דבר ראשון, המגבר הזה הגיע אליי דרך סוחר אודיו וינטאג' שאני מכיר זה זמן מה.. תקופה ארוכה שרציתי לקנות מגבר כוח ופרה בנפרד כי חשבתי שאני עם מגברים משולבים סיימתי.. ואכן יום אחד הוא בא אליי עם מגבר חמוד של ADCOM ושני קדם מגברים כדי למצוא לי איזה אופציה חדשה, ולמורת רוחי הוא גם הביא את הAR למרות שהבהרתי שאני לא מעוניין במגבר משולב יותר!
אוי כמה טעיתי!!
אחרי בדיקה של כל הרכיבים (שהיו לא יותר מסבירים בצליל שלהם) הבחור התעקש לחבר את הAR "כי אני חייב לשמוע אותו" - והלסת שלי פשוט נפלה לרצפה!
מעולם לא שמעתי צליל טבעי כל כך, זורם כל כך ומלא כל כך! על פי נתוני היצרנים הרשמיים, הAR מוציא 50 וואט לצד ב8 אום (מספר חסר תקדים לתקופה, אבל נגע בזה אחר כך) אבל בבדיקות מעבדה שבוצעו על המכשיר (ומפורסמות ברשת) נראה כי הוא מוציא באזור ה80 ב8 אום ו110 ב4 (הרמקולים שלי הם 6..).
אני לא בחור שנוטה לסופרלטיבים, ולרוב דברים אצלי מתחלקים בין טוב ורע בלבד.. אבל המכשיר הזה אני יכול להתפלסף שעות! אם לסכם בכמה מילים את איך הוא נשמע - הוא ממלא את החדר בצליל כמעט מוחשי, כאילו המוזיקה נשפכת ממנו כמו שמן ועומדת באוויר כמו לחות תל אביבית באמצע אוגוסט! ושלא תחשבו שאני טוען שהוא מושלם.. הוא לא הכי מפורט, הוא יכול להיות דינאמי יותר, אבל אם התוצאה הסופית אי אפשר להתווכח - הוא פשוט מכשיר נפלא!
בנימה זו יש גם לציין, שאמנם הרמקולים שלי נשמעים פשוט נהדר וקלים מאוד לדחיפה (94 DB ב6 OHM), משום מה קשה מאוד להצמיד להם מגבר.. אפילו הL100 האימתני והאגדי של LUXMAN נשמע בינוני בלבד דרכם.. והוא רק אחד משורה ארוכה של מגברים שבאו עם תעודות מכאן ועד הודעה חדשה, אבל התוצאה הייתה מאכזבת. אני יכול לומר בביטחון שהפעם הראשונה שבא באמת שמעתי את הרמקולים כמו שצריך הייתה כשהמגבר הזה הגיע.
וקצת רקע בנוגע למכשיר עצמו...
המכשיר יוצר לראשונה 1968 על ידי חברת ברמקולים - AR כחלק מליין של מגבר, טיונר ורסיבר (שפשוט משלב את שניהם). באותה תקופה מגברי טרנזיסטורים היו דבר חדש לחלוטין, ואף חברה לא ניסתה לייצר מגבר בהספקים כל כך גבוהים! מעבר להיותו אחד המגברים הטרנזיסטוריים הראשונים אי פעם, הוא גם מכשיר הHI POWER הטרנזיסטורי הראשון! בנוגע למבנה הפנימי שלו.. ובכן.. הוא בעצם מגבר מנורות בלי מנורות, ממש ככה! באותה התקופה הטכנולוגיה הייתה כל כך חדשה שעוד לא ידעו ממש מה אפשר לעשות עם טרנזיסטורים, אז פשוט הלכו עם מה שהכירו.. לראיה, שני שנאי הצימוד שיושבים ביציאות שלו - ממש כמו במגבר מנורות.
כרגע, ואני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל אני ממש רגוע! נראה שכרגע השדרוגיטיס התמתן מעט ואני כבר לא עסוק בחיפוש רכיבים מתמיד.. אני עדיין רוצה להניח את ידי על DAC טוב, אבל אני אקח את הזמן עד שהאפשרות הנכונה תצוף, ואותה הגישה תקפה גם לפטיפון (שאני מחפש מזה תקופה). מעבר לזה יש לי פרויקט RECAP על הראש של מגבר MOSFET שמצאתי לאחרונה (תחת הדרכתו הצמודה של TNSILVER).. מי יודע, אולי גם שם תצוץ איזה מציאה מטורפת - תחזיקו אצבעות