מחפש פתרון פשוט ומהיר לבית חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
NoamFram פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מחפש פתרון פשוט נח ומהיר לבית חכם קטן על תשתית בית קיים.
אני מחפש להחליף מפסקים קיימים באלחוטיים שכוללים תאורה ותריסים חשמליים ולהוסיף שלט עם תצוגה וטיימר כדי שאוכל לבנות תרחישים. בדומה למוצרי igreen שאני לא ממש מוצא יותר.
העניין הוא להחליף ולבנות לבד ובזול.
אם אפשר שליטה ממחשב מרוחק או דרך סלולרי אשמח להוסיף..
תודה

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

הי NoamFram.

"מחפש פתרון פשוט נח ומהיר לבית חכם קטן על תשתית בית קיים. "
למיטב ידיעתי קיימים לרשותך שתי טכנולוגיות אפשריות כיום לאור העובדה שצינת כי מדובר בבית קיים ללא תשתית:
1. מערכת שמבוססת תקשורת אלחוטית (CONTROL4, CRESTON, ZEGBEE, ZWAVE)
אני מציע לך לקרוא קצת פוסטים שנכתבו בעבר על מערכות אלחוטיות והזמינות בארץ,..
אני אישית עוסק בתחום אז צריך להתייחס לדברי בספקנות, בתור עוסק בתחום עושה רושם בהמוצרים המשווקים קיום בארץ יהיו יקרים יחסית לפתרונות האחרים וכנראה שגם היכולת לבצע את ההתקנה בכוחות עצמך יתמך חלקית, אבל אני מדגיש אישית לא בדקתי את הנושא עדיף שתבדוק שוב....
2. מערכת שמבוססת העברת תקשורת על קווי חשמל (PLCBUS)

"אני מחפש להחליף מפסקים קיימים באלחוטיים שכוללים תאורה ותריסים חשמליים ולהוסיף שלט עם תצוגה וטיימר כדי שאוכל לבנות תרחישים"
- לא כול פיתרונות מחייבם אותך להחליף את המפסקים הקיימים בבית, חלק מהפתרונות מאפשר שימוש באביזרים הקיימים בית, על ידי הסלקת בקר מאחורי המפסקים...
לגבי שלט עם תצוגה+טיימרים אשמח עם תוכל להרחיב במטרה לכוון אותך לפיתרון יותר מדוייק.

"אם אפשר שליטה ממחשב מרוחק או דרך סלולרי אשמח להוסיף"
את כול מה שכתבת ניתן לממש באמצעות טכנולוגית PLCBUS כולל שליטה ממחשב מרוחק, סוללאיר וכמובן עשה במו ידך....
זה יחייב אותך להיות בעל כישורים טכנים לעיסוק בחשמל.

ניר

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #3 

נירקו - גם אני בדיוק באותה התלבטות:

יש לי 2 חלונות עם תריסים חשמליים בסלון ו-2 מנורות בסלון .

הייתי מעוניין לחבר למוצרים אלה אפשרות לשליטה אלחוטית דרך שלט ה-הרמוני של חב' לוג'יטק .
אשמח לקבל ממך פרטים .

אין לי בעיה מבחינת כל מה שקשור ל"עשה זאת בעצמך" ואני תמיד מעדיף ומבצע הכול בעצמי כולל לתיקון התקלות שמתגלות.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

"יש לי 2 חלונות עם תריסים חשמליים בסלון ו-2 מנורות בסלון"
בשביל להיות מסוגל לשלוט על שני תריסים תצטרך להתקין שני בקרי תריס, הבקרים מוסלקים מאחורי מפסק ההפעלה שאיתו אתה שולט על התריס קיום(בקר לכול תריס),
לגבי התאורה במידה ומדובר בשני מפסקים צמודים ניתן להשתמש בבקר כפול, ואם מפסקי ההפעלה תצטרך שני בקרי נפרדים.
התקנת בקר לא תשנה את אופן השימוש והפעולה, השינוי היחידי שיקרה זה שיהיה ניתן לשלוח פקודות על גבי רשת החשמל.

הייתי מעוניין לחבר למוצרים אלה אפשרות לשליטה אלחוטית דרך שלט ה-הרמוני של חב' לוג'יטק .
היות ולא ציינת איזה שלט לוגיטק יש ברשותך, אין לי אפשרות לבדוק באתר היצרן איזה התממשקות עדיף לעשות:
* אם השלט יודע לדמות פקודות של X10, ניתן להשתמש במתאם PLCBUS, המתאם יקלוט את הפקודות אינפרא אדום מהשלט ארמוני ויתרגם את הפקודות לרשת החשמל.
* אם קיימת התממשקות RS232 או USB ניתן להשתמש במתאם PLCBUS 1141.
* אם יש לשלט תחנת עגינה או EXTENDER עם מגעים יבשים אפשר להשתמש במגעים בשילוב עם בקר תרחישים PLCBUS ועליד כך ליצר שליטה

אין לי בעיה מבחינת כל מה שקשור ל"עשה זאת בעצמך" ואני תמיד מעדיף ומבצע הכול בעצמי כולל לתיקון התקלות שמתגלות.[/quote]
הדרכה של 20 דקות תקנה לך את הידע הדרוש להתמודד עם התקנה מלאה,
כדאי ועדיף לרכוש את הציוד מחברה שתומכת בהתקנה עצמית, בדרך זו תוכל להשלים את הידע החסר באמצעות תמיכה טלפונית במידה ותידרש תמיכה...
חשוב לדעת שהחוק בישראל מחייב להיות בעל רישיון מתאים לעיסוק בחשמל...

ניר

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

1. השלט המדובר הינו הרמוני דגם 785 .
2. 2 המפסקים המדוברים נמצאים על אותו המעגל ובאותו מקום (ולכן אפשר בקר כפול) .
3. יש לי רשיון לעיסוק בחשמל .

אשמח אם תוכל לציין מחירים עבור הנ"ל .

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

הי MOVIEMAN
1. השלט המדובר הינו הרמוני דגם 785
...
למיטב ידיעתי דגם 785 מצוייד בעמדת טעינה ללא חיבור USB או RS232 לצרכי תקשורת, לכן הדרך הטובה ביותר זה להשתמש במתאם 3023 של PLCBUS, השלט 785 ידמה פקודות X10 ויחידת הקליטה 3023 תתרגם את הפקודות לPLCBUS.
2. 2 המפסקים המדוברים נמצאים על אותו המעגל ובאותו מקום (ולכן אפשר בקר כפול)
...
אם כך עוסדת לשרותך שני סוגי בקרים:
2268: בקר כפול שמבצע מיתוג ON/OFF.
2264" בקר כפול שמבצע מיתוג מסוג DIMMER.
אשמח אם תוכל לציין מחירים עבור הנ"ל
...
לצערי אני לא יכול לכתוב מחירים בפורום היות ואני כפוף לכללי הפורום האוסרים עלי לשווק באתר,...
אשמח להעביר לך מחירים אם תיצור איתי קשר שלא על גבי הפורום, ניתן לאתר די בקלות באמצעות גוגל... מתנצל :roll:

lir
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

נירקו - מסתבר שאי אפשר לשלוח לך הודעות בפרטי... אשמח לקבל עוד מידע על מוצרי PLCBUS אם תוכל ליצור איתי קשר
נועם - איך מתקדם הפרויקט?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

גם אני אשמח אם תוכל להשאיר פרטים וטלפון בפרטי על מנת שנוכל להתקדם בנושא .

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

הי חברה.....

מתנצל אבל גם אני חסום ולא יכול לשלוח הודאות בגלל שאני עוסק בתחום :(

די קל לאתר אותי מחוץ לפורום... אם תחפשו את המילה PLCBUS בגוגל אנחנו מופיעים בקישורים הממונים...

מתנצל
ניר

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #10 

ניר הוא הבעלים של חברת סמארטלי אם זכרוני אינו מטעני.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”