שאלת המיליון- מתי סוף סוף ירדו מחירי דיסקים קשיחים?(אם בכלל)
זכור לי שבזמני דובר על רבעון שלישי של2012 ,מה לגביי הירידת מחירים המיוחלת ? או שמא ראו היצרניות כי טוב ולא מתכוונות להוריד כלל.. ): (חשוב לציין כי חלה ירידת קטנה מאז שיא המשבר אבל אנחנו רחוקים מהמחירים שהיו קודם)
נערך לאחרונה על ידי Ben_p ב 04/08/2012 19:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
קודם כל (שלא אתפס כמי שאין לו ערך לכסף כי אני לא) דין פרוטה כדין מאה, אבל:
אם נחוץ לך תקנה. תחשוב שגם אם יירדו המחירים בכמה כבר יירדו. זה לא מוצר שעולה אלפי שקלים ומחכים להוזלה של 20 %.... כדי לחסוף 1000-2000 ש"ח.
זה מוצר שעולה סביב 500 ש"ח ואם יירדו המחירים "תפסיד" 100 ש"ח מקסימום ולא נהנית ממוצר שאתה צריך במשך שנה.
אם נחוץ לך תקנה. תחשוב שגם אם יירדו המחירים בכמה כבר יירדו. זה לא מוצר שעולה אלפי שקלים ומחכים להוזלה של 20 %.... כדי לחסוף 1000-2000 ש"ח.
זה מוצר שעולה סביב 500 ש"ח ואם יירדו המחירים "תפסיד" 100 ש"ח מקסימום ולא נהנית ממוצר שאתה צריך במשך שנה.
- MONI
- חבר ותיק

- תגובות: 1341
- נתן תודות: 482 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
קראתי כתבה לא מזמן שמשקפת את הבעיה
נקווה שהם טועים , המצב אכן בעייתי
http://www.theregister.co.uk/2012/07/10/wd_hdd_pricing/
נקווה שהם טועים , המצב אכן בעייתי
http://www.theregister.co.uk/2012/07/10/wd_hdd_pricing/
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !
but you can't fool all the people all the time !
בזמנו קניתי 2 דיסקים קשיחים בנפח 1TB במחיר של 250 שקל לאחד-סה"כ 500 שקלים. היום דיסק קשיח של 1TB עולה כ450שקלים במקרה הטוב-900 שקלים לשתי יחידות, הבדל של 400 שקלים.mikee8 כתב:קודם כל (שלא אתפס כמי שאין לו ערך לכסף כי אני לא) דין פרוטה כדין מאה, אבל:
זה מוצר שעולה סביב 500 ש"ח ואם יירדו המחירים "תפסיד" 100 ש"ח מקסימום ולא נהנית ממוצר שאתה צריך במשך שנה....
אנחנו לא מדברים על מה שהיה אלא על מה שיהיה.
המחירים לא ייחתכו ב 50% כי עלו לפני כן ב 200% אחוז. אלו מוצרים שכרגע הביקוש שלהם קשיח. ברור שכשיהיה HD של 4T מחירים של 1T יירדו משמעותית.
וכש SSD יהיה מספיק זול לשיווק מאסיבי גם תהיה השפעת מחיר.
לצפות ליריה של 50 % בטווח קרוב זה לא ריאלי...
אם אתה צריך את המוצר עכשיו, אז לא משנה מה המחיר אתה צריך לקנות אותו. אולי תצליח לחסוך כמה שקלים בקנייה בחול אבל לא יותר מזה.
וכמובן הלוואי שאני טועה...
המחירים לא ייחתכו ב 50% כי עלו לפני כן ב 200% אחוז. אלו מוצרים שכרגע הביקוש שלהם קשיח. ברור שכשיהיה HD של 4T מחירים של 1T יירדו משמעותית.
וכש SSD יהיה מספיק זול לשיווק מאסיבי גם תהיה השפעת מחיר.
לצפות ליריה של 50 % בטווח קרוב זה לא ריאלי...
אם אתה צריך את המוצר עכשיו, אז לא משנה מה המחיר אתה צריך לקנות אותו. אולי תצליח לחסוך כמה שקלים בקנייה בחול אבל לא יותר מזה.
וכמובן הלוואי שאני טועה...
העניין הוא שכבר חודשים רבים מסתובבות ברשת שמועות על מתי הולכים לרדת המחירים וכו, ולצערי אני לא מעוניין ברכישת כונן בודד אלא כמות שבין 2-4 כוננים בנפח 2t בערך,איך אפשר לבצע כזאת קנייה שכיום. כונן בנפח כזה עולה מעל 600 ש״ח?? מה עושים חברות עסקיות /משרדים שזה חלק מהעבודה שלהם - איחסון וגיבוי וכו. מצפה לישועה..
אני לא חושב שהמחירים יחזרו להיות מה שהם היו, אבל אם כן, יקח לזה כמה שנים לדעתי.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
המחירים ירדו ביום שלקוחות יפסיקו לקנות במחירים מופקעים..
כל עוד אנחנו ממשיכים לקנות המחיר לא יירד. ברגע שהיבואנים יתקעו עם סטוקים המחירים יצנחו בעשרות אחוזים.
כל עוד אנחנו ממשיכים לקנות המחיר לא יירד. ברגע שהיבואנים יתקעו עם סטוקים המחירים יצנחו בעשרות אחוזים.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
WD ו- Seagate השלימו לא מזמן את מסע הרכישות שלהם ויצרו בעצם דואופול שחולש על 85% מענף הדיסקים הקשיחים.
השיטפון הזה בתאילנד בא להם בתזמון מעולה, כי מי היה מעז לנסות להעלות מחירים קודם.
לדעתי אין סיכוי שהמחירים יתקרבו אפילו לרמות שראינו בעבר אלא אם זה ישרת את האינטרסים של החברות הללו (למשל - חיסול מלאים ישנים כדי לפנות מקום לדגמים חדשים).
השיטפון הזה בתאילנד בא להם בתזמון מעולה, כי מי היה מעז לנסות להעלות מחירים קודם.
לדעתי אין סיכוי שהמחירים יתקרבו אפילו לרמות שראינו בעבר אלא אם זה ישרת את האינטרסים של החברות הללו (למשל - חיסול מלאים ישנים כדי לפנות מקום לדגמים חדשים).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני גם חושב ככה. יש היום למעשה קרטל/דואופול עולמי בשוק הכוננים הקשיחים, וזה כמובן רע מאוד לנו כצרכנים, לא רק בארץ אלא גם בעולם.
מזל שהספקתי לקנות 4 כונני 2TB של סמסונג ב-365 ש"ח שבועיים לפני השטפון...
מזל שהספקתי לקנות 4 כונני 2TB של סמסונג ב-365 ש"ח שבועיים לפני השטפון...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מי שרואה את המחירים בחו"ל, בNEWEGG למשל מתחילים לחזור אט אט ל100$ לשני טרה.
לפעמים יש גם 3TB ב160-170$
זה כמעט מחירים של טרום תאילנד.
מה שקורה פה בארץ זה ברור.
מה שקורה פה בארץ זה ברור.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
השאלה היא בכמה שנות אחריות...
אבל אם ֿֿֿבאמת ההפרש יישאר גדול, אז כנראה שנעבור בלית ברירה לרכישה מחו"ל.
אבל אם ֿֿֿבאמת ההפרש יישאר גדול, אז כנראה שנעבור בלית ברירה לרכישה מחו"ל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני קניתי לפני יומיים 3TB WD30EZRX ב- $140 בלבד ב- NEWEGG (יש לי משהו בחו"ל עכשיו).Itay_Pollak כתב:מי שרואה את המחירים בחו"ל, בNEWEGG למשל מתחילים לחזור אט אט ל100$ לשני טרה.
מה שקורה פה בארץ זה ברור....
מחיר של 2TB בארץ.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הצרה במוצרים האלה שזה לא באמת שווה לקנות ולהזמין. המשלוח +מע"מ = מחיר קרוב מידיי לארץ.
רק מי שמביאים לו יכול להסתדר.
רק מי שמביאים לו יכול להסתדר.