לא מרוצה מאיכות הרצת 1080P מהמחשב

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DrorFuchs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

יש לי טלוויזיה של שארפ LE700. היא FULLHD ו100HZ.

בימים האחרונים התחלתי להוריד ולהריץ סרטי 1080P אך אני לא מרוצה מאיך שהם רצים מהמחשב
לעומת איך שהסרטים רצים דרך הערוצים של HOT HD, הסרטים שאני משדר מהמחשב קצת CHOPY בקטעים מסוימים, התנועה לא חלקה עם תקיעות פה ושם. זה לא משהו נוראי שאי אפשר לצפות בסרט, אין תקיעות או ממש קפיאות, אבל בכל זאת יש הבדל בין השידור של המחשב לשידור של הטלוויזיה. אם למשל רואים מכונית נוסעת ומסתכלים על הרקע מצליחים להבחין שאין זרימה חלקה יש תקיעות קטנות מאוד.
הייתי חושב שזה בגלל שהמחשב לא חזק מספיק כי זה דומה לאיך שמשחקים עובדים, שלפעמים בקטעים מסוימים יש קצת תקיעות, הזיכרון מתמלא,הבאפר של הכונן הקשיח לא מספיק מהיר וכו'
אבל מפרט כזה אמור להריץ סרטי 1080P לפי מה שאני יודע:
I5 760
8GB DDR3
GEFORCE 9800 GT 2GB
1TB W.B 32MB

האם יש סיבה שיש הבדל בין סרטים במחשב לסרטים שמשודרים בהוט? אולי יש הגדרות מסוימים שכדאי לכוון בנגן VLC? אולי הקבצי בלו ריי שאני מוריד(בסביבות 10-12 ג'יגה) מקובצים ולכן יש קטעי DATA שחסרים בסרט וגורמים לזה להיראות כמו תקיעות? אולי הטלוויזיה לא מספיק טובה? על מה כדאי לכוון את ההגדרות במחשה 50 או 60HZ ?
האם סטרימר יעזור או שזה אותו רעיון כמו מחשב?

נ.ב המחשב מחובר בHDMI כמובן, הדרייברים מעודכנים, והאפקט של ההחלקה( SOAP OPERA EFFEC)מבוטל בטלוויזיה.

האם הפיתרון לאיכות מקסימלית הוא נגן בלו ריי ודיסקים מקוריים?

תודה לעוזרים.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #2 

מה הגודל של הקובץ שניגנת?

ניסית מקודדים אחרים?

קבצים אחרים?

יכול להיות שזה בגלל הGEFORCE 9800 GT 2GB כרטיס ישן.
נערך לאחרונה על ידי stompy ב 30/07/2012 16:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שה9800 שלך גבולי לפיענוח חומרה בGPU, ניסית להשתמש במעבד I5 כמפענח ? אין שיפור ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Playaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

המחשב בסדר גמור, הטלוויזיה בסדר, אין סיבה שיהיו לך בעיות כאלו.

אתה בטוח שהדרייבר של הכרטיס מסך עדכני וכמו שצריך? נסית עם נגן אחר, למשל של XBMC?

DrorFuchs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

ניסיתי רק עם VLC כרגע. הדרייבר עדכני הורדתי אתמול. אני יכול להגיד לכם שSTARCRAFT2 שזה הדבר ההמשחק היחיד שאני משחק עובד מדהים.

אני יכול גם להגיד לכם שיש הבדל בין הסרטים, THE LORAX 1080P עבד ממש אחלה, אבל AVATAR 1080P לא מי יודע מה בכלל
--- שוב זה לא משהו היסטרי שאני יכול להגיד "יש תקלה ברורה במחשב, משהו ממש לא תקין כאן! " פשוט לא נראה חלק כמו סרטים שאני רואה בהוט HD.

אולי יש הבדל בין שידטת השידור של הכבלים לעומת המחשב ובגלל זה נראה שונה?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

בדוק עם MEDIAINFO את הקבצים, אני משער שאווטר שלך עם ביטרייט הרבה יותר גבוה מLORAX.

כמו שרשמתי, אני חושב שאתה עובד עם פיענוח ע"י GPU, בטל אותו ועבוד עם CPU ובדוק שוב.

DrorFuchs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

איך אני מבטל את הGPU ומחליף לCPU ?
ולא כל הקטע של כרטיס מסך אמור להיות להפעיל כאלה דברים?

נ.ב התקנתי XMBC -

דבר ראשון תוכנה נחמדה מאוד, דבר שני נראה כאילו איכות התמונה השפרה?! שזה גם נחמד, אבל עדיין אותם ביצועים כמו קודם!
בכל הסרטים זה די סביר, AVATAR זה פשוט בושה ממש לא סוחב.... מאוד מוזר.

יש מצב שהטלוויזיה לא מספיק טובה? המעבד תמונה או משהו? סה"כ זה לא טלוויזיה מהשוק אלא שארפ שעלתה הרבה ושהיו עליה המון ביקורת ממש חמות אבל מי יודע.......

נ.ב2 - ראיתי מפרטים שמריצים HD (לא זוכר בדיוק אם FULL) והם הרבה יותר חלשים משלי אז ממש מוזר לי שזה בעיה של כרטיס מסך חלש מדי.....
תודה על העזרה בנתיים!

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

תנסה להעביר את קצב הרענון בטלוויזיה (בהגדרות של הכרטיס מסך) ל-24HZ ואז תפעיל את הסרט.
אני רואה סרטים רק ככה כי במצב של 60HZ הסרטים קופצים.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

זה לא קצב ריענון ולא כלום, יש הבדל בין הסרטים שלו לאווטאר, בקשתי ממנו לבדוק עם MEDIAINFO והוא לא בדק.

כאשר מתבצע פיענוח חומרה ע"י GPU יש סרטים שקשה ל9800, הI5 יוכל הכל לבד.

לבטל את זה כל תוכנה עם השטות שלה, אני לא משתמש בVLC, צריך במאפייני התוכנה לבטל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #10 

אין שום סיבה ש9800GT לא יצליח להתמודד עם סרטים ,גם עם קבצי בלוריי מלאים ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

על הנייר כן, בתכלס אני חותם לך שלא.

DrorFuchs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

agent__smith כתב:זה לא קצב ריענון ולא כלום, יש הבדל בין הסרטים שלו לאווטאר, בקשתי ממנו לבדוק עם MEDIAINFO והוא לא בדק.

כאשר מתבצע פיענוח חומרה ע"י GPU יש סרטים שקשה ל9800, הI5 יוכל הכל לבד.

לבטל את זה כל תוכנה עם השטות שלה, אני לא משתמש בVLC, צריך במאפייני התוכנה לבטל.
...
אני פשוט לא בבית כרגע בגלל זה לא בדקתי עדיין.

אני אנסה להשתמש גם במעבד שאני אחזור תוך שעתיים ככה.

אני משתמש כרגע בXMBC , איך אני מבטל שם את הGPU ??

מה לבדוק בMEDIAINFO???

תודה!!!
נערך לאחרונה על ידי DrorFuchs ב 30/07/2012 18:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #13 

לפני קצת יותר משנה היה לי 9500GT במחשב לפני הHD6850 , לא היה סרט ב1080p שהוא לא ניגן ,בלי תקיעות ,קירטעוים ובלי שום דבר .. למרות שכרטיסי המסך האלו לא חדשים ,הם עדיין אמורים להתמודד בכבוד עם הסרטים שיש היום .. במיוחד בהתחשב בעובדה שהקבצים של היום מקודדים באותה השיטה של הקבצים של הקבצים שהיו אז .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #14 

IamEzio כתב:לפני קצת יותר משנה היה לי 9500GT במחשב לפני הHD6850 , לא היה סרט ב1080p שהוא לא ניגן ,בלי תקיעות ,קירטעוים ובלי שום דבר .. למרות שכרטיסי המסך האלו לא חדשים ,הם עדיין אמורים להתמודד בכבוד עם הסרטים שיש היום .. במיוחד בהתחשב בעובדה שהקבצים של היום מקודדים באותה השיטה של הקבצים של הקבצים שהיו אז .
...

בדקת עליו קובץ של 50 GB? בלו ריי אמיתי?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #15 

agent__smith, יכול להיות שאתה מתבלבל עם אנוידיה 8xxx, שאכן היו לו תקלות ב-DXVA?
למיטב ידיעתי, באנוידיה 9xxx פתרו את הבעיות שהיו להם עם זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

DrorFuchs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

*עדכון*

שיניתי בהגדרות ל24HZ ( לא זוכר מי הציע לי)

ופשוט עובד מעולה!!!!!

מס' שאלות!!

1.למה פתאום זה עובד יותר טוב?
2.האם זה אומר שהמחשב חלש מדי או שאולי הטלוויזיה לא מספיק טובה? (חשוב לי לדעת אם הטלווזיהי מספיקה כי רק קניתי אותה)
3.על כמה עובד כונן בלו ריי? יתכן והמחשב חלש יותר מכונן בלו ריי??? או שכל השיטת עבודה שונה??
4.במידה ואני קונה סטרימר, האם גם אותה אוכל לכוון על 24HZ ???יהיה צורך בכלל? איך זה יתכן שסטרימר עם מעבד 700MHZ נניח עובד יותר טוב מהמחשב שלי???
5.התעקתי לקחת טלוויזיה 100HZ. מה הטעם בכלל אם כבר מהמחשב אני מכוון על 24HZ??? זה נשמע לי סתם המצאה? או שאני מבלבל בין 2 דברים שונים?

וד.א (למרות שלפי דעתי רואים יותר טוב ב50 או 60HZ מאשר ב24) בכל הפורום של קולנוע ביתי בחול אני רואה שאנשים ממליצים על 24HZ!! , אני רואה שהסיבה לכך היא שהסרטים עצמם בכלל מקודדים ב24HZ!

אני כבר מבולבל 8O

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

או שכן.... (Y) טעה טועים טעיתי.... :wink: ,

זה עובד טוב כי ככה יש סינכרון בין המקור למסך, אין קשר לעוצמת המחשב ולמדיה ממנה זה מנוגן.
כן יש סטרימרים שתומכים 24HZ.

DrorFuchs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

אני חושב שהתקיעות שדיברתי עליהן נקראות JUDDER.

אבל מה שמוזר לי זה שאני צופה בהוט אני רואה שהטלוויזיה עובדת על 50HZ.
עכשיו אני מניח שהסרטים שיש להוט בערוצי HD מקודדים ב24 פריימים לשניה בדיוק כמו אצלי במחשב לא???

אז למה כשאני צופה בהוט על 50HZ בסרטי HD התמונה חלקה וכשאני מחבר את המחשב אני צריך
לשנות ל24HZ כדי שיהיה סינכרון טוב יותר? הסרטים אצלהם מקודדים אחרת????

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #19 

הוט (וגם יס) מקבלים את כל החומר שלהם לשידור בפורמט טלוויזיוני אירופאי, דהיינו 25 פריימים לשנייה המתאימים לשידור ב-50Hz שהממיר מוציא.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #20 

אני מרגיש צביטה בלב כל פעם שמישהו מוריד את ההרצים במחשב שלו ל 24HZ וחושב שזה טוב (W)
DrorFuchs
אנשים בפורמים באינטרנט הזויים וכבר אמרתי את זה יותר מפעם אחת בקשר לקביעה שאם אתה שם על 24HZ במסך זה יראה יותר חלק.
וככה אמורים בכלל לראות כי התוכן הוא 24FPS. שים לב איך העכבר שלך זז ב24HZ, מקרטע!!! תפעיל מצלמת אינטרנט ב 24FPS, מקרטע!!
האנשים האלה בדרך כלל לא חולי מחשבים ולא התעסקו יותר מידי בכרטיסי מסך ומשחקים, הם באים מתחום האודיו והוידאו, קולנוע בייתי.
ולא יודעים מזה מחשב נורמלי, בהרכבה אישית, עם כרטיס מסך רציני.
מה איכפת לי שהמסך שלי רץ ב 2000HZ נגיד, אם התוכן עצמו הוא 24FPS. זה אומר שיש 24 תמונות בשנייה וקצב הריענון הוא 2000!
שאני משחק יש לי לדוגמא 90FPS קבוע על 60HZ, אני לא באמת רואה 90 תמונות בשנייה בגלל שהקצב ריענון הוא לא 90 ואותו דבר במקרה הפוך.
זה לא אומר שהוא יציג לך 2000 תמונות בשנייה, זה אומר שהוא יחדש אותם 2000 פעם בשניה, אתה לא שם לב לתהליך הזה מרוב המהירות.
סצינה מהירה שנראית גרוע בגלל שזה מצולם ב 24FPS לא תיראה יותר או פחות טובה ככל שההרצים יגדלו או יקטנו כל עוד התוכן עצמו לא משתנה מ 24.
*עוד דוגמא, זה סרטים למבוגרים שמצולמים ב 60FPS שבמקרה של תזוזה מהירה :wink: נראים חלקים להפליא ביחס לשידורי ה 24FPS!!!
הלוואי שכדורגל היו משדרים ומצלמים ב 60-120FPS כי אז היינו רואים את הכדור עף חלק ולא מנסים להמציא טכנולוגיות שיחליקו לו את התנועה.
תנסה להגדיר בNVIDIA את ה PHSYX שיעבוד על ה CPU ולא על ה GPU במקרה שזה לא ככה, ותנסה.
אם זה לא פועל. תשדרג את הכרטיס מסך ותחזור ל 60HZ בסרטים יעבוד לך טיפ טופ, חוץ מהקטע הכואב שסרטים מצולמים ב 24FPS.

agent__smith
לא טעית בשום דבר, שהוא הוריד את ההרצים הוא הוריד את העומס על הכרטיס מסך! זה דיי ברור. כמו במשחקים כמה שפחות HZ יותר קל לו.
ענית לו שם שהוא צריך להגדיר בהגדרות של הכרטיס מסך NVIDIA את ה PHYSX ולקבוע אותו על ה CPU ולא על ה GPU למקרה שזה לו מוגדר כך.
כי מעבד חזק מפצה על כוח גרפי בסרטים חזקים ומחשבים עם כרטיס מסך לא חדש. זה מה שהוא היה צריך לנסות ראשון. וזה כנראה גם מה שהיה פותר לו את הבעיה, כי אני גם הייתי עם 8600GT זה לא בול אבל קרוב, ובסרטים של למעלה מ 15 גיגה היו לי את אותם קירטועים, ברגע ששידרגתי לקוואד קור, והגדרתי לו בנווידיה שישתמש ב CPU הכל זרם חלק.
מצד שני במחשב החדש אני מבין שכרטיס מסך זה הדבר הכי חשוב, בין אם הוא INTGRATED במעבד או בכרטיס מסך ייעודי.
כיום, אני מריץ 10 סרטים בו זמנית 20GB בלי תקיעה אחת, תודות לכרטיס מסך חזק ומעבד נורמלי +.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”