טורפטורה
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
לפני כארבעה חודשים רכשתי קולה יד שניה מאדם פרטי-מסוג טורפטורה של קופיטק אינגנירינג ורציתי להמתין ולצבור מעט נסיון עימו לפני שהבאתי אותו לפורום. הקולה הינו מיד שניה הן בשל התקציב הנמוך יחסית וגם מכיוון שחיפשתי קולה מסחרי עד 1 ק"ג. מכר לי אותו איש מאוד מאוד נחמד שהיתה חוויה גדולה להכירו וכמו שהוא התחייב, הקולה במצב מושלם והוא כבן 6 שנים. אצלי הוא עבר בעיקר ניקוי וליטוש. לפני שרכשתי את הטורפטורה קליתי ב genecafe ועד לאחרונה הייתי מרוצה ושלם עם התוצאות. יחד עם זאת היו חשובות לי הנקודות הבאות:
-קולה מסחרי כבד שיוצב במקום אחד באופן קבוע
-קליה של 1 ק"ג .
_אחידות קליה בתערובות רב-זניות
-ציקלון שיתחבר לשרוול ויותיר את הבית ללא עשן
-קליה ברמה גבוהה , קליה מקצועית-ללא פשרות-אשר תאריך גם את אורך חיי הפולים הקלויים.
-קולה שאף אחד מחלקיו לא יהיו עשויים מפלסטיק
לקחתי את הקולה יחד עם שני חברים(הוא כבד) לאחר שביצעתי קליית נסיון והתרשמתי מעבודתו של הקולה וממצבו הפיזי. הצבתי את הקולה בחדר העבודה שלי מכיוון שאין זה קולה שניתן להציבו במטבח, ומאידך-הוא יפה ואסתטי ונראה נהדר בחדר עמוס עץ וספרים. התרשמתי מרמת ייצור וגימור שטרם ראיתי כמותם (כאמור,"קופיטק") ניקיתי את הקולה והתכוננתי להפעלה ראשונה. רשמתי לפני, כך אני זוכר, כי נדרשה מידה לא קטנה של גאוניות ,ידע,וידיים טובות ביותר על מנת להגיע במלאכת מחשבת כזו לשלמות,תפעוליות,ויופי כה רב-במכשיר אחד. -הקולה הזה מקצועי ברמה שמציבה אותו כאחד הטובים מסוגו בעולם ואני מצטרף לשבחים על בית היוצר שעשה עבודת אומנות ואמנות ביצירה הזו. תחושה זו מלווה אותי משך הקליה באופן קבוע וגורמת לחווית קליה עשירה ורב מימדית.
הקולה הינו מכאני לשמחתי ובכך מעשיר את חווית הקליה ומאפשר השתתפות בה ופיקוח על כל הפרמטרים.
חיברתי לצקלון שרוול אלומיניום והוצאתי את השרוול מחלון החדר לגינה.
-הדלקתי את מתג התוף ואחריו את מתג הקליה
-חיממתי את הקולה לטמפרטורה של 170 מעלות (כשתים עשרה דקות)
-הכנסתי את הפולים שהנחתי קודם בתוך המשפך העלין בהדרגה על ידי פתיחת תריס הכנסת הפולים
-הכנתי מראש תערובת של 300 גר ברזיל וקולומביה+300 גר גואטמלה+300 גר סומטרה+100 גר רובוסטה(java ואוגנדה)
-יבשתי את הפולים במשך כחמש דקות
-הפעלתי את מתג בקרת האויר
הקולה שקט ופעולתו ממגנטת, הטמפרטורה ירדה ל 160 מעלות ואחרי מספר דקות עלתה בחזרה עד ל 178 מעלות.
-צפיתי בחלון הקולה ולקראת סוף הקליה הוצאתי מספר דגימות דרך ה "טרייר" תוך כ14 דקות שמעתי פיצוץ ראשון-ותוך כ 16 דקות הגוון(אני אישית אוהב קליה כהה) היה מדוייק.
-כיביתי את מתג הקולה(בקולה מערכת של אלמנטים של חום,אלמנטים של אינפרא-אדום וקונווקטור המבטיחים קליה אחידה ומושלמת לכל הזנים)
-הדלקתי את מתג הקירוה
-המתנתי עד שהטמפרטורה תרד ל 80 מעלות
-פתחתח את דלת תא הקליה והפולים זרמו למגירת הנירוסטה.
-נתתי לפולים לשחרר co2 ואחרי 24 שעות שמתי אותם בקופסת ואקום בתוך ארון חשוך.
אחרי ארבעה ימים פתחתי את הקופסא ומייד הרחתי ארומה עזה שלא הכרתי בעבר. הקליה היתה מושלמת, כהה, לא שרופה, אחידה, גודל הפולים מקסימלי והטעם: גן עדן עלי אדמות.
הרכישה היתה עבורי לא קלה כלכלית אבל עכשיו בהתסתכלי לאחור וכשאני טועם את הקפה-שאגב הארומה שלו נשמרת במלואה עד 6-7 שבועות ,לא פעם תהיתי כיצד קפה "מסחרי " שומר על הארומה והטריות והתשובה כנראה בין השאר-בסוג הקולה.(!) היה בהחלט שווה את המאמץ וההשקעה.
-קולה מסחרי כבד שיוצב במקום אחד באופן קבוע
-קליה של 1 ק"ג .
_אחידות קליה בתערובות רב-זניות
-ציקלון שיתחבר לשרוול ויותיר את הבית ללא עשן
-קליה ברמה גבוהה , קליה מקצועית-ללא פשרות-אשר תאריך גם את אורך חיי הפולים הקלויים.
-קולה שאף אחד מחלקיו לא יהיו עשויים מפלסטיק
לקחתי את הקולה יחד עם שני חברים(הוא כבד) לאחר שביצעתי קליית נסיון והתרשמתי מעבודתו של הקולה וממצבו הפיזי. הצבתי את הקולה בחדר העבודה שלי מכיוון שאין זה קולה שניתן להציבו במטבח, ומאידך-הוא יפה ואסתטי ונראה נהדר בחדר עמוס עץ וספרים. התרשמתי מרמת ייצור וגימור שטרם ראיתי כמותם (כאמור,"קופיטק") ניקיתי את הקולה והתכוננתי להפעלה ראשונה. רשמתי לפני, כך אני זוכר, כי נדרשה מידה לא קטנה של גאוניות ,ידע,וידיים טובות ביותר על מנת להגיע במלאכת מחשבת כזו לשלמות,תפעוליות,ויופי כה רב-במכשיר אחד. -הקולה הזה מקצועי ברמה שמציבה אותו כאחד הטובים מסוגו בעולם ואני מצטרף לשבחים על בית היוצר שעשה עבודת אומנות ואמנות ביצירה הזו. תחושה זו מלווה אותי משך הקליה באופן קבוע וגורמת לחווית קליה עשירה ורב מימדית.
הקולה הינו מכאני לשמחתי ובכך מעשיר את חווית הקליה ומאפשר השתתפות בה ופיקוח על כל הפרמטרים.
חיברתי לצקלון שרוול אלומיניום והוצאתי את השרוול מחלון החדר לגינה.
-הדלקתי את מתג התוף ואחריו את מתג הקליה
-חיממתי את הקולה לטמפרטורה של 170 מעלות (כשתים עשרה דקות)
-הכנסתי את הפולים שהנחתי קודם בתוך המשפך העלין בהדרגה על ידי פתיחת תריס הכנסת הפולים
-הכנתי מראש תערובת של 300 גר ברזיל וקולומביה+300 גר גואטמלה+300 גר סומטרה+100 גר רובוסטה(java ואוגנדה)
-יבשתי את הפולים במשך כחמש דקות
-הפעלתי את מתג בקרת האויר
הקולה שקט ופעולתו ממגנטת, הטמפרטורה ירדה ל 160 מעלות ואחרי מספר דקות עלתה בחזרה עד ל 178 מעלות.
-צפיתי בחלון הקולה ולקראת סוף הקליה הוצאתי מספר דגימות דרך ה "טרייר" תוך כ14 דקות שמעתי פיצוץ ראשון-ותוך כ 16 דקות הגוון(אני אישית אוהב קליה כהה) היה מדוייק.
-כיביתי את מתג הקולה(בקולה מערכת של אלמנטים של חום,אלמנטים של אינפרא-אדום וקונווקטור המבטיחים קליה אחידה ומושלמת לכל הזנים)
-הדלקתי את מתג הקירוה
-המתנתי עד שהטמפרטורה תרד ל 80 מעלות
-פתחתח את דלת תא הקליה והפולים זרמו למגירת הנירוסטה.
-נתתי לפולים לשחרר co2 ואחרי 24 שעות שמתי אותם בקופסת ואקום בתוך ארון חשוך.
אחרי ארבעה ימים פתחתי את הקופסא ומייד הרחתי ארומה עזה שלא הכרתי בעבר. הקליה היתה מושלמת, כהה, לא שרופה, אחידה, גודל הפולים מקסימלי והטעם: גן עדן עלי אדמות.
הרכישה היתה עבורי לא קלה כלכלית אבל עכשיו בהתסתכלי לאחור וכשאני טועם את הקפה-שאגב הארומה שלו נשמרת במלואה עד 6-7 שבועות ,לא פעם תהיתי כיצד קפה "מסחרי " שומר על הארומה והטריות והתשובה כנראה בין השאר-בסוג הקולה.(!) היה בהחלט שווה את המאמץ וההשקעה.
נערך לאחרונה על ידי concordia ב 10/08/2012 19:16, נערך 8 פעמים בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
יופי של רכישה
וכתיבה יפה
וכתיבה יפה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מזל טוב!
נראה מעולה. שדרוג אמיתי
נראה מעולה. שדרוג אמיתי
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הפוסט שלך מעניין מאד ומעלה געגוע לאדם שבנה את המכונה...מה חבל שאין הוא חולק עימנו את נסיונו כבעבר...
באשר לניצול של הקולה - לי, למשל, לא היתה בעיה לשלם לך פר-קליה, אם היית מציע את חסדי המכונה גם לאחרים, כחלק מההחזר של עלותו. שנינו היינו מרוויחים, אני, הייתי מתנסה בקליית הרכבי תערובות שעד כה לא ממש למדתי, כמו גם הנאה מקפה ממש ממש טרי...ואתה, ממזער נזקים....
נתתי את עצמי כדוגמא....אולי יתאים לעוד חברים.
באשר לניצול של הקולה - לי, למשל, לא היתה בעיה לשלם לך פר-קליה, אם היית מציע את חסדי המכונה גם לאחרים, כחלק מההחזר של עלותו. שנינו היינו מרוויחים, אני, הייתי מתנסה בקליית הרכבי תערובות שעד כה לא ממש למדתי, כמו גם הנאה מקפה ממש ממש טרי...ואתה, ממזער נזקים....
נתתי את עצמי כדוגמא....אולי יתאים לעוד חברים.
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
איזה כיף !!!!! תתחדש, אני בטוח שלמרות ההוצאה הכספית הגדולה אתה תפיק מהמכונה הזו הרבה אושר. אתה יודע אחרי שמתים זה לא משנה כמה כסף יש לך בבנק
. אתה במקרה מוכר את הקולה הישן שלך ?
יום דבש
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
ראשית...תתחדש. נראה אחלה קולה ולפי הדיווח שלך גם מניב תוצאות טעימות להפליא וזה שווה הכל !mr_dish כתב:הפוסט שלך מעניין מאד ומעלה געגוע לאדם שבנה את המכונה...מה חבל שאין הוא חולק עימנו את נסיונו כבעבר...
באשר לניצול של הקולה - לי, למשל, לא היתה בעיה לשלם לך פר-קליה, אם היית מציע את חסדי המכונה גם לאחרים, כחלק מההחזר של עלותו. שנינו היינו מרוויחים, אני, הייתי מתנסה בקליית הרכבי תערובות שעד כה לא ממש למדתי, כמו גם הנאה מקפה ממש ממש טרי...ואתה, ממזער נזקים....![]()
נתתי את עצמי כדוגמא....אולי יתאים לעוד חברים....
אחלה רעיון הועלה כאן
זה יכול להיות אחלה מיזם אם אתה מוכן לבלבולי המוח שלנו....
מצטרף בחום לקליה הביתית שלך
אשמח לקבל הצעות לתערובות ולמחיר לחברים....
-
concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
תודה
אוקיי, אז ראשית כל תודה לכולם. הפירגון וההשתתפות מחממים את הלב, וכמה כייף שיש פורום כזה-זה לכשעצמו נותן הרבה פעמים דחיפה וסקרנות להמשיך ולחפש עוד ועוד דברים משמעותיים בדרך אל הקפה וממנו. שנית, את הקולה הקודם שלי מכרתי לפני מספר שבועות..ובאשר להצעה היפה שהועלתה כאן בקשר ל "שירות קליה" : הרעיון ממש נחמד(אני מודה שפעם גם אני חשבתי שאולי כמה חברים מכאן יחלקו קולה איכותי) אבל אני ממש לא רואה את עצמי גובה כסף עבור העניין מאף אחד...מה שכן, אם תתאסף קבוצה של 4-5 אנשים למשל אשמח לארח כאן לקליה קבוצתית ולאספרסו כמובן צריך רק לתאם זמן שיהיה טוב לכולם. ושוב-המון תודה.
- giladg1111
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 139
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
מברוק על הקולה 
לצערי אני עדיין רחוק מאוד מקלייה ביתית עם קולה.
אשמח כמובן להצטרף לעניין הקליה וגם בתשלום... ולפחות להזמנה
תתחדש ובהצלחה
לצערי אני עדיין רחוק מאוד מקלייה ביתית עם קולה.
אשמח כמובן להצטרף לעניין הקליה וגם בתשלום... ולפחות להזמנה
תתחדש ובהצלחה