לאחר חודש ארוך מאוד - הAR חזר!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה ומוצלחת, המגבר הקטן והנפלא הזה חזר, ועכשיו אני יכול לשבת ולספר לכם קצת על המציאה הנפלאה הזאת :)

דבר ראשון, המגבר הזה הגיע אליי דרך סוחר אודיו וינטאג' שאני מכיר זה זמן מה.. תקופה ארוכה שרציתי לקנות מגבר כוח ופרה בנפרד כי חשבתי שאני עם מגברים משולבים סיימתי.. ואכן יום אחד הוא בא אליי עם מגבר חמוד של ADCOM ושני קדם מגברים כדי למצוא לי איזה אופציה חדשה, ולמורת רוחי הוא גם הביא את הAR למרות שהבהרתי שאני לא מעוניין במגבר משולב יותר!

אוי כמה טעיתי!!

אחרי בדיקה של כל הרכיבים (שהיו לא יותר מסבירים בצליל שלהם) הבחור התעקש לחבר את הAR "כי אני חייב לשמוע אותו" - והלסת שלי פשוט נפלה לרצפה!

מעולם לא שמעתי צליל טבעי כל כך, זורם כל כך ומלא כל כך! על פי נתוני היצרנים הרשמיים, הAR מוציא 50 וואט לצד ב8 אום (מספר חסר תקדים לתקופה, אבל נגע בזה אחר כך) אבל בבדיקות מעבדה שבוצעו על המכשיר (ומפורסמות ברשת) נראה כי הוא מוציא באזור ה80 ב8 אום ו110 ב4 (הרמקולים שלי הם 6..).

אני לא בחור שנוטה לסופרלטיבים, ולרוב דברים אצלי מתחלקים בין טוב ורע בלבד.. אבל המכשיר הזה אני יכול להתפלסף שעות! אם לסכם בכמה מילים את איך הוא נשמע - הוא ממלא את החדר בצליל כמעט מוחשי, כאילו המוזיקה נשפכת ממנו כמו שמן ועומדת באוויר כמו לחות תל אביבית באמצע אוגוסט! ושלא תחשבו שאני טוען שהוא מושלם.. הוא לא הכי מפורט, הוא יכול להיות דינאמי יותר, אבל אם התוצאה הסופית אי אפשר להתווכח - הוא פשוט מכשיר נפלא!

בנימה זו יש גם לציין, שאמנם הרמקולים שלי נשמעים פשוט נהדר וקלים מאוד לדחיפה (94 DB ב6 OHM), משום מה קשה מאוד להצמיד להם מגבר.. אפילו הL100 האימתני והאגדי של LUXMAN נשמע בינוני בלבד דרכם.. והוא רק אחד משורה ארוכה של מגברים שבאו עם תעודות מכאן ועד הודעה חדשה, אבל התוצאה הייתה מאכזבת. אני יכול לומר בביטחון שהפעם הראשונה שבא באמת שמעתי את הרמקולים כמו שצריך הייתה כשהמגבר הזה הגיע.

וקצת רקע בנוגע למכשיר עצמו...

המכשיר יוצר לראשונה 1968 על ידי חברת ברמקולים - AR כחלק מליין של מגבר, טיונר ורסיבר (שפשוט משלב את שניהם). באותה תקופה מגברי טרנזיסטורים היו דבר חדש לחלוטין, ואף חברה לא ניסתה לייצר מגבר בהספקים כל כך גבוהים! מעבר להיותו אחד המגברים הטרנזיסטוריים הראשונים אי פעם, הוא גם מכשיר הHI POWER הטרנזיסטורי הראשון! בנוגע למבנה הפנימי שלו.. ובכן.. הוא בעצם מגבר מנורות בלי מנורות, ממש ככה! באותה התקופה הטכנולוגיה הייתה כל כך חדשה שעוד לא ידעו ממש מה אפשר לעשות עם טרנזיסטורים, אז פשוט הלכו עם מה שהכירו.. לראיה, שני שנאי הצימוד שיושבים ביציאות שלו - ממש כמו במגבר מנורות.

כרגע, ואני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל אני ממש רגוע! נראה שכרגע השדרוגיטיס התמתן מעט ואני כבר לא עסוק בחיפוש רכיבים מתמיד.. אני עדיין רוצה להניח את ידי על DAC טוב, אבל אני אקח את הזמן עד שהאפשרות הנכונה תצוף, ואותה הגישה תקפה גם לפטיפון (שאני מחפש מזה תקופה). מעבר לזה יש לי פרויקט RECAP על הראש של מגבר MOSFET שמצאתי לאחרונה (תחת הדרכתו הצמודה של TNSILVER).. מי יודע, אולי גם שם תצוץ איזה מציאה מטורפת - תחזיקו אצבעות :)

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

ולפני שכולם מתחילים לצעוק עליי שאין תמונות:

תמונה

תמונה

הוא לא באמת חטף מכה, סתם יצא מוזר בתמונה:
תמונה

במסגרת הטיפול שהוא עבר הותקנו לו גם טרמינלים מודרניים לרמקולים במקום הברגי נעילה המקוריים:
תמונה

תמונה

ובגלל שכל כך התגעגעתי אליו החלטתי להכין לו מתנה כשהוא חוזר - כבל אינטרקונקט במיוחד רק בשבילו!
תמונה

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

תתחדש מחדש! (Y) :)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

(Y) איזה כיף! אין כמו החוויה הזו של סאונד שמפיל אותך בפעם הראשונה. וינטאז' אמיתי!!! כל מי ששם ידו על AR כזה (שיוצר לראשונה ב-1966 והתפרסם במגזין רב פרופיל ב-1968) מסכים שיש לו סאונד מיוחד. בייחוד מציינים את בקרת הצליל שלו (הפשוטה ביותר וכוללת באס, טרבל, מונו-סטראו ובלאנס בלבד) כבעלת השפעה נדירה. לא יודע למה. אולי בגלל שבתקופה הזו היו פחות התחכמויות והפעולה של הפוטנצימטרים היתה ליניארית ולא לוגריתמית. כולם באמת מציינים את ההבדל שיש בין ההספק המוצהר לבין היכולת בפועל - אולי פשוט לא ידעו למדוד הספק או לתכנן אותו כמו שצריך ב-1966 ויש הרבה יותר וואטים ממה שהוצהר. קראתי איפשהו שבתקופה הזו נטו להזניח סיכוך פנימי - פשוט משום שהעולם עוד לא היה מלא בקרינת מיקרוגל ולכן אומרים שרצוי להרחיק את ה-AR מטלפונים וכבלי כוח. מצד שני מיד אחר-כך בא מישהו ואמר שזו שטות גמורה והכיסוי של המגבר הופך אותו לכלוב פראדי יעיל ושגם אספקת החשמל הביתית מלאה רעשים ולכן זה לא ממש משנה. בכל מקרה - אני מאוד אוהב את העיצוב המינימליסטי והפשוט שלו. יופי של מציאה!!!

נ.ב. במקור היה לו מכסה עץ. ממה שראיתי - לא צריכה להיות לך בעיה, עם המשאבים המקצועיים שעומדים לרשותך, לשחזר מכסה כזה, שגם הוא, היה מאוד פשוט (בלי פאזות). ומצחיק - אבל גם הלוקסמן L430 שלי שאמור להיות מגבר של 110 וואט לערוץ - קצת מאכזב מבחינת כוח. מצד שני יש לו פונו סטייג' MM\MC נדיר באיכותו ואני הפכתי אותו לפרה-אמפ המועדף עלי.

לצערי 'שידרוגיטיס' זו מחלה כרונית. יש תקופות שהן רגועות יותר (לאחר רכש חמוד ומפתיע) ויש תקופות שהמחלה פשוט מתפרצת במלוא אכזריותה (כמה שבועות אחר כך). לדעתי אתה כבר עמוק בפנים. :wink:

[img2=550x260]http://www.classicspeakerpages.net/IP.B ... 942919.jpg[/img2]

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

נראה טוב!!
האם הוא class A?
נראה שהוא מהסגנון של המגבר שלי
j.e. sugden a21 series 2
שזה אותם שנים. וגם הוא טרנסיסטורי עב תכנון מנורות. רק בהספק הרבה יותר נמוך.

http://www.audiomisc.co.uk/JES/A21serie ... ries2.html

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

תתחדש, כיף לקרוא, (Y)
ישנם כאלה שיש להם הרבה כבוד לרמקולים של AR, ( לפחות אחד כאן בפורום.... ).
האם המגבר מצוייד במעגל הגנה לרמקולים? ( יתכן ששנאי הצימוד מונעים סכנה של
מעבר DC לרמקולים ).
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #7 

sagipel כתב:תתחדש, כיף לקרוא, (Y)
ישנם כאלה שיש להם הרבה כבוד לרמקולים של AR, ( לפחות אחד כאן בפורום.... ).
האם המגבר מצוייד במעגל הגנה לרמקולים? ( יתכן ששנאי הצימוד מונעים סכנה של
מעבר DC לרמקולים ).
...
אני לא חושב שבמגבר טרנזיסטורי משלהי שנות הסיקסטיז היה מעגל הגנה.(יותר נכון ממסר הגנה/RELAY).ממסרי הגנה
החלו להופיע רק מאוחר יותר בשנות השבעים במגברים.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 11/08/2012 12:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

Kosh כתב:
אני לא חושב שבמגבר טרנזיסטורי משלהי שנות הסיסקטיז היה מעגל הגנה.(יותר נכון ממסר הגנה/RELAY).ממסרי הגנה
החלו להופיע רק מאוחר יותר בשנות השבעים במגברים.
...

נכון, אבל אפשר ( ובדרך כלל גם רצוי- אם הרמקולים הם יקרי ערך כמו במקרה זה ), להוסיף
מעגל הגנה כזה.
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #9 

יש מעגלים כאלה באיביי בעלות של 15-25 $
פשוטים מאוד להרכבה .
השתלתי אחד כזה ל2226 שלי .

פחד אימים, אם נפרץ טרינסטור היציאה זה אומר שהרמקולים מקבלים את מלוא עוצמת מתח DC של המגבר .
והרמקולים הולכים קאפוט .

ל2226 יש פיוז ביציאה לא יודע עד כמה הפיוז הזה יעיל להגנה על הרמקולים .

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אני רק שאלה!!

מעגל הגנה - הוא ספציפי למגבר מבחינת העומסים שבהם הוא עומד (ביחד לכוח של המגבר..)?

ולמה אני שואל... למה לא לשים את מעגל הגנה לפני הקרוס ברמקול ואז להיות בטוח לא משנה איזה מגבר אני מחבר (וכל יש יותר מאחד אז רשמית אני נכנס לרוטציה..)?

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #11 

'שידרוגיטיס' זו מחלה כרונית. יש תקופות שהן רגועות יותר (לאחר רכש חמוד ומפתיע) ויש תקופות שהמחלה פשוט מתפרצת במלוא אכזריותה (כמה שבועות אחר כך).
...
אוי, כמה שזה נכון...

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אני לא בטוח כמה החלמתי כמו שאני פשוט סטודנט עני מרוד עם מספיק פרויקטים על הראש.. יש לי את השיפוץ של המגבר PA על הראש (מיד כשיגיעו החלקים..) ומתחיל לדגדג לי להכין תיבות חדשות לTANNOY (מה שסתם יהיה תירוץ להזמין קבלים נורמאליים לקרוס שלהם)

טוב

אני בהכחשה

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #13 

buga כתב:נראה טוב!!
האם הוא class A?
נראה שהוא מהסגנון של המגבר שלי
j.e. sugden a21 series 2
שזה אותם שנים. וגם הוא טרנסיסטורי עב תכנון מנורות. רק בהספק הרבה יותר נמוך.

http://www.audiomisc.co.uk/JES/A21serie ... ries2.html
...
הsugden הוותיק נראה מעניין מאוד, יש למישהו מושג האם יש פריטים כאלו בארץ?

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #14 

אצלי יש אחד :) שהיה בסלון שלנו עוד לפני שנולדתי. הוא כנראה משנת 71.
אשמח לדעת אם יש עוד כאלו בארץ.
הוא אמנם קטן בהספק אבל נשמע ממש טוב.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #15 

Tankpopper כתב:אני רק שאלה!!

מעגל הגנה - הוא ספציפי למגבר מבחינת העומסים שבהם הוא עומד (ביחד לכוח של המגבר..)?

ולמה אני שואל... למה לא לשים את מעגל הגנה לפני הקרוס ברמקול ואז להיות בטוח לא משנה איזה מגבר אני מחבר (וכל יש יותר מאחד אז רשמית אני נכנס לרוטציה..)?
...
לא שמים ברמקול זה לא פראקטי .
צריכים לשים במגבר .
אני שמתי כזה
http://global.ebay.com/OMRON-Relay-Ster ... 14327/item

הדרישה שלו היא Input voltage: AC 20-24V
מה שהתאים ל2226 שלי .

אם יש לך מתחים אחרים אז צריך מעגל אחר .

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”