PIONEER SA 9500

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
קאליפסו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283

שליחה

יצא לי להקשיב למגבר הזה ומאוד התלהבתי...מדובר בכלי רציני,אני טועה? סוס עבודה,מפלצת... :twisted:
מה דעתכם,חברי פורום יקרים?

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291

שליחה

אני מאוהב בסדרה הזו של פיוניר , יש לי את 8500ii והוא מתוק עדין פשוט כך . ה9500 גם דואל מונו , לא?

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620

שליחה

יש לו כמה וורסיות.
גרסה II היא בדואל מונו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

לא ממש מפלצת (80 w\c) ביחס לכמה ספינות דגל של Pioneer אבל ידוע בתור מגבר 'אנין' או 'עדין' כמו שאמר עמרי. אתה קונה? אני מאוד היית רוצה לשים יד על אחד כזה בלי צורך להביא אותו לכאן מארה"ב. רציתי גם SX-1250 אבל העלויות שיפינג של המפלצות האלה...

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291

שליחה

יףףעם הידיות נשיאה האלה מאחורה סקסי בטירוף
מבחינת כוח הוא שלישי לדעתי אחרי ה9900 ו9800 שהם הטופ בסדרה
אם אתה לא קונה קאליפסו תגיד אני מוכן לקנות :)

קאליפסו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283

הייתי קונה...המחיר מרתיע אותי

שליחה

הבחור שעליו מדובר רוצה על עניין 1350 שקל,זה אחרי שהורדתי אותו מ1500.
המחיר הוא כולל שנאי 110-220...
המחיר קצת גבוה לסטודנט תפרן כמוני...אבל אם מישהו רוצה,שיכתוב לי בפרטי ונראה כיצד ניתן לקדם את העניין בשביל שחובבי וינטאג' בדמם יוכלו להנות מזה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

מגבר מצוין ואחד הטובים של פיוניר.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: הייתי קונה...המחיר מרתיע אותי

שליחה

קאליפסו כתב:המחיר הוא כולל שנאי 110-220...
...
המחיר מצויין אבל מתח 110V זה מצויין רק בצד השני של האוקיינוס האטלנטי. שנאי בציוד אודיו זה שואו-סטופר. עוד לא ראיתי שנאי שלא מתחיל לטרטר אחרי תקופה. היו לנו כמה בבית. הם תמיד מתחממים, צריך לפקוח עליהם עין, אחד אפילו שרף לנו חתיכת שטיח. היה לנו שנאי גדול מאוד למקרר אמריקאי של GE שאם הייתי מחבר אותו לסטראו 110V - היה אפשר לשמוע את הזמזום שלו ברמקולים. לדעתי ניצלת בשן ועין.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118

שליחה

האם את ה מתכון show stopper רק בגלל הזימזום? או משהו אחר...

- בימים אילו אני בונה קופסה מעץ, עבה - על מנת לתקוע בתוכה שנאי 1500 ואט שמזמזם.

האם יש פיתרון אחר? האם זה בכלל יעזור?

כבר חשבתי להעיף את השנאי מחוץ לחדר ולמתוח כבל חשמל ארוך (ועבה) שבסופו יש שקע.

80% מהמערכת שלי היא 110v (ה"צרה" בעיקר היא זוג רמקולים וסאב - זוללי אמפרים...)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Form78HiFi כתב:בימים אילו אני בונה קופסה מעץ, עבה - על מנת לתקוע בתוכה שנאי 1500 ואט שמזמזם.
האם יש פיתרון אחר? האם זה בכלל יעזור?
...
אני מתכוון טרטור גם מהשנאי המטריד וגם המהום ובאזז בסאונד מהמערכת. לא מצאתי פתרון. גם לא ממש מצאתי הסבר משכנע לתופעה. השנאים האלה - כמה שיותר גדולים - ככה יותר מטרטרים. אולי הם לא בנויים לתנאי לחות גבוהה כמו בחיפה ות"א??? סה"כ גם במגברים עצמם קיים שנאי - אז מה הקטע? אולי תפנה ליאיר פורמן שיוכל להסביר מה בדיוק התופעות הפיזיקליות שגורמות כאן לקשיים כל כך חמורים... ירדתי מזה לפני שנים רבות. זה באמת אחד הדברים שאני מצטער עליו מאוד. יש לי המון המון ציוד בארה"ב שאי-אפשר להשתמש בו בישראל רק מהסיבה הזו. פעם פניתי למעבדה בניו-ג'רסי כדי שיעשו לי הסבה פנימית מ-110V ל-220V באיזה מפלץ שרציתי לקחת איתי. הם לא רצו בהתחלה, אחר-כך אמרו שהם לא מוצאים שנאי הולם, בסוף תקעו איזה מחיר בשביל לנפנף אותי. כנראה יש משהו גנרי בהשראה מגנטית חזקה שמייצר רעש תרמי ושאף אחד לא ממש רוצה או יודע להתעסק איתו. לדעתי קופסא מעץ זה מתכון לשריפה. הייתי נמנע מכך. אם כבר שנאי אז במקום גלוי שאפשר לפקוח עליו עין.

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238

שליחה

אולי שנאי טורואידי יכול להיות פתרון?

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548

מה שמצחיק...

שליחה

לפני כשנתיים קניתי אחד חדש של 1000W כבד מאודדדד ויקר מאודדד אשר היה מתחמם לפי קצב הווליום....כמה שיותר ווליום ברסיבר ככה היה מתחמם ורותח יותר ויותר,מצאתי לו פתרון יצירתי...מאוורר ביתי שכוון אליו נון סטופ והיה גורם לו להתקררות רצופה,באמת שזה עזר.לבסוף מכרתי את הרסיבר ביחד עם השנאי...וההוראות קירור :lol:
יש לי כיום שנאי עתיקקקקקקקקק נראה לי כבן 30 ,מסגרת מעט חלודה (טוב,הצבע התקלף) על בסיסו חובר כבל הארקה שמתחבר עם הפלוס והמינוס לתקע גדול,המעניין הוא שהוא בקושי מתחמם,ממש צריך להתחנן אליו שהתחמם,אפילו כשאני משתולל עם ווליום גבוה החימום שלו מועט וסביר.
לגבי זמזומים,לא יצא לי לחוות אותם למזלי באף אחד מהשנאים.
אם הזמזום מגיע מהשנאי בלבד תכין לו מארז מברזל יצוק,כך לא תשמע את הזמזום ואף לא ייגרם נזק מההתחממות שלו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה הכי מרגיז - שאתה לא מבין למה הם מתנהגים כמו שהם מתנהגים. אחד קטן לא שומעים והשני גדול מטרטר כמו צרצר. בכל מקרה, אני לא זוכר את המתימטיקה היום - אבל בזמנו היה נהוג לקחת שנאי בהספק שהוא פי 2.5 מצריכת הכח של המגבר. אם המגבר צורך 400 ואט - היה צריך טרנספורמטור של 1000 ואט. בגודל הזה מדובר ביחידות יקרות יחסית. לנו היו של חברת טופז האמריקאית. הם היו אמורים להיות טיפ טופ. אחד היה מחובר למקרר והוא היה חם קבוע ומטרטר תמידית. אחד היה מחובר, כל פעם, למכשיר אחר (כל הבית היה מבוסס על ציוד 110V) והוא היה חם תמיד רק מעצם היותו מחובר למתח 220V - אפילו בלי עומס בכלל. הוא עשה לי שמות בסטראו. גרם להמהום קבוע, לפגיעה בסאונד ועוות (בעיקר של המיד ריינג') ובווליום מסויים היה אפשר לשמוע את הטרטור שלו ברמקולים. הוא היה מתחמם רצח לרמה שהתיכה את המעטפת הפלסטית של החוטים שהובילו אליו וממנו. הוא הסריח משרוף כל הזמן, ומאוד פחדתי ממנו. נבלה!

ה-9090 עם הדואליות המתחית שלו הציל אותי. איזה מותק של מכשיר. שני ברגים לפתוח - קונקטור לשלוף ולהזיז קצת ולדחוף בחזרה למקום - והופ יש לך מכשיר 220V. בובה! אחר-כך הפרדתי הארכה לקו מתח יעודי לסטראו והייתי צריך להביא חשמלאי שיאשר לי את השינוי. בסך הכל אלקטרודה שהרבי נתן עליה ברכה ושנתקעה לאחר כבוד במהלומות בלוק איטונג באדמה של החניה. מאז לא נשמע רשרושון מיותר מהסטאפ הזה.

דרך אגב - מאווררים הולכים עם ציוד אודיו כמו מלפפון חמוץ עם דבש. כמו גבינה צהובה עם ממרח שוקולד. כמו גלידה עם צ'יפס... בקיצור - לא הולכים!!!

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204

שליחה

tnsilver כתב: דרך אגב - מאווררים הולכים עם ציוד אודיו כמו מלפפון חמוץ עם דבש. כמו גבינה צהובה עם ממרח שוקולד. כמו גלידה עם צ'יפס... בקיצור - לא הולכים!!!
...

ולפעמים כמו כדור גלידה עם עוגת שוקולד חמה... :)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”