עזרה בחיבור מערכת ביתית
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3875
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
שלום!
ברשותי מגבר לקולנוע ביתי מסוגJVC RX-5042S פרטים על המגבר אפשר לראות כאן
דרך אקרובט רידר
http://www.jvc.co.uk/files/instruction_ ... 0-010a.pdf
+דיוידי+טלויזיה. כרגע יש לי 2 כבלים כל אחד עם שלוש בננות צהוב \אדום\ולבן (זה נקרא RCA ?) אני מעוניין לחבר גם את הדיוידי וגם את הטלויזיה למגבר. מה שעשיתי זה - חיברתי את הדיוידי לטלויזיה בכבל אחד.עם הכבל השני :מהטלויזיה הוצאתי חיבור דרך שקע שנקרא "MONITOR " למגבר בשקעים -TV SOUND IN ואת הבננה הצהובה לשקע MONITOR OUT . כעת אני יכול לשמוע את הטלויזיה והדיוידי דרך המגבר .שאני שומע דרך הדיוידי MP3 אני חייב להדליק את הטלויזיה כי אחרת אני לא שומע כלום.ניסיתי לחבר את הדיוידי למגבר (במקום לטלויזיה) בשקעים AUDIO +DVD IN ומה שקורה זה שאני יכול לשמוע אבל אין תמונה בכלל -למה? .
יש לי בטלויזיה ובדיוידי אפשרות לחיבור שנקרא SVIDEO , ובמגבר ובדיוידי אפשרות לחיבור כבל אופטי .
השאלה שלי "בגדול" איך אני יכול לחבר (ואין לי בעיה לקנות כבלים נוספים ) את הדוידי ואת הטלויזיה למגבר בצורה הכי אופטימלית (גם שאני אשמע MP3דרך הדיוידי אבל בלי שהטלויזיה תפעל)?
שאלה נוספת- במצב רגיל של המגבר בסטריאו -האם תמיד הווליום של רמקוליי הסראונד נמוך יותר מהרמקולים הקדמיים?
אשמח לתשובה על 4 השאלות ( רצוי מפורטות , אני "ירוק" בתחום)- תודה מראש
נ.ב- יש לי גם ממיר דיגיטלי של HOT מחובר לטלויזיה שיש בו גם 3 שקעים אדום\צהוב\לבן. אם זה יכול לעזור במשהו...
ברשותי מגבר לקולנוע ביתי מסוגJVC RX-5042S פרטים על המגבר אפשר לראות כאן
דרך אקרובט רידר
http://www.jvc.co.uk/files/instruction_ ... 0-010a.pdf
+דיוידי+טלויזיה. כרגע יש לי 2 כבלים כל אחד עם שלוש בננות צהוב \אדום\ולבן (זה נקרא RCA ?) אני מעוניין לחבר גם את הדיוידי וגם את הטלויזיה למגבר. מה שעשיתי זה - חיברתי את הדיוידי לטלויזיה בכבל אחד.עם הכבל השני :מהטלויזיה הוצאתי חיבור דרך שקע שנקרא "MONITOR " למגבר בשקעים -TV SOUND IN ואת הבננה הצהובה לשקע MONITOR OUT . כעת אני יכול לשמוע את הטלויזיה והדיוידי דרך המגבר .שאני שומע דרך הדיוידי MP3 אני חייב להדליק את הטלויזיה כי אחרת אני לא שומע כלום.ניסיתי לחבר את הדיוידי למגבר (במקום לטלויזיה) בשקעים AUDIO +DVD IN ומה שקורה זה שאני יכול לשמוע אבל אין תמונה בכלל -למה? .
יש לי בטלויזיה ובדיוידי אפשרות לחיבור שנקרא SVIDEO , ובמגבר ובדיוידי אפשרות לחיבור כבל אופטי .
השאלה שלי "בגדול" איך אני יכול לחבר (ואין לי בעיה לקנות כבלים נוספים ) את הדוידי ואת הטלויזיה למגבר בצורה הכי אופטימלית (גם שאני אשמע MP3דרך הדיוידי אבל בלי שהטלויזיה תפעל)?
שאלה נוספת- במצב רגיל של המגבר בסטריאו -האם תמיד הווליום של רמקוליי הסראונד נמוך יותר מהרמקולים הקדמיים?
אשמח לתשובה על 4 השאלות ( רצוי מפורטות , אני "ירוק" בתחום)- תודה מראש
נ.ב- יש לי גם ממיר דיגיטלי של HOT מחובר לטלויזיה שיש בו גם 3 שקעים אדום\צהוב\לבן. אם זה יכול לעזור במשהו...
נערך לאחרונה על ידי FIRE_WIRE ב 14/05/2005 15:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. ברור לי מהשאלות שלך שלא קראת את החוברות שהגיעו עם המכשירים שלך...BIG NO NO !!!
2. חיבור הוידאו דרך הרסיבר נועד לנוחות בלבד. כלומר, שהרסיבר יימתג את מקורות הוידאו שלך (במקרה שלך זה רק אחד או מקסימום שניים עם הממיר של הכבלים) ולכן זה מיותר.
3. בוא נתחיל מההתחלה:
- את ה-DVD אתה צריך לחבר לרסיבר בחיבור דיגיטאלי (קואקסיאלי או אופטי, מה שנח לך).
- את הוידאו מה-DVD תחבר ישירות לטלויזיה, אין צורך לחבר לרסיבר. רצוי לחבר בחיבור האיכותי ביותר לפי המכנה המשותף הגבוה ביותר בין הטלויזיה וה-DVD לפי הסדר היורד הבא:
קומפוננט
RGB
SVIDEO
קומפוזיט (ה-RCA הצהוב)
כפי שאתה רואה, החיבור שחיברת הוא הנחות ביותר שיכולת לבחור (בהנחה שלטלויזיה שלך יש כניסות איכותיות יותר).
4. מצב סטריאו, כשמו כן הוא - 2 רמקולים ולכן שאר הרמקולים לא אמורים לעבוד כלל. ניתן מן הסתם להשתמש באחד ממצבי ה-DSP של הרסיבר כדי לשלוח מידע מדומה גם לאחוריים ולסנטר אבל מניסיוני זה לא נשמע טוב יותר.
5. לגבי השאלה האחרונה, לא ברור לי. האם בחרת את הכניסה המתאימה בטלויזיה ?
2. חיבור הוידאו דרך הרסיבר נועד לנוחות בלבד. כלומר, שהרסיבר יימתג את מקורות הוידאו שלך (במקרה שלך זה רק אחד או מקסימום שניים עם הממיר של הכבלים) ולכן זה מיותר.
3. בוא נתחיל מההתחלה:
- את ה-DVD אתה צריך לחבר לרסיבר בחיבור דיגיטאלי (קואקסיאלי או אופטי, מה שנח לך).
- את הוידאו מה-DVD תחבר ישירות לטלויזיה, אין צורך לחבר לרסיבר. רצוי לחבר בחיבור האיכותי ביותר לפי המכנה המשותף הגבוה ביותר בין הטלויזיה וה-DVD לפי הסדר היורד הבא:
קומפוננט
RGB
SVIDEO
קומפוזיט (ה-RCA הצהוב)
כפי שאתה רואה, החיבור שחיברת הוא הנחות ביותר שיכולת לבחור (בהנחה שלטלויזיה שלך יש כניסות איכותיות יותר).
4. מצב סטריאו, כשמו כן הוא - 2 רמקולים ולכן שאר הרמקולים לא אמורים לעבוד כלל. ניתן מן הסתם להשתמש באחד ממצבי ה-DSP של הרסיבר כדי לשלוח מידע מדומה גם לאחוריים ולסנטר אבל מניסיוני זה לא נשמע טוב יותר.
5. לגבי השאלה האחרונה, לא ברור לי. האם בחרת את הכניסה המתאימה בטלויזיה ?
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

תודה על התשובה
אמת צדקת . יש תמונה בלי אודיו אם רק הבננה הצהובה מחוברתלגבי השאלה האחרונה, לא ברור לי. האם בחרת את הכניסה המתאימה בטלויזיה ?...
חובה חיבור דיגיטלי?- את ה-DVD אתה צריך לחבר לרסיבר בחיבור דיגיטאלי (קואקסיאלי או אופטי, מה שנח לך).
קומפוננט
RGB
SVIDEO
קומפוזיט (ה-RCA הצהוב)...
טוב תראה אתה קצת הסתבכת לדעתי משמרטין הציע לך בתחילה
לקרוא את הספרות שמגיעה עם המכשירים לדעתי זה הצד הראשון והקריטי ביותר שבלהתחיל להבין מה הולך .
אבל הינה הסבר נוסף מחלוצי האתר :
בו נתחיל מזה שאנחנו מסבירים מה הוא הכבל שאתה מדבר אליו
יש לך אותו יוצא גם מהדיוידי וגם מהממיר .
הכבל קרא rca והוא מוציא 3 כיוונים
צהוב - את התמונה
אדום - סאונד ימין (לא מחייב ימין אבל בדרך כלל ככה מחברים)
לבן \שחור- שמאל .
בעקרון נהוג לחבר את כל נושא האודיו לרסיבר זה אומר לכניסות השונות במגבר שלך
את האדום והלבן - פשוט בחר שתי כניסות שמתאימות לך במגבר וחבר את שני הכבלים
אליהם
אדום לאדום לבן ללבן
עכשיו מה שקורה שאתה תשמע סאונד מכל אחד מהמקורות (דיוידי וממיר)
אבל עדיין לא רואה תמונה
בשביל תמונה אתה תהיה חייב לחבר את הכיוון הצהוב לכניסה הצהובה של הטלויזיה .
אם יש 2 כניסות פשוט חבר את שני הצהובים משני המקורות לטלויזיה ושחק עם התמונה של כל אחד מהמקורות עם משחק בשלט הטלויזה
בדרך כלל זה AV1 AND AV2
מה שהסברתי כרגע כמובן זה המצב הנחות ביותר שיכול להיות
מפני ש א ) חיברנו רק סטראו במידה ויש לך מערכת רמקולים של 5.1
וב ) מפני שחיברנו את התמונה בפורמט הנחות ביותר קומפוזיט (כפי שמרטין כבר הסביר)
אבל לא תהיה לך בעיה יותר
אתה תברור את השמע מהרסיבר ואת התמונה מהטלויזיה
את שאר ההסברים מרטין העביר בצורה מצויינת פשוט קרא שוב את המנואל ואת ההסבר
אם עדיין תצטרך עזרה אנחנו פה בשבילך
בהצלחה .
לקרוא את הספרות שמגיעה עם המכשירים לדעתי זה הצד הראשון והקריטי ביותר שבלהתחיל להבין מה הולך .
אבל הינה הסבר נוסף מחלוצי האתר :
בו נתחיל מזה שאנחנו מסבירים מה הוא הכבל שאתה מדבר אליו
יש לך אותו יוצא גם מהדיוידי וגם מהממיר .
הכבל קרא rca והוא מוציא 3 כיוונים
צהוב - את התמונה
אדום - סאונד ימין (לא מחייב ימין אבל בדרך כלל ככה מחברים)
לבן \שחור- שמאל .
בעקרון נהוג לחבר את כל נושא האודיו לרסיבר זה אומר לכניסות השונות במגבר שלך
את האדום והלבן - פשוט בחר שתי כניסות שמתאימות לך במגבר וחבר את שני הכבלים
אליהם
אדום לאדום לבן ללבן
עכשיו מה שקורה שאתה תשמע סאונד מכל אחד מהמקורות (דיוידי וממיר)
אבל עדיין לא רואה תמונה
בשביל תמונה אתה תהיה חייב לחבר את הכיוון הצהוב לכניסה הצהובה של הטלויזיה .
אם יש 2 כניסות פשוט חבר את שני הצהובים משני המקורות לטלויזיה ושחק עם התמונה של כל אחד מהמקורות עם משחק בשלט הטלויזה
בדרך כלל זה AV1 AND AV2
מה שהסברתי כרגע כמובן זה המצב הנחות ביותר שיכול להיות
מפני ש א ) חיברנו רק סטראו במידה ויש לך מערכת רמקולים של 5.1
וב ) מפני שחיברנו את התמונה בפורמט הנחות ביותר קומפוזיט (כפי שמרטין כבר הסביר)
אבל לא תהיה לך בעיה יותר
אתה תברור את השמע מהרסיבר ואת התמונה מהטלויזיה
את שאר ההסברים מרטין העביר בצורה מצויינת פשוט קרא שוב את המנואל ואת ההסבר
אם עדיין תצטרך עזרה אנחנו פה בשבילך
בהצלחה .
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
תנסה עם מה שיש לך בבית.-אכן כן יש לי מערכת רקמולים 5.1 , הבנתי שאני צריך כבל אופטי \קוקסיאלי כדי להפיק מקסימום אודיו
איזה סוג כבל עדיף\ולמה?
טווח מחיר?...
קח את אחד הכבלים (אדום לבן הזה) ותשתמש באחד מהם בתור קואקסיאלי.
אם עובד בלי קליקים וניתוקים אז זהו.
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

לגבי הכבל הקוקסיאלי -אם אני מחבר כבל כזה אז אפשר להסיר את חיבורי האודיו הרגילים (הבננה האדומה והלבנה)או שהכבל הקוקסיאלי הוא בנוסף?
אם אני משתמש במקום הכבל הקוקסיאלי כפי שהצעת בבננה הלבנה או האדומה -יש רק קו זוגי אחד . זה אמור לתת מענה למערכת רמקולים 5.1 ?
לגבי וידאו- את הבננה הצהובה עדיף לחבר ישירות מהדוידי לטלויזיה , או לחבר אותו למגבר גם (בכניסה שלו DVD IN )? כי כפי שציינתי קודם הטלויזיה כבר מחוברת כבר למגבר בוידאו דרך השקע MONITOR OUT של המגבר?
אם אני משתמש במקום הכבל הקוקסיאלי כפי שהצעת בבננה הלבנה או האדומה -יש רק קו זוגי אחד . זה אמור לתת מענה למערכת רמקולים 5.1 ?
לגבי וידאו- את הבננה הצהובה עדיף לחבר ישירות מהדוידי לטלויזיה , או לחבר אותו למגבר גם (בכניסה שלו DVD IN )? כי כפי שציינתי קודם הטלויזיה כבר מחוברת כבר למגבר בוידאו דרך השקע MONITOR OUT של המגבר?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

תודה ! גדול מהחיים! איזה הבדל באיכויות -ממש לא להאמין!תנסה עם מה שיש לך בבית.
אם עובד בלי קליקים וניתוקים אז זהו....
רק חבל שאת הטיונר\טלויזיה אי אפשר לחבר גם ככה
1-(רק על אנלוגי ,נכון?)
2-אפשר\זה בעיה אם אני משאיר את חיבורי האודיו בנוסף לחיבור הדיגיטלי?
(כי במגבר יש לי אפשרות לבחור בין אנלוגי לדיגיטלי)
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

אפשר לקבל תשובה בבקשה?
FIRE_WIRE כתב:תודה ! גדול מהחיים! איזה הבדל באיכויות -ממש לא להאמין!תנסה עם מה שיש לך בבית.
אם עובד בלי קליקים וניתוקים אז זהו....
רק חבל שאת הטיונר\טלויזיה אי אפשר לחבר גם ככה![]()
1-(רק על אנלוגי ,נכון?)
2-אפשר\זה בעיה אם אני משאיר את חיבורי האודיו בנוסף לחיבור הדיגיטלי?
(כי במגבר יש לי אפשרות לבחור בין אנלוגי לדיגיטלי)...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא הבנתי מה אתה מנסה לחבר.
איזה טיונר (רדיו?) או יציאות מהממיר של הכבלים/לוין ?
אם אין לך כבלים דיגטליים או לוין אז תיאלץ לחבר את יציאות האודיו מהטלויזיה (במידה ויש לך כאלו) אל הרסיבר, מן הסתם הם יהיו בחיבור אנלוגי.
אם יש לך כבלים/לוין אז יש ממירים חדשים יותר עם יציאה אופטית אבל עדיין לא פעיל לגמרי.
ב-YES MAX זה כן למשל.
איזה טיונר (רדיו?) או יציאות מהממיר של הכבלים/לוין ?
אם אין לך כבלים דיגטליים או לוין אז תיאלץ לחבר את יציאות האודיו מהטלויזיה (במידה ויש לך כאלו) אל הרסיבר, מן הסתם הם יהיו בחיבור אנלוגי.
אם יש לך כבלים/לוין אז יש ממירים חדשים יותר עם יציאה אופטית אבל עדיין לא פעיל לגמרי.
ב-YES MAX זה כן למשל.
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

התכוונתי שאי אפשר לחבר(ולשמוע) 5.1 דיגיטלי לטלויזיה עצמה כמו שכתבת, וכנ"ל גם לגבי רדיו .
השאלה השניה שלי היתה האם אני יכול להשאיר את חיבורי האודיו במקומם (RCA אדום ולבן),בנוסף לחיבור הדיגיטלי( כי במגבר יש לי אפשרות לבחור בין אנלוגי לדיגיטלי) ?
השאלה השניה שלי היתה האם אני יכול להשאיר את חיבורי האודיו במקומם (RCA אדום ולבן),בנוסף לחיבור הדיגיטלי( כי במגבר יש לי אפשרות לבחור בין אנלוגי לדיגיטלי) ?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל