כיוון לחץ בבוילר - מבקש עזרה
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1648
היי
בזמנו האוסקר שלי היתה במעבדה של יורון לתיקון ומאז ידית האדים מוציאה אדים בעוצמה חלשה מאוד ואף יורקת מים.
אני חושב שצריך להגביר את הלחץ בבוילר טיפה, נכון?
בתמונה המצורפת בחוט האדום במרכז מחובר למדיד מים ומימינו כניראה זה הפרסוסטאט. השאלה היא איך מכוונים אותו כדי להעלות את הלחץ?
בזמנו האוסקר שלי היתה במעבדה של יורון לתיקון ומאז ידית האדים מוציאה אדים בעוצמה חלשה מאוד ואף יורקת מים.
אני חושב שצריך להגביר את הלחץ בבוילר טיפה, נכון?
בתמונה המצורפת בחוט האדום במרכז מחובר למדיד מים ומימינו כניראה זה הפרסוסטאט. השאלה היא איך מכוונים אותו כדי להעלות את הלחץ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

הצלחתי לשחק עם הפסוסטאט וזה לא עזר, כנ"ל לגבי הגובה של מדיד המים.
למישהו יש רעיון מה עשו שם במעבדה שגרם לזה?
למישהו יש רעיון מה עשו שם במעבדה שגרם לזה?
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
עד כמה שאני מבין בנושא (לי אין אוסקר אלא E61 HX), הפרסוסטאט אחראי על לחץ החליטה ונועד גם לוודא (במכונות חיבור ישיר) שיש לחץ בקו המיים ככדי למנוע נזקים למכונה.ozeltzex כתב:הצלחתי לשחק עם הפסוסטאט וזה לא עזר, כנ"ל לגבי הגובה של מדיד המים.
למישהו יש רעיון מה עשו שם במעבדה שגרם לזה?...
כדי להגדיל את לחץ הקיטור וכן את טמפרטורת החליטה יש להעלות את הלחץ בדוד עצמו (מדובר בבורג כונון אחר לגמריי) הגדלת הלחץ בדוד מביאה ל :
א. הגדלת לחץ החליטה וההקצפה - המיים מגיעים למצב שמעבר לטמפרטורת הרתיחה במצב צבירה שבין גז לנוזל.
ב.הגדלת טמפרטורת החליטה - במכונות עם מחליף חום מתחממים המים לטמפרטורה גבוהה יותר עם עליית הלחץ בדוד.
לדעתי אתה מחפש כפתור כוונון אחר והוא הגדלת לחץ ברומטרי בדוד עצמו.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- vanvan
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
למיטב הבנתי על לחץ החליטה שולטת באופן ישיר משאבת המים הלחץ ניתן לכיול ע"י OPV קצב זרימת המים (אורך וקוטר צנרת בתוך הדוד) משפיע על הטמפרטורה.nimitzg כתב: עד כמה שאני מבין בנושא (לי אין אוסקר אלא E61 HX), הפרסוסטאט אחראי על לחץ החליטה ונועד גם לוודא (במכונות חיבור ישיר) שיש לחץ בקו המיים ככדי למנוע נזקים למכונה....
הפרסוסטאט בהיותו מותקן על הדוד מנטר את הלחץ בדוד , הלחץ משפיע על טמפ' המים בדוד, ככול שנעלה את הלחץ טמפ' הרתיחה עולה ולכן ozeltzex ידידי יש לתת את הדעת למספר נקודות:
1. אם תעלה את לחץ הדוד ברור שהקיטור יצא יבש יותר אך מה יקרה לטמפ' החליטה - להבנתי גם היא תעלה, טוב או לא?
2. איך משפיע הטרמוסטט על כל הסיפור שהרי אולי תצליח לעלות את הלחץ אבל הטרמוסטט ינתק את גוף החימום לפני כן
כך שבעצם לא עשינו כלום.
בעבר כתבת:
"לקחתי את המכונה לבחור בשם יורם ממעבדת "יורון" בחיפה. אחרי שעה וחצי הבחור התקשר אלי ואמר שהוא סידר הבעיה.
הוא טען הכל היה נראה בסדר למעט העובדה שהכיול של גובה המים בדוד היה על קו המינימום במקום באזור קו המקסימום ולכן תמיד היה מעט מים בדוד יחסית, דבר שאולי השפיע הלחץ או משהו כזה.. "
אולי זו הבעיה גובה המים בדוד עלה ולכן הקיטור "מושך" גם נוזל...???
בכל אופן תהיה בטוח לפני שתשחק עם הכיול.
בהצלחה
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

עלו לי כמה סיבות אפשריות,
הדבר הראשון שבדקתי זה שגובה המים נכון ולא דפקו משהו במעבדה. הכנסתי את ראש המדידה קצת פנימה, הפכתי את המכונה על הצד לרוקן קצת מים ונתתי לדוד להתמלא מחדש לנקודה נמוכה יותר.
זה לא עזר..
הדבר השני שניסיתי הוא לשחק עם הפרסוסטאט של הדוד והעליתי בהדרגה את הלחץ. הגעתי עד ללחץ גבוה שהשסתום בטחון התחיל לזמזם והורדתי.
בכל נקודת לחץ המצב נשאר זהה.
אני אנסה לראות אם הפייה של הצינורית אדים ניתנת לפירוק. אולי תקוע שם משהו..
אופיר
הדבר הראשון שבדקתי זה שגובה המים נכון ולא דפקו משהו במעבדה. הכנסתי את ראש המדידה קצת פנימה, הפכתי את המכונה על הצד לרוקן קצת מים ונתתי לדוד להתמלא מחדש לנקודה נמוכה יותר.
זה לא עזר..
הדבר השני שניסיתי הוא לשחק עם הפרסוסטאט של הדוד והעליתי בהדרגה את הלחץ. הגעתי עד ללחץ גבוה שהשסתום בטחון התחיל לזמזם והורדתי.
בכל נקודת לחץ המצב נשאר זהה.
אני אנסה לראות אם הפייה של הצינורית אדים ניתנת לפירוק. אולי תקוע שם משהו..
אופיר
- avramm
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
האם המים החמים (לתה) יוצאים בלחץ ורותחים אז כניראה הבעיה היא בפיית הקיטור שסתומה.
Artificial Intelligence is better then NONE...
- קופיהוליק
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 393
באוסקר אין יציאת מים חמים .
רק פיית אדים וראש חליטה !
רק פיית אדים וראש חליטה !
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
Vanvan אנחנו מתכוונים לאותו הדבר.vanvan כתב:למיטב הבנתי על לחץ החליטה שולטת באופן ישיר משאבת המים הלחץ ניתן לכיול ע"י OPV קצב זרימת המים (אורך וקוטר צנרת בתוך הדוד) משפיע עלnimitzg כתב: עד כמה שאני מבין בנושא (לי אין אוסקר אלא E61 HX), הפרסוסטאט אחראי על לחץ החליטה ונועד גם לוודא (במכונות חיבור ישיר) שיש לחץ בקו המיים ככדי למנוע נזקים למכונה.......
כמובן שלחץ המיים נקבע על ידי לחץ הקו והפרסוסטאט נועד להגן על המכונה מלחץ מוגזם לכאן או לכאן.
ההסבר ניתן רק עקב ההתייחסות לפרסוסטאט בפוסט המקורי.
לי זה נשמע כמו לחץ נמוך בדוד שככהנ לא שמו לב להשפעתו בתוצאות נחליטה אבל כן בהקצפה...
"Cigars change thoughts into dreams."
- adi_habrusi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
כפי שאמרת החלק הלבן הזה זה הפרסוסטאט, והוא אחראי על גובה לחץ האדים בדוד, וגם על הטמפרטורה. כדאי לודע שאתה מסובב את הבורג הנכון שם (האדום), תמתין עד שהמכונה תכבה ( כתוצאה של הגעה לטמפרטורה שהפרסוסטאט מכוון אליה) ואז תתחיל לסובב אותו עד שהמכונה תידלק שוב ( כלומר העלת את הטמפרטורה בדוד) את צריך לשים לב שהטמפרטורה של ראש החליטה לא טעלה לך מעל 91-92 מעלות. .תמדוד את הטמפרטורה שלה אחרי חצי שעה שהיא דולקת. במידה והמכונה מכוונת על הטמפרטורה הזו, ועדיין לא יוצא לך קיטור כמו שצריך, אז כנראה משהוא סתום לך בצינורית של הקיטור, וכדאי שתיקח את המכונה למעבדה בחזרה, שיפטרו לך את הבעיה.
בהצלחה.
בהצלחה.
יום דבש
- vanvan
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
אופיר תקרא את השרשור הבא:
http://www.htcafe.co.il/vt145069.%D7%A4 ... 7%98%D7%98
מדברים על בעיה דומה ,לחץ בדוד וההבדל בין תרמוסטט לפרסוסטט ולך במכונה יש את שניהם. (תציץ בשרטוטי יצרן) .
בכל אופן אם תרצה למדוד את הלחץ בדוד אני יכול להכין לך ערכה של צינורית ושעון עם חבק אותה תחבר ישירות לצינורית הסטימר בלי פירוקים מיותרים כפי שהם מסבירים בשרשור כך לפחות תשלול את בעיית הלחץ בדוד.
http://www.htcafe.co.il/vt145069.%D7%A4 ... 7%98%D7%98
מדברים על בעיה דומה ,לחץ בדוד וההבדל בין תרמוסטט לפרסוסטט ולך במכונה יש את שניהם. (תציץ בשרטוטי יצרן) .
בכל אופן אם תרצה למדוד את הלחץ בדוד אני יכול להכין לך ערכה של צינורית ושעון עם חבק אותה תחבר ישירות לצינורית הסטימר בלי פירוקים מיותרים כפי שהם מסבירים בשרשור כך לפחות תשלול את בעיית הלחץ בדוד.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
פרסוסטאט קובע את הלחץ בדוד. הלחץ בדוד מושפע מטמפרטורת האדים בשליש העליון של הדוד.
יוצא שהפרסוסטאט מבקר את טמפרטורת הדוד (אם יש גם תרמוסטאט אז הוא בדרך כלל יהיה קבוע לטמפרטורה גבוהה - רק להגנה בחירום)
לחץ החליטה והרשת לא קשורים - החליטה עוברת דרך מחליף החום.
אם אין מספיק קיטור צריך לבדוק:
1. אם אין שובר וואקום אז כדאי לנקז אדים ולחכות לחמום סופי ואז לבדוק.
2. באוסקר אין מד לחץ אז קשה לדעת מה באמת קורה ולכן כדאי לחבר לפחות לסטימר כדי לנסות להבין מה קורה בדוד. אם צריך אז מעלים לחץ.
3. אם שחקו בגובה של הזונדה של בקר גובה המים אז יהיו פחות אדים בדוד ומכאן פחות יכולת הקצפה. אפשר לנסות להכניס את הזונדה עמוק יותר.
4. אולי הסטימר מלוכלך בפנים בחלב - משרים לילה שלם את הסטימר במים וסבון ובודקים.
5. אולי הברז עם אבנית ולא נפתח מספיק - מפרקים מנקים ובודקים.
ממה שאני מבין ממה שאתה כותב - כנראה שיחקו לך עם המד גובה ואין מספיק אדים.
יוצא שהפרסוסטאט מבקר את טמפרטורת הדוד (אם יש גם תרמוסטאט אז הוא בדרך כלל יהיה קבוע לטמפרטורה גבוהה - רק להגנה בחירום)
לחץ החליטה והרשת לא קשורים - החליטה עוברת דרך מחליף החום.
אם אין מספיק קיטור צריך לבדוק:
1. אם אין שובר וואקום אז כדאי לנקז אדים ולחכות לחמום סופי ואז לבדוק.
2. באוסקר אין מד לחץ אז קשה לדעת מה באמת קורה ולכן כדאי לחבר לפחות לסטימר כדי לנסות להבין מה קורה בדוד. אם צריך אז מעלים לחץ.
3. אם שחקו בגובה של הזונדה של בקר גובה המים אז יהיו פחות אדים בדוד ומכאן פחות יכולת הקצפה. אפשר לנסות להכניס את הזונדה עמוק יותר.
4. אולי הסטימר מלוכלך בפנים בחלב - משרים לילה שלם את הסטימר במים וסבון ובודקים.
5. אולי הברז עם אבנית ולא נפתח מספיק - מפרקים מנקים ובודקים.
ממה שאני מבין ממה שאתה כותב - כנראה שיחקו לך עם המד גובה ואין מספיק אדים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)