיביליים ותחמוצות מתכת לא שומרים על הערכים שלהם במשך כל כך הרבה שנים ולכן - באותה הזדמנות - אמורים להיות מוחלפים. כבר אמרתי שיותר קל להחליף הכל באופן גורף מאשר לבדוק כל רכיב ולגלות האם צריך להחליף אותו לאחר 40 שנות פעילות. יש גם עניין של נקודות הלחמה מתות. אלה מתחמצנות עם השנים, נסדקות (גם אם נראות תקינות) ולא מבצעות את עבודתן כמו שצריך. יש לעבור על כל הנקודות עם מלחם ולרענן אותן (לשאוב את הבדיל הישן ולמלא עם חדש בעזרת פלוקס). אם זה לא מבריק - זה לא טוב. בדיל שמולחם היטב, מתרכב עם המוליך או הרכיב ברמה המולקולרית ולא רק בגלל שהוא הונח שם, כמו חוט חשמל. ולבסוף - אם זה לא פותר את הזמזום בערוץ - צריך להתחיל לחטט בסמי-קונדקטורים ולברר מי מהם לא מתפקד בערכים שלו (בדיקת hfe לטרנזיסטורים הקטנים - לאחר בדיקת תקינות בסיסית). זה הרבה עבודה. הלוואי שזה היה נגמר בקבלי פילטר. :wink:

אלקטרונאי אמיתי, עם ציוד כמו שצריך, בניגוד אלינו החובבים, יודע לעבור עם אוסילוסקופ על מעגלים שלמים ולזהות מייד היכן הרכיב שכשל או לפחות, איזור או מעגל. זה חוסך המון עבודה - ומייד אחר-כך ניתן לבדוק שוב - האם הרכיב החדש השפיע לרעה על מעגלים ורכיבים שונים. זה נקרא ripple effect שבגדול אומר שאם חיזקת חוליה אחת - החלשת חוליה אחרת ויצרת בעיה חדשה. לכן צריך כאן המון סבלנות.

מעבר לזה - החלק שמתחת לשנאים, שאני לא מצליח לזהות אם הוא מעגל מודפס או חתיכת קרקעית יותר נקייה מהשאר - נראה לי מטונף. חשמל זה כמו עכבר במבוך. תמיד לוקח את הדרך הקצרה והכי קלה. מן הראוי לנקות משם את כל המשקעים הלבנים, צבע, התחמצנות או מה שזה לא יהיה. גם ככה יש לנו בעיה של 80% לחות בתל-אביב ולא צריך לפתות את העכברון שלנו עם חתיכות גבינה שלא במקומן...

וסתם מתוך סקרנות (אולי התמונות לא מגלות הכל) מה עשה שם בדיוק אדון 'כוכב'? ככה נראה מגבר אחרי טיפול? מה הוא עשה בדיוק?

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

מר כוכב עשה את הדברים הבאים:

- חיווט מחדש של הפונו סטייג' (שהיה מנותק לטובת עוד AUX)
- טיפול בראש הדלקה (כולל החלפה של דיודה והוספה של כבל)
- התקנה של טרמינלים חדשים

ולא, אני לא מרוצה. מצד אחד מאוד מדגדג לי לחזור אליו ולדרוש שיסיים את מה שהתחיל, מצד שני אני לא רוצה להיפרד מהמכשיר לחודש נוסף (אלה אם זה לשיפוץ מלא) וגם לא מספיק מרוצה מהתוצאה כדי לסמוך עליו שהפעם זה יהיה בסדר.

הכל פונקציה של זמן כרגע.. אני מאוד עמוס אבל אם אני אראה שזה מסתדר אני אבצע שיפוץ בעצמי, ואם לא אז המגבר הזה הולך לדודו או יאיר.

והקרקעית היא מתכת מלוכלכת.. ניסיתי לנקות אותה אבל קשה מאוד להגיע אליה.. אני אנסה לפרק קצת חלקים החוצה ולהרביץ שם ניקוי יסודי יותר.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #14 

לדעתי, רק בגלל שאתה כל-כך אוהב אותו - תן למקצוען לשפץ לך אותו.
תתנסה ותתגלח בשיפוץ מלא של משהו שפחות יקר ללבך.
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #15 

בני, זה רק נראה כמו סלט אבל למעשה זה מגבר פשוט מאוד. תמיד אפשר לקחת למקצוען. דווקא מגבר פשוט, שאוהבים, הוא תמיד נקודת פתיחה חיובית שמדרבנת אותנו ללמוד עוד ועוד ולנסות בעצמינו עד שמגיעים לתוצאה המספקת.

Tankpopper - יום אחד עוד תשלח זר פרחים לרדיו 'כוכב' :lol: אתה תודה לו שהמאיס עליך את הריצות והעצבים וגרם לך ללמוד את העבודה בעצמך. שמעתי את זה גם מבעלי מקצוע אחרים בת"א שאמרו שהם זוכרים לו חסד נעורים ושהם הגיעו לאן שהגיעו בזכותו... (התכוונו לזה???) אבל הנה... הוא כן תיקן לך את הבעיות. אי-אפשר לבוא אליו בתלונות. לא ביקשת טיפול פלאגים פלטינות ושטיפת מנוע נכון?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”