שלום לכם,
עקבתי אחרי כמה שרשורים פה ונרא לי שיש פה מספיק ידע שיכול לעזור לי
אז ככה, לאחרונה שיפצתי פטיפון (יותר נכון שיפצו עבורי כמתנה) וסוף סוף התחלתי במסע חיפוש ורכישות של תקליטים (לד זפלין, דיפ פרפל, יס, פינק פלויד וכו...)
כרגע הפטיפון מחובר דרך קדם מגבר (פשוט אני מניח) אל מערכת מיני פשוטה. כן, ברור לי שזו לא הדרך לשמוע ולהנות מתקליטים.
אז עכשיו אני מחפש לשפר את המערכת ולרכוש מגבר ורמקולים וכאן אני אשמח לעזרתכם.
מצד אחד אני לא מחפש משהו יקר, לכן חשבתי על מגבר פשוט וזוג רמקולים
בנתיים המליצו לי לשקול לרכוש וינטאז כי האיכות של פעם טובה יותר מכל מה שאמצא היום בטווח המחירים הזו.
קראתי גם תגובה מעניינת באחד השרשורים מאת tnsilver והבנתי שכנראה באמת כדאי לי לחשוב על וינטאז.
אני מודה שבהתחלה חשבתי על מערכת שתאפשר לי בעתיד להתרחב גם לק"ב אבל אני מבין שמגבר טוב שיכול לשמש אותי ל-2 המטרות אני יכול להשיג רק במחירים של למעלה מ 10K זה נכון?
אז מאיפה אני מתחיל?
התקציב שלי הוא בין 2K-5K.. כי מצד אחד אני לא רוצה להשתולל יותר מידי.. מצד שני אני לא אמנע מעצמי להוסיף עוד ולקנות משהו באמת טוב אם האוזן שלי תבחין בכך.
עוד לא התחלתי ללכת לחנויות ולשמוע ולהתכוונן לכן אני אפילו לא יודע לומר לכם עד כמה האוזן שלי תבחין בהבדלים.
בקיצור, אני מרגיש קצת חסר אונים ולכן אני פה
אם קראתם עד עכשיו, אני אשמח לשמוע מכם המלצות, מה? איפה? כמה? למה? איך?
ותודה מראש!!!
קודם כל רק יד2!
אני הייתי מתמקד בתקציב הזה במדפיים טובים+ מגבר סטריאו.
יש לך תקציב לא רע בכלל, ותוכל להרכיב ביד2 אחלה מערכת.
אגב אתה מתכוון להשתמש רק בפטיפון?מה עם CD, מחשב וכו''...?
אני יכול לומר שמה שדוחף אותי לכל הענין הזה וההשקעה הוא הפטיפון.
הייתי מעדיף ליצור סביבה אדפטיבית שאוכל להוסיף CD ואולי בשלב מאוחר יותר גם מחשב
אידיאלית הייתי רוצה שזה יתמוך לי גם בקולנוע ביתי בשלב כזה או אחר אבל הבנתי שמגבר ק"ב יפגע לי באיכות של הסטריאו אז כנראה שארד מזה למרות שעוד לא התחלתי במבחני שמיעה כדי להבין אם ועד כמה זה משפיע.
אני מניח שאם אני הולך על וינטאז אז אני יכול לשכוח מ CD ומחשב?
מבחינה פסיכולוגית - עד כמה צריך להיזהר או לחילופין לא לחשוש מיד 2?
הרי תמיד יש סיכון מסויים לא? בלאי? אחריות?
אני לאט לאט יותר משתכנע לקנות מגבר וינטאז ואף הציעו לי את ה- marantz 2240
אבל גם ברמקולים ללכת על יד 2?
יש המלצות לגבי רמקולים בעיקר למוסיקת רוק, רוק כבד ורוק קלאסי? לפחות ליצרן ספציפי שכדאי להתמקד בו?
תודה!
נערך לאחרונה על ידי moranshw ב 08/08/2012 11:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
אידיאלית הייתי רוצה שזה יתמוך לי גם בקולנוע ביתי בשלב כזה או אחר אבל הבנתי שמגבר ק"ב יפגע לי באיכות של הסטריאו אז כנראה שארד מזה למרות שעוד לא התחלתי במבחני שמיעה כדי להבין אם ועד כמה זה משפיע.
יש המלצות לגבי רמקולים בעיקר למוסיקת רוק, רוק כבד ורוק קלאסי? לפחות ליצרן ספציפי שכדאי להתמקד בו?
תודה!
...
קודם כל אין לך ממה לחשוש מיד2...
דבר שני בתקציב שלך לא הייתי הולך על המרנץ'! יש דברים בהרבה יותר טובים.
גם אני חובב וינטאז' אבל בתקציבים כאלה לא בטוח שוינטאז' זה הפתרון.
תודה!
...
...
למה לא וינטאז' אופיר? לדעתי, איזה רסיבר בריא של מרנץ או סנסוי או לחילופין מגבר משולב - Cyrus2 עם ספק חיצוני וכניסת פונו טובה - אם הוא מוצא, וזוג רמקולים טובים יכול לתת לו VFM מאוד נחמד
rooster כתב:אופיר,
אם אנחנו , לצורך העניין, מחלקים את התקציב שלו ל2500 ש"ח לכל חלק , איזה מכשיר שעדיף על וינטאג' ניתן למצוא ?
...
במצב השוק היום, 2500 להגברה יד2 זה תקציב נהדר! יש לא מעט מגברים טובים{צריך לחפש}
כאחד שהיה לו לא מעט מגברי וינטא'ז{גם ספינות הגדל }את המרצ' אני ממש לא אוהב!רק אולי הסדרות הגבוהות שלהם מתחילות לנגן מוזיקה.
תודה!
...
...
למה לא וינטאז' אופיר? לדעתי, איזה רסיבר בריא של מרנץ או סנסוי או לחילופין מגבר משולב - Cyrus2 עם ספק חיצוני וכניסת פונו טובה - אם הוא מוצא, וזוג רמקולים טובים יכול לתת לו VFM מאוד נחמד
...
מה זה אומר מגבר משולב? Cyrus2?
חשוב לי לציין שאני לא רץ לכיוון ה-5000 ש"ח.. אני יודע שהשלב הראשון הוא קודם כל לקבוע תקציב כי אחרת אין לזה סוף וכל פעם אני יכול למצוא משהו יותר טוב "אם רק אוסיף עוד קצת..."
אם אצליח להרכיב משהו טוב ב-3000 ש"ח לדוגמא, אני לא אשקיע עוד 500 ש"ח במשהו יותר טוב אם לא ארגיש בשום הבדל..
מצד שני, אשקיע עוד 1000 ש"ח ואולי יותר אם באמת ארגיש בהבדל מהותי.
השאלה בוינטאז עד כמה זה דורש תחזוקה קבועה?
אני מניח שבמוצר חדש יש לי ראש שקט של אחריות.
בכל מקרה, אני יותר ויותר מקבל כאן את הרושם שבסכומים המדוברים של אלפים בודדים עדיף לי להתרכז בוינטאז ולא במשהו חדש... נכון?
קבל חבריקו
תראה מה נכנס כרגע ללוחות http://www.hifimusic.co.il/%D7%9E%D7%92 ... 11474.html
לדעתי מושלם בשבילך! מגבר נהדר, DAC מצוין, ורמקולים מעולים.
הDAC יחסוך לך קניה עתידית של CD ותוכל להשתמש גם במחשב בתור מקור למוזיקה{יש לו USB}
עם המערכת תיהיה לטעמך זה יחסוך לך המון כאבי ראש בחיפושים והתאמות.
שווה בדיקה!
תן לי לנסות ולעשות לך קצת סדר בדברים (לפי השקפתי האישית כמובן..)
בנוגע לאמינות - ציוד וינטאג' אומנם לא מגיע אם אחריות (אלה עם קונים מרדיו כוכב שם מקבלים שלושה חודשים שלמים!) אבל בתמורה אתה מקבל מכשיר שבנוי לשרוד את הדורות (והמלחמות שלהם) ולא להיות מוחלף אחרי שנה או שנתיים, ולא, לא מדובר בתיאורית קונספירציה אלה עובדה מוגמרת שחברות מייצרות מכשירים שאמורים למות אחרי תקופה כמעט קצובה (קראתי כמה מחקרים בנושא, אם אתם רוצים אני אנסה למצוא ולפרסם אותם). אז בגדול, אין אולי אחריות אבל יש אמינות מובנת ומופלגת. חשוב לזכור, זה לא שמכשירי וינטאג' לא מתקלקלים, הם כן! אבל אחרי תיקון לרוב אתה מקבל תקופת שקט (למעט המוזיקה שתנגן..) ארוכה יחסית.
בנוגע לאיכות הצליל - כאן לדעתי יש עניין של טעם יותר מהכל אבל גם עניין של תקציב. מכשירי וינטאג' לרוב בעלי גוון צליל ייחודי שרבים מכנים אותו כחם, כמו כן קיימת חתימת צליל כמעט מובהקת בין חברות שונות - לראיה מכשירים של מרנץ וסנסוי משנות ה70 שכל חובב וינטאג' יוכל לזהות במבחן האזנה עיוור. ועל כן, בעוד שמכשירי באיכות גבוהה מאוד היום ייתנו אולי יותר בתחומים מסוימם כמו בהירות ופרטים, מכשירי וינטאג' פשוט ייתנו משהו אחר שלדעתי הוא לא פחות טוב (אלה שונה) ותקציב נמוך בהרבה!!! כדי לקבל מערכת וינטאג' טובה השקעה של 5000 היא כמעט מקסימלית (בתחום ההגברה והרמקולים בלבד, בלי מקור) אלה אם מתחילים לחפש מכשור נדיר. במערכות מודרניות אין לך מה לחפש בפחות מ10000 שקל, וגם אז, קשה לי להאמין שהתוצאה תהיה מהנה (לא טובה.. אין טוב פה) כמו מערכת וינטאג' שעולה הרבה פחות.
וקצת טרמינולוגיה:
רסיבר - מכשיר שמשלב גם מעגל הגברה, גם מעגל קדם וגם קולט רדיו - מכשירים אלו מהווים את רוב שוק הוינטאג'.
מגבר משולב = מכשיר שמשלב גם מעגל הגברה וגם קדם מגבר אך בניגוד לרסיבר אינו מכיל קולט רדיו. מכשירים אלו באים אחרי הרסיברים ברמות התפוצה שלהם. כמו כן, זה הכיוון שהייתי הולך במקומך. syrus 2 הוא דוגמא למגבר משולב מוצלח מאוד!
בנוגע ליד 2 - תהיה זהיר! לי יש נסיון רע מאוד (בלשון המעטה) עם יד2, ולמעט סוחר אחד שהכרתי ואני סומך עליו היה לי כמה התקלויות לא נעימות בכלל! המקום שורץ בסוחרים מהזן הגרוע ביותר שמוכרים *** במכירים גבוההים ועם גישה מסריחה.. זה לא אומר שאסור לקנות שם, אבל כן צריך נסיון בתחום, הכרה מעמיקה של מכשירים שונים ומחיריהם וגם דרכי בדיקה למכשירים שאתה רוצה.. מה שנקרא - זה למטיבי לכת בלבד (לדעתי). עכשיו, אני יודע שיש המון ביקורת על רדיו כוכב בתל אביב וכן הם לא זולים ולא תמיד נחמדים, אבל זה כן מקום טוב להתחיל בוא בזכות הנגישות הגבוהה לסוגי מכשירים שונים והעובדה שיש לך לאן לחזור אם יש בעיה, לדעתי. ושיהיה ברור, אתה רק בהתחלה, אודיו זו מחלה ללא מרפה (למעט חשבון בנק ריק מאוד...).
ועכשיו תכלס..
אני הייתי הולך על מגבר נחמד של לפחות 50 וואט לצד (משנות ה70 כמובן). זה לא שמגברים חלשים מזה לא מספיקים אבל נדיר שאנשים נרגעים עם פחות, ואם תקח מכשיר חלש יותר מהנסיון שלי אתה תתבאס אחרי תקופה ותרצה קצת יותר מיץ, זה קורה כמעט תמיד לדעתי. חברות ששווה להתייחס אליהן - מרנץ, סנסוי, פיוניר, קנווד ולוקסמן.. בין החברות האלה (משנות ה70..) אתה כמעט בטוח בידיים טובות. דרך אגב, היום בבוקר הייתי בכוכב כדי להחזיר את המגבר שלי מתיקון (כן כן, אחרי חודש הAR חזר ונשמע טוב יותר מתמיד!!) וראיתי שם רסיבר חמוד מאוד של לוקסמן מתחיל שנות ה80 (גם בסדר) שאמור לתת משהו כמו 80 וואט לצד (שזה מספיק בשביל להוריד קיר).. שווה בדיקה בהחלט (אמור להיות דגם L404 או משהו כזה, אם תרצה אני ארים צלצול לבדוק).. המחיר, כמו שאני מכיר את כוכב, אמור להיות לא יותר מ1200 שקל למכשיר הזה - לדעתי שווה.
בנוגע לרמקולים..
לדעתי, כאן נמצא הקסם האמיתי. רמקולים שווה לחקור קצת, להקשיב, ללמוד ולדעת מה אתה קונה. תתחיל בלהחליט איזה גודל אתה רוצה (מדפיים, רצפתיים..) ומשם תקשיב לאפשרויות שונות (גם כאן רדיו כוכב זה מקום טוב להתחיל בוא, עד שתלמד איך לצוד רמקולים בצורה נכונה - מדובר באמנות אמיתית).
ומעל הכל, המון בהצלחה! אודיו, ווינטאג' בייחוד זה עולם קסום ומיוחד, מלא באנשים נפלאים (וכמה בודדים מציקים) והנאה!
ofir-harlev כתב:קבל חבריקו
הDAC יחסוך לך קניה עתידית של CD ותוכל להשתמש גם במחשב בתור מקור למוזיקה{יש לו USB}
שווה בדיקה!
...
אני דווקא לא מת על הרעיון.. מגברי מנורות זה מקום לא טוב להתחיל בוא לטעמי. הם בעלי צליל שונה שלרוב לא מתאים למתחיל (שלרוב מצפים לבאסים חזקים ומלאים ווליום ופחות מחפשים מיד ריינג' איכותי). הDAC לא רלוונטי בשבילו (וחבל סתם להוציא כסף על מכשיר שלא בטוח יראה שימוש..) וכמובן שהוא יצטרך לקנות גם פונו סטייג' לפטיפון שלו (עוד הוצאה לא מבוטלת..)
שווה בדיקה!
...
אני דווקא לא מת על הרעיון.. מגברי מנורות זה מקום לא טוב להתחיל בוא לטעמי. הם בעלי צליל שונה שלרוב לא מתאים למתחיל (שלרוב מצפים לבאסים חזקים ומלאים ווליום ופחות מחפשים מיד ריינג' איכותי). הDAC לא רלוונטי בשבילו (וחבל סתם להוציא כסף על מכשיר שלא בטוח יראה שימוש..) וכמובן שהוא יצטרך לקנות גם פונו סטייג' לפטיפון שלו (עוד הוצאה לא מבוטלת..)
...
זה מגבר הייברד...{פרה מנורות וסופי טרנזיסטורי}
הDAC לא רלוונטי בשבילו?הבן אדם רוצה להוסיף מחשב+CD בעתיד...DAC זה פתרון מצוין וזול!
CD ''נורמלי''מתחיל מ1500 ש'ח ומעלה{כמובן רק יד2}
לפי מה שאתה אומר,מי שמתחיל מחפש רק בום בום {לא מובן מה אתה רוצה לומר}
תשאל את הבחור עם זה מה שהוא מחפש{ווליום עם באסים וכו''}ואם זה המצב אני ימליץ לו על רמקולים פירלס שיפוצצו לו את הבית ב300 ש'ח{:
עוד דבר, הבחור רשם שיש לו פונו סטייג'{מה גם שזה דבר דיי זול היום}
שווה בדיקה!
...
...
הDAC לא רלוונטי בשבילו?הבן אדם רוצה להוסיף מחשב+CD בעתיד...DAC זה פתרון מצוין וזול!
תשאל את הבחור עם זה מה שהוא מחפש{ווליום עם באסים וכו''}ואם זה המצב אני ימליץ לו על רמקולים פירלס שיפוצצו לו את הבית ב300 ש'ח{:
...
לא אמרתי שמי שמתחיל מחפש רק בום בום, אמרתי שמי שמתחיל פחות שם דגש על דברים כמו מיד איכותי ולרוב מתרשם יותר מבאס מלא או ווליום גבוהה (ואולי הייתי צריך להוסיף את המילה נקי...)
המודעה שהעלת היא אופציה מצוינת כנראה, אבל אנחנו בפורום וינטאג' וכפועל יוצא הוא מלא בחובבי וינטאג'.. ולכן (ולפני שיהיה פה ויכוח) זה פשוט עניין של טעם, ואישית זה לא הטעם שלי (ואני עדיין שוב שזה גם לא מתאים לו..).
שווה בדיקה!
...
...
...
לא אמרתי שמי שמתחיל מחפש רק בום בום, אמרתי שמי שמתחיל פחות שם דגש על דברים כמו מיד איכותי ולרוב מתרשם יותר מבאס מלא או ווליום גבוהה (ואולי הייתי צריך להוסיף את המילה נקי...)
המודעה שהעלת היא אופציה מצוינת כנראה, אבל אנחנו בפורום וינטאג' וכפועל יוצא הוא מלא בחובבי וינטאג'.. ולכן (ולפני שיהיה פה ויכוח) זה פשוט עניין של טעם, ואישית זה לא הטעם שלי (ואני עדיין שוב שזה גם לא מתאים לו..).
...
קדום כל נכון, אנחנו בפורום וינטאז' {ואין כמוני חובב ציודי וינטאז'}
דבר שני תסביר לי משהו שלא הבנתי כל כך...שאתה אומר לא הטעם שלך למה אתה מתכוון?שמעת את הרכיבים?כנראה שלא נכון?אז איך אתה יכול בכלל לבוא בטענה כזאת שהמערכת לא לטעמי?
מוזר...
לא מוזר בכלל.. דבר ראשון מדובר ברמקולים מדפיים מודרניים, ואם היית רואה או יודע לאיזה רמקולים אני מקשיב כרגע כנראה שהיית מבין למה רמקולים כאלה הם לא כוס התה שלי.. דבר שני, את המגבר הזה דווקא כן שמעתי ובעוד שהוא בהחלט מוצלח הוא לא לטעמי, פשוט ככה. ובסופו של דבר, אודיו הוא תחביב מאוד סובייקטיבי ולטעמי המוזיקה (בעוד שהיא החלק העיקרי בוא) היא לא האלמנט היחיד בוא.. אני אוהב ציוד שאני יכול להתחבר למורשת שלו ולמראה שלו ולא רק לאיזה צליל הוא מוציא.. ואם כל הכבוד למערכת שפרסמת.. מורשת או היסטוריה מפוארת אין שם ממש.
ולבסוף, אתה רץ ומתחקר אותי בנוגע למערכת הזאת ובודק האם האזנתי לה לפני שאני מבקר אותה.. אז תגיד לי, האם אתה האזנת לה שאתה כל מהר רץ ומגן אליה?
אין ספק שהתחום הזה מעניין ומרתק...
עוד לא סיימתי להתרגש מהפטיפון ומהמרדף אחר תקליטים והנה אני צולל לבור בלי תחתית
אני ממש צריך להתחיל להכין שיעורי בית... להבין מה זה מגבר מנורות, מה זה DAC? יש לי תחשוה שכל שאלה שאני אשאל כאן תגרור תשובה שתכיל עוד מונחים שאני לא מכיר..
בכל מקרה, כמו ש Tank אמר, זה בהחלט עולם קסום (תודה רבה על ההסבר המקיף!)
אני גם מרגיש הרבה יותר בטוח לקנות וינטאז בזכותכם... חוץ מזה שתמיד אהבתי נוסטלגיה (זוכר עדין את הפאסאט מודל 76...) אז הגיע הזמן...
היום אני מתכוון ללכת לפיוז ומחר לרדיו הכוכב, להתחיל לשמוע ולקבל כיוון
יש כאן משהו שלדעתכם שווה לבדוק? http://www.hometheater.co.il/article03830
אופיר - לגבי ה-CD אני לא ממש נעול על זה... אם למגבר תהיה כניסת USB או משהו בסגנון זה כמובן יתרון... אם אני מבין נכון לכל מגבר ניתן לחבר קדם מגבר עם חיבורים אחרים? כלומר כל מגבר ניתן להרחבה?
אז באילו שנים חברות האלקטרוניקה התחילו לייצר *** להמונים ומוצרים שצריך להחליף כל שנתיים בקידוש הקפיטליזם?
Tankpopper כתב:לא מוזר בכלל.. דבר ראשון מדובר ברמקולים מדפיים מודרניים, ואם היית רואה או יודע לאיזה רמקולים אני מקשיב כרגע כנראה שהיית מבין למה רמקולים כאלה הם לא כוס התה שלי.. דבר שני, את המגבר הזה דווקא כן שמעתי ובעוד שהוא בהחלט מוצלח הוא לא לטעמי, פשוט ככה. ובסופו של דבר, אודיו הוא תחביב מאוד סובייקטיבי ולטעמי המוזיקה (בעוד שהיא החלק העיקרי בוא) היא לא האלמנט היחיד בוא.. אני אוהב ציוד שאני יכול להתחבר למורשת שלו ולמראה שלו ולא רק לאיזה צליל הוא מוציא.. ואם כל הכבוד למערכת שפרסמת.. מורשת או היסטוריה מפוארת אין שם ממש.
ולבסוף, אתה רץ ומתחקר אותי בנוגע למערכת הזאת ובודק האם האזנתי לה לפני שאני מבקר אותה.. אז תגיד לי, האם אתה האזנת לה שאתה כל מהר רץ ומגן אליה?
...
חוץ מהDAC אני מכיר את המערכת.מגבר נחמד מאד! ורמקולים נהדרים!