מחפש חנות מומלצת באזור המרכז לקניית DSLR
-
TheStriker
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 0
בוקר טוב אנשים,
אני רוצה לקנות מצלמת DSLR ראשונה,
החלטתי לקנות או את ה- 600D עם קיט 18-135 IS או D5100 עם קיט 18-105
1) תוכלו להמליץ לי על חנות טובה באזור המרכז ?
הבנתי שיש חנויות שמוכרות refurbished במחיר חדש..
2) בחנות "רואים עולם" בפ"ת יש את 2 הדגמים הנ"ל במלאי (כך שאוכל לוודא מה יותר נוח לי), האם למישהו יש ניסיון עם החנות?
3) יש המלצות מיוחדות לגבי כרטיס זיכרון? עדיף 2 של 8GB או אחד של 16GB ? בנוסף, חברה מומלצת או class נדרש אם אצלם לפעמים וידאו ב-FULLHD 30FPS ?
תודה רבה ואחלה סופ"ש
עומר
אני רוצה לקנות מצלמת DSLR ראשונה,
החלטתי לקנות או את ה- 600D עם קיט 18-135 IS או D5100 עם קיט 18-105
1) תוכלו להמליץ לי על חנות טובה באזור המרכז ?
הבנתי שיש חנויות שמוכרות refurbished במחיר חדש..
2) בחנות "רואים עולם" בפ"ת יש את 2 הדגמים הנ"ל במלאי (כך שאוכל לוודא מה יותר נוח לי), האם למישהו יש ניסיון עם החנות?
3) יש המלצות מיוחדות לגבי כרטיס זיכרון? עדיף 2 של 8GB או אחד של 16GB ? בנוסף, חברה מומלצת או class נדרש אם אצלם לפעמים וידאו ב-FULLHD 30FPS ?
תודה רבה ואחלה סופ"ש
עומר
נערך לאחרונה על ידי TheStriker ב 03/08/2012 18:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
לי היה נסיון טוב אצל יוגנד בבן יהודה ת"א (D7000)
קניתי פעם ברואים עולם, מצלמה די פשוטה בזמנו, לא יצא לי לממש אחריות או משהו כזה אז אין לי דעה מגובשת כל כך..
לגבי כרטיס, SD של Sandisk, class 10 - סדרת האקסטרים או האקסטרים III, לגבי הנפח הכל תלוי כמובן כמה תרצה להשקיע (לטעמי אין טעם בפיצול ל2 כרטיסים..)
שיהיה בהצלחה!
קניתי פעם ברואים עולם, מצלמה די פשוטה בזמנו, לא יצא לי לממש אחריות או משהו כזה אז אין לי דעה מגובשת כל כך..
לגבי כרטיס, SD של Sandisk, class 10 - סדרת האקסטרים או האקסטרים III, לגבי הנפח הכל תלוי כמובן כמה תרצה להשקיע (לטעמי אין טעם בפיצול ל2 כרטיסים..)
שיהיה בהצלחה!
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
יוגנד תמיד תהיה מומלצת אצלי למרות שהיא לא הכי זולה אבל היא הכי אמינה. הם לא מתעסקים בשטויות.
ולגבי כרטיסים, אני תמיד טוען שעדיף 2 על אחד.
אחד יכול להתקלקל, לאבוד, תמיד אפשר לרוקן אחד למחשב ולהמשיך לעבוד עם השני.
וכו, וכו,.
ולגבי כרטיסים, אני תמיד טוען שעדיף 2 על אחד.
אחד יכול להתקלקל, לאבוד, תמיד אפשר לרוקן אחד למחשב ולהמשיך לעבוד עם השני.
וכו, וכו,.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
חנויות שאני מכיר וממליץ עליהן:
1. האחים יוגנד (אחת החנויות הותיקות ביותר להערכתי).
2. ארליך.
3. קמרה מיה (נמצאת ברמת השרון אם אני זוכר נכון את שם הישוב).
4. בית הצילום (אם אתה קונה ציוד של קנון).
יש גם את הפוטופילם שקניתי משם לא מעט והיתי מרוצה. אך לאחרונה שמעתי לא מעט תלונות בנושא השירות שלהם. לא יצא לי לממש את נושא השירות אצלהם, כך שאני לא יכול להגיד אם יש רגליים לתלונות או אין.
ישנה גם את רשת החנויות של קמרה (4H). עליהם גם כן שמעתי לא מעט תלונות. מספיק להריץ חיפוש בגוגל ולהתרשם. תלונות על 4H אני מכיר ממקור ראשון דרך חברים שאני סומך עליהם. אך, יש גם שם קונים מרוצים מ4H. לשיקולך.
MDK- לא רכשתי מהם ציוד. כשנכנסתי פעם אחת כדי להתעניין באיזשהו מוצר, המחיר היה לא ריאלי (גבוה מאוד) והיחס לא לרוחי כלקוח פוטנציאלי. מאז, האלטרנטיבות האחרות מספקות את הרצוי מבלי צורך לחפש אלטרנטיבה אחרת ולכן לא ניסיתי את מזלי שוב עם MDK.
1. האחים יוגנד (אחת החנויות הותיקות ביותר להערכתי).
2. ארליך.
3. קמרה מיה (נמצאת ברמת השרון אם אני זוכר נכון את שם הישוב).
4. בית הצילום (אם אתה קונה ציוד של קנון).
יש גם את הפוטופילם שקניתי משם לא מעט והיתי מרוצה. אך לאחרונה שמעתי לא מעט תלונות בנושא השירות שלהם. לא יצא לי לממש את נושא השירות אצלהם, כך שאני לא יכול להגיד אם יש רגליים לתלונות או אין.
ישנה גם את רשת החנויות של קמרה (4H). עליהם גם כן שמעתי לא מעט תלונות. מספיק להריץ חיפוש בגוגל ולהתרשם. תלונות על 4H אני מכיר ממקור ראשון דרך חברים שאני סומך עליהם. אך, יש גם שם קונים מרוצים מ4H. לשיקולך.
MDK- לא רכשתי מהם ציוד. כשנכנסתי פעם אחת כדי להתעניין באיזשהו מוצר, המחיר היה לא ריאלי (גבוה מאוד) והיחס לא לרוחי כלקוח פוטנציאלי. מאז, האלטרנטיבות האחרות מספקות את הרצוי מבלי צורך לחפש אלטרנטיבה אחרת ולכן לא ניסיתי את מזלי שוב עם MDK.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום

שכחתי נקודה חשובה
בקשר לכרטיס: חובה לקנות כרטיס מהיר! אחרת יהיו לך בעיות בהקלטת הוידאו. הכרטיס לא יהיה מספיק מהיר והוידאו יעצר כל הזמן בגלל שהכרטיס לא יהיה מספיק מהיר לכתיבת הנתונים. חשוב חשוב חשוב לקנות כרטיס שיש עדות ברשת שהוא מספיק מהיר להקלטת הוידאו ב1080P. אחרת, חבל שסתם תתבאס.
ההבדל במחיר בין 8GB לבין 16GB לדעתי לא מצדיק רכישת 8GB. תקנה 16GB ולא תהיה כמעט מוגבל במקום על הכרטיס. 8GB יגביל אותך, למיטב זכרוני, לכ370 תמונות. וידאו זה כ5-6MB/s כך ש8GB זה בערך 22 דקות של צילום. ולכן, תקנה את ה16GB ולא תהיה כמעט מוגבל מבחינת מקום.
בקשר לכרטיס: חובה לקנות כרטיס מהיר! אחרת יהיו לך בעיות בהקלטת הוידאו. הכרטיס לא יהיה מספיק מהיר והוידאו יעצר כל הזמן בגלל שהכרטיס לא יהיה מספיק מהיר לכתיבת הנתונים. חשוב חשוב חשוב לקנות כרטיס שיש עדות ברשת שהוא מספיק מהיר להקלטת הוידאו ב1080P. אחרת, חבל שסתם תתבאס.
ההבדל במחיר בין 8GB לבין 16GB לדעתי לא מצדיק רכישת 8GB. תקנה 16GB ולא תהיה כמעט מוגבל במקום על הכרטיס. 8GB יגביל אותך, למיטב זכרוני, לכ370 תמונות. וידאו זה כ5-6MB/s כך ש8GB זה בערך 22 דקות של צילום. ולכן, תקנה את ה16GB ולא תהיה כמעט מוגבל מבחינת מקום.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
-
TheStriker
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 0
תודה על התגובות..
שאלה לגבי האחריות, שמתי לב שרוב החנויות נותנות אחריות של החנות לשנה, ורק מעט חנויות (בעיקר רשתות יקרות יותר) נותנות אחריות של היבואנים (הדר וקרט).
האם לא "חובה" לחפש מקום שבו אקבל אחריות של היבואן הרישמי..?
ושנה אחריות זה לא קצת "מסוכן" ?
שאלה לגבי האחריות, שמתי לב שרוב החנויות נותנות אחריות של החנות לשנה, ורק מעט חנויות (בעיקר רשתות יקרות יותר) נותנות אחריות של היבואנים (הדר וקרט).
האם לא "חובה" לחפש מקום שבו אקבל אחריות של היבואן הרישמי..?
ושנה אחריות זה לא קצת "מסוכן" ?
- TsurTriger
- כתב צילום

לא חובה. בפרט כאשר ההבדל במחיר הוא כמה מאות שקלים (תוסיף בהבדל במחיר אחריות MACK אם אתה רוצה להיות שקט יותר).
האחריות של קרט, עם כמה שהיא טובה, היא עם סייגים:
1. האחריות על החיישן והתריס היא לשנה. שאלה שני החלקים היקרים במצלמה שנוטים להתקלקל ביחס לאחרים.
2. האחריות המורחבת של השלוש שנים כוללת מספר דברים מצומצם שלרוב לא מתקלקל.
אחריות MACK היא אחריות רחבה ומקיפה בהרבה.
האחריות לשנה היא בגלל שהחוק מחייב מתן אחריות למינימום שנה על מוצר אלקטרוני.
המצלמה האחרונה שלי היא עם אחריות קרט ואחריות מאק.
האחריות של קרט, עם כמה שהיא טובה, היא עם סייגים:
1. האחריות על החיישן והתריס היא לשנה. שאלה שני החלקים היקרים במצלמה שנוטים להתקלקל ביחס לאחרים.
2. האחריות המורחבת של השלוש שנים כוללת מספר דברים מצומצם שלרוב לא מתקלקל.
אחריות MACK היא אחריות רחבה ומקיפה בהרבה.
האחריות לשנה היא בגלל שהחוק מחייב מתן אחריות למינימום שנה על מוצר אלקטרוני.
המצלמה האחרונה שלי היא עם אחריות קרט ואחריות מאק.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
אני קניתי שם את המצלמה שלי. המוכר היה אדיב ונראה מקצועי. נתנו לי לשחק עם המצלמה קצת.2) בחנות "רואים עולם" בפ"ת יש את 2 הדגמים הנ"ל במלאי (כך שאוכל לוודא מה יותר נוח לי), האם למישהו יש ניסיון עם החנות?...
אם אתה לא הולך לצלם וידאו ארוך במיוחד, עדיף שניים על אחד.3) יש המלצות מיוחדות לגבי כרטיס זיכרון? עדיף 2 של 8GB או אחד של 16GB ? בנוסף, חברה מומלצת או class נדרש אם אצלם לפעמים וידאו ב-FULLHD 30FPS ?...
בשביל FHD ב 30 FPS מספיק כנראה גם קלאס 4. במפרט של המצלמה צריך להיות כתוב מה הביטרייט המקסימלי. קלאס 4 אומר לכל הפחות 4MB לשניה. זה מספיק למצלמה שלי שמצלמת FHD ב 60 FPS.
סאנדיסק מומלצים, ולא צריך שום כרטיס מהיר. קניתי קלאס 6 ואין לי שום בעיות.
כרטיס עדיף לקנות באיביי, כחצי מחיר מישראל. מצד שני, מדובר על כמה עשרות שקלים בסה"כ.
ההבדל במחיר בין 8GB לבין 16GB הוא בדרך כלל פי 2.ההבדל במחיר בין 8GB לבין 16GB לדעתי לא מצדיק רכישת 8GB. תקנה 16GB ולא תהיה כמעט מוגבל במקום על הכרטיס. 8GB יגביל אותך, למיטב זכרוני, לכ370 תמונות. וידאו זה כ5-6MB/s כך ש8GB זה בערך 22 דקות של צילום. ולכן, תקנה את ה16GB ולא תהיה כמעט מוגבל מבחינת מקום....
המצלמה שלי, FZ150, מצלמת וידאו מעולה, בקצב מקסימלי של 3.5MB לשניה. אם מצלמה אחרת מצלמת 30FPS בביטרייט 5-6MB לשניה, זה אומר שהקידוד שלה מאוד לא מוצלח. זה סתם אוכל זכרון. אם הוידאו חשוב, הייתי שוקל מצלמה אחרת.
- TsurTriger
- כתב צילום

הניסיון האישי שלי מורה אחרת. חבר עם כרטיס קלאס 4 לא הצליח לצלם וידאו בגלל שהכרטיס היה איטי מדי (אני חושב שהוא מצלם עם ה60D). בהתייעצותי הוא ניסה לצלם עם קלאס 10 של סאנדיסק והכל עבד כמו שצריך.dmitrys כתב:אני קניתי שם את המצלמה שלי. המוכר היה אדיב ונראה מקצועי. נתנו לי לשחק עם המצלמה קצת.2) בחנות "רואים עולם" בפ"ת יש את 2 הדגמים הנ"ל במלאי (כך שאוכל לוודא מה יותר נוח לי), האם למישהו יש ניסיון עם החנות?...
אם אתה לא הולך לצלם וידאו ארוך במיוחד, עדיף שניים על אחד.3) יש המלצות מיוחדות לגבי כרטיס זיכרון? עדיף 2 של 8GB או אחד של 16GB ? בנוסף, חברה מומלצת או class נדרש אם אצלם לפעמים וידאו ב-FULLHD 30FPS ?...
בשביל FHD ב 30 FPS מספיק כנראה גם קלאס 4. במפרט של המצלמה צריך להיות כתוב מה הביטרייט המקסימלי. קלאס 4 אומר לכל הפחות 4MB לשניה. זה מספיק למצלמה שלי שמצלמת FHD ב 60 FPS.
סאנדיסק מומלצים, ולא צריך שום כרטיס מהיר. קניתי קלאס 6 ואין לי שום בעיות.
כרטיס עדיף לקנות באיביי, כחצי מחיר מישראל. מצד שני, מדובר על כמה עשרות שקלים בסה"כ....
ולכן, ישנה חשיבות (במחיוד בכרטיסי SD, להבדיל מCF) למהירות הכרטיס. ולא רק למהירות הכרטיס, אלא למהירות המעשית של הכרטיס שמדווחת על ידי משתמשים ברשת ולא על סמך הצהרות יצרן.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום

אין פה עניין של יצרן מכובד או לא. גם הכרטיסים של סאנדיסק הם לא תמיד תואמים להצהרות היצרן.
אני חוזר ואומר, מתוך ניסיון אישי, חשוב לבדוק כל כרטיס ספציפי (במיוחד בSD) ברשת (חיפוש בגוגל של שם הכרטיב בצירוף המילה review יניב תוצאות לרוב) ולקרוא סקירות וביצועי קריאה וכתיבה שנערכו לכרטיס (או לקנות כרטיס שיש לחבר ואתה יודע שהוא עובד אצלו על אותה מצלמה). זו טעות להסתמך אך ורק על הצהרות יצרן. וזה נכון לכל תחום, בפרט מחשבים ואלקטרוניקה.
בעברית נהוג byte לרשום בייט ו bit לרשום ביט.
אני חוזר ואומר, מתוך ניסיון אישי, חשוב לבדוק כל כרטיס ספציפי (במיוחד בSD) ברשת (חיפוש בגוגל של שם הכרטיב בצירוף המילה review יניב תוצאות לרוב) ולקרוא סקירות וביצועי קריאה וכתיבה שנערכו לכרטיס (או לקנות כרטיס שיש לחבר ואתה יודע שהוא עובד אצלו על אותה מצלמה). זו טעות להסתמך אך ורק על הצהרות יצרן. וזה נכון לכל תחום, בפרט מחשבים ואלקטרוניקה.
בעברית נהוג byte לרשום בייט ו bit לרשום ביט.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com