רכשתי אתמול מגבר מנורות של FISHER דגם 800C
הבעיה היא שאין לי מקום בבית לשתי מערכות ולכן אני רוצה לשלב אותו עם הרסיבר (אונקיו 875)
השאלה היא כזו..
חשבתי לחבר ישירות את הCD והפטיפון לפישר ולהשתמש בו כרסיבר לכל דבר ולשאר הדברים (DVD וסטרימר) להשתמש בפישר כפאוור בלבד. האם זה אפשרי? (יש לי כניסות מתאימות בפישר)
תודה
מה הכוונה להשתמש בו כפאוור? כלומר הDVD והסטרימר יחוברו קודם לאונקיו , שיישמש כקדם מגבר והפישר יהיה פאוור?
בדרך כלל כשאתה משתמש במגבר בתור פאוור , הרבה אופציות מתבטלות כך שאני בספק אם תוכל להאזין לסידי ופטיפון
תתחדש על הפישר,זהו דגם קלאסי שלהם שהוא מאוד מבוקש בשוק הוינטאג',שאלת וענית לעצמך על השאלה,אך התבלבלת קצת,אתה רוצה להשתמש בפישר בתור קדם מגבר לאונקיו או להפך?,בכל
מקרה שאתה חייב שלשניהם יהיו כניסות ויציאות PRE ו-POWER.במקרה שלך עדיף שהאונקיו יהיה הקדם,יש לו הרבה
יותר כניסות למקורות שלך מאשר הפישר,ובנוסף הוא גם זה שמשמש כפרוססור עבור הפורמטים המודרניים של ה-DVD והסטרימר.חבר את הפישר כפאוור לרמקולים הקדמיים שלך שהם הקריטיים ביותר להאזנה,אלא עם המערכת שלך היא דו ערוצית בלבד,ואתה לא צריך את הפענוחים של ה-DD/DTS וכל היתר של האונקיו,ואז תוכל להשתמש בפישר כקדם מגבר שפופרתי,וגם להנות מהטיונר (במידה ואתה מאזין לרדיו) המשובח שיש לדגם הזה,במקום בטיונר המודרני הדי מצ'וקמק שיש
ברסיברים המודרניים של קולנוע בייתי.
תודה.
הפישר יהיה המגבר והאונקיו קדם מגבר, לשניהם יש את היציאות/כניסות המתאימות, אבל זו לא השאלה. השאלה היא האם הפישר אחרי שאני מחבר אליו את הPRE OUT של האונקיו (ואז הוא ישמש כ POWER) יוכל בנוסף לשמש כרסיבר בפני עצמו אם אני מחבר אליו ישירות את הCD והפטיפון (רוצה לעקוף את האונקיו..)?
omri617 כתב:לשרוף זה בלתי אפשרי המקסימום זה לא יעבוד
...
אפשר לשרוף אם לא נזהרים בפרט בהתעסקות עם כבלי הרמקולים,מספיק שהם יגעו בטעות אחד בשני והפישר היפה
הזה,שלא מצויד בממסר הגנה נגד קצרים ילך לעולמו,הוא ידפוק שנאי יציאה יקר או את המנורות.לכך כדאי לבצע את כל החיבורים כשהמכשירים כבויים ומנותקים מהחשמל,וגם,כשמפעילים בפעם הראשונה לא "להפגיז" ישר בווליום.
Ehud911 כתב:תודה.
הפישר יהיה המגבר והאונקיו קדם מגבר, לשניהם יש את היציאות/כניסות המתאימות, אבל זו לא השאלה. השאלה היא האם הפישר אחרי שאני מחבר אליו את הPRE OUT של האונקיו (ואז הוא ישמש כ POWER) יוכל בנוסף לשמש כרסיבר בפני עצמו אם אני מחבר אליו ישירות את הCD והפטיפון (רוצה לעקוף את האונקיו..)?
...
לא.במידה ואתה משתמש בפישר כפאוור,אז כל הכניסות שלו,ה-AUX/TAPE/PHONO,מושבתות,אלא עם-בתרחיש אחר,אתה משתמש בפישר כפאוור בלבד ללא קדם חיצוני או הפנימי שלו,ואז אתה משתמש ישירות בכניסות הPRE IN שלו
ומחבר ישירות אליהן את המקור שלך-שאתה חייב שתהיה לו בקרת עוצמה עצמאית.(כי אז תקבל את הווליום המקסימלי ביותר ללא יכולת הנחתה).
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 04/08/2012 13:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
נכון,אבל זהירות-הסוג השני של ממתג רמקולים נפוץ יותר ומשמש בחנויות סטריאו-הרבה זוגות רמקולים למגבר אחד,לא להפך,זוג רמקולים אחד לכמה מגברים.זה ממתג שהוא לא מסוג נפוץ במיוחד (גם אני חיפשתי כאלה בזמנו ולא מצאתי)
והוא גם טומן בחובו סכנה לקצר למגברים ולרמקולים אם הוא לא בנוי כמו שצריך והשימוש לא נכון.יש מעבדות וחברות שבונות כאלה לפי הזמנה, ואני מאמין שיש גם מוצרים מוגמרים,אבל לשם כך כדאי לך להתייעץ עם טכנאי אלקטרוניקה שיש לו ניסיון בבניית ממתגים כאלה.
תודה.
...
בלי שום בעיה, חבר את היציאה הראשית של האונקיה לפישר בכניסת aux, כך יהיה לך פרה ופאוור, כאשר הווליום נשלט ע"י האונקיו והפישר על כניסת aux וכפתור ווליום על ערך קבוע (תשתדל לא לעבור את החצי, כי שם ה loudness עדיין עובד)
ואם אתה רוצה לחבר cd, אתה יכול לחברו לכניסה אחרת בפישר, רק שים לב להוריד ווליום...
המינוס הוא שלא תהיה לך שליטה על הווליום כך (אל אף שיש cd עם יציאה variable חוץ מהאופטית...)
תודה.
...
בלי שום בעיה, חבר את היציאה הראשית של האונקיה לפישר בכניסת aux, כך יהיה לך פרה ופאוור, כאשר הווליום נשלט ע"י האונקיו והפישר על כניסת aux וכפתור ווליום על ערך קבוע (תשתדל לא לעבור את החצי, כי שם ה loudness עדיין עובד)
ואם אתה רוצה לחבר cd, אתה יכול לחברו לכניסה אחרת בפישר, רק שים לב להוריד ווליום...
המינוס הוא שלא תהיה לך שליטה על הווליום כך (אל אף שיש cd עם יציאה variable חוץ מהאופטית...)
זה יעבוד מצויין.
...
בצורה החיבור שציינת,חייבים כל הזמן לתאם עוצמות בין המקורות,כי אין הפרדה אמיתית בין הקדם למגבר,זה לא כל כך נוח,וזו גם "הגברה על הגברה.."
אני זוכר שדיברנו כאן מלא בדיוק על הנושא הזה ועל סידרה של מוצרים מהסוג הזה. תראה למשל כאן, בשרשור הזה ואת הלינקים בפוסט הזה שיובילו אותך לעוד מוצרים דומים. אם זכור לי נכון - כמו שכבר ציינו כאן - היעילות של הליין הזה של סוויצ'ים ומרכזיות היא משהו בין לא מומלץ, לא יעיל, ומסוכן.
אוקיי ולהלן התוצאות..
מסתבר שלפישר אין כניסות PRE IN יש כניסות ויציאות שנקראות REVERB IN/OUT והן נועדן למכשיר תוספת חיצוני שנקרא Fisher K-10 "Spacexpander" reverb system. לפי מה שהבנתי זה מיועד אך ורק לזה.
זה אמור לתת אפקט של אולם קונצרטים או משהו..
כך שהאופציה היחידה הייתה לחבר את ה PRE OUT מהאונקיו ל AUX של הפישר ולתאם בין הווליומים..
זה משום מה לא עובד.. שומעים מאוד מאוד חלש ומאוד עמום. בדקתי את הכניסה עם מקור CD ושמעו מצוין גם הרדיו עובד 100%
למישהו יש הסבר? רעיון? פתרון?
מתסכל אותי הדברים האלה..