טורפטורה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #41 

bitfield כתב: רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה.
...
קלייה ידנית היא עולם אחר.הדבר האמיתי.
נדרש זמן רב כדי להפנים את התהליכים הכימיים
והכרה של חומרי הגלם כדי לייצר קליה איכותית.
לפעמים תיאוריה שחשבת שהיא נכונה יום אחד מתנפצת לרסיסים אל מול העובדות ביום אחר.
בקיצור הדרך ארוכה אבל ללא ספק מהנה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

concordia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #42 

bitfield כתב:ביקרתי היום אצל קונקורדיה, נהנתי מקפה מעולה מהסן מרקו, שנראית לי כפסגת המכונות שאפשר לשאוף אליהן בבית פרטי, וזכיתי לחוות את חווית הקלייה בטורפטורה (יפייפה!). הקולה ידני לחלוטין ונראה שיש עקומת לימוד לא קטנה, אבל הוא מאפשר לשלוט בכל פרמטר וההתעסקות היא תענוג גדול. רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה. מבחינתי זו הייתה חוויה מיוחדת במינה גם בזכות הקפה אבל בעיקר מהמפגש עם האדם.
תוצאות הקלייה (תערובת זהה לו שקליתי שעה לפני כן בבית) נראות לפחות ויזואלית טוב יותר מהקלייה בג'ין - צבע אחיד יותר, פולים תפוחים ויפים - נראה מבטיח.

תודה רבה רפי!
...
גם אני נהניתי מהביקור של רונן שהפגין הרבה ידע וכבר לא מעט נסיון, חלקנו שבחים ל la pavoni המיתולוגית והיה לנו שיח-קפה בזמן הקליה. לבסוף סיכמנו שאנחנו מעריצים את הנשים שלנו על שהן מוכנות לסבול את התחביב ההזוי הזה רווי המכשירים הרעשים והריחות(שלא לדבר על ההוצאות). לא קל.כן, אני מסכים-זה האדם שמשמעותי מאחרי כל זה בסופו של יום. ותודה רונן על הימן מוקה הנהדר אחד הזנים שהכי אהובים עלי .

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #43 

בהמשך לדיבור על ימן עדני מפורטופינו: קליתי אותו יחד עם ברזיל סרדו והוא קפה מעולה! אין מילים :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”