מישהו מכיר? kenwood KL - 666x

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

מישהו מכיר אותם או רמקולים מהסידרה?
אין כמעט מידע ברשת מה שלא מהווה סימן טוב...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

אלא לא רמקולים מוצלחים במיוחד,בלשון המעטה.יש להם עיצוב יפה וגריל יפה,והם מרובי אלמנטים כמו מרבית הרמקולי קאבוקי,אבל הסאונד שלהם דיי רע,הם נשמעים עמומים וסתומים.קנווד לא ממש הצטיינה ברמקולים,ציוד רדיו/ניווט,טיונרים,מגברים ורסיברים היו הצד החזק שלהם.הרמקולים היו בשביל "לסתום חור".
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #3 

תודה... הם משכו את תשומת ליבי בעיצוב המרשים שלהם...
Rust never sleeps

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

עיצוב ותו לא . לא מצטינים בכלום .
לו הייתי רוטשילד ...

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #5 

אכן מאוד יפים,כדי לשפר את הסאונד דאג לחבר אותם לרסיבר\מגבר אשר מחובר בנוסף לאקולייזר.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #6 

למרבית הרמקולים של חברות הסטריאו היפניות המוכרות משנות ה-70 היו רמקולים יפייפיים בעיצובים שלהם(וכמעט תמיד מפוצצים באלמנטים),אבל הסאונד,אוי,הסאונד.. :( (n) פרט למקרים בודדים שהם יותר "פוקס" אל תצפה לגדולות ונצורות מרמקולים של קנווד/סאנסוי/מרנץ/אקאי וכד'..לי אישית יש זוג סאנסוי SP-6100 שהפתיעו אותי מאוד לטובה,אבל המחיר שלהם היה זול,אבל לא הייתי משתמש בהם אף פעם למערכת הראשית שלי.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

Kosh כתב:...לי אישית יש זוג סאנסוי SP-6100 שהפתיעו אותי מאוד לטובה,אבל המחיר שלהם היה זול,אבל לא הייתי משתמש בהם אף פעם למערכת הראשית שלי...
...
הם באמת מפתיעים. :o אלה הם רמקולים שעשויים מסך החלקים ואיכות הבנייה הנמוכים ביותר שנתקלתי בהם אבל הסאונד... אוי הסאונד שלהם... לא יאומן איך כאלה רמקולים מוציאים כזה סאונד. את ה-SP-7100 שלי ששיפצתי השארתי לבחור שעובד איתי במשרד לנסיון. הוא חיבר אותם ל-9090 והוא טוען שלקח להם כמה ימים 'להפתח' לאחר החלפת הקבלים בקרוס. הוא מספר שהם מדהימים. הוא אפילו טוען שהמיד שלהם נשמע טוב לפחות כמו ה-LE-5 2 של ה-JBL 4311 שבדרך כלל מחובר לסנסוי. אני קצת מסופק משום שהיתה לי איזו טעות באחד הערכים של הקבלים שאחראיים על הגבוהים - אבל לך תדע... אולי, קוש, בהזדמנות (כשאחזור) - קפוץ למשרד בת"א וחווה דעתך עליהם?

בכלל, כל הוינטאז' של סנסוי נורא מוזר. הרסיברים המפורסמים שלהם עשויים מחלקים מאוד זולים ואפילו ירודים באיכות. המעגלים המודפסים עשויים קרטון ונסורת, הקבלים נקנו במאות אלפים מהיצרנים שנתנו הצעת מחיר הכי זולה, הפוטנציומטרים ירודים באיכות ונוטים להתחמצן, הנגדים לא מחזיקים שנתיים רצוף והחיווט הפנימי לפעמים אפילו לא עשוי מנחושת. יוצאים מהכלל הם השנאים שלהם - אך אני כמעט בטוח שהם יוצרו על-ידי קבלן חיצוני. נראה כאילו החברה התקמצנה על כל סנט וכאב למישהו שם להוציא כסף על רכיבי איכות, כמו לוקסמן, למשל שהמגברים שלהם הם טיפ טופ וסופר איכותיים. אבל התוצאה בוינטאז' של סנסוי, כמעט תמיד מדהימה ויש להם סאונד ייחודי ואקסלוסיבי. זה מדהים אותי כל פעם מחדש איך הם הצליחו בכך לאור האיכות הירודה של סך כל החלקים הפנימיים...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #8 

tnsilver כתב: אבל התוצאה בוינטאז' של סנסוי, כמעט תמיד מדהימה ויש להם סאונד ייחודי ואקסלוסיבי. זה מדהים אותי כל פעם מחדש איך הם הצליחו בכך לאור האיכות הירודה של סך כל החלקים הפנימיים...
...
זה הוכחה שהשלם גדול מסך חלקיו, לא?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #9 

tnsilver כתב:
Kosh כתב:...לי אישית יש זוג סאנסוי SP-6100 שהפתיעו אותי מאוד לטובה,אבל המחיר שלהם היה זול,אבל לא הייתי משתמש בהם אף פעם למערכת הראשית שלי...
...
הם באמת מפתיעים. :o אלה הם רמקולים שעשויים מסך החלקים ואיכות הבנייה הנמוכים ביותר שנתקלתי בהם אבל הסאונד... אוי הסאונד שלהם... לא יאומן איך כאלה רמקולים מוציאים כזה סאונד. את ה-SP-7100 שלי ששיפצתי השארתי לבחור שעובד איתי במשרד לנסיון. הוא חיבר אותם ל-9090 והוא טוען שלקח להם כמה ימים 'להפתח' לאחר החלפת הקבלים בקרוס. הוא מספר שהם מדהימים. הוא אפילו טוען שהמיד שלהם נשמע טוב לפחות כמו ה-LE-5 2 של ה-JBL 4311 שבדרך כלל מחובר לסנסוי. אני קצת מסופק משום שהיתה לי איזו טעות באחד הערכים של הקבלים שאחראיים על הגבוהים - אבל לך תדע... אולי, קוש, בהזדמנות (כשאחזור) - קפוץ למשרד בת"א וחווה דעתך עליהם?

בכלל, כל הוינטאז' של סנסוי נורא מוזר. הרסיברים המפורסמים שלהם עשויים מחלקים מאוד זולים ואפילו ירודים באיכות. המעגלים המודפסים עשויים קרטון ונסורת, הקבלים נקנו במאות אלפים מהיצרנים שנתנו הצעת מחיר הכי זולה, הפוטנציומטרים ירודים באיכות ונוטים להתחמצן, הנגדים לא מחזיקים שנתיים רצוף והחיווט הפנימי לפעמים אפילו לא עשוי מנחושת. יוצאים מהכלל הם השנאים שלהם - אך אני כמעט בטוח שהם יוצרו על-ידי קבלן חיצוני. נראה כאילו החברה התקמצנה על כל סנט וכאב למישהו שם להוציא כסף על רכיבי איכות, כמו לוקסמן, למשל שהמגברים שלהם הם טיפ טופ וסופר איכותיים. אבל התוצאה בוינטאז' של סנסוי, כמעט תמיד מדהימה ויש להם סאונד ייחודי ואקסלוסיבי. זה מדהים אותי כל פעם מחדש איך הם הצליחו בכך לאור האיכות הירודה של סך כל החלקים הפנימיים...
...
אשמח לקפוץ למשרד שלך :) רק תודיע מתי אתה חוזר..ובקשר לאיכות הבניה של המגברים/רסיברים של סאנסוי,דווקא תמיד מזכירים מאוד לטובה את איכות הבניה שלהם,במיוחד בדגמים הישנים.אם הרכיבים המקוריים היו כל כך גרועים,
איך זה שהרבה כאלה שרדו ועובדים עד היום? ואני עוד מדבר לפני שעשו להם אוברול ורענון? ה-8080/9090 ודגמי ה-G
הגדולים (לא כולל סידרת G-X700 שהחלה להידרדר באיכות הבניה) נראים מבפנים כמו טנקים.והמגברים המפלצתיים כמו ה-BA3000/BA2000? ובקשר לשנאים,ההתמחות של סאנסוי הייתה בשנאים,מזה הם התחילו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

Kosh כתב:...בקשר לאיכות הבניה של המגברים/רסיברים של סאנסוי,דווקא תמיד מזכירים מאוד לטובה את איכות הבניה שלהם,במיוחד בדגמים הישנים.אם הרכיבים המקוריים היו כל כך גרועים, איך זה שהרבה כאלה שרדו ועובדים עד היום?
...
אז זהו, שבדיוק זה מה שאומרים עליהם: 'built like a tank', שזו מין קלישאה כזו שבדרך כלל מתייחסת לשילדה החיצונית ולגודל המאסיבי ולאו דווקא לאיכות הרכיבים הפנימיים. וזה באמת נכון - הרסיברים האלה נבנו לפי ספסיפיקציות של ה-FCC שחייבו, באותה תקופה, שילדה מאסיבית ותאי הפרדה וכ"ו...

הם שרדו דווקא בגלל הפשטות התכנונית והגולמיות (rawness) של המעגלים - פשוט אין הרבה מה שיתקלקל שם. אם רכיב מתיישן, קל מאוד, ויש הרבה מקום להחליף אותו בחלופה מודרנית - וזה בדיוק הנוהל המקובל. אין הרבה רסיברים מהתקופה ששרדו במצב פעולה תקין לגמרי ללא איזשהו שינוי וטיפולי תחזוקה. קצת כמו אוברהול בג'יפ. חלקים פרימיטייים ויש הרבה מקום לעבוד. למרות זאת ישנן כמה 'מחלות' סנסואיות מוכרות שצריך לתת עליהן את הדעת. כמו למשל הפוטנציומטרים והבקרים שצריך לנקות באופן סיזיפי, וה-PCB הקרטוניים המסריחים למגע מלחם חם, שצריך להזהר לא לשרוף ולהרים את המסילות שלהם וכיוצא באלו...
Kosh כתב:ה-8080/9090 ודגמי ה-G הגדולים (לא כולל סידרת G-X700 שהחלה להידרדר באיכות הבניה) נראים מבפנים כמו טנקים...
...
רק נראים. כמו טנק רוסי. חזק מבחוץ, הנדסת אנוש רעועה מבפנים. הכל מראית עין. מי שמטפל במגברים האלה בעצמו, מכיר את הסירחון של הלוחות, הנגדים השרופים והמתפוררים, והרכיבים בגרוש של הספקים השונים (Elna, Nichicon, Rubycon, Nipon Chemi-con, Omni) שהרכיבים שלהם מפוזרים בדגמים השונים ללא סדר עקבי - פשוט לפי המחיר שהוצע בזמן ההזמנה.
Kosh כתב:...בקשר לשנאים,ההתמחות של סאנסוי הייתה בשנאים,מזה הם התחילו.
...
לא יודע - אבל אשמח לגלות שלפחות משהו אחד הם ידעו לייצר טוב מההתחלה עד הסוף. באמת לא שומעים הרבה על סנסוי שהבעיות שלו מגיעות מהשנאי ואין הרבה התייחסויות לבעיות כאלה. כנראה שהשנאים האלה אכן מוצלחים מאוד.

נ.ב. אני אהיה איתך בקשר. נתקעתי בדלהי אחרי ההפסקת חשמל הכי גדולה בהיסטוריה. יש לי הרגשה שאני אצטרך לעבור לגור כאן כדי לטפל בכל הצרות הנלוות ובאלה שהיו קודם.... איזו מכה!!!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #11 

יצרניות הקבלים שציינת דווקא לא נחשבות לחברות גרועות,אולי הן לא מונדורף או מותג יקר יותר אחר,אבל הן גם לא
תת רמה כמו JAMICON למשל(שלפני חודשיים ראיתי מגבר יקר של מיוזיקל פידליטי פתוח, שכל הקבלים האלקטרוליטים שלו
(אלו שהיצרן שמחזיק מעצמו שם גדול הרכיב) מתוצרת החברה הזאת קיבלו בטן כמו של ילד אפריקאי רעב.,גם בהרבה כרטיסי הרחבה זולים למחשב אפשר למצוא אותם,שלא לדבר על הקבלים הסיניים המוזרים וחסרי השם שאתה מוצא כיום בציוד אודיו/וידאו בייתי.אז אלנה,ניפון כמיקון,ניצ'יקון,רוביקון,לפחות מיוצרים עד היום,ויש לחלקן גם סדרות מיוחדות לאודיו.
נכון,הקבלים של שנות ה-70 של היצרניות היפניות האלו לא היו אז באותה הרמה של מה שאפשר לקנות מהן היום,אבל זה
לא הזבלה המודרנית שאפשר לקנות היום בפרוטות,כאמור.

חוני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #12 

ציינת את הרסיברים, מה לגבי איכות החלקים במגברים מסדרת ה-AU ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

Kosh כתב:יצרניות הקבלים שציינת דווקא לא נחשבות לחברות גרועות,אולי הן לא מונדורף או מותג יקר יותר אחר,אבל הן גם לא תת רמה כמו JAMICON
...
לאו דווקא ציינתי את שמות החברות הנ"ל משום שהן חברות 'גרועות' או 'טובות' אלא פשוט כדי להראות שסנסוי לא טמנו ידם בצלחת והזמינו רכיבים ממי שמכר להם הכי זול.

גם ל-Nichicon ול-Elna היו סדרות של קבלים זולים יותר ופחות איכותיים - מול סדרות יוקרתיות יותר. מה שהותקן ברסיברים של סנסוי (המוכרים שציינת קודם) מעולם, אבל מעולם לא היה הטופ ליין אלא תמיד הסדרות הזולות. במכשיר אחד הותקן קבל של Nichicon ובמכשיר אחר מאותו דגם קבל של Nipon - הם פשוט קנו את הזול ביותר שהיה באותו רגע.

דרך אגב - טכנולוגיית הקבלים, מזעורם וביצועיהם, כיום, רחוקה ומתקדמת בשנות אור ממה שהיה בשנות ה-70. למעשה כל קבל מודרני מקביל, אפילו של יצרן סיני 'המוני' מתקדם לאין ערוך מכל מה שהיה מוכר בזמנו בשנות ה-70' ומצא את דרכו לרסיברים שאנחנו כל כך אוהבים. כל הNichicon MUSE וה-Elna ROS Cerafin שאנחנו 'תוקעים' בדרך של הסיגנאל ומשלמים בדולרים טובים ורבים עבורם - זוהי פשוט התפנקות אודיופילית של מותרות ויעילותה די מוטלת בספק. אפשר בקלות להשתמש, באותה רמה של יעילות, בקבלי 'תחנה מרכזית' מהר-ציון. צריך באמת צירוף מקרים נדיר של קבל מודרני לבית מפוקפק ביותר כדי שלא ימלא את תפקידו היטב.

אם אני מפשיט 9090 לרמת לוחות ריקים ומזמין את כל הרכיבים ממאוזר - יש לי הזמנה ב-150 דולר. אם הייתי צריך לבנות מגבר כזה, כולל שילדה, כפתורים, שנאי ומחברים, הייתי מגיע ל-300$. אם נחלק את זה ב-3, נגיע לשער הדולר של שנות ה-70' ונקבל מכשיר בעלות של כ-100 דולר. זה כמובן מחיר ל'טומי' שמרכיב מכשיר אחד ולא קונה רכיבים בסיטונאות. אני מעריך שלסנסוי זה עלה שליש בגלל חוק המספרים הגדולים. משהו כמו 40 עד 60 דולר ליחידה.

אבל ה-9090 נמכר בזמנו בלמעלה מ-700 דולר. ליצרן, היה אינטרס ברור לשמור על רמת רכיבים זולה ככל הניתן מבלי לפגוע בביצועיו, כפי שתכננו אותו, בהצלחה רבה, המהנדסים שלהם. והם באמת עשו עבודה נהדרת. המכשיר לא רגיש ובעל טולרנס גבוה מאוד, חזק בצורה בלתי נלאית ואמין מאוד. קצת כמו הקלאצ'ניקוב המפורסם, שהמכניזם שלו מלא חופשים, שלעין בלתי מיומנת נראים כהתרשלות תכנונית, אך למעשה, נלקחו בחשבון בדיוק כפי שהם.

לפיכך, בשנות ה-80 ובהמשך סידרת 'G', כך טוענים אוהדי סנסוי, חלה התדרדרות נוספת ומשמעותית יותר באיכות הייצור. נורא מעניין אותי במה עוד חסכו שם, שלא חסכו בו כבר ב-9090 וב-9090DB... מצחיק איך הדברים האלה משמיעים כזה סאונד מרתק לאור החיסכון ש'הרביצו' בהם. :wink:

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #14 

אם יגיע לידך רסיבר מסידרת G-X700,הדגמים שיש להם צג דיגיטלי לטיונר בנוסף לסקאלה האנלוגית,תיווכח איפה סאנסוי
באמת התחילו לחסוך.הם שוקלים הרבה פחות,השנאים קטנים יותר(חיסכון בברזל) ערכי הקבלים נמוכים יותר ועוד..
למרות זאת,לדגמים האלה יש סאונד נהדר.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”