הצעות, הערות והארות לאיך מבחן רמקולים צריך להיעשות
-
Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
תודה על הסקירה. ברשותכם מספר הערות
1 - 80% מהכתבה הם רקע ומדידות טכנולוגיות שעבור מי שמחפש לשדרג זה מידע לא רלוונטי. אני מוצא את עצמי גולל למטה לסיכום הצנוע.
2 - מבחן האזנה. עושה רושם שהחלק הפחות חשוב זה מבחו האזנה כי הוא תופס חלק קטן בלבד. נכון שפעם כל מבחן היה תזה בליריקה מכנית אבל פה יש הקצנה לכיוון השני.
3 - השורה המסכמת מעט מעורפלת ממש כמו הורוסקופ. הייתי מצפה לציון בכל זאנר עיקרי או אפילו ציון כללי כמו שפעם היה ברצפתיים.
סורי עם אני נשמע חמוץ אבל מי קהל היעד? מהנדסי רמקולים? פריקי אלקטרוניקה , סתם קוראים? או רוכשי רמקולים בפוטנציה? אני לדוגמה סתם נכנס לפה כמה פעמים ביום להתעדכן אבל משקיע 30 שניות בכתבה. פשוט לא מוצא נקודות חיבור שיגרמו לי לקרוא מלבד התמונות המצויינות.
1 - 80% מהכתבה הם רקע ומדידות טכנולוגיות שעבור מי שמחפש לשדרג זה מידע לא רלוונטי. אני מוצא את עצמי גולל למטה לסיכום הצנוע.
2 - מבחן האזנה. עושה רושם שהחלק הפחות חשוב זה מבחו האזנה כי הוא תופס חלק קטן בלבד. נכון שפעם כל מבחן היה תזה בליריקה מכנית אבל פה יש הקצנה לכיוון השני.
3 - השורה המסכמת מעט מעורפלת ממש כמו הורוסקופ. הייתי מצפה לציון בכל זאנר עיקרי או אפילו ציון כללי כמו שפעם היה ברצפתיים.
סורי עם אני נשמע חמוץ אבל מי קהל היעד? מהנדסי רמקולים? פריקי אלקטרוניקה , סתם קוראים? או רוכשי רמקולים בפוטנציה? אני לדוגמה סתם נכנס לפה כמה פעמים ביום להתעדכן אבל משקיע 30 שניות בכתבה. פשוט לא מוצא נקודות חיבור שיגרמו לי לקרוא מלבד התמונות המצויינות.
72o
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
Avi_h כתב:תודה על הסקירה. ברשותכם מספר הערות
סורי עם אני נשמע חמוץ אבל מי קהל היעד? מהנדסי רמקולים? פריקי אלקטרוניקה , סתם קוראים? או רוכשי רמקולים בפוטנציה? אני לדוגמה סתם נכנס לפה כמה פעמים ביום להתעדכן אבל משקיע 30 שניות בכתבה. פשוט לא מוצא נקודות חיבור שיגרמו לי לקרוא מלבד התמונות המצויינות....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46357
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
Avi_h & sufgi,
אם תספרו את מספר המילים שנכתבו על המדידות ומספר המילים שנכתבו בפרק על חווית ההאזנה, תגלו כי מספר המילים דומה. יכולנו לשים בפרק של חווית ההאזנה תמונה עבור כל אחד מהכותרים עימם הרמקולים נבחנו ותיאור של כל מיני סצנות פעולה אשר ילוו במכבסת מילים של סופרלטיבים, אבל החלטנו לחסוך זאת ממכם ולכתוב ישר ולעניין. חלק רואים זאת לחיוב ואחרים כל כך רגילים למכבסות המילים, שלא יכולים אחרת.
נדמה שמדידות מרתיעות חלק מהקוראים של הכתבה, אם לא הבנתם איזה שהיא מדידה, למרות ההסבר שקיים, לא להתבייש ולשאול.
אם תספרו את מספר המילים שנכתבו על המדידות ומספר המילים שנכתבו בפרק על חווית ההאזנה, תגלו כי מספר המילים דומה. יכולנו לשים בפרק של חווית ההאזנה תמונה עבור כל אחד מהכותרים עימם הרמקולים נבחנו ותיאור של כל מיני סצנות פעולה אשר ילוו במכבסת מילים של סופרלטיבים, אבל החלטנו לחסוך זאת ממכם ולכתוב ישר ולעניין. חלק רואים זאת לחיוב ואחרים כל כך רגילים למכבסות המילים, שלא יכולים אחרת.
נדמה שמדידות מרתיעות חלק מהקוראים של הכתבה, אם לא הבנתם איזה שהיא מדידה, למרות ההסבר שקיים, לא להתבייש ולשאול.
1. זה רק נראה ככה בגלל הכמות של הגרפים. ישנם אלו שרוצים לדעת איך הרמקול נמדד מבלי להסתמך על דעתו האישית של הכתב או השפעת הסביבה בה הוא מבצע את הביקורת, וזה בדיוק מה שמדידות מיועדות לספק. אתה כמובן מוזמן לדלג על המדידות.תודה על הסקירה. ברשותכם מספר הערות
3 - השורה המסכמת מעט מעורפלת ממש כמו הורוסקופ. הייתי מצפה לציון בכל זאנר עיקרי או אפילו ציון כללי כמו שפעם היה ברצפתיים....
2. ו 3.ניסית פעם לכתוב איך נשמעים 20 זוגות רמקולים שונים, ותחת זמן קצוב? סביר להניח שלא.
אני תמיד מנסה להדגיש - לא חשוב כמה כתב יכתוב על איך הרמקולים נשמעים (בתוספת תאורים רומנטיים), אני לא בא להחליף את ההאזנה האישית של המאזין שמעוניין במוצר. ישנם יותר מדי משתנים כמו טעם אישי, אקוסטיקה, ציוד וכו' וכו', והמטרה של כל ביקורת היא לתת הכוונה, ולהעשיר את הידע של הקורא, לא לתת לו תחליף להאזנה או בחירה אישית. זו הסיבה שישנם כאלו שלא מסכימים עם דעתו של הכתב על מוצר כלשהו, מכיון שהם האזינו לו, והמשתנים שלהם הביאו אותם למסקנה אחרת.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
להוריד את הגרפים - בטח לא! על זה האתר מושתת על המקצועיות. אני חושב שהיינו שמחים בכל כתבה לראות גרפים ובדיקות מדעיות. אבל לא תמיד יש זמן, ציוד וחשוב מכל ידע ויכולת להפעיל ציוד מדידות.
העובדה שכל אחד יכול לגשת לאיזה חלק שהוא רוצה בכתבה היא חשובה.
אני בטוח שיש גם אנשים שבהתחלה לא האמינו שיקראו ויתעניינו בגרפים והם קוראים.
אני עוד חושב שבתחום הרמקולים - יחסית קל להבין את הגרפים, במסכים אני עדיין לא פעם שובר את הראש
- הרגת אותנו עפר.
בנוגע לקטע ההאזנה - מסכים לחלוטין, גם אני לא אוהב ולא לגמרי יודע לנפח תיאורים על איך האודיו נשמע - דווקא התיאור הקצר ולעניין שמתייחס דווקא כן למה שרובנו מעוניין לשמוע - זה החלק הרלבנטי ומובא עם הבמה וההדגש הראויים לו.
העובדה שכל אחד יכול לגשת לאיזה חלק שהוא רוצה בכתבה היא חשובה.
אני בטוח שיש גם אנשים שבהתחלה לא האמינו שיקראו ויתעניינו בגרפים והם קוראים.
אני עוד חושב שבתחום הרמקולים - יחסית קל להבין את הגרפים, במסכים אני עדיין לא פעם שובר את הראש
בנוגע לקטע ההאזנה - מסכים לחלוטין, גם אני לא אוהב ולא לגמרי יודע לנפח תיאורים על איך האודיו נשמע - דווקא התיאור הקצר ולעניין שמתייחס דווקא כן למה שרובנו מעוניין לשמוע - זה החלק הרלבנטי ומובא עם הבמה וההדגש הראויים לו.
אני מסכים עם Avi_h ו-sufgi ולפי דעתי איתי וזיו אתם מפספסים כאן משהו.
באופן אובייקטיבי החלק של המדידות והגרפים הוא כמעט חצי מאמר. לאנשים כמוני שנהנים לקרוא אבל לא טכניים זה מרתיע. מה עוד שהחלק של ההאזנה הוא קטן מאוד (5% מהכתבה) וזה באמת גורם במבט ראשון לחשוב שזה לא החלק העיקרי כאן.
זיו, מה זאת אומרת מכבסת מילים? בתור קורא של ביקורות כזו אני מצפה שהמבקר יעביר לי את תחושותיו הסובייקטיביות על הרמקול על מנת שאני אוכל לדמיין לפחות איך נשמע הרמקול. אז אם צריך תכבס ואם אתה יכול תעשה את בלי לכבס אבל אל תשכח את המטרה. כרגע זה מאוד קצר וממצה ונראה כמו מה שהיה צריך להיות התמצית של חלק האזנה.
HazooM, שלא תבין את הדברים שלי בצורה הלא נכונה. אני מאוד מעריך את העבודה, הזמן והביקורת שעשית אבל אני מרגיש שמשהו כאן מתפספס והביקורת שלך פשוט לא מועברת בפורמט הנכון.
באופן אובייקטיבי החלק של המדידות והגרפים הוא כמעט חצי מאמר. לאנשים כמוני שנהנים לקרוא אבל לא טכניים זה מרתיע. מה עוד שהחלק של ההאזנה הוא קטן מאוד (5% מהכתבה) וזה באמת גורם במבט ראשון לחשוב שזה לא החלק העיקרי כאן.
זיו, מה זאת אומרת מכבסת מילים? בתור קורא של ביקורות כזו אני מצפה שהמבקר יעביר לי את תחושותיו הסובייקטיביות על הרמקול על מנת שאני אוכל לדמיין לפחות איך נשמע הרמקול. אז אם צריך תכבס ואם אתה יכול תעשה את בלי לכבס אבל אל תשכח את המטרה. כרגע זה מאוד קצר וממצה ונראה כמו מה שהיה צריך להיות התמצית של חלק האזנה.
HazooM, שלא תבין את הדברים שלי בצורה הלא נכונה. אני מאוד מעריך את העבודה, הזמן והביקורת שעשית אבל אני מרגיש שמשהו כאן מתפספס והביקורת שלך פשוט לא מועברת בפורמט הנכון.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

avirokach,
אתה חוזר על אותה טעות כמו קודמיך בהם אתם תומך. עבור מדידות, חייבים תמונת של המדידות. עבור סקירת חווית ההאזנה, ממש לא. מספר המילים בשני הפרקים כמעט זהה, לכן נתנה התייחסות כמעט שווה לפרק המדידות ולפרק של חווית ההאזנה.
רשמתי בהודעה קודמת מה זה מכבסת מילים.
אתה חוזר על אותה טעות כמו קודמיך בהם אתם תומך. עבור מדידות, חייבים תמונת של המדידות. עבור סקירת חווית ההאזנה, ממש לא. מספר המילים בשני הפרקים כמעט זהה, לכן נתנה התייחסות כמעט שווה לפרק המדידות ולפרק של חווית ההאזנה.
רשמתי בהודעה קודמת מה זה מכבסת מילים.
-
Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
זיו,ziv_r כתב:avirokach,
רשמתי בהודעה קודמת מה זה מכבסת מילים....
אנחנו לא מכירים אישית אבל באיזשהו מקום קטן קטן, אני הלקוח שלך. אתה מספק לי תוכן איכותי ברמה גבוהה, איגוד של בעלי עניין ,יושרה והגינות למרות היות האתר פרטי ועוד הרבה דברים טובים ואני בתמורה שורץ פה הרבה.
זאת גישה מאוד פטרוניסטית לומר ללקוח שהוא טועה. הוא לא יודע מה הוא רוצה.
אני יכול לומר לך מה אני רוצה. אולי זה לא הרוב, אולי לא מקובל ואולי לא קשור לתחום אבל זה מה שאני רוצה.
אתה יכול לומר שתוכן כזה לא יהיה פה או לא מתאים וזה בסדר.
אני רוצה לקרוא ביקורת מקצועית ועניינית מאיש שמבין עם הכלים הנכונים לבצע את הבדיקות. את זה אתם מספקים ברמה הגבוהה ביותר.
אני רוצה שהביקורת גם תעניין אותי כקורא. קצת פחות גרפים, קצת יותר מבחני האזנה (לא השתפכויות כמו של הפורום השני על איכות הויניל בזנית של השמש) וסיכום ברור וקריא. מסכים שחתולי טרף נוטים ל"השתפך" ואני לא אוהב גם את זה.
אתה \אתם לא חייבים לי כלום. זאת בסך הכל דעתי ורצוני. הבעתי אותה באופן מנומס. אם יש עוד כמוני סבבה. אם לא גם סבבה אני אהיה פה בכל מקרה כי טוב לי. אני רק אקרא מה שמעניין אותי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

חלק יגידו שהפורמט הנוכחי מושלם, אחרים יתלוננו. אנחנו מנסים למצוא את האיזון בין שני הצדדים. לא ניתן לרצות את כל הקוראים.
זיו, אני לא תומך באף אחד ולא מכיר אותם. בסה"כ אמרתי שאני מסכים עם ההערות שלהם. כמו כן לא אמרתי שלא צריך גרפים.
אתה מפספס את הנקודה שלי, אני לא ספרתי מילים ואני מאמין לך שיש כמות שווה. אבל אם מספר אנשים אומרים לך שהרושם שמתקבל אצלם זה שהחלק של האזנה הוא מינורי אז כנראה שלא רק מספר המילים זה מה שקובע את הרושם.
לא באמת שאלתי מה זה מכבסת מילים אלא ניסיתי לאמר שלא משנה איך תתאר את חוויית השמיעה שלך בסופו של דבר אתה צריך להעביר את החוויה לקוראים. כרגע, לי, זה לא עובר.
זה סך הכל ביקורת אישית שלי, קראתי עד עכשיו ואמשיך לקרוא גם את השאר אבל יש מקום לשיפור.
אתה מפספס את הנקודה שלי, אני לא ספרתי מילים ואני מאמין לך שיש כמות שווה. אבל אם מספר אנשים אומרים לך שהרושם שמתקבל אצלם זה שהחלק של האזנה הוא מינורי אז כנראה שלא רק מספר המילים זה מה שקובע את הרושם.
לא באמת שאלתי מה זה מכבסת מילים אלא ניסיתי לאמר שלא משנה איך תתאר את חוויית השמיעה שלך בסופו של דבר אתה צריך להעביר את החוויה לקוראים. כרגע, לי, זה לא עובר.
זה סך הכל ביקורת אישית שלי, קראתי עד עכשיו ואמשיך לקרוא גם את השאר אבל יש מקום לשיפור.
כשאתה מדבר על השתפכויות "בפורום השני", אתה בעצם מדבר על סגנון כתיבה. אין רע או טוב, או נכון ולא נכון, יש פה גישה אישית וטעם אישי, זהו דבר אינדבידואלי והקורא בעצם מחליט אם זה לטעמו או לא.Avi_h כתב:אני רוצה שהביקורת גם תעניין אותי כקורא. קצת פחות גרפים, קצת יותר מבחני האזנה (לא השתפכויות כמו של הפורום השני על איכות הויניל בזנית של השמש) וסיכום ברור וקריא. מסכים שחתולי טרף נוטים ל"השתפך" ואני לא אוהב גם את זה....
קצת פחות גרפים? אם הייתי יכול הייתי שם יותר. לדוגמא - כשמדברים על כמה רמקול "קשה להנעה", מה אתה מעדיף - כתב שמאזין וטוען שהרמקול קשה להנעה כי ככה הוא החליט (אלוהים יודע על סמך מה), או מדידת עכבה שמראה לך בדיוק מה קורה, וללא שום השפעה חיצונית?
נניח אתה קורא ביקורת על מסעדה - יעזור לך אם הכתב יכתוב 1000 מילים על הטעם של המנות? הרי יש פה הרבה דברים שמשפיעים על זה: הטעם האישי של הטועם, איך המנה הוכנה באותו הערב (אנשים מבשלים לא מכונות), איכות הרכיבים באותו זמן, המוזיקה במסעדה, המצב רוח, מה היה לך בפה לפני שטעמת, איזה משקה אתה שותה, וכן הלאה... כתב יכול לכתוב מגילה על הסאונד של רמקול כלשהו, אבל כל המטרה היא לתת לקורא הכוונה, לא יותר.
אומר שוב, מי שהדירה שלו לא היתה עם מלאה ב 20 זוגות רמקולים, שאותם הוא היה צריך לצלם, למדוד, להאזין, לכתוב עליהם, וכל זה תחת זמנים, לא באמת יודע על מה מדובר...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
HazooM, תן לי להציע לך שתי הצעות:
1. תן ציונים, לכל רמקול, בכמה קטגוריות שתראה לנכון.
למשל, אותי היה מעניין כמה נמוך הם יורדים (במיוחד כי מדובר במוניטורים), כמה בהירים הם, הפרדת כלים, במה וכו'.
יש הבדל בין מילים אנולוגיות לבין ציון ברור וקר. זה יעזור לי להבין יותר טוב איך התרשמת מהרמקול.
2. תן ציונים לרמקולי "רפרנס" שיש סיכוי שהרבה אנשים שמעו. B&W 603 למשל. זה יעזור לאנשים "להתכייל" על ההבדל בין האוזן שלהם לאוזן שלך.
אני, למשל, מאוד אוהב את הפרדיים סטודיו 40 שלי. איתי כבר כמעט 15 שנים.
אני מחפש מוניטורים בסגנון הזה, לחדר העבודה שלי (מחפש - כבר 3 שנים בערך.. פעם בחצי שנה אני נדלק, בודק קצת, ושוכח).
סדרת הכתבות הזו שלך ממש נהדרת מבחינתי. אני קורא ומתרשם ונהנה ומקבל רעיונות לרמקולים.
אבל האמת שגם לי קשה להגיע לשורה התחתונה. אני קורא את הטקסט על כל רמקול, אבל לא מסוגל באמת לקשר בינו ובין הפרדיים שלי. זה דומה להם? זה שונה? האמת שאין לי מושג איך לייצר ואפילו איפה למצוא עקומות כמו שציירת, לרמקולים שיש לי בבית. אני מת על הסאונד שלהם, אבל אולי הוא ממש "לא נכון" מבחינת העקומה, ולכן אני צריך לחפש עקומות כאלו?
אם תתן ציון לרמקולים + רמקול רפרנס, אני אדע לכייל את עצמי ולהשתמש יותר בתבונה בחוו"ד שלך.
העבודה שלך כאן מדהימה ומושקעת. לדעתי אם תוסיף את שתי הנקודות האלו, תוכל להגיע לקהל עוד יותר גדול.
1. תן ציונים, לכל רמקול, בכמה קטגוריות שתראה לנכון.
למשל, אותי היה מעניין כמה נמוך הם יורדים (במיוחד כי מדובר במוניטורים), כמה בהירים הם, הפרדת כלים, במה וכו'.
יש הבדל בין מילים אנולוגיות לבין ציון ברור וקר. זה יעזור לי להבין יותר טוב איך התרשמת מהרמקול.
2. תן ציונים לרמקולי "רפרנס" שיש סיכוי שהרבה אנשים שמעו. B&W 603 למשל. זה יעזור לאנשים "להתכייל" על ההבדל בין האוזן שלהם לאוזן שלך.
אני, למשל, מאוד אוהב את הפרדיים סטודיו 40 שלי. איתי כבר כמעט 15 שנים.
אני מחפש מוניטורים בסגנון הזה, לחדר העבודה שלי (מחפש - כבר 3 שנים בערך.. פעם בחצי שנה אני נדלק, בודק קצת, ושוכח).
סדרת הכתבות הזו שלך ממש נהדרת מבחינתי. אני קורא ומתרשם ונהנה ומקבל רעיונות לרמקולים.
אבל האמת שגם לי קשה להגיע לשורה התחתונה. אני קורא את הטקסט על כל רמקול, אבל לא מסוגל באמת לקשר בינו ובין הפרדיים שלי. זה דומה להם? זה שונה? האמת שאין לי מושג איך לייצר ואפילו איפה למצוא עקומות כמו שציירת, לרמקולים שיש לי בבית. אני מת על הסאונד שלהם, אבל אולי הוא ממש "לא נכון" מבחינת העקומה, ולכן אני צריך לחפש עקומות כאלו?
אם תתן ציון לרמקולים + רמקול רפרנס, אני אדע לכייל את עצמי ולהשתמש יותר בתבונה בחוו"ד שלך.
העבודה שלך כאן מדהימה ומושקעת. לדעתי אם תוסיף את שתי הנקודות האלו, תוכל להגיע לקהל עוד יותר גדול.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9026
- נתן תודות: 1578 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
גם אני לא בדיוק מסתדר עם החלק של המדידות בכתבה, שאלתי כאן וקיבלתי תשובה ששפכה קצת יותר אור...
יש גם פה קצת מידע רלוונטי שיכול לסייע: http://www.hometheater.co.il/p-1.article01410
יש גם פה קצת מידע רלוונטי שיכול לסייע: http://www.hometheater.co.il/p-1.article01410
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
גם אני מסכים לחלוטין עם חברי הפורום, בשביל מה כל הגרפים האילו? מה אני אמור לעשות איתם?kipikipod כתב:תודה על הסקירה,
האם מסופק לך מגבר מנורות לביקורות או שאתה משתמש רק ב SS ?
נ.ב. - מסכים לגמריי עם ההערות, גם אני מוצא את עצמי קופץ כל פעם לסיכום....
אני מבין לחלוטין כל גרף ועדיין עבורי הם נתונים חסרי משמעות.
אשמח עם אחד מתומכי המדידות יסביר מה קוראי הפורום אמורים לעשות עם תוצאות המדידות..... איך ניתן לישם אותן....?
מה גם שמן הסתם ותקנו אותי אם אני טועה, המדידות נעשו לא בחדר אקוסטי מקצועי ולא עם מיקרופונים היי-אנד כמו שמעבדת מדידות מקצועית אמורה לעשות.....
במקרה הזה אין פה שום קשר לטעם אישי. המדידות מראות בבירור שלא מדובר ברמקול בהיר, ולא צריך את דעתו של אף אחד בשביל לראות.בעולם הגדול הקליפש נתפס על ידי מאזינים כרמקול צווחני.( אתה מוזמן לבדוק בפורומים השונים בעולם ולהוכח שאני צודק) כמובן שיש כאלו שעבורם הוא הכי מעודן בעולם. זה לא מיתוס זה טעם אישי ולכן אני קורא את התגובה שלך ושל חברך 9000 ופשוט מת מצחוק איך אתם נאחזים בקרנות המזבח ,בדמותו של הסוקר....
אני לא משתמש פה בציונים מכיון שאין פה "טוב" או "רע". גם רמקול שאני חושב שהוא בהיר לטעמי, יכול להישמע לי נהדר בהקלטות מסויימיות. אני כל הזמן אומר, וכל הזמן מתעלמים ממני - יש פה יותר מדי משתנים, ולכן לתת לרמקול ציון זה לדעתי האישית מהלך לא מתאים.אם תתן ציון לרמקולים + רמקול רפרנס, אני אדע לכייל את עצמי ולהשתמש יותר בתבונה בחוו"ד שלך....
את כל זה אני מציין בכל ביקורת. אם נניח רמקול בהיר לטעמי בתנאים שלי עם הקלטות מסויימות, אז הוא בהיר, לא צריך ציון בשביל זה. מעניין אותך לדעת כמה הם יורדים? בשביל זה שמתי גרפים שמראים בדיוק את זה.אותי היה מעניין כמה נמוך הם יורדים (במיוחד כי מדובר במוניטורים), כמה בהירים הם, הפרדת כלים, במה וכו'....
דובר לא מעט על נושא ההגברה במבחן. בסופו של דבר הלכתי על הגברה אחת מטעמי זמן.האם מסופק לך מגבר מנורות לביקורות או שאתה משתמש רק ב SS ?...
אם אתה מבין אותם ועדיין טוען שהם בשבילך חסרי משמעות, אז או שאתה לא באמת מבין אותם, או פשוט לא רוצה להבין. גרפים לא מעניינים אותך? תדלג עליהם, זה לגיטימי לחלוטין. לעומת זאת, ישנם כאלו שכן מתעניינים, ורוצים לראות את הצד האובייקטיבי של הדברים. גם באתרים אחרים אתה תראה שמבצעים מדידות בנוסף להאזנה, וכל אחד קורא מה שבא לו.גם אני מסכים לחלוטין עם חברי הפורום, בשביל מה כל הגרפים האילו? מה אני אמור לעשות איתם?
אני מבין לחלוטין כל גרף ועדיין עבורי הם נתונים חסרי משמעות....
הציוד מקצועי לכל דבר, פשוט צריך לדעת איך להשתמש בו בתנאים שישנם. חוץ מאתר אחד, אף אחד לא מפרסם מדידות שנעשו בחדר אנקואי.מה גם שמן הסתם ותקנו אותי אם אני טועה, המדידות נעשו לא בחדר אקוסטי מקצועי ולא עם מיקרופונים היי-אנד כמו שמעבדת מדידות מקצועית אמורה לעשות........
גם אני חושב החלק השני של הכתבה עם ההתרשמות הסובייקטיבית בעייתי. ייתכן שיש בו הרבה מילים אבל דוחסים אותם בפסקה כזאת צפופה בלי רווחים כאילו מתביישים בה. בקיצור, הבעייה לדעתי היא בעימוד, כן, צריך להפריד בין מוסיקה לסרטים, לשים תמונות של הכותרים, אולי מדי פעם קישור לקטעים ביוטיוב (כמו שעשו פה בעבר) ולתת לחלק הזה קצת יותר אוויר (וגם את הכבוד המגיע לו). בסופו של דבר, אני לא אבחר רמקול בגלל שיש לו גבשושית באיזור ה-780Hz אלא בגלל התרשמות סובייקטיבית, וחשוב להבין מה ההתרשמות הסובייקטיבית של המבקר שאני מניח שיש לו יותר ניסיון וששווה להקשיב לו (לא סותר את זה שאלך להקשיב בעצמי לחלקם).
לגבי גרפים, בשבילי כולם נראים די דומים. גבשושית פה, גבשושית שם. פה אולי שווה להקדיש עוד כתבה בסדרה שמנסה לקטלג את הרמקולים לפי המאפיינים המדודים שלהם. איזה רמקולים היו הכי מאוזנים, איזה בהירים, איזה מהירים, איזה מדוייקים, זאת על פי ניתוח הגרפים ולא בגלל התרשמות סובייקטיבית. כלומר כמו שאמרו לפני, לתת לגרפים האלה משמעות יישומית.
לגבי גרפים, בשבילי כולם נראים די דומים. גבשושית פה, גבשושית שם. פה אולי שווה להקדיש עוד כתבה בסדרה שמנסה לקטלג את הרמקולים לפי המאפיינים המדודים שלהם. איזה רמקולים היו הכי מאוזנים, איזה בהירים, איזה מהירים, איזה מדוייקים, זאת על פי ניתוח הגרפים ולא בגלל התרשמות סובייקטיבית. כלומר כמו שאמרו לפני, לתת לגרפים האלה משמעות יישומית.
........דובר לא מעט על נושא ההגברה במבחן. בסופו של דבר הלכתי על הגברה אחת מטעמי זמן.האם מסופק לך מגבר מנורות לביקורות או שאתה משתמש רק ב SS ?...
...
איך אפשר לבחון כל כך הרבה רמקולים עם הגברה אחת בלבד? לכל רמקול אופי משלו... לפחות היית מבקש מהיבואנים \ ספקים למיניהם לספק לך מגבר שאיתו הם משדכים כל רמקול...
עכשיו דיי ברור למה חלק נכבד מדיעותיך על רמקולים מסוימים נראו קצת "הזויות" לטעמי.
Utopia
אם כך הסבר לי בבקשה:אם אתה מבין אותם ועדיין טוען שהם בשבילך חסרי משמעות, אז או שאתה לא באמת מבין אותם, או פשוט לא רוצה להבין....
מה קוראי הפורום אמורים לעשות עם תוצאות המדידות?..... איך ניתן לישם אותן....?
אפשר לשאול בבקשה מהו?הציוד מקצועי לכל דבר...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

kipikipod,
באותה מידה היה ניתן לומר כי איך אפשר לבחון את הרמקולים רק מקור מסוג אחד, הרי כל רמקול נשמע במיטבו עם מקור מסוג אחר. באותה מידה היה ניתן לומר אותו דבר על כבלי הרמקול או כבלי החשמל. בסופו של דבר בחרנו בציוד עילית על מנת להוציא את הטוב ביותר מכל רמקול ושלא יהיה שום צוואר בקבוק בחומרה.
הדברים שנרשמו על ידי איתי חזום, כותב סדרת הביקורות, אינם הזויים כלל וכלל כפי שטענת, הם מתבססים על מדידות אובייקטיביות וחווית השמיעה. זה הרבה יותר שווה מבלל מילים ומסקירה בודדת של זוג רמקולים שמתפרסמת פעם בשבוע-שבועיים כמו בהרבה בלוגים ואתרים אחרים. כאן היה לנו את היתרון של להשוות באותו זמן בין 20 זוגות של רמקולים. לא היה כמדומני דבר כזה מעולם בתעשיית הסטריאו.
Guy1860,
המדידות יעזרו לקבל מושג על התנהגות הרמקולים, עד כמה הם "קשים" להנעה (מונח שנאמר יותר מידי פעמים בפורומים וכתבות שונות בלי שום בסיס לזה - וזוהי תכונה שניתן רק למדוד, לא להעריך עם האוזנים), האם הם נוטים להדגיש תדר מסויים ואם כן, איזה דרייבר אחראי חזה, עד כמה הגריל משפיע ועוד. הכל מפורט בגוף הכתבה ובשרשורים הנילווים בכתבות הקודמות.
באותה מידה היה ניתן לומר כי איך אפשר לבחון את הרמקולים רק מקור מסוג אחד, הרי כל רמקול נשמע במיטבו עם מקור מסוג אחר. באותה מידה היה ניתן לומר אותו דבר על כבלי הרמקול או כבלי החשמל. בסופו של דבר בחרנו בציוד עילית על מנת להוציא את הטוב ביותר מכל רמקול ושלא יהיה שום צוואר בקבוק בחומרה.
הדברים שנרשמו על ידי איתי חזום, כותב סדרת הביקורות, אינם הזויים כלל וכלל כפי שטענת, הם מתבססים על מדידות אובייקטיביות וחווית השמיעה. זה הרבה יותר שווה מבלל מילים ומסקירה בודדת של זוג רמקולים שמתפרסמת פעם בשבוע-שבועיים כמו בהרבה בלוגים ואתרים אחרים. כאן היה לנו את היתרון של להשוות באותו זמן בין 20 זוגות של רמקולים. לא היה כמדומני דבר כזה מעולם בתעשיית הסטריאו.
Guy1860,
המדידות יעזרו לקבל מושג על התנהגות הרמקולים, עד כמה הם "קשים" להנעה (מונח שנאמר יותר מידי פעמים בפורומים וכתבות שונות בלי שום בסיס לזה - וזוהי תכונה שניתן רק למדוד, לא להעריך עם האוזנים), האם הם נוטים להדגיש תדר מסויים ואם כן, איזה דרייבר אחראי חזה, עד כמה הגריל משפיע ועוד. הכל מפורט בגוף הכתבה ובשרשורים הנילווים בכתבות הקודמות.