עדיף לקנות בארץ

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
shigidar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

ברור לחלוטין שאני לא אובייקטיבי, לכן כל אלו שיכתבו שיש לי "זוית" או אינטרס או שאני מחפש "קומבינה" חבל לכם על הזמן.
הפוסט הזה נכתב כיוון שהרבה מן הצרכנים לא מודעים לעובדות וגם לא מודעים להשלכות המיידיות וארוכות הטווח המשפיעות על המסחר בארץ ועל הכלכלה שלנו.
ראשית חשוב לציין שלמרות שזה סקסי להגיד שהי-טק זה מנוע הצמיחה שלנו ומבחינה מסוימת זה אפילו נכון, עמוד השדרה של הכלכלה בארץ ולמעשה בכל מדינה מערבית אלו הם העסקים הקטנים והסוחרים הקטנים.
כיוון שאנו בפורום אלקטרוניקה אזי ישנם מספר אנשים שמטיפים בלהט אפילו, "אל תקנו בארץ, תקנו בסין, תקנו באמזון " וכדומה. נכון ישנם מצבים בהם המחיר מעבר לגבול ( שימו לב ישנם מצבים ולא כל המצבים) זול יותר ולפעמים אפילו זול משמעותית, ברור שאני מתכוון לקנייה חוקית עם תשלום מיסים כדין. (העבריינים שמבריחים מוצרים לארץ הם פשוט עבריינים ואין משמעות אם הם הבריחו סמים או פטיפון.) מניסיוני רב השנים נוכחתי לדעת שכאשר לקוח באמת מעוניין לרכוש ושוקל את כל המשמעויות ומעלה את טענת המחיר בפני הסוחר, אז סוחר עם מילה אצל היבואן יכול בהרבה מקרים לעזור ללקוח ועדיין להרוויח.
אין זה מתפקידי וגם לא מקומי להגן על יבואנים, יחד עם זאת כיבואן קטן אני יודע שמרבית האנשים לא מודעים לכל העלויות האמיתיות שישנם. זה פשוט מעגל מסחר רגיל ואם אנו מרבעים את המעגל הזה על מנת לקנות בחו"ל כיוון שהמחיר אטרקטיבי, אנו עוצרים את העגלה מבלי לדעת את הסיבות לכך שהם מוכרים בזול, לדוגמא מבצעים של רשת בחיסול http://hometheaterreview.com/vanns-prep ... ankruptcy/ או סיבות של הלבנת כספים ( מישהו פעם שאל את עצמו איך זה שאני מקבל בדואר בינלאומי מוצר שעולה בכל מקום 5$ ואני שילמתי רק 1$ כולל משלוח מצד שני של העולם?!) בכלל הנטייה שלנו לעבוד לפי: "יהי בסדר" ו"אחרי המבול" בעוכרינו.
ישראל מתומחרת לפי השוק האירופאי וכך גם המוצרים שלנו מקוטלגים כמוצרים אירופיים, בהשוואה לשוק האירופאי המחירים בארץ טובים.
לגבי ארה"ב יש את עניין ה"שטיטל", סינדרום העיירה הקטנה הגלותי שלמרבה הצער דבק גם בילידי הארץ ובדור שלישי אפילו. הסינדרום אומר: "שם זה העיר הגדולה ( ארה"ב למשל) ולכן זה יותר טוב/נכון/יפה/חכם". אז זהו שלא, פה זה העיר הגדולה ולמרבה האירוניה אנשים שנמצאים הרבה בחו"ל יודעים להעריך את זה יותר והם דווקא רוכשים את מרבית מוצריהם בארץ.
יש את אלו שמהללים את תרבות השירות האמריקאית לעומת שלנו
תיאר מישהו קנייה של רמקולים בחו"ל באחד הפוסטים והתלהב מאוד מכך שהחליפו לו מוצר פגום וגם לא גבו ממנו על כך כסף. אתם הבנתם את זה?
1) הוא המתין כמעט חודש לקבל את המוצר לאחר התשלום.
2) המוצר הגיע פגום
3) לקח עוד שבוע – שבועיים (היו צריכים לייצר את זה) ועשרות מיילים והגיע המוצר התקין
4) הוא מרוצה מכך שזה לא עלה עוד כסף!
5) שכחתי לציין,הם אמרו סליחה באנגלית
עכשיו עם היד על הלב, האם יש כאן מישהו שהיה מוכן לקבל כזה שירות גרוע מחנות בישראל? התשובה היא לא, אבל כיוון שזה מחו"ל אז נכנס לפעולה סינדרום השטיטל וכולם כותבים איזה שירות טוב.
בזמן הרצה של קולנוע ביתי אצל לקוח שרפתי רמקול סראונד, כיוון שהיצרן מקפיד לתאם טונאלית זוגות נאלצתי להחליף את שני הרמקולים. אתם יודעים כמה זמן הלקוח המתין להחלפה? עד הערב באותו היום! ואני החמור אפילו לא חייבתי עבור המשלוח המיוחד ממחסן היבואן, גילוי נאות גם אותי היבואן לא חייב עבור משלוח מיוחד.
המקרה שתיארתי זה נורמאלי ואני חושב שזה כך במרבית העסקים בארץ. לפעמים זה לוקח יומיים-שלושה אבל לא שבועות.
בטח שמתם לב לכך שהמוצר היה במחסן היבואן והרבה פעמים גם במחסן של הסוחר, זה עולה כסף. אילו הלקוחות שלי היו מוכנים להמתין חודש-חודשיים כל פעם שהם קונים רמקולים אז אני מבטיח שהמחירים היו נמוכים בעשרות אחוזים, כן מחסנים, מימון, מלאי, תחזוקה = עשרות אחוזים ממחיר ללקוח כאשר גם לוקחים בחשבון את שרשרת האספקה. עוד לא הזכרתי את כל מקומות העבודה שזה יוצר, עובדים שמשלמים מיסים וכך אנו יכולים לקבל את האולימפיאדה ללא תשלום נוסף.
הרבה אנשים באים לחנויות כמו שלי, עם חדר תצוגה רציני ושומעים רמקולים ושואלים שאלות על מגברים, על רסיברים וכ"ו ואחרי זה מזמינים בחו"ל כי זה 14% זול יותר. הם לא מבינים שאם ימשיכו במנהג הזה עוד שנים מספר לא יהיו להם חדרי תצוגה.
אנו הסוחרים נתאים את עצמנו, אנחנו תמיד עושים זאת כי אנחנו היזמים ונהפוך ל"ברוקרים" עם אתרי אינטרנט. הרי ברור לכולם שאנו יודעים לקנות "לפחות" טוב כמוכם, אז ישאר לנו עדיין מספיק רווח, כי נחסוך על עובדים, מחסנים, תצוגות, מלאי, מימון ועל ספרות טכנית ועל השתלמויות וכמובן על שירות ועל ערך מוסף לצרכן. אז מי ירוויח מכך ? האם זה סוג המסחר שאנו רוצים?

נ.ב.
בכוונה לא נגעתי בעניין הדברים הזולים כמו כבלים שונים שאנשים קונים בסין במחיר 5 ש"ח ובארץ מוכרים את זה ב 25. תנסו פעם להביא ולשווק 10000 כבלים ותראו שהמקדמים הם 2.5 ולכן היבואן בארץ גובה ממני 12.5 ואני גובה מכם 25 ש"ח כיוון שאני מחזיק עשרות ( אולי יותר ממאה) סוגי כבלים ואם אתם חושבים שזה הרבה, אז אני כותב כאן שאם אני לא מוכר את כל הכבלים במחזורים של 4-5 חודשים אז אני מפסיד על זה כסף ...
אנחנו בישראל זולים בכבלים לעומת אירופה בהרבה ולעומת ארה"ב גם. אבל אנחנו הישראלים רוצים לעבוד כמו משור, הולכים "גוזרים קופון" וחוזרים " גוזרים קופון". אנחנו חיים בישראל אבל רוצים לקנות רמקולים באמריקה וכבלים בסין.
אני אישית מאוד מרוצה מכך שויטאלי/משה/נביל הוא הנהג שמביא לי סחורה ומרוויח עלי כסף ולא Chen Ghi.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

הכל יכול להיות נכון רק שאת רוב הישראלים מה שמעניין זה החור שבגרוש

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #3 

קראתי, והאמת, שלא ממש הצלחתי להבין מה אתה מנסה לטעון.
ההבדלים שאתה מתאר הם לא כל כך בין ישראל לחו"ל, אלא בין קניית full service לקניית self service.
ההבדלים ברורים וכל אחד מחליט מה כדאי ומשתלם לו .
אני רוכש מוצרים גם בארץ וגם בחו"ל, וגם בארץ חלקם בחנות full service וחלקם בחנות אינטרנטית self service.
מה שמדריך אותי זה לא איפה החנות ממוקמת, אלא האם אני צריך שרות והאם אני צריך אחריות ומה הפרמיה שאני נדרש לשלם על כך.

בלי קשר, למרות שאני כמובן מסכים איתך שהברחה זה עבירה על החוק, המשפט "העבריינים שמבריחים מוצרים לארץ הם פשוט עבריינים ואין משמעות אם הם הבריחו סמים או פטיפון." הוא דמגוגיה ברורה.
לא המחוקק, לא המכס, לא המשטרה ולא בתי המשפט, לא רואים בהברחת רסיבר כשקולה להברחת קילו הרואין . באחד תשלם קנס במקום, בשני התחנה הבאה שלך זה באבו כביר וזו רק תחילת הדרך.
כשאני קורא משפטים כאלה מופרכים, אני מייד חושד גם בשאר הדברים הנאמרים.
משה

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #4 

שבת שלום,

קראתי את כל מה שכתבת. פעמיים.

אם לסכם את זה במשפט אחד, לפי מה שאני הבנתי, תקנו בארץ כי זה חוזר אליכם במיסים וככה אתם מתחזקים את אולמות התצוגה האיכותיים.

אני מסכים איתך לחלוטין שמנוע הצמיחה שלנו הוא העסקים הקטנים והבינוניים (מה שנקרא SME), ואני יכול לומר לך שהגישה הזו הרבה פעמים מנחה אותי בעבודתי.
אבל, זה לא אומר שאזרחי המדינה צריכים לממן אותם בכל מחיר.

גם אם המוצרים שלנו מקוטלגים כאירופאים, התמחור צריך לקחת בחשבון את התמחור ברחבי העולם. מה לעשות, העולם קטן וכיום הוא קטן עוד יותר והמידע חשוף לכולם.
דיברת על הרמקולים שקנה מישהו בפורום. הרמקולים האלה לא משווקים בארץ, אבל משרשורים של אנשים כאן ניתן לראות רכישה של מוצרים בעשרות אחוזים מתחת למחירים בארץ. ולמען האמת, גם 14% מרסיבר של 10K זה לא מעט כסף...
בוא לא נשכח שאת המוצר הזה אנחנו רוכשים במחיר לקוח בחו"ל. בחלק גדול מהמקרים אנחנו משלמים מסים גם בחול וגם מעמ בארץ.
אתה לעומת זאת, או חבריך היבואנים הגדולים יותר, רוכשים את המוצר בלפחות חצי המחיר ממה שאנחנו יכולים לקנות דרך האתרים בחו"ל פטורים ממעמ בחו"ל ואת המעמ שאת משלמים בארץ אתם מקזזים מול מעמ עסקאות שאתם גובים מהלקוח.

זה אמנם קשה להשוות בין תחומים ואני בטוח שיקומו אנשים שיגידו שזה לא אותו דבר אבל בכל זאת - קראתי כבר בכמה כתבות שונות ובתקופות שונות שיצרני הרכב יודעים שהמסים על רכבים בארץ מאוד גבוהים אז הם מוכרים ליבואנים בארץ במחיר נמוך יותר יחסית לשאר היבואנים בעולם ובכך מגדילים את החשיפה שלהם ואת כמויות המכירה שלהם.

אתה מדבר על סוחר חזק מול היבואן. בוא ניקח עוד צעד אחורה ואם המסים והעלויות שלכם כל כך גבוהות אז יבואן חזק מול יצרן שרוצה כמויות מכירה וחשיפה יוריד לו את המחיר (כי המס הוא שיעורי) ובכך יוכלו לצמצם מעט את הפער מול חו"ל.

אני רוצה לחזור רגע לרמקולים של הבחור ברשותך - נכון שהמוצר הגיע פגום אבל מה לעשות קורה, גם בישראל ובייחוד כשאתה מביא בייבוא אישי מחו"ל. לי אישית הגיע מסך 54 אינץ תקול ששמתי לב לכך לאחר ההתקנה. מה לעשות, קורה. התקשרתי המתנתי כשבועיים (אולי פחות באמת שאני לא זוכר) והחליפו.
אתה רוצה לדעת למה (לדעתי) הוא היה מרוצה מכל מה שציינת? כי זה ייבוא אישי וזה אומר שהסיכון עליו כיבואן. בנוסף, הוא הזמין מוצר מאוד ספציפי ולכן הייצור וזמן המשלוח לקחו זמן - אלו דברים שנתפסים בעיננו כלגיטימיים והם אכן כאלה.
אם הייתה לו בעיה עם מוצר שהוא קנה בארץ והיו אומרים לו מיידית שישלחו לו חדש אבל זה צריך להגיע מחו"ל אז שימתין כחודש קשה לי להאמין שהוא היה מתרעם.
השירות בישראל הוא הרבה פעמים כזה - אתה פונה, אומרים שיחזרו אליך (אז אמרו...) ואז אתה מתקשר שוב, ובודקים, ומעבירים ואז אתה שוב מסביר אז בודקים שוב. מתישהו אתה מאבד סבלנות, אז הקולות קצת עולים וכל חווית הרכישה או ההנאה מהמוצר בטלים ואתה מתבאס.

היבואנים\סוחרים בארץ לא המציאו את שירות הלקוחות, אולמות וחדרי התצוגה, מלאי, עובדים וכיוצ"ב.
אם במדינות מערביות (שבחלקן השכר הממוצע גבוה מבישראל וכך עלויות כח אדם גבוהות יותר) יכולים למכור ב X אז גם אתם יכולים למכור ב X. או ב X+5%, אתה יודע מה - X+10%. אבל פעמים רבות ההפרשים משמעותית גבוהים יותר.

לגבי מימון - בתור יבואן אתה יודע יפה מאוד שצריך להתאים תזמ"ז ספקים לתזמ"ז לקוחות. ואם הימי לקוחות שלך ארוכים מהימי ספקים אז אתה עלול להיקלע לבעיה ואתה צריך לדבר עם היבואן\ יצרן.

לגבי השירות שנתת ללקוח שלך - קודם כל אני רוצה להגיד יפה מאוד!!
אבל בינינו, גם אם היית מסביר לו את המקרה ומביא לו את הרמקול יום-יומיים אחרי אני לא מאמין שהוא היה מתעצבן או לא מסכים (אני מתאר לעצמי שאתה לא כל התקנה שורף רמקול ולכן לא מסתובב עם סט נוסף באוטו).
אבל בוא לא נשכח - אלו דברים שקורים גם בחו"ל.

שוב - כל דבר שקורה בארץ ואתם מתמחרים אותו בעלויות קורה גם בחו"ל וגם שם מתמחרים אותו בעלויות. אתם לא המצאתם את הגלגל.
לכן אני מאמין שהמחיר לצרכן בחו"ל כמו שאני רואה אותו באינטרנט (בחנות פיזית) צריך להיות בארץ עם שינויים מינוריים.

אסיים ואומר - הייבוא האישי ממש לא מרבע את מעגל המסחר אלא מהווה חלק ממנו, ואם לא היה קיים אני חושש לדעת לאן היבואנים המקומיים היו מתפרעים.
נערך לאחרונה על ידי tvholic ב 01/11/2012 13:45, נערך 5 פעמים בסך הכל.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

kongo99
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

(Y)

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #6 

בשבועות האחרונים אני מנסה להרכיב מערכת ק"ב.
אני מעדיף כמובן לקנות בארץ ובעדיפות לעסקים קטנים, גם בגלל האחריות וגם בגלל תרומה לכלכלה בארץ, אבל מצד שני אני לא רוצה לצאת פרייאר.

אני לצערי לא אוהב להתמקח, אבל, בלי לציין שמות, כשאני מגיע לחנות ומציעים לי רסיבר במחיר מחירון (שמחיר מחירון בארץ זה אומר שחיטה), או סט רמקולים שאני יודע שנמכרים בחנויות הגדולות כדוגמת מחסני חשמל, במחיר יותר זול, אני לא מתווכח ויוצא.

אם כתבת בעצמך: "אז סוחר עם מילה אצל היבואן יכול בהרבה מקרים לעזור ללקוח ועדיין להרוויח."
זה אומר שאתם עושים קופה על כל האנשים שלא מבינים ולא מכירים את המחירים (כמוני לפני שבועיים).

נשבר לי שגם הלקוחות וגם הכותבים בפורום משבחים את בעלי החנויות "שעשו להם מחיר" ולא מציינים מחיר. כאילו יש עסקה נסתרת שאסור לציין מחירי קניה אם עשו להם הנחה.

לכן עדיף לי לקנות בחו"ל עם משלוח לארץ ששם המחירים מפורסמים באינטרנט וידועים לכל, ולא כמו אתרים כמו זאפ שהיבואן עוקב אחרי החנויות ולא מאפשר להם לרדת ממחיר מחירון.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #7 

נשבר לי שגם הלקוחות וגם הכותבים בפורום משבחים את בעלי החנויות "שעשו להם מחיר" ולא מציינים מחיר. כאילו יש עסקה נסתרת שאסור לציין מחירי קניה אם עשו להם הנחה.

לכן עדיף לי לקנות בחו"ל עם משלוח לארץ ששם המחירים מפורסמים באינטרנט וידועים לכל, ולא כמו אתרים כמו זאפ שהיבואן עוקב אחרי החנויות ולא מאפשר להם לרדת ממחיר מחירון.
...
סיכמת את זה הכי יפה שאפשר, כל אחד מחזיק את המחיר קרוב כל כך לחזה שאפשר לחשוב שלפעמים
זה ממש כמו סודות מדינה, אם כל הנאמר פה היה נכון, אולי גם היו חושפים פה מחירים ואכן מתחרים אחד
עם השני כמו שצריך בשביל שהצרכן ירוויח. (Y)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

הצרכן מרוויח מזה שהמידע חופשי.
אבל מה, חלק מהסוחרים נותנים לצרכן הרגשה שהוא מרוויח דווקא מקבלת מחיר סודי.
מה שכן, זה עושה טוב לצרכנים שיותר מזה שהם רוצים לקבל מחיר זול, הם רוצים לקבל מחיר יותר זול מצרכנים אחרים :roll:
משה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9032
נתן תודות: 1580 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #9 

שאלת השאלות היא האם למכור הרבה ובזול או למכור מעט ביקר...
בדיוק כמו מה היה פה הקודם: הביצה או התרנגולת ?!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

shigidar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #10 

ציטוט:

סיכמת את זה הכי יפה שאפשר, כל אחד מחזיק את המחיר קרוב כל כך לחזה שאפשר לחשוב שלפעמים
זה ממש כמו סודות מדינה, אם כל הנאמר פה היה נכון, אולי גם היו חושפים פה מחירים ואכן מתחרים אחד
עם השני כמו שצריך בשביל שהצרכן ירוויח. [יפה מאוד]
...
אני משוכנע שמרבית הסוחרים ישמחו לפרסם את המחירים, אני יודע שאני מאוד מעוניין לפרסם את המחירים. לצערי חוקי הפורום אוסרים זאת.

לגבי האתר שלנו, המחירים הנקובים הם מחירים ריאליים לקנייה אינטרנטית. אתם שוכחים ( או לא יודעים) שעמלות סליקה באינטרנט יקרות יותר מסליקה רגילה, בנוסף צריך לשלוח את המוצר ( זה כלול אצלנו) וכמובן יש את עניין ההחזרות, בחו"ל יש את restocking charge בין 10%-25% בארץ זה לא נהוג לכן הסוחרים מגלמים במקצת את זה במחיר הרגיל.

יחד עם זאת כאשר לקוח מגיע לחנות ומעוניין לרכוש ובחר את סוגי התשלום ואולי גם רוכש יותר מפריט בודד אזי המחיר יורד לפי תנאים ברורים וידועים מראש.
חנות שיגידר מעולם לא הסתירה מחירים ויתרה מזאת כל הצעות המחיר שלנו כתובות ומודפסות.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #11 

אני משוכנע שמרבית הסוחרים ישמחו לפרסם את המחירים, אני יודע שאני מאוד מעוניין לפרסם את המחירים. לצערי חוקי הפורום אוסרים זאת.
...
אז זהו שלא! פה אולי אתה היוצא דופן,ועל כך ישר כוח! (Y)

אך רובם יגרמו לך להגיע עד אליהם יתחילו במחיר מחירון (לא ריאלי ברוב המקרים) וגבוה הרבה יותר מהשוק (שיטת מצליח) יעבירו אותך כמעיין מבחנים לבדוק עד כמה אתה רציני, ועליך הצרכן מוטלת החובה לשכנע אותם שהתחביב שלך זה לא לטייל בין 1000 חנויות שונות בשביל להוזיל את הקניה בשקל.

אני יודע ומודה שיש גם כאלו שבאמת יחפשו את המחיר היותר זול מהאחרים אבל אם מלכתחילה המחיר היה ריאלי ומקובע בגבולות ריאלים אז גם בעיה זאת הייתה נפתרת, משא ומתן עסקי הוא לא דבר רע כל עוד הוא מתנהל תחת מגבלות וגבולות הגיוניים.

אני יכול להעיד על עצמי כאדם רציני לחלוטין שקיבל פה שירות מזעזע מחלק מאותם בעלי מקצוע בחנויות מתמחות שלא אחת מהללים ומשבחים פה בפורום (כנראה שלא היה לי את הפרצוף הנכון!) ובכל זאת אני קניתי את כל המוצרים שלי כמעט 25,000 ש"ח בארץ, לא כי אני מפחד לייבא מחו"ל (אני נוסע הרבה, והיום זה בכלל פשוט יותר מתמיד עם כל החברות למניהן) לא כי אני מפחד שמשהו יתקלקל (תמיד יש מעבדה שתסדר או אחריות ייצרן) אלא כי בסופו של יום מצאתי "צדיק" אחד בסדום שהחליט שאני לא מאלו שמטיילים בין 1000 חנויות בשביל להוריד את המחיר בשקל,
ופשוט נתן מחיר הגיוני ושירות טוב.

כל אחד יעשה לעצמו את החשבונות שלו, (f)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #12 

אני יכול להעיד מניסיוני הקטן.

נכנסתי לחנות מתמחה במרכז, המופיעה באתר היבואן של הרסיבר כמפיץ שלו, ובחרתי רסיבר ומערכת רמקולים 5.1.
שאלתי על המחיר וקיבלתי מחיר מופקע בהרבה לעומת מה שראיתי באינטרנט, במיוחד הרמקולים.
שאלתי למה כל כך יקר, ומייד הרמקולים הוזלו ב 2000 שח, והרסיבר הוזל במקצת.

אמרתי שזה עדיין יקר, והתשובה שקיבלתי "אם אתה רציני וקונה עכשיו נעשה מחיר טוב"
זאת אומרת שאני אמור להגיד שאני קונה, ואז אקבל הצעה טובה יותר?
זו בדיוק השיטה של רשתות ביג בוקס ומחסני חשמל. לא ציפיתי לזה מחנות מתמחה.

בשלב זה יצאתי מהחנות.
לא מרגיש בנוח לקנות מוצרים כמו אילו ולהרגיש כמו בשוק.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1657 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #13 

אני מזמין כאן את כולם לבדוק מחירים של שעונים בארץ ביחס לשעונים בחו"ל...הבדל לפעמים של500% ....
ולא רק שעונים בזמנו כאשר חיפשתי רמקולים של חברה ידוע ,מחירם בארץ היה 4000 שקל ובחו"ל יותר קרוב ל1000....
על 10% הבדל בין המדינות אף אחד לא יזמין מחול
יש הבדל קיצוני בין מי שרוכש אייפון מחול לבין מי שרוכש סמים מחו"ל ....סמים הם אסורים מסיבות מסויימות .
לפני שנתיים רכשתי רסיבר שההבדל במחיר היה 3500 שקל ביחס לארץ וזה לאחר הנחות ,אז נכון המתנתי שבועיים למוצר ואם היתי צריך להחזיר אותו היתי ממתין עוד שבועיים אבל חסכתי 3500 שקל ובסכום הזה כמעט יכולתי לרכוש מוצר זהה נוסף...
לא צריך לרחם על יבואנים,ספקים קטנים,חנויות קטנות ועוד...הם עושים את הכללים והם יחיו עם התוצאות

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #14 

Amir64 כתב:אמרתי שזה עדיין יקר, והתשובה שקיבלתי "אם אתה רציני וקונה עכשיו נעשה מחיר טוב"

בשלב זה יצאתי מהחנות.
...
אתה צודק לגמרי. זה פשוט נורא איך שמתנהגים בחנויות בארץ. (n)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

Amir64 כתב:.
...
זה לא שוק.
בשוק קודם מדברים על מחיר אח"כ מחליטים אם קונים.
משה

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #16 

Amir64 כתב:אני יכול להעיד מניסיוני הקטן.

נכנסתי לחנות מתמחה במרכז, המופיעה באתר היבואן של הרסיבר כמפיץ שלו, ובחרתי רסיבר ומערכת רמקולים 5.1.
שאלתי על המחיר וקיבלתי מחיר מופקע בהרבה לעומת מה שראיתי באינטרנט, במיוחד הרמקולים.
שאלתי למה כל כך יקר, ומייד הרמקולים הוזלו ב 2000 שח, והרסיבר הוזל במקצת.

אמרתי שזה עדיין יקר, והתשובה שקיבלתי "אם אתה רציני וקונה עכשיו נעשה מחיר טוב"

בשלב זה יצאתי מהחנות.
...
לצערי זו השיטה בארץ, כמעט בכל התחומים.
שאני נכנס לחנות שכזאת אני אומר מבקש מחיר סופי למוצר. אין לי כח לויכוחים ואין לי כל למשחקים. רוב החנויות נופלות
כאן איתי. חנות שתתן מחיר שאחשוב שהוא הוגן ביחס לשירות והמוצר - "תקנה אותי" ביחד עם קניית המוצר ממנה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

ומכירים גם את "אנחנו לא נותנים מחיר בטלפון" ? לדעתי , זה השיא.
משה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #18 

moco כתב:
Amir64 כתב:.
...
זה לא שוק.
בשוק קודם מדברים על מחיר אח"כ מחליטים אם קונים.
...
במילה שוק הכוונה שדוחפים לך מחיר מופקע מתוך ציפייה שתתמקח.
ולפי רצון ויכולת המיקוח שלך תקבל מחיר אחר מהקונה הקודם או הבא אחריך.

שלא כמו בחנויות שברור לך שהמחיר המוצג הוא המחיר הסופי ולא תקבל אגורה הנחה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”