מהי חשיבות מהירות הסיבוב בכוננים קשיחים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תלוי למה.
בשביל מחשב דסקטופ שתצטרך אותו לביצועים כבדים של עריכות וידאו ופוטושופ, למשל, כדאי ללכת על 7200RPM ואולי אפילו על כונן SSD, שאגב שם דווקא יש ירידות מחירים.
בשביל HTPC ייעודי ואיחסון תכנים, ממש אין צורך ב-7200RPM. זה מיותר, יקר, וגם צורך יותר חשמל.
בשביל מחשב דסקטופ שתצטרך אותו לביצועים כבדים של עריכות וידאו ופוטושופ, למשל, כדאי ללכת על 7200RPM ואולי אפילו על כונן SSD, שאגב שם דווקא יש ירידות מחירים.
בשביל HTPC ייעודי ואיחסון תכנים, ממש אין צורך ב-7200RPM. זה מיותר, יקר, וגם צורך יותר חשמל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
ובכל זאת, SSD מצריך חיבור ייעודי בלוח מן הסתם והנפחים שראיתי ברשת הם יחסית נמוכים עם עלות גבוה מאוד, כך שאני לא חושב שתהיה נהירה משמעותית בתקופה הקרובה.pixies כתב:תלוי למה.
בשביל HTPC ייעודי ואיחסון תכנים, ממש אין צורך ב-7200RPM. זה מיותר, יקר, וגם צורך יותר חשמל....
לגבי המהירות סיבוב, למה יש חנויות (אולי בגלל הספקים) שבדגמים מסויימים לא מדווחים את המהירות לדוגמא :
http://ksp.co.il/?uin=16551
בנוסף לגבי המהירות סיבוב, אם נתעלם לרגע מצריכת החשמל, במחשבים ביתיים ולא HTPC, אם אני מבין נכון את מה שאתה אומר, אזי הביצועים של המחשב גם יהיו מהירים יותר (מרמת הדלקת המחשב ועד הפעלת משחקים או תוכנות עבודה) אולי ייתכן שהמהירות תהיה בטלה בשישים אך בכל זאת יש הבדל שלא כדאי להתעלם ממנו.
מה לגבי תפוקת העבודה לאחר שנה של עבודה מאומצת? אני מניח שיש "עייפות חומר" לא ?
לגבי HTPC, במידה ומפעילים כותרים עתירי נפח תנועה 1080, האם העובדה שלדיסק שיש לו סיבוב מהיר יותר זה לא אומר שנמנע מקפיצות, קרטועים ועוד כל מיני מרעין בישין בזמן הצגת הסרט או שכל זה תוצאה ישירה של מעבד\מקודדים\כ.מסך ?
נערך לאחרונה על ידי taoyossi ב 08/08/2012 9:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

רעיון מצויין. פוצל. 
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

taoyossi, בכונן SSD הרעיון הוא שאתה משתמש בו לתוכנות ומערכת הפעלה בלבד, ותכנים אתה מאחסן בכונן קשיח רגיל. מערכת ההפעלה נטענת פי 10 יותר מהר, וגם מהירות עליית האפליקציות קופצת ביחס דומה. לא כדאי?
זה נכון כמובן גם עבור כוננים במהירות 7200RPM, אולם השיפור כאן לדעתי קטן יותר. כדאי במקרה של מחשב דסקטופ או שרת למשימות כבדות, פחות כדאי ל-HTPC ייעודי או לשרת איחסון ביתי.
לגבי ניגון תכנים, אני מניח שבמקרים קיצוניים במיוחד (למשל, אם מתבצעות גם 10 הורדות בטורנט במקביל לצפייה) אכן יהיה יתרון קל בקרטועים וקפיצות, אולם לדעתי זה זניח יחסית, ולא שווה את צריכת החשמל הגבוהה יותר.
אורך חיים - לא תלוי באופן ישיר במהירות הסיבוב, אלא בהצהרות היצרן על ה-MTBF של המוצר.
זה נכון כמובן גם עבור כוננים במהירות 7200RPM, אולם השיפור כאן לדעתי קטן יותר. כדאי במקרה של מחשב דסקטופ או שרת למשימות כבדות, פחות כדאי ל-HTPC ייעודי או לשרת איחסון ביתי.
לגבי ניגון תכנים, אני מניח שבמקרים קיצוניים במיוחד (למשל, אם מתבצעות גם 10 הורדות בטורנט במקביל לצפייה) אכן יהיה יתרון קל בקרטועים וקפיצות, אולם לדעתי זה זניח יחסית, ולא שווה את צריכת החשמל הגבוהה יותר.
אורך חיים - לא תלוי באופן ישיר במהירות הסיבוב, אלא בהצהרות היצרן על ה-MTBF של המוצר.