ניתוח כירוגי של מערכת Bose Acoustimass 10

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
RoyHouri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

יש לי ציוד די ישן הכולל רסיבר SR4200 של Marantz ומערכת רמקולים Acoustimass 10 של Bose.

משיטוט בפורום הבנתי שלא ניתן לחבר את הסטלייטים ישירות לרסיבר מכיוון שיחידת הcrossover שלהם נמצאת בתוך הסאב.

הסאב כידוע לא מבריק ואני רוצה להחליפו בסאב איכותי יותר. האם ניתן לפרק את המארז ולארוז את יחידת הcrossover בלבד וכך לחסוך מקום יקר בסלון?

תמונה

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #2 

השאלה אם הסטילייטים כאלו מבריקים ששווים כזה סרבול....?

לא עדיף כבר למכור ולקנות משהו מתאים ?
Utopia

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #3 

kipikipod כתב:השאלה אם הסטילייטים כאלו מבריקים ששווים כזה סרבול....?

...
(Y)

לא רק שהסטליטים לא מבריקים, הם גם לא יורדים מספיק נמוך והתוצאה היא שיש תחום תדרים שלא מכוסה לא ע"י הסטליטים ולא ע"י הסאב.
זה על סמך מישהו מפורום מחו"ל שבדק את זה.

נסה למצוא ברשת את תחום התדרים של הסטליטים ואל תתפלא אם לא תצליח כי זה בכוונה. באתר של החברה או בחוברת ההפעלה לא תמצא את זה.
אם אתה רוצה להבין במה מדובר, תפעיל דיסק תדרים על הסטליטים ותשמע בעצמך עד כמה נמוך הוא יורד - מעל 200 HZ .

ארז

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

לא רק שהסטליטים לא מבריקים, הם גם לא יורדים מספיק נמוך והתוצאה היא שיש תחום תדרים שלא מכוסה לא ע"י הסטליטים ולא ע"י הסאב.
...
(Y)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9027
נתן תודות: 1579 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #5 

האם בוודאות ה- הcrossover של הסטליטים נמצא בתוך הסאב ?
כי יש לי 2 כאלה לבנים חדשים דנדשים בקופסא עם מתלים מקוריים תואמים שקניתי בחו"ל (רק ב- 296 שקל) ואני מתכנן לחבר אותם ישירות לרסיבר ע"מ שישמשו בתור סראונד. בקולנוע ביתי אני מניח שהם יעבדו בסדר אבל אם אני "אתן" להם סאונד של מוזיקה ב- 7 ערוצים אז מניח שהם יישרפו... :?
צודק או לא ?

קניתי אותם בגלל שיקולי עיצוב ומחיר זול כפי שאתם רואים כולל המתלים.
אין לי בעיה לבנות הcrossover חיצוני בעצמי אבל אין לי שמץ של מושג איזה רכיבים אלקטרונים אני צריך בשביל זה ומה הסכימה החשמלית.
RoyHouri - ברשותך מצטרף לשרשור... (b)
(או לחילופין לנסות לעשות עליהם טרייד ולקנות לדוגמא מוניטור אודיו R45HD אשר דומים בעיצובם ל- BOSE ושמעתי את אחיהם הגדול R90HD ומאוד התרשמתי לטובה. אופציה נוספת היא אחד מדגמי הסטליטים של קנטון שלא שמעתי אבל הבנתי שהם גם טובים יחסית).

אשמח להמלצות לבניית crossover מתאים. מניח שהעלות על הרכיבים האלקטרונים הנדרשים תהיה זניחה יחסית..
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

טוב, קראתי עכשיו את השרשור התחדשתי שפתחתי בזמנו בסוף אוקטובר אשתקד (ואגב שמתי לב שהיום אני חוגג יום הולדת שנה לחברותי באתר (f) (Y) 8) (b) :pizza: (l) :D - מזל טוב לי, אני ארים עם עצמי איזה "כוסית קטנה של עראק לשולי...") ומסתבר ששם רשום הפתרון של לחתוך ברסיבר את תחום התדרים המתאים מעל 120Hz כך שאם יגיע תדר נמוך של בס הוא ינוטרל מראש ע"י הרסיבר.
גם פתרון אפשרי... (Y)

** אגב, שיעשע אותי לראות את ההתנסחות וההתלהבות שלי בשרשור הזה ואת רוב החבר'ה הנוכחיים שנמצאים כאן גם היום (b)

RoyHouri - סורי שחטפתי לך בקטנה את השרשור אבל הפתרון נראה לי תקף גם לגבייך אם יש לך ברסיבר יכולת חיתוך לכל רמקול בנפרד למרות שקשה לי להאמין כי רשמת שהוא ישן. אם לא, בטוח שניתן לבנות קרוס מתאים ב- DIY.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

RoyHouri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה #7 

היי

לגל "גונבי" השרשורים - שמחתי שמצאתם עניין בשרשור שלי ....

אין לי סכום כרגע להשקיע בהחלפת הרמקולים והמגבר.

אני יבדוק האם המגבר תומך בחיתוך תדרים כמו שהציע avihuli.

יש למישהו עד רעיונות?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

יאללה - הולכים לפרויקט DIY בבניית קרוס. מגניב... (Y)
רק צריך שמישהו יסביר איזה רכיבים צריך ומה מולחם למי וסגרנו את הפינה 8)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

Mrmk6
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #9 

שלום לכולם וסליחה על התחייה המחודשת של הת'רד הישן אבל מעניין לעניין באותו עניין .
יש לי סט של 5 רמקולים סטליטי של בוס מתוך ה Acoustimass 10
ר[img2=400x300]http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfiel ... iiw-f.jpeg[/img2]
רצה הגורל ובאחד ממעברי הדירה הלך לעולמו המיד באס (לא סאב ) שדרכו מתחברים הרמקולים .

השבוע התחדשתי ברסיבר צנוע שמספיק לצרכיי VSX-323K של פיוניר וכעת לשאלה האם ניתן לחברו ללא הקרוסאובר .
הבנתי שיש לכוון את הרסיבר לטווח נמוך יותר , זה מתוך הספציפיקציות של הרסיבר .
למישהו יש מושג מה התדרים הרצויים? האם זה אפשרי? אם כן מה המחיר שהסאונד ישלם ? תודה מראש לעונים

Mrmk6
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #10 

up

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”