בעיה בטכניקס? או שזה נורמלי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
idan_r פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

יש לי פטיפון של טכניקס SL-D2
שמתי לב שאם אני עוצר את הפלטה עם היד ועוזב, לוקח לו איזה 3 שניות כדי לצבור מהירות למהירות המתאימה.
האם זה נורמלי? ראיתי המון סרטונים של הטכניקסים היותר חדשים 1200 ושם הוא מגיע למהירות הרצויה תוך חצי שניה. הסרתי את הפלטה ונראה שהמגנט שם ממש חדש.

עוד דבר, לפעמים אם אני מוריד את המחט באופן ידני על התקליט, או שמשאיר אותה מונחת ואז מפעיל את הפטיפון ע"י הזזה ל 33 או 45, הזרוע חוזרת למקום כאילו לחצתי Stop.
לא תמיד זה קורה. האם זאת גם בעיה?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אף אחד מהנ"ל אינו בעיה או תקלה, אבל למה לעצור את הפלטה עם היד? זה סתם מעמיס על המנוע. בהחלט הגיוני שה-1200 חוזר מהר יותר למהירות הנקובה, כי הוא בנוי לזה (שימוש ע"י תקליטנים ש"קורעים" אותו).
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

יש לי SL-D2 וגם- SL1210MK5.שתדע,הפטיפון הזה,למרות שהוא בעל הנעה ישירה,הוא לא מצויד באותו המנוע החזק והכבד של אחיו ממשפחת ה-SL-1200/1210MK2/MK5.הפלטה(והמנוע כמובן) לא מיועדים לעצירה פתאומית או שינוי מהירות קיצוני,הפטיפון הזה הוא פטיפון נחמד ובסיסי להאזנה ביתית,לא למטרות DJ וסקרצ'ינג.אם תמשיך לנסות לעצור את המנוע,אתה מסתכן בקלקול שלו.בקשר לשאלה השניה,יתכן שהמנגנון האוטומטי של הזרוע ב-SL-D2 שלך קצת מפקשש,זו בעיה ידועה בדגם הזה, שלאחר הרבה שנים,המנגנון האוטומטי מתחיל לעשות בעיות שנראות מוזרות.קח אותו לטכנאי לבדיקה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

hanny2012
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

בעיה בפטיפון טכניקס SL-Q2

שליחה #4 

הפטיפון ישן אבל במצב חדש ועבד טוב מאד עד לפני שבוע.
עכשו אני מנסה לנגן והזרוע חוזרת חזרה. שום דבר לא עוזר.
האם אפשר לנסות לתקן לבד ואם לא האם יש כתובת של מי שמתקן פטיפון כזה.
תודה (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”