שרשור תגובות: מבחן הרמקולים: Klipsch RB-81II - הבריון החביב

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

למאמר: מבחן הרמקולים: Klipsch RB-81II - הבריון החביב

תמונה
הנה עוד מדפי גדול שמשתמש בשופר, וגם הוא מיצרן אמריקאי מפורסם. מה תהיה התוצאה הפעם?

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #2 

HazooM,
ביקורת מרשימה, חיכיתי כבר לשמוע מה דעתך על הקליפשים :wink:
ישר כוח, עד עכשיו ואני כבר מצפה וממתין לסקירות הבאות שלך, אין ספק שבחרתם כמה מתחרים מאוד חזקים.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #3 

HazooM,
אני מסכים לגמרי לגבי הסטיגמה הלא ברורה לגבי "הטוויטר הצווחני של קליפש".
היו לי זוג RF35 במשך שנתיים ובחנתי אותם עם מספר הגברות ולהפתעתי (או אפילו לצערי) הם אף פעם לא נשמעו לי מפורטים מספיק, בטח לא בהירים או צווחניים.
No place like home.......... Theater

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

איזה יופי של סדרת כתבות, איתי כל הכבוד!

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

בוקר טוב כתבה שאחלה וכיף לקרוא . אבל סורי החברה הזאת יותר למוזיקת רוק או קולנוע ביתי יותר מתאימה מאשר כמו רמקול מפורט מאוזן שכיף לשמוע זאת דעתי על כל פנים. אבל מי שאוהב את הרמקול יותר צעקני וואקלי כמו פיצוצים והופעות מאוד יתאים לו לסיום מחכה לעוד כתבות כיף לקרוא (Y) (f)

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #6 

עוד ביקורת איכותית בסדרת הבחינות של החברHazooM .

יש ברשותי את הרמקולים הנהדרים הללו של קליפצ' RB-81MKII והם משמשים אותי כאחוריים והם פשוט פנטסטיים . לא צווחני ולא נעליים ההפך הוא .

טוב שהסוקר נתן דגש לגבי הטוויטר של קליפצ' שהוא אינו צווחני ועוקצני כפי שמנסים לתאר אותו כל מיני "מבינים בתחום" למינייהם .

הסוקר איתי חזום כתב

האמת היא, שעם כל מה שאומרים על הרמקולים של Klipsch, ציפיתי לרמקול בהיר שישרוף לי את האוזניים או משהו בסגנון, אבל בפועל, זה פשוט לא קרה. עם הקטע Aldebaran (לפי הבנתי זה גם אחד הכוכבים הכי בהירים בשמי הלילה) של Enya, קיבלתי תחושה של עומק ואווירה, אבל בסה"כ סאונד יחסית Laidback. קולה של Cassandra wilson בקטע Dance to the drums again היה קטיפתי, הבאסים היו טובים, והפרדת הכלים היתה מוצלחת. אותו הסיפור עם Patricia barber בקטע Gotcha, קולות קטיפתיים, סקסיים אפילו אך לא בפרצוף שלי, וקונטרה באס שמפגין נוכחות טובה. עם Jericho של Simply red, היתה תחושה של סאונד יחסית Laidback, אבל ההג'ינג'י עדיין נשמע היטב, וגם הבאס היה במקום. הפתיחה של Hotel california בגרסה החיה של Eagles היתה לטעמי מוצלחת במיוחד, קיק באס טוב, הפרדה טובה, וסאונד שמן במובן החיובי. ה Klipsch גם הצטיינו עם קטעים אלקטרוניים כמו Love is my condition של Faithless ו Cajun lunch של הצמד מאוסלו OST & Kjex, עם באס טוב, קולות לא קדמיים מדי, וסאונד יותר נעים משורף אש לאוזניים שלי. בתנאי ההאזנה שלי, ה RB-81 II גם היו מסוגלים להפיק עוצמות האזנה גדולות למדי למי שאוהב את זה, ועדיין נשמעו נקיים. כל זה יחד עם אופי יחסית מאוזן, הם יצאו בעיני כסוג של All rounders מרשימים
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

sufgi כתב:
Avi_h כתב:תודה על הסקירה. ברשותכם מספר הערות

1 - 80% מהכתבה הם רקע ומדידות טכנולוגיות שעבור מי שמחפש לשדרג זה מידע לא רלוונטי. אני מוצא את עצמי גולל למטה לסיכום הצנוע.
2 - מבחן האזנה. עושה רושם שהחלק הפחות חשוב זה מבחו האזנה כי הוא תופס חלק קטן בלבד. נכון שפעם כל מבחן היה תזה בליריקה מכנית אבל פה יש הקצנה לכיוון השני.
3 - השורה המסכמת מעט מעורפלת ממש כמו הורוסקופ. הייתי מצפה לציון בכל זאנר עיקרי או אפילו ציון כללי כמו שפעם היה ברצפתיים.

סורי עם אני נשמע חמוץ אבל מי קהל היעד? מהנדסי רמקולים? פריקי אלקטרוניקה , סתם קוראים? או רוכשי רמקולים בפוטנציה? אני לדוגמה סתם נכנס לפה כמה פעמים ביום להתעדכן אבל משקיע 30 שניות בכתבה. פשוט לא מוצא נקודות חיבור שיגרמו לי לקרוא מלבד התמונות המצויינות.
...
(Y)
...
sufgi

יש ברשותך את הרמקולים . האם הסוקר תיאר את הרמקול על כל הבטיו . כמו שאתה חושב ?

שתף אותנו .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #8 

תודה על הסקירה (Y)
שמעתי אותם כאחוריים אצל ES9000 והם תיפקדו מצויין בק"ב (Y)

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #9 

איתי
תודה רבה על הסקירה (Y)

אכן קליפצ' החברה האהובה עלי,שוב התנפץ המיתוס שהם צווחניים.
רמקול מעולה ונותן תמורה מלאה לכסף
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

טלHD כתב:תודה על הסקירה (Y)
שמעתי אותם כאחוריים אצל ES9000 והם תיפקדו מצויין בק"ב (Y)
...

הם מתפקדים מצויין גם כקדמיים . (Y) סט של 4 יחידות כאלה עם סאב טוב וזה קולנוע במייטבו . (Y)
ביחס עלות תועלת ללא תחרות .

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #11 

חיים כתב:איתי
תודה רבה על הסקירה (Y)

אכן קליפצ' החברה האהובה עלי,שוב התנפץ המיתוס שהם צווחניים.
רמקול מעולה ונותן תמורה מלאה לכסף
...
אין פה ענין של מיתוס ו. יש פה ענין של טעם אישי.

בעולם הגדול הקליפש נתפס על ידי מאזינים כרמקול צווחני.( אתה מוזמן לבדוק בפורומים השונים בעולם ולהוכח שאני צודק) כמובן שיש כאלו שעבורם הוא הכי מעודן בעולם. זה לא מיתוס זה טעם אישי ולכן אני קורא את התגובה שלך ושל חברך 9000 ופשוט מת מצחוק איך אתם נאחזים בקרנות המזבח ,בדמותו של הסוקר.
הרמקולים נשמעים לכם טוב? מה צריך יותר מזה?
אתם צריכים חיזוק של הסוקר המכובד על מנת להרגיש צודקים?

זו דעתו ודעתו בלבד ולהסיק ממנה איזו שהיא מסקנה לגבי איכות הרמקול תהיה טעות של חובבים.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #12 

kipikipod כתב:

איך אפשר לבחון כל כך הרבה רמקולים עם הגברה אחת בלבד? לכל רמקול אופי משלו... לפחות היית מבקש מהיבואנים \ ספקים למיניהם לספק לך מגבר שאיתו הם משדכים כל רמקול...

עכשיו דיי ברור למה חלק נכבד מדיעותיך על רמקולים מסוימים נראו קצת "הזויות" לטעמי.
...
כדאי לכם לקחת אוויר וקצת להירגע. כל הרמקולים פה במבחן עולים בין 10%-25% מעלות ההגברה במבחן.
מה זה הקשקוש הזה על "אופי" והתאמת הגברה. כל רמקול פה מקבל הרבה יותר ממה שלקוח ממוצע ירכוש איתו.

קיפי ,
נשמח לדעת איזה דיעות "הזויות" בעיניך...
זה שקליפש לא צווחניים ובהירים כמו שכולם קוטלים ? זה שפוקאל בהירים מהם בהרבה עם טוויטר בלתי נסבל ( בסדרה
הזו שנבחנת ) ?

אני יכול להגיד שהביקורת על הקליפש מאוד מדברת אלי ואני מסכים עם כל מילה שנכתבה. חלק גדול מהפורומים
ברשת שמדווחים שם על טוויטר צועק בקליפשים זה סדרות ישנות שעברו מהעולם מזמן ואנשים נשענים על זה עדיין.
בסדרת הרפרנס שיצאה ב 2010 שנקראת MK-II שיפרו את השופר או עידנו אותו אם תרצו.

בשורה התחתונה מדובר לדעתי האישית ברמקול ALL AROUND הטוב או מהטובים ביותר שניתן להשיג בתקציבו.
כל החרושת שמועות שהוא אינו יכול לנגן מוזיקה בכבוד זו שטות גמורה , מה עוד שבסרטים הוא חוויה לא נורמלית.
...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

כל ההודעות שעסקו במתודולוגיה של איך בוחנים או איך כותבים ביקורת על רמקול (בכלל ולא ספציפית לרמקול הזה), הועברו לשירשור נפרד:
http://www.htmag.co.il/vt172386.%D7%94% ... 7%99%D7%9D

צורת הבדיקה (אלא אם הביאה מסקנות שהן שגויות או הפוכות למה שאפשר היה להגיע במתודולוגית הבדיקה שהוצגה בתחילת מבחן הרמקולים) לא רלוונטית לסקירה הזו ואשמח אם בשירשור הזה נתמקד בדיון על הרמקול עצמו, אופיו, איפה הכתבה קלעה או לא קלעה למה שאתם מכירים מהרמקול הזה וכו' ולא בסוקר או במתודולוגיה של הבדיקה, שעבור זה פיצלתי את השירשור ונוכל להתדיין שם ללא קשר לרמקול הספציפי הזה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #14 

אחלה ביקורת, תודה.

אני מחובבי הקליפש
אבל... אני לא מבין למה צריך לחמם את האווירה גם כשיש ביקורת חיובית.

כל אחד יהנה ממה שיש לו ומתאים לו
העם דורש..... כל מיני דברים

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #15 

LiorShap כתב:quote]

כדאי לכם לקחת אוויר וקצת להירגע. כל הרמקולים פה במבחן עולים בין 10%-25% מעלות ההגברה במבחן.
מה זה הקשקוש הזה על "אופי" והתאמת הגברה. כל רמקול פה מקבל הרבה יותר ממה שלקוח ממוצע ירכוש איתו.

קיפי ,
נשמח לדעת איזה דיעות "הזויות" בעיניך...
זה שקליפש לא צווחניים ובהירים כמו שכולם קוטלים ? זה שפוקאל בהירים מהם בהרבה עם טוויטר בלתי נסבל ( בסדרה
הזו שנבחנת ) ?

אני יכול להגיד שהביקורת על הקליפש מאוד מדברת אלי ואני מסכים עם כל מילה שנכתבה. חלק גדול מהפורומים
ברשת שמדווחים שם על טוויטר צועק בקליפשים זה סדרות ישנות שעברו מהעולם מזמן ואנשים נשענים על זה עדיין.
בסדרת הרפרנס שיצאה ב 2010 שנקראת MK-II שיפרו את השופר או עידנו אותו אם תרצו.

בשורה התחתונה מדובר לדעתי האישית ברמקול ALL AROUND הטוב או מהטובים ביותר שניתן להשיג בתקציבו.
כל החרושת שמועות שהוא אינו יכול לנגן מוזיקה בכבוד זו שטות גמורה , מה עוד שבסרטים הוא חוויה לא נורמלית.
...
(Y)

אני חייב להוסיף שחברי הטובים מהפורום מחזיקים בדגמים שונים של קליפש והתרשמתי מכל אחד מהם באופן מאוד חיובי בסה"כ.
אחד מהם בעל RF7 דור קודם, זה שאומרים/אמרו עליו שהוא עם טוויטר צווחני....
הוא משודך עם רסיבר מסידרה גבוהה של יאמהה והשידוך הזה מוצלח ביותר. לא מצאתי איזכור לצווחני או משהו דומה לזה.
היאמהה אפילו מוציא מהקליפש הזה אופי די "חם".

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #16 

אני חייב לציין שלדעתי כל הרמקולים של החברה הזו מכוערים באופן מביך.. הם מעוצבים בכדי למשוך תשומת לב של ילדים בני 16 שחולמים להיות DJ... גם השם של החברה נשמע כמו צליל שבוקע מרמקול קרוע... אפילו CERWIN VEGA כבר י עושים רושם של רמקול יותר אלגנטי מהדבר זה... מה שכן, אף ערס לא יוכל לעמוד בפיתוי בגלל העיצוב שלהם...

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5345
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #17 

איתי,
כל הכבוד. כיף לקרוא את "מבחן הרמקולים"!
תודה (Y)

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #18 

Sexter כתב:אני חייב לציין שלדעתי כל הרמקולים של החברה הזו מכוערים באופן מביך.. הם מעוצבים בכדי למשוך תשומת לב של ילדים בני 16 שחולמים להיות DJ... גם השם של החברה נשמע כמו צליל שבוקע מרמקול קרוע... אפילו CERWIN VEGA כבר י עושים רושם של רמקול יותר אלגנטי מהדבר זה... מה שכן, אף ערס לא יוכל לעמוד בפיתוי בגלל העיצוב שלהם...
...
נראה לי שהתבלבלת בשרשור ..

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #19 

טוב לדעת
כדאי לכם לקחת אוויר וקצת להירגע. כל הרמקולים פה במבחן עולים בין 10%-25% מעלות ההגברה במבחן
...
מעכשיו אסתכל על הגרפים, הייתי כמו הרוב מדלג לסיכום
חסר לי באמת הציונים שעופר נותן בד"כ לכל סעיף בסקירות שלו...גם נראה לי שזה היה בסקירות הישנות יותר של המדפיים
(זכורה לי לטובה הסקירה של ה-Triangle...שאם אינני טועה הוכתר כרמקול מדפי הטוב בסבב הראשון).
אכן חיסרון הציונים מורגש.
מה שאני מנסה להבין, איך הם בהשוואה ל- 685 B&W...

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #20 

הרמקול הזה ספציפית ועוד רמקולים הם נטולי מיד-דרייבר (Mid driver) למרות שבטווח התדרים הם זהים לרמקול רצפתי שכולל מיד-דרייבר.
אז איך זה בדיוק משפיע?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”