רסיבר + סנטר בתקציב של 15000 +\-
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אחרי שבילבלתי פה את המוח לחברים בעבר על שידרוגים דמיוניים, שידרוג תנאי בעבודה הביא את הממון לשדרג את השידרוג שאני חולם עליו כבר המון זמן.
המערכת שלי היום בנויה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 95#1185995
הדברים היחידים שהוחלפו מאז ההודעה הנ"ל הם המקרן (שודרג לפאנאסוניק 4000) וה HTPC שהוחלץ בפופקורן A210.
במהלך השנים הבנתי שהקדמיים והאחוריים הם לא הרמקולים החשובים ונותני הטון במערכת ק"ב ולכן אני שם את כל התקציב על רסיבר וסנטר (הסאב שלי סביר בהחלט. אולי אשדרג אותו בעתיד). השאלה היא איך לחלק את התקציב. חשבתי על משהו כמו 10000 לרסיבר ו 5000 לסנטר. מישהו חושב שצריך לחלק אחרת?
מבחינת מה לקנות, ברור לי שאין לי מה לשאול פה אלה ללכת ולשמוע כמה שיותר. דיי ברור שברסיברים האופציות הן ימאהה 2010, פיוניר LX8X או אונקיו 8XX או 1XXX. לגבי סנטר אין לי מושג. נשמע ונחליט.
תודה
המערכת שלי היום בנויה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 95#1185995
הדברים היחידים שהוחלפו מאז ההודעה הנ"ל הם המקרן (שודרג לפאנאסוניק 4000) וה HTPC שהוחלץ בפופקורן A210.
במהלך השנים הבנתי שהקדמיים והאחוריים הם לא הרמקולים החשובים ונותני הטון במערכת ק"ב ולכן אני שם את כל התקציב על רסיבר וסנטר (הסאב שלי סביר בהחלט. אולי אשדרג אותו בעתיד). השאלה היא איך לחלק את התקציב. חשבתי על משהו כמו 10000 לרסיבר ו 5000 לסנטר. מישהו חושב שצריך לחלק אחרת?
מבחינת מה לקנות, ברור לי שאין לי מה לשאול פה אלה ללכת ולשמוע כמה שיותר. דיי ברור שברסיברים האופציות הן ימאהה 2010, פיוניר LX8X או אונקיו 8XX או 1XXX. לגבי סנטר אין לי מושג. נשמע ונחליט.
תודה
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
kingikra כתב:אחרי שבילבלתי פה את המוח לחברים בעבר על שידרוגים דמיוניים, שידרוג תנאי בעבודה הביא את הממון לשדרג את השידרוג שאני חולם עליו כבר המון זמן.
במהלך השנים הבנתי שהקדמיים והאחוריים הם לא הרמקולים החשובים ונותני הטון במערכת ק"ב ולכן אני שם את כל התקציב על רסיבר וסנטר
תודה...
kingikra
איך הגעת לזה שהרמקולים הקדמיים הם לא החשובים ונותני הטון במערכת .
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 12/08/2012 2:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

9000es,
כל הסאונד שמגיע מקדימה מגיע מהסנטר. גם דיבורים וגם כל סאונד אחר. הרמקולים הקדמיים לפעמים נכנסים בפול פאוור אבל בהרבה מקרים משמשים בדיוק כמו האחוריים לצלילי רקע בלבד. הסנטר והסאב הם הרמקולים המרכזיים במערכת קולנוע בייתית. בלי קשר, הרמקולים שלי הנוכחיים אומנם ישנים אבל הם איכותיים מאוד ואין לי שום סיבה להחליף אותם כרגע. הם לא מהוים צוואר בקבוק.
avilior,
אכן מרוצה אבל כפי שציינתי, לא מייצרים אותם כבר לכן גם לא ניתן לרכוש סנטר מאותה הסידרה.
תודה רבה
כל הסאונד שמגיע מקדימה מגיע מהסנטר. גם דיבורים וגם כל סאונד אחר. הרמקולים הקדמיים לפעמים נכנסים בפול פאוור אבל בהרבה מקרים משמשים בדיוק כמו האחוריים לצלילי רקע בלבד. הסנטר והסאב הם הרמקולים המרכזיים במערכת קולנוע בייתית. בלי קשר, הרמקולים שלי הנוכחיים אומנם ישנים אבל הם איכותיים מאוד ואין לי שום סיבה להחליף אותם כרגע. הם לא מהוים צוואר בקבוק.
avilior,
אכן מרוצה אבל כפי שציינתי, לא מייצרים אותם כבר לכן גם לא ניתן לרכוש סנטר מאותה הסידרה.
תודה רבה
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אז אולי מסדרה אחרת כדי שגוון הקול יהיה זהה. אם גם זה לא מעניין אותך, אין מנוס מללכת ולשמוע בעצמך מה מתאים לך. אני זוכר בזמנו כשחיפשתי סנטר (ואני עדיין מחפש) שמעתי את הסנטר של CABASSE מאחת הסדרות הגבוהות וממש אהבתי. לגבי רסיבר, ה-LX למינהם של פיוניר בד"כ לא מאכזבים, לפחות לפי הביקורות כאן. בתור הבעלים של אחד כזה אני ממליץ בחום.
בהצלחה בחיפושים, תעדכן אם יש התפתחויות.
בהצלחה בחיפושים, תעדכן אם יש התפתחויות.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
kingikrakingikra כתב:9000es,
כל הסאונד שמגיע מקדימה מגיע מהסנטר. גם דיבורים וגם כל סאונד אחר. הרמקולים הקדמיים לפעמים נכנסים בפול...
הרמקולים הקדמיים הם עמוד השידרה של המערכת . אולי אצלך זה עובד אחרת .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

לא יצא לי להתקל בסנטרים של אנרג'י. הסיבה שמכרו לי סנטר של PSB היא כי זו גם חברה קנדית והמוכרים טענו שזה גוון צליל דומה.avilior כתב:אז אולי מסדרה אחרת כדי שגוון הקול יהיה זהה. אם גם זה לא מעניין אותך, אין מנוס מללכת ולשמוע בעצמך מה מתאים לך. אני זוכר בזמנו כשחיפשתי סנטר (ואני עדיין מחפש) שמעתי את הסנטר של CABASSE מאחת הסדרות הגבוהות וממש אהבתי. לגבי רסיבר, ה-LX למינהם של פיוניר בד"כ לא מאכזבים, לפחות לפי הביקורות כאן. בתור הבעלים של אחד כזה אני ממליץ בחום.
בהצלחה בחיפושים, תעדכן אם יש התפתחויות....
אני בטוח שאני אמצע את השילוב המקסימלי בין הקדמיים לסנטר אבל לא זה מה ששאלתי. שאלתי האם חלוקת התקציב נשמעת הגיונית?
תודה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

בסדר. מה זה עוזר לי? אין לי תקציב לקדמיים.9000es כתב:kingikrakingikra כתב:9000es,
כל הסאונד שמגיע מקדימה מגיע מהסנטר. גם דיבורים וגם כל סאונד אחר. הרמקולים הקדמיים לפעמים נכנסים בפול...
הרמקולים הקדמיים הם עמוד השידרה של המערכת . אולי אצלך זה עובד אחרת ....
תודה
סליחה שאני אומר את זה אבל לפי התמונות יהיה קשה מאוד להגיע לתוצאה טובה. ישנם הרבה בעיות של איבוד
צלילים בעיקר בקדמיים שפתוחים לכל העולם שם. אין שום אפשרות להפוך את המערכת לכיוון השני של הסלון ?
לפני שאתה ממהר להוציא כספים , כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מנוסה מחנות מתמחה או בכלל , ביקור כזה
יכול לעלות לך כמה מאות שקלים אבל לחסוך לך אלפים.
לגבי שאלתך אם אתה מתעקש -
לא ציינת האם המערכת מיועדת בעיקר לסרטים או שילוב למוזיקה והופעות גם כן..
צלילים בעיקר בקדמיים שפתוחים לכל העולם שם. אין שום אפשרות להפוך את המערכת לכיוון השני של הסלון ?
לפני שאתה ממהר להוציא כספים , כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מנוסה מחנות מתמחה או בכלל , ביקור כזה
יכול לעלות לך כמה מאות שקלים אבל לחסוך לך אלפים.
לגבי שאלתך אם אתה מתעקש -
לא ציינת האם המערכת מיועדת בעיקר לסרטים או שילוב למוזיקה והופעות גם כן..
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל תודה על התגובה
עכשיו לשאלותיך. לא ניתן להפוך את המערכת מהסיבה הפשוטה שאי אפשר יהיה להציב את הספות בצד השני מבלי לפגוע בכניסה לחדר השינה או למטבח. אני כבר לא מדבר על העלות של מהפך כזה (הזזת המקרן). היה ברור לי מהיום הראשון שיש בעיית אקוסטיקה קשה בסלון שלי. הסיבה שבחרתי בבית הזה לפני 4 שנים היא מרחק ההקרנה (כמעט 5 מטרים בין הקירות). אין ספק שאקוסטיקה זה אולי הרכיב החשוב ביותר במערכת אבל כשהחדר הוא הסלון זה קצת בעיה.
מה כבר יגיד לי איש מקצוע? אני מזכיר, אחרי הכל זה סלון.
אני צופה אך ורק בסרטים. במספרים זה 100% סרטים וכל השאר למוזיקה והופעות
יכול להיות ששידרוב בהרבה פחות כסף יתן שינוי קטן. זה גם נלקח בחשבון. אני כמובן לא מתעקש להוציא את כל התקציב.
עכשיו לשאלותיך. לא ניתן להפוך את המערכת מהסיבה הפשוטה שאי אפשר יהיה להציב את הספות בצד השני מבלי לפגוע בכניסה לחדר השינה או למטבח. אני כבר לא מדבר על העלות של מהפך כזה (הזזת המקרן). היה ברור לי מהיום הראשון שיש בעיית אקוסטיקה קשה בסלון שלי. הסיבה שבחרתי בבית הזה לפני 4 שנים היא מרחק ההקרנה (כמעט 5 מטרים בין הקירות). אין ספק שאקוסטיקה זה אולי הרכיב החשוב ביותר במערכת אבל כשהחדר הוא הסלון זה קצת בעיה.
מה כבר יגיד לי איש מקצוע? אני מזכיר, אחרי הכל זה סלון.
אני צופה אך ורק בסרטים. במספרים זה 100% סרטים וכל השאר למוזיקה והופעות
יכול להיות ששידרוב בהרבה פחות כסף יתן שינוי קטן. זה גם נלקח בחשבון. אני כמובן לא מתעקש להוציא את כל התקציב.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני חושב שרכישה של סנטר, טוב ככל שיהיה, בלי להתאים אותו או לשדרג את הקדמיים, היא לא אידיאלית בכלל.
אני גם לא מסכים שסנטר הוא הרמקול החשוב ביותר בק"ב.
הרמקולים החשובים ביותר הם הקדמיים ומיד אחריהם הסאב וופר.
למה לא להחליף את שדרוג הסנטר בשדרוג סאב וופר?
אני גם לא מסכים שסנטר הוא הרמקול החשוב ביותר בק"ב.
הרמקולים החשובים ביותר הם הקדמיים ומיד אחריהם הסאב וופר.
למה לא להחליף את שדרוג הסנטר בשדרוג סאב וופר?
No place like home.......... Theater
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

את הסנטר שלי קניתי לפני 5 שנים ב 1500 ש"ח. כדי לעשות הקבלה להיום מדובר בסנטר שמבחינת איכות שווה היום 700-800 ש"ח. תסלח לי אבל זה צ'יקמוק.
את הסאב קניתי באותו הזמן ב 4500 ש"ח. מדובר על שתי ליגות שונות לגמרי. הסאב בסה"כ עושה עבודה לא רעה בכלל. אני בטוח שעם רסיבר נורמלי (לא כמו הצעצוע שיש לי כרגע) הוא יוכל לבוא לידי ביטוי אפילו עוד. הסנטר בטוח לא.
תשמע, אתה לא מכיר את הקדמיים שלי. הם אמנם ישנים אבל לא כאלו רעים. גם מהם אני בטוח שיש עוד מה להוציא עם רסיבר נורמלי.
לשדרג עכשיו את הסאב זה אומר שבטווח קרוב מאוד אני אהיה חייב לשדרג את הסנטר ואני ממש לא בונה להוציא עוד כסף בשנים הקרובות.
תודה רבה
את הסאב קניתי באותו הזמן ב 4500 ש"ח. מדובר על שתי ליגות שונות לגמרי. הסאב בסה"כ עושה עבודה לא רעה בכלל. אני בטוח שעם רסיבר נורמלי (לא כמו הצעצוע שיש לי כרגע) הוא יוכל לבוא לידי ביטוי אפילו עוד. הסנטר בטוח לא.
תשמע, אתה לא מכיר את הקדמיים שלי. הם אמנם ישנים אבל לא כאלו רעים. גם מהם אני בטוח שיש עוד מה להוציא עם רסיבר נורמלי.
לשדרג עכשיו את הסאב זה אומר שבטווח קרוב מאוד אני אהיה חייב לשדרג את הסנטר ואני ממש לא בונה להוציא עוד כסף בשנים הקרובות.
תודה רבה
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אני לא הרבה זמן בפורום, ולא מתיימרת להיות מבינה
(יש לי אוזניים סופר רגישות אבל אין בארסנל שלי את כל המילים המקצועיות המרשימות) -
ובכל זאת...
החבר'ה שענו ניסו לאמר לך בעדינות,
שבשביל לקבל את אפקט הסאונד שאתה מבקש -
אזי מה שאתה רוצה
זה לא בהכרח מה שאתה צריך
כלומר - לא תקבל את האפקט הדרוש
שווה לך לנסות "לפתוח את הראש"
מנסיוני -
כשבאים לפורום הזה בשביל לקבל רעיונות - ולא בשביל לקבל חיזוק להחלטה שקבר קיבלת -
הוא הרבה יותר אפקטיבי
(יש לי אוזניים סופר רגישות אבל אין בארסנל שלי את כל המילים המקצועיות המרשימות) -
ובכל זאת...
אזי מה שאתה רוצה
זה לא בהכרח מה שאתה צריך
מנסיוני -
הוא הרבה יותר אפקטיבי
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14358
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
התקציב שלך מכובד אפילו לרסיבר+ קדמיים + סנטר .
לדעתי תשקיע 7k ברסיבר ועוד 8k בקדמיים וסנטר תואם.
יש אופציות לא רעות.
אם תפנים שאתה מוותר על הקדמיים ומתקדם יהיה לך תקציב נוסף ממכירתם שתוכל להוסיף ל8k לקדמיים+ סנטר החדשים.
יש אופציות לא רעות.
אם תפנים שאתה מוותר על הקדמיים ומתקדם יהיה לך תקציב נוסף ממכירתם שתוכל להוסיף ל8k לקדמיים+ סנטר החדשים.
+1 בייחוד אם תפנה ליד שניה,שם תקבל תמורה עצומה לסכומים האלהטלHD כתב:התקציב שלך מכובד אפילו לרסיבר+ קדמיים + סנטר .
יש אופציות לא רעות.
אם תפנים שאתה מוותר על הקדמיים ומתקדם יהיה לך תקציב נוסף ממכירתם שתוכל להוסיף ל8k לקדמיים+ סנטר החדשים....
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל אני רוצה להבהיר שאני כן בא בראש פתוח ונימקתי את כל התגובות שלי. אם מישהו פה (ואני דיי משוכנע שכן) חושב שעניתי בברוטליות ובראש קשה, אני מתנצל מראש.michal20600 כתב:אני לא הרבה זמן בפורום, ולא מתיימרת להיות מבינה
ובכל זאת...
אזי מה שאתה רוצה
זה לא בהכרח מה שאתה צריך
מנסיוני -
הוא הרבה יותר אפקטיבי...
ועכשיו אני אענה גם לך. מה אפשר לשדרג? קדמיים, אחוריים, סנטר, סאב, רסיבר או להוסיף רמקולים ל 7.1 או יותר.
בלהוסיף רמקולים אף פעם לא ראיתי צורך. כבר כתבתי בעבר שעם 5.1 רמקולים אני שומע בסלון שלי צלילים מכל 360 המעלות.
לגבי קדמיים, אני חושב שכדי לקנות משהו שישדרג את מה שיש לי היום אני אצטרך להוציא את כל ה 15K רק עליהם. זה נראה לי מוזר להצטייד בקדמיים של 15K ורסיבר צ'יקמוק של 2000 ש"ח.
לגבי סנטר או סאב, יכול להיות שהמוכר בחנות ישכנע אותי להוציא את הכסף על סאב במקום על סנטר אבל שוב אני חוזר למה שכתבתי לפני שהסנטר שלי הוא ממש צעצוע. חדש ברמה הזאת יעלה כמה מאות בודדות של שקלים.
מה המסקנה שלי מכל הדיון, שצריך לשדרג הכל או את הרוב ולהוסיף לקציב 20K. לצערי, אין לי את הסכום הזה
תודה רבה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

לא בטוח ש 8K לקדמיים יתן לי יתרון על מה שיש לי היום. נכון שהן בני 15 אבל מפלצות של 20 קילו ליחידה. הבעיה איתם שהם דורשים פינת חדר כדי למקסם את הסאונד מהסיבה שיש להם עוד סאב וטוויטר מאחורה.טלHD כתב:התקציב שלך מכובד אפילו לרסיבר+ קדמיים + סנטר .
יש אופציות לא רעות.
אם תפנים שאתה מוותר על הקדמיים ומתקדם יהיה לך תקציב נוסף ממכירתם שתוכל להוסיף ל8k לקדמיים+ סנטר החדשים....
אין לי בעיה של צלילים נמוכים. הסאב עובד יפה מאוד ואף מחפר על איבוד הנמוכים בקדמיים. הבעיה היא שהסאב לא עובד בכל הקטעים שלדעתי הוא צריך לעבוד. למשל כשנוסעים במכונית סגורה או כשטורקים דלת. הוא כן נותן יפה כשיש פיצוצים, רעידות אדמה וכו'.
לגבי מכירה של הציוד הקיים, לא ברור מה אפשר להוציא עליהם.
תודה