שאלה לגבי Bezeq Free WiFi
שלום,
אני רוצה להירשם ל Bezeq Free WiFi וכיום יש לי נתב ישן של SIEMENS שהוא גם מודם וקיבלתי בזמנו מבזק בחינם (זיכוי חדשי).
מצד אחד זה נתב תקן G בלבד בן מספר שנים.
מצד שני אני גולש כל אותן שנים ללא הפרעה ובדיוק במהירות שהובטחה לי.
אני קולט ברחבי הבית עם כל המכשירים בערך בטווח של 10 מטר ומעל זה יש גימגומים.
(למשל הסטרימר מקבל סרטים SD אלחוטית ממרחק 10 מ' בלי בעיות)
עכשיו הם מציעים לי נתב תקן N בחינם כדי שאוכל להירשם לשירות.
החשש שלי שהנתב החדש יעשה בעיות ובעצם הטווח שלי כבר לא יהיה 10 מ' ואחווה ניתוקים.
אשמח לקבל עצות לגבי הנתב\מודם של בזק, בעיקר אם יש דגם מומלץ שלא עושה בעיות.
בתודה
אני רוצה להירשם ל Bezeq Free WiFi וכיום יש לי נתב ישן של SIEMENS שהוא גם מודם וקיבלתי בזמנו מבזק בחינם (זיכוי חדשי).
החשש שלי שהנתב החדש יעשה בעיות ובעצם הטווח שלי כבר לא יהיה 10 מ' ואחווה ניתוקים.
בתודה
בתודה
גיל...
רק לעדכן שלקחתי בסוף את הנתב מבזק (שניתן לי חינם כאמור). מדובר בדגם 2760U.
אחרי שבוע של שימוש אני לא יכול לציין שיפור של ממש לעומת הנתב הישן של SIEMENS.
- איכות קליטה: בנתב הישן (תקן G) היו כל השנתות מלאות וקליטה מקסימלית עד 10 מטר. בנתב החדש (תקן N) מסומנות רק 2 שנתות והקליטה רק Fair או משהו כזה, גם ממרחק של 4 מטר.
- טווח קליטה: ביישן כאמור 10 מטר. בחדש הצלחתי לקלוט ממרחק 12 מטר באותה קומה אמנם אך קליטה לא משהו לפי השנתות. עליתי עם טאבלט שתומך בתקן N לקומת גג (מרחק פיסי 12 מטר עם יותר קירות רגילים בדרך) ושם לא הייתה קליטה בכלל.
- רצף קליטה: בינתיים לא נתקלתי בבעיות אבל צריך קצת יותר זמן לבדוק את זה.
לסיכום: החלפת הנתב אינה משתלמת למרות שהוא ניתן חינם ותומך בתקן N. יחד עם זאת, זהו התנאי של בזק בשביל ליהנות מ free wi-fi.
רק אני לא מבין איך מישהו יהנה מהרשת free wi-fi בנתב שלי עם טווח כ"כ קצר.
תגיד, אתה יכול להכנס לממשק הניהול של ה- router? אני סקרן לדעת אם זאת איזושהיא גרסה של DD-WRT או Open-WRT או משהוא כזה. אם תוכל לפרסם קצת תמונות של הממשק זה יהיה מעולה, לראות מה הם עשו שם, בדיוק.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
אפשר להיכנס לממשק ניהול של הנתב, אבל אין לי מושג מה זה DD-WRT או Open-WRT.שלגון כתב:תגיד, אתה יכול להכנס לממשק הניהול של ה- router? אני סקרן לדעת אם זאת איזושהיא גרסה של DD-WRT או Open-WRT או משהוא כזה. אם תוכל לפרסם קצת תמונות של הממשק זה יהיה מעולה, לראות מה הם עשו שם, בדיוק....
אם תתן קצת יותר הנחיות אז אני יכול לתת את הפרטים בסופ"ש (כי הנתב בבית ואני בעבודה)
מעניין. כי הם צריכים לעשות לא מעט שינויים בקושחה: Guest SSID, עוד VLAN בשביל האורחים, הגדרות ב- FW כדי למנוע גישה מהאורחים לרשת המקומית, QoS כדי להגביל את האורחים ל- 10% ועוד.mp3lll כתב:שלגון
ממשק רגיל של 2760U, שום dd ....
אני מציע לכם להתחבר לראוטר של עצמכם כאילו אתם אורחים כדי לבדוק שהם עשו עבודה טובה:
1. שאין גישה לרשת המקומית או לראוטר.
2. לבדוק שאי אפשר לפתוח פורטים, בעזרת UPnP
3. לבדוק שבאמת כל מה שאורח מקבל זה 10% מרוחב הפס שלכם.
ואם אין לכם גישה להגדרות האלה, יכול להיות שלבזק יש גישה אליהם מרוחק? הייתי מריץ איזה port scan לבדוק אם הם פתחו פורטים ב- interface של ה- WAN.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"