VSX 421 ורמקולים תובעניים של 4 אוהם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי כרגע VSX-421 מצומד לאוסף לווינים מאעפנים למדי, וסאב נורמלי (PSW-110 של פולק).

יש לי אפשרות להביא פולק LSi 9 בס"ג של 1000 דולר, ואני שוקל לעשות זאת. השאלות שלי:
א. האם יש חלופות טובות יותר במחיר הזה?
ב. האם הרסיבר היחסית זול יוכל להחזיק כראוי את הרמקולים הרציניים האלה? הרסיבר מדורג כ-130W לערוץ ב-6 אוהם, והפולק הם 4 אוהם והאינטרנט אומר שהם "תובעניים" (למרות שלא הבנתי בדיוק עד כמה).

תודה!

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

מכיר את הרמקולים האלה...
אין סיכוי שהפיונר יזיז אותם כמו שצריך! הם חייבים הגברה בריאה וטובה! מה גם שלחבר רמקולים כאלה לרסיבר כזה זה עוול :)
תנסה להתאים לרסיבר רמקולים יותר מתאימים.

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

AngelicLiar כתב:שלום לכולם,

יש לי כרגע VSX-421 מצומד לאוסף לווינים מאעפנים למדי, וסאב נורמלי (PSW-110 של פולק).

יש לי אפשרות להביא פולק LSi 9 בס"ג של 1000 דולר, ואני שוקל לעשות זאת. השאלות שלי:
א. האם יש חלופות טובות יותר במחיר הזה?
ב. האם הרסיבר היחסית זול יוכל להחזיק כראוי את הרמקולים הרציניים האלה? הרסיבר מדורג כ-130W לערוץ ב-6 אוהם, והפולק הם 4 אוהם והאינטרנט אומר שהם "תובעניים" (למרות שלא הבנתי בדיוק עד כמה).

תודה!
...
מאיפה אתה מביא את הרמקולים, מחו"ל? 1000 דולר כולל מיסים ומשלוח?
אתה יכול להוסיף עוד קצת ולקבל את http://www.amazon.com/Polk-Audio-Channe ... pd_sim_e_3 , אבל הם דורשים הגברה עוד יותר חזקה.
תחפש עוד חנויות עם מחירים אולי יותר זולים.
אני לא חושב שיש חלופות טובות יותר במחיר הזה. אולי ביד שניה
שני הדגמים אמורים להיות טובים מאוד - לא יצא לי לשמוע.
אתה מעדיף רמקול מדפי? יש עוד חלופות כמו http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=3728
אבל אתה צריך להשוות ביניהם ולראות מה אתה יותר אוהב.

אני חושב שכל אחד ימליץ לך בתור חובה לרמקולים האלו ספציפית: מגבר סטריאו דו ערוצי עם תמיכה מוצהרת ב-4 אום
100 וואט מינימום (לא בטוח בוואט אולי פחות), לרמקול הגדול כנראה שצריך יותר.
ולשרשר את המגבר לרסיבר.

הכי טוב בתור התחלה אם אתה ממש רוצה את הרמקולים, זה לקנות אותם ולחבר לרסיבר שלך ולבדוק את התוצאה.

AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה לכולם על התגובות.
למי ששאל איפה מצאתי את העסקה - לא סיפרתי את כל הסיפור: הרמקולים הם Factory Refurbrished (לפולק יש חנות ב-eBay שבה הם מוכרים רמקולים מחודשים במפעל שלהם, עם אחריות והנחה גדולה - זה נראה לי מספיק אמין כדי לקנות, ובפורומים משבחים את הרמה של המכירות שם):
http://www.ebay.com/itm/PAIR-LSi9-Ebony ... 6951wt_984

זה יוצא ~1000$ סה"כ עפ"י המחשבון של buy2usa.

הסיבה שאני רוצה לקנות רמקולים כ"כ High-end היא כי אני שואף להישאר איתם זמן רב, ולשדרג את שאר המערכת שלי בהדרגה כדי שתתאים אליהם; לכן לא הכי מדאיג אותי שהרסיבר הנוכחי לא יוכל להוציא מהם את המירב, אבל כן מדאיג אותי שהם לא יפעלו כלל/יישמעו ממש נורא/ישרפו את הרסיבר.

Moshe_L - תודה על החלופות! ה-B&W 685 באמת היו אופציה מבחינתי, אולי אשווה ביניהם וה-LSI בחנות אם אמצא חנות שיש לה את שניהם.
לגבי המגבר - למיטב הבנתי ל-VSX-421 אין כניסות מהסוג שמאפשר חיבור מגבר (Pre?)... עדיין אפשר לחבר אחד?
אם כן - יש לך המלצות על דגם ספציפי? אני מעדיף משהו בעלות נמוכה, הרמקולים הללו לבד הם הוצאה משמעותית, ואם אני צריך להוסיף עוד אלפי שקלים אני כנראה אוותר...

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #5 

AngelicLiar כתב:תודה לכולם על התגובות.
למי ששאל איפה מצאתי את העסקה - לא סיפרתי את כל הסיפור: הרמקולים הם Factory Refurbrished (לפולק יש חנות ב-eBay שבה הם מוכרים רמקולים מחודשים במפעל שלהם, עם אחריות והנחה גדולה - זה נראה לי מספיק אמין כדי לקנות, ובפורומים משבחים את הרמה של המכירות שם):

הסיבה שאני רוצה לקנות רמקולים כ"כ High-end היא כי אני שואף להישאר איתם זמן רב, ולשדרג את שאר המערכת שלי בהדרגה כדי שתתאים אליהם; לכן לא הכי מדאיג אותי שהרסיבר הנוכחי לא יוכל להוציא מהם את המירב, אבל כן מדאיג אותי שהם לא יפעלו כלל/יישמעו ממש נורא/ישרפו את הרסיבר.

Moshe_L - תודה על החלופות! ה-B&W 685 באמת היו אופציה מבחינתי, אולי אשווה ביניהם וה-LSI בחנות אם אמצא חנות שיש לה את שניהם.
לגבי המגבר - למיטב הבנתי ל-VSX-421 אין כניסות מהסוג שמאפשר חיבור מגבר (Pre?)... עדיין אפשר לחבר אחד?
אם כן - יש לך המלצות על דגם ספציפי? אני מעדיף משהו בעלות נמוכה, הרמקולים הללו לבד הם הוצאה משמעותית, ואם אני צריך להוסיף עוד אלפי שקלים אני כנראה אוותר...
...
אין מה להשוות בין הרמקולים ה 685 לא באותה רמה של ה LSI

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

AngelicLiar כתב:תודה לכולם על התגובות.

...
קודם כל קח את הזמן... תשווה הרבה רמקולים קדמיים כי הם חשובים מאוד.
עוד אופציות טובות:
monitor audio rx2 ,monitor audio rx1, תבקש בחנות לשמוע רמקולים בתקציב שלך.

בקשר לרסיבר ולמגבר, אתה יכול לקרוא שרשור פה באתר בעמוד הראשון שקוראים לו התאמת מגבר לרמקולים
הבחור שם מנסה להתאים מגבר/רסיבר לרמקולים כמו שאתה רוצה.
אתה תהיה חייב להוסיף עוד כמה אלפים.
אלא אם כן תבקש בחנות לשמוע את הרמקולים מחוברים לרסיבר כמו שלך או שתביא את שלך איתך, ותשמע את התוצאה, מקסימום לא תשדרג את הרסיבר.
או שתעשה טריידאין ותשדרג את הרסיבר שלך למשהו יותר איכותי, אבל גם זה כרוך בעוד כמה אלפים.

AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אוקי, נראה שהרכישה הזו מתנפחת מחוץ לשליטה, אז נראה לי שאני אוותר על ה-LSi ואקנה מדפיים צנועים יותר (בסגנון Monitor Audio BX2 / Wharfedale 10.1), ואז בעתיד אולי אשדרג את המערכת ואעביר את הרמקולים האלה ל-Surround back.

תודה על העזרה!

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

החלטה נבונה, עקב התקציב...
נוצרה כאן נקודה מעניינת, Monitor Audio BX2 או Monitor Audio rx1 או אפילו rx2 גם b&w 685 דיי קלים להנעה מבחינת הגברה ויש סיכוי טוב שיתאימו לרסיבר שלך.
לך לחנויות ותבחן את התוצאה.
גם אם תקנה את הBX2 ישאר לך כסף לשדרג את הרסיבר.

AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

Moshe_L כתב:החלטה נבונה, עקב התקציב...
נוצרה כאן נקודה מעניינת, Monitor Audio BX2 או Monitor Audio rx1 או אפילו rx2 גם b&w 685 דיי קלים להנעה מבחינת הגברה ויש סיכוי טוב שיתאימו לרסיבר שלך.
לך לחנויות ותבחן את התוצאה.
גם אם תקנה את הBX2 ישאר לך כסף לשדרג את הרסיבר.
...
הממם, ה-BX2 עולים בערך 2000, ולכן אם אקנה אותם יישאר לי 2000 ש"ח בתקציב המקורי; נניח שאמצא מישהו שיסכים לתת לי 500 ש"ח עבור ה-VSX-421 הישן, זה משאיר לי 2500 ש"ח תקציב.

האמנם אוכל למצוא רסיבר ראוי בתקציב הזה?

הדבר הכי קרוב שהצלחתי למצוא הוא ה-Harman-Kardon AVR 260, שעולה 2.5K ומכיל יציאות Pre, אבל אני עדיין אצטרך להוסיף לו מגבר, וזה כנראה יעלה יותר מה-1000$ שהקצבתי לשדרוג מלכתחילה.

אם אני כבר משקיע 2000 שקל ברסיבר, ואח"כ איאלץ להשקיע עוד 4000 במגבר - נראה לי עדיף להשקיע כבר 6000 או אפילו 7000 ולקנות רסיבר רציני, בסגנון ה-Onkyo 717, או אפילו את ה-Yamaha DSPZ7 הישן (שיש אותו ב-7000 מתצוגה).

הכיוון הזה נכון, או שהאופציה של Pre-out+Stereo amp היא עדיפה בהרבה על רסיבר midlevel כזה (באותו תקציב)?

נ.ב "כך חשבתי לקנות רמקולים ב-1000$ ומצאתי עצמי קונה רסיבר ב-7000 שקלים". אח, למה זה תמיד קורה לי כשאני מתקרב לציוד אודיו :)

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

RXV767 עולה 2750 שקל עד יום שישי בסטריאו סטאר מכירה מיוחדת, אולי יסכימו לעשות לך טריידאין. אבל תבדוק אם יש לו Pre-out למרות שלא בטוח שאתה צריך או תצטרך אלא אם כן לא תסתפק באיכות של הרסיבר. ימאה ידועים ברסיברים איכותיים גם לסטריאו יותר מפיוניר ואונקיו לדעתי.
השאלה האם אתה צריך מגבר בכלל? לך לחנות ותתחיל לשמוע את התוצאות באוזניים שלך.
לא בטוח שאתה צריך לשדרג את הרסיבר שלך מהסיבה הפשוטה שלא בדקת את התוצאה עם הרמקולים המיועדים.
Pre-out+Stereo amp צריכים להיות מחוברים לרסיבר או לקדם מגבר (אותו דבר בערך, יותר איכותי) , Stereo amp תמיד יחשב ליותר איכותי מהמגבר הפנימי של הרסיבר.

אודיו זה דבר יקר בשבילנו הילדים, צריך ללמוד כמה שיותר כדי לא לבזבז סתם כסף.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”