יעוץ לגבי חומרה -כרטיס DVB לשרת מדיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Laly פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב
אני עוקב זמן רב אחרי הפורם כאן והוא אכן מקור מצויין למידע על כל מה שקשור למחשבי מדיה. אז דבר ראשון תודה רבה לכל העונים והתורמים.

אני רוצה לארגן לעצמי שרת מדיה בייתי. לטובת העניין רציתי להשתמש במחשב ישן שיש לי (לוח אם ABIT AN7 ; מעבד AMD athlon 64 2800+ 1.84 GHz). המחשב עובד מצויין ומריץ WIN7 ללא כל בעיה.
הרעיון הוא להשתמש במערכת של AMAHI על בסיס אובונטו (http://www.amahi.org/) ולהתקין גם Tvheaded כ-Backend. השרת ישמש גם כשרת הורדות (טורנט) וגיבוי למחשבים השונים בבית (יש ב-AMAHI עד המון אפליקציות שאני בטוח אתפתה להשתמש בהם). יהיו שני כוננים קשחים 160GB שכבר קיים על המחשב שישמש למערכת הפעלה וגם 2T שיחזיק את כל המדיה וכמובן שאוכל להוסיף בעתיד נפח נוסף.
אני מחפש כרטיס טיונר (DVB שיקלוט עידן+) להוסיף לשרת כדי שהמחשבים השונים ברשת (XBMC) יוכלו לצפות בטלוזיה וגם להקליט תוכניות.
דרישות אידאליות מהכרטיס: צפיה בערוצים שונים במקביל (כל מחשב רואה ערוץ אחר), הקלטה של ערוץ שונה מהערוץ בו אני צופה (נראה לי ששתי התכונות הללו הם שתי פנים של אותה מטבע אבל אני לא בטוח).
אני מעדיף כרטיס פנימי (בעיקר מסיבות של סדר) אבל זה באמת נראה לי פחות קריטי.
שאלה אחרונה, האם כרטיס שכזה יכול גם להתחבר לצלחת לווין או שזה דורש כרטיס מסוג אחר.

תודה על העזרה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

אם אין באזור שלך בעיות קליטה מיוחדות כל כרטיס DVB-T למחשב יעבוד.

ולא, זה לא יעבוד גם עם לוויין. שידורי לוויין הם בשיטת DVB-S בעוד שעידן+ זה DVB-T. כדי לקלוט גם לוויין אתה צריך כרטיס DVB-S או לנסות למצוא כרטיס DVB-S/T משולב.

aladin_7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

סליחה על ההתפרצות

אבל איזה כרטיס מומלץ אם באיזור שלי יש בעיות קליטה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

אנטנה טובה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Laly פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה NegativeIQ.

אם כך בשאלת המשך, אם כל כרטיס DVB-T יכול לאפשר צפיה במס ערוצים במקביל (או הקלטה) למה צריך dual-tuner?

nirhazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

בארץ כל הערוצים (נכון לעכשיו) יושבים על אותו תדר, ולכן אין בעיה להקליט במקביל. אם יורחב לכמה תדרים במקביל, יהיה צריך dual tuner.

Laly פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מצויין,

תודה רבה על העזרה

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”