אודיו חוזר (ARC) בין MARANTZ 5006 ל LG651Y
שלום,
ברשותי מסך LG651Y ולו יציאת ARC.
הטלויזיה מחובר באמצעות כבל HDMI 1.4 מיציאת ה ARC בטלויזיה לרסיבר MARANTZ 5006 לכניסת ה ARC HDMI.
כשאני מכבה את הרסיבר אני מצליח לשמוע את הסאונד מהטלויזיה.
אך כאשר אני מדליק את הרסיבר אינני מצליח לשמוע את הסאונד מהרסיבר עצמו.
אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי כיצד אוכל לעשות שימוש באודיו חוזר בין הטלויזיה לרסיבר.
תודה
ברשותי מסך LG651Y ולו יציאת ARC.
הטלויזיה מחובר באמצעות כבל HDMI 1.4 מיציאת ה ARC בטלויזיה לרסיבר MARANTZ 5006 לכניסת ה ARC HDMI.
כשאני מכבה את הרסיבר אני מצליח לשמוע את הסאונד מהטלויזיה.
אך כאשר אני מדליק את הרסיבר אינני מצליח לשמוע את הסאונד מהרסיבר עצמו.
אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי כיצד אוכל לעשות שימוש באודיו חוזר בין הטלויזיה לרסיבר.
תודה
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8257
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
לא מכיר את המרנז אבל בשביל שה ARC יעבוד בפיוניר שלי הייתי צריך להפעיל את ה ARC בתפריט הטלוויזיה ולהפעיל שני פרמטרים בתפריט המגבר (קרא את המנואל שלו). כמו כן, בתנאים מסויימים למרות שהכול מופעל, הטלוויזיה לא עוברת אוטומטית לרמקול ה HT וצריך לעשות זאת ידנית בהגדרות האודיו של הטלוויזיה. כמובן שתוודא שהרסיבר מוגדר על הכניסה אליה חיברת את הכבל מהטלוויזיה.
רשמים מהשבועיים האחרונים שלי בקשר ל-ARC:
קניתי מגבר לפני שבועיים ויש לי טלויזיה LG עם ARC.
* במגבר הייתי צריך להגדיר להפעיל את הHDMI control. שזה אומר שליטה על הווליום והכיבוי של הרסיבר מתוך השלט של הטלויזיה דרך כבל HDMI.
* בטלויזיה LG יש להפעיל את האפשרות של ARC בתפריט האודיו. אחר כך יש ללחוץ על לחצן ה-"Simple Link" בשלט ולהפעיל את אפשרות ה-"simple link".
אם הרסיבר מזוהה יופיע לך אפשרות בתפריט של ה-"Simple Link" לשנות את הרמקולים בין הרמקולים של הטלויזיה לרמקולים של הרסיבר.
אצלי הייתה בעייה כזאת: כל השליטה של הטלויזיה על הרסיבר עבדה, כלומר כיבוי, הורדת ווליום ואפילו הרסיבר זיהה שיש טלויזיה שמחוברת ב-ARC, ומיתג ל-TV ברגע שהפעלתי את ה-"Simple Link" אבל לא היה קול.
ככה שבוע אני ניסיתי למצוא פתרון, בינתיים הזמנתי כבר אופטי מ-ebay.
לבסוף גיליתי שהבעיה שהייתה אצלי ואולי גם אצלך, היא הכבל HDMI.
לפני שחיברתי קניתי כבל 1.4aחדש מדיל אקסטרים, כבל שנראה עבה טוב, עובד לי מצויין בין מקור לטלויזיה ואפילו העביר לי 1080p. אבל כנראה ARC הוא לא מעביר.
אחרי שבוע ניסיונות כושלים לקחתי כבל 1.3 שקניתי לפני יותר משנה להורים שלי והנה הכל עובד (כולל האודיו).
בין שלל הניסיונות שלי חיפשתי באינטרנט וגיליתי ש-ARC משתמש בפין שהוא לא בשימוש בתקן 1.3, אבל למרות זאת הכבל הישן שלי עובד מצויין.
מסקנה, יש לנסות עוד כבל HDMI לפני שמתייאשים.
קניתי מגבר לפני שבועיים ויש לי טלויזיה LG עם ARC.
* במגבר הייתי צריך להגדיר להפעיל את הHDMI control. שזה אומר שליטה על הווליום והכיבוי של הרסיבר מתוך השלט של הטלויזיה דרך כבל HDMI.
* בטלויזיה LG יש להפעיל את האפשרות של ARC בתפריט האודיו. אחר כך יש ללחוץ על לחצן ה-"Simple Link" בשלט ולהפעיל את אפשרות ה-"simple link".
אם הרסיבר מזוהה יופיע לך אפשרות בתפריט של ה-"Simple Link" לשנות את הרמקולים בין הרמקולים של הטלויזיה לרמקולים של הרסיבר.
אצלי הייתה בעייה כזאת: כל השליטה של הטלויזיה על הרסיבר עבדה, כלומר כיבוי, הורדת ווליום ואפילו הרסיבר זיהה שיש טלויזיה שמחוברת ב-ARC, ומיתג ל-TV ברגע שהפעלתי את ה-"Simple Link" אבל לא היה קול.
ככה שבוע אני ניסיתי למצוא פתרון, בינתיים הזמנתי כבר אופטי מ-ebay.
לבסוף גיליתי שהבעיה שהייתה אצלי ואולי גם אצלך, היא הכבל HDMI.
לפני שחיברתי קניתי כבל 1.4aחדש מדיל אקסטרים, כבל שנראה עבה טוב, עובד לי מצויין בין מקור לטלויזיה ואפילו העביר לי 1080p. אבל כנראה ARC הוא לא מעביר.
אחרי שבוע ניסיונות כושלים לקחתי כבל 1.3 שקניתי לפני יותר משנה להורים שלי והנה הכל עובד (כולל האודיו).
בין שלל הניסיונות שלי חיפשתי באינטרנט וגיליתי ש-ARC משתמש בפין שהוא לא בשימוש בתקן 1.3, אבל למרות זאת הכבל הישן שלי עובד מצויין.
מסקנה, יש לנסות עוד כבל HDMI לפני שמתייאשים.
בטלויזיה הפעלתי את אפשרות ה ARC.
אני מניח ש "Simple Link" גם כן מאופשר כיוון שאם אני צופה בטלויזיה אני יכול לשלוט על ווליום הרסיבר באמצעות שלט הטלויזיה.
ברסיבר הפעלתי את ה HDMI CONTROL
לא נותר לי לחשוב בכבל החדש שרכשתי שהינו 1.4
דרך אגב האם יכול להיות שהטלויזיה והרסיבר עובדים בתקנים שונים של ARC ולכן לא עובד? יש דבר כזה?
אני מניח ש "Simple Link" גם כן מאופשר כיוון שאם אני צופה בטלויזיה אני יכול לשלוט על ווליום הרסיבר באמצעות שלט הטלויזיה.
ברסיבר הפעלתי את ה HDMI CONTROL
לא נותר לי לחשוב בכבל החדש שרכשתי שהינו 1.4
דרך אגב האם יכול להיות שהטלויזיה והרסיבר עובדים בתקנים שונים של ARC ולכן לא עובד? יש דבר כזה?