ניקוי מחברים ומעגלים. איך?
-
tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני רוצה לנקות את פאנל המחברים האחורי במגבר ואני שוקל גם לנקות אותו מבפנים (את המעגלים).
מישהו יודע בוודאות איך אפשר לנקות מבלי לגרום נזק?
שמעתי כל מיני דברים על ספריי מעגלים\ספריי מגעים אבל אני לא באמת בטוח...
תודה רבה!
מישהו יודע בוודאות איך אפשר לנקות מבלי לגרום נזק?
שמעתי כל מיני דברים על ספריי מעגלים\ספריי מגעים אבל אני לא באמת בטוח...
תודה רבה!
אני לא בטוח שזה מה שימנע התחממות, או נזק עתידי. אבל תמיד כיף לשמור על מעגלים נקיים!tvholic כתב:לא.
אבל אני חושש שהאבק שהצטבר במהלך השנים עלול להביא להתחממות יתר ולגרום לנזק....
אם אפשר, או אם הוא היה סגור שנים בלי יותר מידי זרימת אוויר.
טינר 21 (הוא נדיף ובגלל זה מעולה, ולא משאיר שום שמנוניות על הבורד, או צבע לבן כמו אלכוהול )
עם מברשת שיניים רגילה ולשפשף.
אם יש שאריות של מוגלה חומה,צהובה על ה PCB, כמו שרף של עץ, תגרד אותה עם מברג או פלסטיק בעדינות.
ואחרי זה תעבור על זה עם המברשת שוב עד שזה יהיה חלק, נקי ונוצץ מחדש.
ככה אני במעבדה וגם בחיים מנקה את כל המעגלים, לוקח שנייה והכל מבריק אחרי. בוודאות!
-
tvholic
-
- חבר ותיק

תודה רבה על התשובות.
הרסיבר אכן היה סגור כשנתיים אבל לא אטום ללכלוך ואבק ולכן אני רוצה לנקות אותו לפני שמגיעים הרמקולים.
ב WD40 אני לא רוצה להשתמש כי עד כמה שידוע הוא עלול לגרום לקצר בניגוד לספריי מגעים.
הרסיבר אכן היה סגור כשנתיים אבל לא אטום ללכלוך ואבק ולכן אני רוצה לנקות אותו לפני שמגיעים הרמקולים.
ב WD40 אני לא רוצה להשתמש כי עד כמה שידוע הוא עלול לגרום לקצר בניגוד לספריי מגעים.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
אני חייב להודות לך על פתיחת השרשור, יש לי בבית 3 מערכות רמקולים של קריאטיב(2.1) שבכולם השלט של הסאונד נדפק והיו כל מיני תופעות שונות(שומעים רק מרמקול אחד וכד'), השרשור העלה לי רעיון לנסות לנקות את הפוטנציומטר שבתוך השלט עם אצטון, והפלא ופלא כל השלטים חזרו לעבוד ושומעים ברמקולים מצויין בלי תופעות לוואי 
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אריאל, מצויין שהסתדר לך, אבל שים לב שזה בד"כ רעיון רע מאוד להשתמש באציטון, כי זה חומר מאוד חזק שעלול להמיס חלקי פלסטיק ומעגלים אלקטרוניים מודפסים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כבר הרבה זמן אני סובל מתקלה ברמקולים סראונד של המחשב (creative 5+1). יש רעשים נוראים כשאני מסובב את כפתור הווליום טיפה מעבר לחצי, מה שחייב אותי להאזין בווליום די מינימלי. לפעמים אני בקושי יכול לשמוע.ariel-ro כתב:אני חייב להודות לך על פתיחת השרשור, יש לי בבית 3 מערכות רמקולים של קריאטיב(2.1) שבכולם השלט של הסאונד נדפק והיו כל מיני תופעות שונות(שומעים רק מרמקול אחד וכד'), השרשור העלה לי רעיון לנסות לנקות את הפוטנציומטר שבתוך השלט עם אצטון, והפלא ופלא כל השלטים חזרו לעבוד ושומעים ברמקולים מצויין בלי תופעות לוואי...
מזמן אני חושד בפוטנציומטר שבשלט, אבל לא עשיתי כלום בעניין, סתם סבלתי בשקט (תרתי משמע).
בהשראת השרשור הזה + התגובה שלך סוף-סוף פתרתי את הבעיה. גם אני קרצפתי את המגעים של הפוטנציומטרים (ווליום, באס) על המעגל המודפס עם מנקי אוזניים + אצטון.
אלפי תודות.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
חברה, אתם יכולים לגרום נזק לציוד אם השיטות הפרטיזניות האלו 
לגבי WD40 למרות שזה לא הבחירה הראשונה שלי, אין סכנה של קצר, הרי אתה עובד לא תחת מתח אני מקווה ( איך זה שאין סמיילי עם מכת ברק ?)
הדרך הטובה ביותר זה להשתמש בספרי מקצועי כמו servisol יש את הבקבוק האדום שזה עבור פוטנציאומטרים, ממסרים ומגעים מכניים, הוא משאיר שימון עדין מאוד. ויש את הצהוב שמתאים לכרטיסים כיוון שהוא מתאדה לחלוטין לאחר מספר שניות. שניהם לא פוגעים בפלסטיק ומנסיון של עשרות שנים עושים את העבודה מעולה. כמובן גם לפי הוראות יצרן רצוי לבדוק בפינה קודם שאין שום ראקציה כימית. ( זה היה כסת"ח וגם לזה אין סמיילי )
לגבי WD40 למרות שזה לא הבחירה הראשונה שלי, אין סכנה של קצר, הרי אתה עובד לא תחת מתח אני מקווה ( איך זה שאין סמיילי עם מכת ברק ?)
הדרך הטובה ביותר זה להשתמש בספרי מקצועי כמו servisol יש את הבקבוק האדום שזה עבור פוטנציאומטרים, ממסרים ומגעים מכניים, הוא משאיר שימון עדין מאוד. ויש את הצהוב שמתאים לכרטיסים כיוון שהוא מתאדה לחלוטין לאחר מספר שניות. שניהם לא פוגעים בפלסטיק ומנסיון של עשרות שנים עושים את העבודה מעולה. כמובן גם לפי הוראות יצרן רצוי לבדוק בפינה קודם שאין שום ראקציה כימית. ( זה היה כסת"ח וגם לזה אין סמיילי )
חלילה אני לא ממליץ או מציע להשתמש בשיטות פרטיזניות, כמו שאני עשיתי.
להגנתי אני יכול לטעון שאני לקחתי את הסיכון אחרי שהסתכלתי על ה- PCB. קשה לקרוא לזה מעגל מודפס, סה"כ שני פוטנציומטרים + חיבור אוזניות + חיבור מיקרופון. פאדים ענקיים של 3מ"מ. בלי רכיבים אחרים בכלל. בחיים לא הייתי עושה את זה עם מעגל מודפס "אמיתי".
ותודה על הטיפים לגבי איך לעשות את זה כמו שצריך.
להגנתי אני יכול לטעון שאני לקחתי את הסיכון אחרי שהסתכלתי על ה- PCB. קשה לקרוא לזה מעגל מודפס, סה"כ שני פוטנציומטרים + חיבור אוזניות + חיבור מיקרופון. פאדים ענקיים של 3מ"מ. בלי רכיבים אחרים בכלל. בחיים לא הייתי עושה את זה עם מעגל מודפס "אמיתי".
ותודה על הטיפים לגבי איך לעשות את זה כמו שצריך.
-
tvholic
-
- חבר ותיק

shigidar - תודה רבה!
אני אחפש את המוצר הזה (אם אתה איפה אני יכול להשיג אותו באזור השרון-מרכז אני אשמח)
אני אנקה את הרסיבר קודם עם ספריי אוויר בכל מקרה כדי להעיף משם אבק.
אנצל את ההזדמנות לשאול אם למישהו יש המלצה על ספריי אוויר טוב כי פעם קניתי איזה מיכל מאופיס דיפו שהיה על הפנים - בלי לחץ נגמר מהר יחסית והי הלא נוח לשימוש.
אני אחפש את המוצר הזה (אם אתה איפה אני יכול להשיג אותו באזור השרון-מרכז אני אשמח)
אני אנקה את הרסיבר קודם עם ספריי אוויר בכל מקרה כדי להעיף משם אבק.
אנצל את ההזדמנות לשאול אם למישהו יש המלצה על ספריי אוויר טוב כי פעם קניתי איזה מיכל מאופיס דיפו שהיה על הפנים - בלי לחץ נגמר מהר יחסית והי הלא נוח לשימוש.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
תיזהרו עם האציטון כמו שאמרו, עדיף לא להשתמש בחומרים אחרים. טינר 21! ל PCB.
כמו ש shigidar אמר, תיזהרו זה לא צחוק, יכולים להיות קבלים עם מתח עליהם... או שתיפגעו איך שהוא ב PCB.
ספריי אוויר קצת חלש , עדיף מיני מפוח...
שלגון כמו ש shigidar אמר יש סרביסול אדום וצהוב, שניהם מדהימים לפוטנציומטרים. אני אישית מעדיף את הצהוב....
תפגיז עם הצהוב לתוך הפוטנציומטר ותסובב את החוגה שלו ימינה ושמאלה בתנועות מהירות כ 5 דקות.
תשנה בין לבין מהירות ותנועה או את רדיוס הסיבוב, תנסה כאילו לעבור עם המחט על כל החוגה, בכל צורה.
5 דקות של טחינה ורוב הפוטנציומטרים חוזרים לפעולה חדשה! זה בכללי על הפוטנציומטרים שעושים רעשים.
או כמו שעשית שניקית את החוגה והמתכת עצמה, זה הפיתרון המלא! והיותר קשה כי צריך לפתוח את הפוטנציומטר.
כמו ש shigidar אמר, תיזהרו זה לא צחוק, יכולים להיות קבלים עם מתח עליהם... או שתיפגעו איך שהוא ב PCB.
ספריי אוויר קצת חלש , עדיף מיני מפוח...
שלגון כמו ש shigidar אמר יש סרביסול אדום וצהוב, שניהם מדהימים לפוטנציומטרים. אני אישית מעדיף את הצהוב....
תפגיז עם הצהוב לתוך הפוטנציומטר ותסובב את החוגה שלו ימינה ושמאלה בתנועות מהירות כ 5 דקות.
תשנה בין לבין מהירות ותנועה או את רדיוס הסיבוב, תנסה כאילו לעבור עם המחט על כל החוגה, בכל צורה.
5 דקות של טחינה ורוב הפוטנציומטרים חוזרים לפעולה חדשה! זה בכללי על הפוטנציומטרים שעושים רעשים.
או כמו שעשית שניקית את החוגה והמתכת עצמה, זה הפיתרון המלא! והיותר קשה כי צריך לפתוח את הפוטנציומטר.
-
tvholic
-
- חבר ותיק

אני מחר מגיע לאיזה חנות אלקטרוניקה לרכישת כמה פריטים וראיתי שיש להם גם בקבוקי ספריי אוויר ומגעים.
מישהו יכול להמליץ על אחד מהם?
אני לא מכיר את המוצרים ואשמח לחוו"ד. אם אף אחד לא שווה זה גם בסדר
http://www.dgelect.co.il/categories/31379
http://www.dgelect.co.il/categories/31379
של כל דבר עם 4 גלגלים!
25 שקל!? גנבים! יש אחד, ברחוב סומסום, שמוכר בשקל:tvholic כתב:אני מחר מגיע לאיזה חנות אלקטרוניקה לרכישת כמה פריטים וראיתי שיש להם גם בקבוקי ספריי אוויר ומגעים.
http://www.dgelect.co.il/categories/31379...
(מצטער, לא יכולתי להתאפק)
עריכה: טוב, הזכרון שלי הטעה אותי. הוא מוכר רק את האויר, בלי הבקבוק. עדיין, 24 שקלים לבקבוק?