מבקש את דעתכם בנוגע לשני מפרטים ל-HTPC
שלום רב,
מזה זמן מה אני מעוניין להחליף את הגרוטאה הישנה למשהו חדש יותר ומינימליסטי יותר שיישתלב בסלון.
התקציב: סביב ה-2000 ש"ח. (לא כולל כונן קשיח, יש בבית).
היעוד: סרטים (לעניות דעתי HD יספק אותנו, גם ככה אנחנו לא צופים הרבה), מוזיקה: ניגון FLAC וכו (יתכן וישתלב DAC ביום מן הימים) ופעולות אינטרנט כגון GoogleEarth, פייסבוק ושאר קשקושי מחשבים. חשוב שיהיה שקט ככל שניתן.
אחרי שקראתי במפרטים המומלצים ובאופן כללי נסגרתי על שתי אופציות ואשמח לשמוע את דעתכם על כל אחת מהן וכמובן לשמוע המלצות נוספות.
מפרט 1:
Thermaltake Element Q 200
M-Board Zotac D2700itxs-a-e
Kingstone 2*2GB DDR3 1066 SODIMM
AverTv Capture HD PCI-E
מפרט 2:
H61ITX-A-E
"i3-2120" (קירור סטוק)
Corsair 2*4GB DDR3 1333 (או משהו דומה)
AverTv Capture HD PCI-E
בשני המקרים אני תוהה לגבי כרטיס ה-DVB-T. האם קיים משהו זול יותר (פנימי) שיעשה את העבודה, בעיקר לצפיה אך יתכן וגם להקלטה מפעם לפעם?
מערכת ההפעלה תהיה WIN7 עם מדיה פורטל עם מחשבות לכיוון WIN8.
רוב תודות,
רענן.
מזה זמן מה אני מעוניין להחליף את הגרוטאה הישנה למשהו חדש יותר ומינימליסטי יותר שיישתלב בסלון.
התקציב: סביב ה-2000 ש"ח. (לא כולל כונן קשיח, יש בבית).
היעוד: סרטים (לעניות דעתי HD יספק אותנו, גם ככה אנחנו לא צופים הרבה), מוזיקה: ניגון FLAC וכו (יתכן וישתלב DAC ביום מן הימים) ופעולות אינטרנט כגון GoogleEarth, פייסבוק ושאר קשקושי מחשבים. חשוב שיהיה שקט ככל שניתן.
אחרי שקראתי במפרטים המומלצים ובאופן כללי נסגרתי על שתי אופציות ואשמח לשמוע את דעתכם על כל אחת מהן וכמובן לשמוע המלצות נוספות.
מפרט 1:
M-Board Zotac D2700itxs-a-e
Kingstone 2*2GB DDR3 1066 SODIMM
AverTv Capture HD PCI-E
מפרט 2:
H61ITX-A-E
"i3-2120" (קירור סטוק)
Corsair 2*4GB DDR3 1333 (או משהו דומה)
AverTv Capture HD PCI-E
בשני המקרים אני תוהה לגבי כרטיס ה-DVB-T. האם קיים משהו זול יותר (פנימי) שיעשה את העבודה, בעיקר לצפיה אך יתכן וגם להקלטה מפעם לפעם?
מערכת ההפעלה תהיה WIN7 עם מדיה פורטל עם מחשבות לכיוון WIN8.
רוב תודות,
רענן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
שני המפרטים נחמדים מאוד.
השני כמובן חזק הרבה יותר מהראשון. למטרות שציינת, גם המפרט הראשון יספיק.
במפרט השני 8GB זכרון מיותרים לחלוטין. 4GB (בשני סטיקים של 2GB) יספיקו בהחלט.
DVB-T - הכי משתלם זה לרכוש דונגל USB באיביי. את ההקלטה עושה התוכנה במחשב ולא הדונגל עצמו.
מהי הסיבה שאתה רוצה לרכוש את ה-CaptureHD? לא ציינת אותו בשימושים... אם אתה באמת צריך אותו, מומלץ ללכת על מפרט 2, כי 1 עלול להיות חלש מדי בשביל לעשות איתו הקלטות HD.
השני כמובן חזק הרבה יותר מהראשון. למטרות שציינת, גם המפרט הראשון יספיק.
במפרט השני 8GB זכרון מיותרים לחלוטין. 4GB (בשני סטיקים של 2GB) יספיקו בהחלט.
DVB-T - הכי משתלם זה לרכוש דונגל USB באיביי. את ההקלטה עושה התוכנה במחשב ולא הדונגל עצמו.
מהי הסיבה שאתה רוצה לרכוש את ה-CaptureHD? לא ציינת אותו בשימושים... אם אתה באמת צריך אותו, מומלץ ללכת על מפרט 2, כי 1 עלול להיות חלש מדי בשביל לעשות איתו הקלטות HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אין צורך אמיתי בCAPTURE פשוט אני מעדיף משהו שיישב בתוך המחשב. כבר נתקלתי כמה פעמים בצורך לנתק ולחבר מחדש דונגל DVB כי המחשב "איבד" אותו. ייתכן ומדובר בבעיה מקומית, אך עדיין מטריד. יתכן ואנסה קודם עם דונגל ובמקרה הרע אשדרג את הכרטיס. מקסימום "נזרקו" 60 ש"ח.
הקלטות ב-HD אינן חיוניות ומצד שני השקט חשוב יותר. יש לי תחושה שהאטום (D2700) יהיה שקט יותר.
אם אני טועה, אז אין כאן שאלה בכלל במה לבחור והמפרט השני מנצח, אך אם אני צודק, אז נשאר לי לשקול מה אני מעדיף רעש בתמורה להקלטות HD.
הקלטות ב-HD אינן חיוניות ומצד שני השקט חשוב יותר. יש לי תחושה שהאטום (D2700) יהיה שקט יותר.
אם אני טועה, אז אין כאן שאלה בכלל במה לבחור והמפרט השני מנצח, אך אם אני צודק, אז נשאר לי לשקול מה אני מעדיף רעש בתמורה להקלטות HD.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש כאן סתירה.
מצד אחד אתה מעוניין ב-DVB-T. מצד שני אתה מעוניין בהקלטות HD שעושים מממיר של הוט או יס.
זה בד"כ לא הולך ביחד... או שאתה קולט עידן+ או שאתה מנוי של הוט/יס.
לשאלתך - יש כרטיסי DVB-T פנימיים, הם פשוט יקרים הרבה יותר.
מצד אחד אתה מעוניין ב-DVB-T. מצד שני אתה מעוניין בהקלטות HD שעושים מממיר של הוט או יס.
זה בד"כ לא הולך ביחד... או שאתה קולט עידן+ או שאתה מנוי של הוט/יס.
לשאלתך - יש כרטיסי DVB-T פנימיים, הם פשוט יקרים הרבה יותר.
לצערי, עקב היותי ירוק יחסית בתחום ה-HTPC לא הבנתי את הכוונה ב"הקלטת HD".
אז ככה, אין לי שום כוונה להקליט YES HOT וכדומה (לא מנוי). ייתכן וארצה להקליט ישירות מה-DVB-T.
כן הייתי שמח לממיר DVB פנימי.
האם יש המלצה לקירור אקטיבי "נמוך" שייכנס מתחת לספק במארז הזה?
אולי זה? http://ksp.co.il/?uin=13826
אז ככה, אין לי שום כוונה להקליט YES HOT וכדומה (לא מנוי). ייתכן וארצה להקליט ישירות מה-DVB-T.
כן הייתי שמח לממיר DVB פנימי.
האם יש המלצה לקירור אקטיבי "נמוך" שייכנס מתחת לספק במארז הזה?
אולי זה? http://ksp.co.il/?uin=13826
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז אכן, אין לך צורך בכרטיס ההוא של AverMedia.
קירור - אני מאוד ממליץ על ה-Scythe BIG Shuriken (דגש על ה-BIG), שהוא מאוורר נמוך מאוד, אבל גם רחב מאוד.
כדאי בכל מקרה לברר במעמד הקנייה אם הוא נכנס למארז שבחרת.
קירור - אני מאוד ממליץ על ה-Scythe BIG Shuriken (דגש על ה-BIG), שהוא מאוורר נמוך מאוד, אבל גם רחב מאוד.
כדאי בכל מקרה לברר במעמד הקנייה אם הוא נכנס למארז שבחרת.
הקירור שהמלצת לא נכנס למארז הזה. מצאתי איזה סרטון בטיוב שבו הבחור פרק את המאוורר מגוף הקירור והתקין אותו בדופן המארז, זאת בכדי שהמכלול ייכנס מתחת לספק. מצד אחד יכול לעבוד טוב היות ומאוורר הספק ימשוך אוויר דרך צלעות הקירור אבל עדיין זו לא הצורה בה גוף הקירור הזה נועד לעבוד.
לכן, אלך על ה-Thermaltake Slim X3 או על הסטוק. הסטוק אגב, מדורג טוב מבחינת ביצועי רעש (ע"פ איזה אתר שמצאתי).
ב-KSP בפינת המציאון ישנו כרטיס DVB-T של Gigabyte E8000. המחיר סביר בסה"כ, השאלה איך התאימות שלו למדיה פורטל, WMC7 ובכלל?
אם לא תהיינה הפתעות אז במהלך השבת המערכת הזו כבר תנגן בבית. תודה על כל העזרה
לכן, אלך על ה-Thermaltake Slim X3 או על הסטוק. הסטוק אגב, מדורג טוב מבחינת ביצועי רעש (ע"פ איזה אתר שמצאתי).
ב-KSP בפינת המציאון ישנו כרטיס DVB-T של Gigabyte E8000. המחיר סביר בסה"כ, השאלה איך התאימות שלו למדיה פורטל, WMC7 ובכלל?
אם לא תהיינה הפתעות אז במהלך השבת המערכת הזו כבר תנגן בבית. תודה על כל העזרה