HTPC לא מוציא DTS

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
AssafLots פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 609
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

לא מזמן רכשתי HTPC חדש (מפרט שדומה לאחד המפרטים הממולצים פה בפורום - תודה ) התקנתי win7 ו XBMC לפי המדריכים פה בפורום (תודה 2 :) ) הכל עובד טוב ויפה חוץ מהאודיו, זה נראה כאילו המחשב לא מסוגל להוציא DTS.

המחשב מחובר בכבל HD לטלויזיה (samsung e550) והטלויזיה למגבר. אם אני רואה סרט כשHDD החיצוני מחובר ישירות לטלויזיה אז הכל עובד כמו שצריך (המנורה במגבר של dolby digital נדלקת) אבל אותו סרט כשמשודר דרך המחשב -לא.

בנתיים ניסיתי לשחק עם ההגדרות של aoudio ב xbmc - לא עזר, ניסיתי גם את כל קומבינציות החיווט האפשריות:
מחשב->מגבר (אופטי)
מחשב->טלויזיה->מגבר

גם לא עזר.

המעבד:
AMD Vision x3 Triple Core A6-3500 Socket FM1 2.1GHz Radeon HD 6530D Box
לוח אם:
Gigabyte A75-UD4H FM1, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI, HDMI, DP, 2xPCI-E, GBL

עזרה תתקבל בברכה....

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

רוב הסיכויים שהטלוויזיה לא יודעת לעשות Passthrough של DTS אל האופטי.
עדיף לך להתחבר ישירות למגבר מהמחשב בשביל זה. כשאתה מתחבר מהמחשב למגבר באופטי, אתה צריך להגדיר שיציאת האודיו הפעילה שלך היא היציאת האופטית ולא יציאת ה-HDMI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

AssafLots פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 609
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #3 

תודה, ניסיתי ואכן מסתבר שהטלויזה לא יודעת לעשות passthrough (קצת מוזר כי אם אני צופה בסרט דרך USB שמחובר לטלויזיה אז ה dolby digital כן עובד)

אחרי שחיברתי את המגבר ישירות למחשב (אופטי) בדקתי ב audio device properties ועשיתי test הכל עבד פיקס - אפילו הנורה של המתאימה בגבר נדלקה :

אבל

עכשיו ששיניתי בהתאם את הההגדרות ב XBMC אני מקבל הודעת שגיה של failed to initial audio device. עשיתי נסיון וניגנתי את אותו סרט דרך VLC - המנורה של ה dolby נדלקה אבל לא היה סאונד בכלל...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

תוודא שאתה מגדיר את האודיו ב-XBMC כ-Digital.
כמו כן, הגדר את יציאת האודיו כיציאת ברירת המחדל של מערכת ההפעלה במקום להגדיר יציאה ספציפית.
VLC מאוד לא נוח לניגון תכני 5.1.

אם XBMC עדיין לא עובד, תעבוד עם MPC HC. תתקין ותגדיר אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", אשר לינק אליו תוכל למצוא בשרשור המדריכים בראש הפורום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”