קניית רסיבר בשוק הפשפשים + שאלה כללית

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
RoyM פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

כבר הרבה זמן שיש בי את החשק להרים לעצמי עמדת פטיפון, כדי שאוכל להקשיב לתקליטים.
קיבלתי מחבר פטיפון Lenco B-55 ורסיבר Pioneer (אם אני זוכר נכון, דגם sx-410).

חיברנו את הרמקולים (סטנדרטיים ממערכת סטריאו של Sony, לא רעים בכלל) לרסיבר, את הרסיבר לפטיפון בכניסת פונו וכן את המחשב לרסיבר (בכניסת AUX אם אני לא טועה) - הרעיון היה לשדרג על הדרך גם את חווית המוזיקה במחשב ולהיפטר מהגוף של מערכת הסטריאו.

הכל התחיל מצויין - שמעו נהדר גם מהמחשב וגם מהפטיפון. אחרי מספר דקות, כאשר היינו בכניסה של המחשב - התחילו להשימע צפצופים באחד הרמקולים, עד שהוא "מת" לגמרי.
החלפנו בין הרמקולים והסקנו שהבעיה היא בחיבור של הרסיבר (שני הרמקולים עצמם תקינים).

דיברתי עם מישהו מ"רדיו כוכב" בקינג ג'ורג' (מכירים?) והוא אמר שככל הנראה הרסיבר נדפק עקב החיבור למחשב - משהו עם זה שלמחשב יש מגבר משל עצמו וחיבור בלי לדעת בדיוק מה עושים הוא בעייתי מאוד.

בקיצור - כרגע הרסיבר מושבת.
תיקון שלו, לפי מה שבדקתי, יעלה לפחות 350 ש"ח, כאשר החבר קנה אותו בשוק הפשפשים ב-100.

עקב שיקולי תקציב (אני חייל), אני מעדיף ללכת לשוק הפשפשים ולנסות את מזלי בקניית רסיבר.
לכן, אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי קווים מנחים, דגשים כלליים, טיפים - מה שאתם יכולים.
מה עלי לבדוק? היכן כדאי לחפש? ממה להיזהר? יש חברות ספציפיות שעדיף לכוון אליהן?
מאוד אודה על כל עזרה בתחום - ההבנה שלי בנושא אפסית.

בנוסף, אודה אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות כלליות:
1. הפטיפון עובד, אבל האם יש בדיקות כלשהן/החלפת חלקים שכדאי לעשות בכל זאת? החלפת מחט, הגומי שעליו נח התקליט, משהו? הדבר האחרון שאני רוצה זה פטיפון שעובד, אבל בפועל יהרוס את התקליטים שלי.

2. איך מחברים רסיבר למחשב בלי לשרוף אותו? מאוד חשוב לי, הן מבחינת אסתטיקה והן מבחינת איכות הסאונד, להעיף את המערכת סטיראו שלי ולרכז את כל הסאונד לרסיבר (פטיפון ומחשב). איך עושים את זה נכון?

3. לסבא וסבתא שלי יש רמקולים ישנים של חברת KLH שהם לא צריכים. שווה לקחת אותם?
לא השתמשו בהם כבר שנים, השאלה אם באמת יש הבדל באיכות בין רמקולים חדשים בשימשות גבוהה לבין ישנים שאת טיבם אני לא בהכרח יודע.

תודה רבה רבה מראש!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

ברוכים הבאים לפורום!
1.יש לוודא שהפטיפון לא מזייף במהירויות שלו,שהראש מכוון כיאות ביחס לזרוע,שהמשקולת של הזרוע נמצאת על המשקל הנכון שמתאים לראש.אם אתה לא יודע
לבצע את הפעולות הללו בעצמך,כדאי שתפנה לאיש מקצוע לשם כך.
2. את החיבורים מהמחשב למגבר (הוינטאג') ואת חיבורי הרמקולים למגבר תבצע כשהוא כבוי.
3.KLH הייתה חברה אמריקאית לא רעה בכלל-מי שיסד אותה היה איש מפורסם בתעשיית האודיו בשם הנרי קלוס,שמאחוריו רזומה של לא מעט חברות שעסקו בתחום.נסה את הרמקולים,יכול מאוד להיות שתהנה מהם,בכל מקרה אין לך מה להפסיד.
בקשר לקניות ציוד אודיו בשוק הפשפשים-זהירות-מרבית "הסוחרים" שם מתמחים בשני דברים-לטעון שמגבר מקולקל (או
על סף קלקול/שריפת סופיים/קבלים גמורים) הוא תקין,או לדרוש סכומים לא הגיוניים ומופרזים על ציוד שלא שווה את מחירו האמיתי.לדוגמה,ברחוב עולי ציון 20 (הרחוב המרכזי של השוק) יש חנות שלמה מלאה ברסיברים ורמקולים,והסכומים שדורשים על מגברים מדגמים קטנים (ואין לך דרך לוודא תקינות שלהם שם) כמו סאנסוי G2000/G3000 הם מוגזמים לגמרי.
מחירים זולים יותר תמצא אצל הסוחרים שמוכרים "על הרצפה" במרכז השוק,אבל לך תדע את המצב של מה שהם מוכרים.
קניה שם זה סוג של הימור.אני לא אומר שאין "פוקסים" שם,אבל זה הופך להיות נדיר.ורוב הסחורים שם הם כאמור,תאבי בצע.
בכל מקרה,שיהיה בהצלחה,ואל תשכח לספר לנו איך הרמקולים של KLH. :)
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 29/07/2012 17:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #3 

לגבי הרכישה בשוק הפשפשים, אכן מומלץ מאוד בהנחה ויש לך ידע בתחום ויכולת מיקוח (חשוב בעיקר עם המשכורת הזעומה של הצבא - גם אני בשירות סדיר). אם תרצה, אשמח לעזור לך במקום, אני משתדל לבקר שם מדי שישי.
חיבור מחשב לרסיבר לא אמור להוות בעיה (כבל pl stereo 3.5mm ל-2rca מחובר ליציאת line out הירוקה בלוח אם, במידה ואין DAC או כרטיס קול חיצוני).
הרמקולים הוותיקים של KLH אכן אופצייה מעולה, כמובן שתלוי בדגם ובמצבם. אחת הנקודות החשבות היא מה ההתנדגות שלהם? (4\6\8 אוהם)
רוב הרסיברים מתחתית המדרג בשנות ה-70 בד"כ לא מסוגלים להתמודד עם רמקולים שהתנגדותם קטנה מ-8 אוהם ולכן עלולים להתחמם ולינזק (יתכן שכך היה עם הרמקולים של סוני שחיברתם).

פרסם כאן תמונות ונתונים (דגם, התנגדות, נצילות\רגישות) של הרמקולים ע"מ שנוכל לסייע.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

שלום RoyM. ה-Lenco B-55 הוא פטיפון שוויצרי נהדר ואיכותי שמוערך בדרך כלל פחות ממה שמגיע לו - ולא בצדק. כדי להמנע מנזק לתקליט עליך לבצע איזון tracking force (משקל על המחט). כדי לבצע את הכיוון הראשון עליך לדעת איזה ראש מותקן בקצה הזרוע ואז לחפש את המשקל המומלץ על-ידי היצרן עבור ראש זה. כיוון זה מתבצע באמצעות הזזת המשקולת בצד השני (קרוב לציר) של הזרוע וישנן שנתות (סימונים) המצביעים על המשקל ביחס למיקום המשקולת. לא צריך מקצוען בשביל זה. חפש בגוגל ו-utube ותמצא עשרות מדריכים. רצוי לבצע גם כיוון anti-skate (איזון החלקה) וכדאי לך לבדוק גם זאת.

לא הייתי ממליץ לך לבצע רכישה בשוק הפשפשים. כמי שמעיד על עצמו שאין לו נסיון בתחום - מדובר יותר בהליכת העגל אצל השוחט וסביר שהנסיון יגמר בהוצאה מתסכלת מבחינתך. אם תרצה יש לי רסיבר Philips 5.1 AV FR-975 לא רע בכלל, עם כניסת Phono לפטיפון וכל הכיוונים הסטנדרטים לגדלי רמקולים נתמכים ומרחקים ביניהם. ניתן לכוון למצב של סטראו בלבד והרסיבר הזה לא בררן לגבי עכבות רמקולים. יש לו כניסות אנאלוגיות ודיגיטליות כולל כבל אופטי SCART ל-DVD, וכניסות קו-אקס לכרטיסי קול, DAC סטרימר ומה שתרצה (ללא USB). אתה יכול לקבל אותו עד שתמצא פתרון כדי להוריד ממך ברירות של לחץ. הוא לא בשימוש אצלינו למעט טסטים ונסיונות מידי פעם. לא מדובר ברסיבר וינטאז' אך כמו שאמרתי - הוא לא רע בכלל.

אם תרצה תוכל להשאיר אצלי את ה-Pioneer שלך ואני אעיף עליו מבט. אני לא 'עוסק בתחום' ולא חשמלאי מוסמך ואני לא מבטיח תוצאות וגם לא יודע כרגע להגיד לך מתי יהיה לי זמן לכך (אני אהיה זמין לכך מספטמבר) אבל לפחות אני לא אשדוד אותך (הכל ללא תשלום ולמען חיילינו שאנו אוהבים כל-כך). העיקר שתשוב להנות מתקליטים כמה שיותר מהר. פנה אלי בפרטית ואעביר אליך פרטים.

נ.ב - אני מעריץ גדול של KLH ולדעתי שווה מאוד לעשות את הנסיון עימם. שוב, תלוי באיזה דגם מדובר. כולנו נשמח ונוכל להתייחס ביתר דיוק אם תעלה תמונות. ברמקולים ישנים שלא היו בשימוש ו/או אוכסנו בתנאי חום קיצי ישראלי עלולה להיווצר פגיעה בטבעות הקצף שמחברות את הדיאפרגמה (הקונוס) לשילדת ההיקף. ניתן להחליפן בקלות יחסית. כנ"ל לגבי מספר רכיבים אלקטרוניים (קבלים) שנמצאים בפנים.

טומי

RoyM פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

וואו, קודם כל תודה רבה על התשובות!

בדקתי קצת באינטרנט, וההתנגדות של הרמקולים שלי (Sony SS-RG660) היא 6 אוהם - זה בעייתי מבחינת הרסיבר?
כלומר, למה הוא נהרס ככה פתאום? שמעו באמת נהדר ופתאום בום. הבחור מרדיו כוכב אמר שזה מהחיבור למחשב, למה זה? כי חיברנו בזמן שהמחשב היה דלוק? אני מאוד חושש מהשקעה ברסיבר חדש/תיקון ושזה יקרה שוב.
חיברנו דרך כבל RCA ל-RCA, עם מפצל בסוף שהופך אותו לחיבול 3.5מ"מ

קצת הורדתם אותי מקנייה בשוק, למרות שאת הרסיבר שקיבלתי החבר קנה משם ב-100 ש"ח - והוא עבד עד שהרסנו אותו :)
ממש להימנע?

לגבי tracking force ו-anti-skate וכל זה, מאוד מפחד לעשות את זה בעצמי.
הראש הוא של SHURE אבל אין לי מושג איזה דגם ספציפי. שווה אולי לקחת את זה לאיש מקצוע וזהו?
יודעים לתת המלצות לחנויות בתחום באיזור ת"א? ואולי תוכלו לתת לי הערכה של כמה דבר כזה אמור לעלות?

שוב, המון תודה על התשובות והעזרה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

ה-B55 הוא אכן פטיפון נהדר ביסודו אבל סבל מפגם תיכנוני שתוקף כל אקזמפלר בשלב מסוים - מבנה הזרוע השברירי, העדין והמטופש משהו, בעיקר בחלק הקרוב לבסיס (האחורי). הגומיות שנהרסות שם בלתי אפשריות לתיקון וקשות לשיחזור והחלפה, והיות שהדגם הזה מתקרב לגיל 40 קשה להאמין שבאקזמפלר שאצלך המצב תקין לגמרי. מצד שני, אם הוא עובד כשורה וניתן לשמוע תקליטים ללא בעיות, ייתכן שזה בכל זאת תקין, באורח פלא (קשה להאמין, אבל לא בלתי אפשרי). לי יש אחד כזה ששוכב כבר שנים במחסן עקב הבעיה הנ"ל, וטרם מצאתי איש מקצוע בארץ שמסוגל לגרום לי לרצות להפקיד בידיו את הפטיפון היקר ללבי שעליו גדלתי. אני גם לא מאמין שאמצא.
לגבי הראש, אם תעלה צילום שלו נוכל לומר לך איזה דגם זה, ואם הצילום יהיה מספיק קרוב וחד אפשר גם להתרשם ממצב המחט. אם אתה גר באזור ת"א אשמח לעזור לך עם כיוון הפטיפון מאחר שאני מכיר אותו היטב.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

RoyM כתב:...בדקתי קצת באינטרנט, וההתנגדות של הרמקולים שלי (Sony SS-RG660) היא 6 אוהם - זה בעייתי מבחינת הרסיבר? כלומר, למה הוא נהרס ככה פתאום? שמעו באמת נהדר ופתאום בום. הבחור מרדיו כוכב אמר שזה מהחיבור למחשב, למה זה? כי חיברנו בזמן שהמחשב היה דלוק? אני מאוד חושש מהשקעה ברסיבר חדש/תיקון ושזה יקרה שוב. חיברנו דרך כבל RCA ל-RCA, עם מפצל בסוף שהופך אותו לחיבול 3.5מ"מ
...
לא יודע. לא מכיר את הרסיבר הזה. יש חוק בחשמל שנקרא חוק אוהם שהוא משוואה פשוטה של התנהגות מתח, זרם והתנגדות. על-פי חוק זה ככל שתוריד את ההתנגדות (רמקולים מ-8 אוהם ל-6 אוהם), ובהנחה שהמתח קבוע, הזרם יעלה. יוצא מזה שהרמקולים 'מושכים' יותר זרם ממה שהמגבר מסוגל לספק. ברוב המקרים מדובר בפיוזים שנשרפים (נתיכים) קודם לפני שנגרם נזק. במקרים חמורים יותר עלול להגרם נזק לרכיבים אחרים כולל הטרנזיסטורים הסופיים (שהם בעצם הרכיבים היקרים בכל הסיפור) שעליהם נועדו הפיוזים להגן. הרבה רסיברים וינטאז' לא מגיבים טוב להפחתה בעכבה של הרמקולים. אני ממש בספק אם זה נובע מחיבור המחשב - אבל אולי?! לאיזו כניסה במגבר חיברתם את ה-RCA?
RoyM כתב:...לגבי tracking force ו-anti-skate וכל זה, מאוד מפחד לעשות את זה בעצמי. הראש הוא של SHURE אבל אין לי מושג איזה דגם ספציפי. שווה אולי לקחת את זה לאיש מקצוע וזהו?
...
אין לך מה לחשוש מכיוון משקל. זה עיקרון של נדנדה כמו שהיתה לנו בגן. ילד 'שמן' (משקולת) גורם לילד 'רזה' (ראש) להתרומם מעט. אם הילד ה'שמן' יזוז אחורה מעט ויאריך את המנוף שלו - הילד ה'רזה' יורם מעלה יותר. אם הילד ה'שמן' ישב קרוב יותר לציר הנדנדה - ה'רזה' ירד מעט. המשקולת היא הילד ה'שמן'. אתה צריך להביא את הזרוע למצב שהיא מאוזנת באוויר וזו תיהיה נקודת ה'אפס' שלך. מרגע זה, כל תזוזה של המשקולת קדימה (לכיוון הראש) תוסיף משקל על הראש - והמחט תשב על התקליט בלחץ (משקל) חזק יותר. ישנם סימונים על הזרוע באיזור המשקולת, או על המכניזים שגורם למשקולת לנוע קדימה, שמציינים משקל בגרמים. ראש מסורבל, למשל, יכול 'ל'דרוש' 5 גרם של tracking force בעוד ראש עדין יותר יכול להיות מכוייל ל-2.5 גרם ופחות. כל מה שנשאר זה לגלות כמה הראש Shure שלך צריך. אם תפרסם תמונה שלו - אולי נוכל לעזור כאן. הבט עליו היטב - אולי יש מספר דגם? יתכן שעל המחט, בבסיסה, ישנם כיתובים נוספים? אם הייתי בארץ הייתי מציע לך לבצע עבורך כיוון משקל - בקלילות. לצערי אשוב רק בעוד חודש. אתה יכול לשאול כאן אם יש מישהו שגר בקרבתך ויכול לעזור לך בכך.
RoyM כתב:...קצת הורדתם אותי מקנייה בשוק, למרות שאת הרסיבר שקיבלתי החבר קנה משם ב-100 ש"ח - והוא עבד עד שהרסנו אותו :) ממש להימנע?
...
אין איסור כניסה לשוק הפשפשים שחל על אף-אחד. אבל זכור שהוא מאוכלס על-ידי סוחרים שהאינטרסים שלהם לא דומים לשלך ושרמת ההגינות המסחרית שלהם לא בדיוק מפוקחת על-ידי 'אמון הציבור'. זה תלוי בך. איך שאתה רוצה. אם אתה ממש מתעקש - קח עימך, לפחות, חבר שמתמצא יותר בתחום.
RoyM כתב:יודעים לתת המלצות לחנויות בתחום באיזור ת"א? ואולי תוכלו לתת לי הערכה של כמה דבר כזה אמור לעלות?
...
באופן עקרוני כל פנייה לאלקטרונאי לטיפול במכשיר וינטאז' לא יכולה להניב מחיר 'זול' ביחס למשכורת צבאית סדירה. מדובר לכל הפחות בעבודה של בעל מקצוע שמתפרנס מכך ולו לשם הערכה של עלות התיקון. לעיתים יש גם עלויות של חלקים ורכיבים שלא קל להשיג ואפילו בתחום הזה, גם בתל-אביב, לא חסרים שרלטנים. ההצעה שלי תקפה. כשתחליט הודע לי בפרטית.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #8 

עדיף לקנות מגבר שישאר איתך עוד הרבה זמן .
לכן עדיף לעזוב את המגברים עם ההספק הנמוך
ולחפש מגבר של 40 וואט לפחות .
אלא אם יש לך רמקולים נצילים שאז גם מגבר של 25 וואט מספיק

אחד מחברי הפורום יש לו מרנטס 2240 למכירה .
לא זוכר בדיוק את הכינוי שלו .
אולי הוא קורא פה וישלח לך הודעה .

מה שאני ממליץ לך זה לא להיות פזיז וקצת ללמוד את הנושא
לראות מה מומלץ יותר ומה פחות
איזה אופי של סאונד יש לכל מגבר .
דיברנו בפורום הזה אני חושב על רוב המגברים הקיימים .

אתה יכול להיעזר באתרים האלה בשביל נתונים
http://www.classic-audio.com/
http://www.classicaudio.com/value/

או להירשם לפורום הבנלאומי הזה ולעשות חיפוש
http://www.audiokarma.org/

בכל מקרה לא יודע אם שמעת על הזה
אבל ואני וטובים ורבים ממליצים באופן גורף , על החלפת כל הקבלים
אם יש לך ניסיון באלקטרוניקה תוכל לעשות את זה לבד .
החלקים הקריטים ביותר הם הקדם מגבר + TONE CONTROL + ומעגלי ההגברה .
וכן מומלץ להחליף קבלים מסננים ראשיים לחדשים .

זה יגרום למגבר להיות חזק יותר מדויק יותר ונקי יותר .
הסימפטומים של מגבר עם קבלים ישנים עלול להיות
קצת עיוות בתדרים הגבוהים קצת עיוות בתדרים הנמוכים ותחושה קלה של מעין דיסטורשיין כלומר סאונד לא נקי לגמרי .

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בע"ה והרבה שעות הנאה מהסט אפ העתידי :)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #9 

מאוד יכול להיות שהרסיבר שלך שהתקלקל כבר היה על סף "שפיכת לאגר".לא יכולת לדעת מה מצב הרכיבים שלו ומה עבר
עליו,וכמה הבעלים הקודם שלו "התעלל" בו.בלי קשר,ראיתי שהרמקולי סוני שלך הם רמקולים של מערכת מיני.עדיף לך
כמה שיותר מהר לבדוק אצל סבא וסבתא אם ה-KLH שיש להם תקינים,במידה וכן,תאמץ אותם מהר לעצמך,הם יהיו
שידוך הרבה יותר הולם למגבר שלך,הפיוניר (אם תתקן אותו לבסוף) או מגבר אחר.עוד דבר בקשר לחיבור מגבר למחשב-
הקנווד KA-6100 שלי מחובר שנים למחשב,ולפניו היו לי (ויש לי) לא מעט מגברים/רסיברים אחרים שחוברו למחשב ללא שום בעיה."הסיכון" היחיד שיכול לקרות מחיבור למחשב הוא שעם הכבל PL ל-RCA הוא גרוע או זול במיוחד,בחיבור הראשוני
ליציאת האודיו של המחשב עלולים להשמע רעשי "קרחצ" בעוצמות גבוהות,שבתאוריה,יכולות לגרום לנזק למגבר (ולרמקולים).לכן,(וכתבתי לך את זה בתשובה הראשונה שלי) יש לחבר את המחשב כשהרסיבר/מגבר כבוי.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

RoyM פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

tnsilver כתב:שלום RoyM. ה-Lenco B-55 הוא פטיפון שוויצרי נהדר ואיכותי שמוערך בדרך כלל פחות ממה שמגיע לו - ולא בצדק. כדי להמנע מנזק לתקליט עליך לבצע איזון tracking force (משקל על המחט). כדי לבצע את הכיוון הראשון עליך לדעת איזה ראש מותקן בקצה הזרוע ואז לחפש את המשקל המומלץ על-ידי היצרן עבור ראש זה. כיוון זה מתבצע באמצעות הזזת המשקולת בצד השני (קרוב לציר) של הזרוע וישנן שנתות (סימונים) המצביעים על המשקל ביחס למיקום המשקולת. לא צריך מקצוען בשביל זה. חפש בגוגל ו-utube ותמצא עשרות מדריכים. רצוי לבצע גם כיוון anti-skate (איזון החלקה) וכדאי לך לבדוק גם זאת.

לא הייתי ממליץ לך לבצע רכישה בשוק הפשפשים. כמי שמעיד על עצמו שאין לו נסיון בתחום - מדובר יותר בהליכת העגל אצל השוחט וסביר שהנסיון יגמר בהוצאה מתסכלת מבחינתך. אם תרצה יש לי רסיבר Philips 5.1 AV FR-975 לא רע בכלל, עם כניסת Phono לפטיפון וכל הכיוונים הסטנדרטים לגדלי רמקולים נתמכים ומרחקים ביניהם. ניתן לכוון למצב של סטראו בלבד והרסיבר הזה לא בררן לגבי עכבות רמקולים. יש לו כניסות אנאלוגיות ודיגיטליות כולל כבל אופטי SCART ל-DVD, וכניסות קו-אקס לכרטיסי קול, DAC סטרימר ומה שתרצה (ללא USB). אתה יכול לקבל אותו עד שתמצא פתרון כדי להוריד ממך ברירות של לחץ. הוא לא בשימוש אצלינו למעט טסטים ונסיונות מידי פעם. לא מדובר ברסיבר וינטאז' אך כמו שאמרתי - הוא לא רע בכלל.

אם תרצה תוכל להשאיר אצלי את ה-Pioneer שלך ואני אעיף עליו מבט. אני לא 'עוסק בתחום' ולא חשמלאי מוסמך ואני לא מבטיח תוצאות וגם לא יודע כרגע להגיד לך מתי יהיה לי זמן לכך (אני אהיה זמין לכך מספטמבר) אבל לפחות אני לא אשדוד אותך (הכל ללא תשלום ולמען חיילינו שאנו אוהבים כל-כך). העיקר שתשוב להנות מתקליטים כמה שיותר מהר. פנה אלי בפרטית ואעביר אליך פרטים.

נ.ב - אני מעריץ גדול של KLH ולדעתי שווה מאוד לעשות את הנסיון עימם. שוב, תלוי באיזה דגם מדובר. כולנו נשמח ונוכל להתייחס ביתר דיוק אם תעלה תמונות. ברמקולים ישנים שלא היו בשימוש ו/או אוכסנו בתנאי חום קיצי ישראלי עלולה להיווצר פגיעה בטבעות הקצף שמחברות את הדיאפרגמה (הקונוס) לשילדת ההיקף. ניתן להחליפן בקלות יחסית. כנ"ל לגבי מספר רכיבים אלקטרוניים (קבלים) שנמצאים בפנים.

טומי
...
אני לא יכול לשלוח הודעה פרטית (מתברר שלמשתמשים חדשים אסור), אז אכתוב פה.
אני אשמח לקבל את הצעתך ולקחת את הפיליפס, אם אפשר.

לא הבנתי בדיוק אם אתה בארץ או לא, אבל ביום רביעי אני לא בצבא ואוכל לקפוץ אליך.
אפשרי מבחינתך?

המון תודה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

מוזר. טוב, אני שלחתי לך בפרטית את הפרטים (תבדוק בלשונית 'הודעות פרטיות' בתפריט המרכזי השחור\לבן בראש העמוד). אם מסיבה כלשהי אתה לא מקבל את ההודעה תן לי כתובת אי-מייל ואני אשלח לך פרטים.

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #12 

לאור ניסיון מצטבר של שנים לא מעטות...צר לי להצהיר כי שוק הפשפשים אינו מה שהיה, או מה שהוא אמור להיות.

אין בו מציאות, אין בו התמחויות ואין בו הגינות מינימלית שתזמין ביקורים חוזרים ושוטפים.

דוגמא שתיים...אוקי?

מכונה ידנית (מנוף ) של לה-פבוני 16, מוזהבת, העולה חדשה (!!!) פחות מ-3000 שקל, הוצעה למכירה כיד שניה, בחנות המתמחה באהילים ומנורות דקורטיביות, תמורת 4200 שקל. למה? המבט ששילח בי הבעלים, העמידני על הטעות שבעצם השאלה, כמו גם על העובדה שאני נמצא בטריטוריה שלו, בה הוא רשאי גם לשדוד את הלקוח...

רסיבר קטן וישן של מרנץ, ה-2215, הוצע בלא פחות מ-750 שקל, בידי בעל חנות בכניסה המזרחית לשוק, בואך משדרות ירושלים. שוב, למה?" יאללה יאללה...לך תעשה סיבוב, לא פה". זו היתה התשובה של בן התשחורת החצוף בפתח הזולה....

אפילו לטייל במקום, הפך לסבל של הצקות וחיכוך מתמיד עם החומר הלא אנושי ששלט בשוק. אני מחפש הזדמנויות - אך ורק בלוחות יד 2 השונים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

mr_dish כתב:...לך תעשה סיבוב, לא פה". זו היתה התשובה של בן התשחורת החצוף בפתח הזולה....אפילו לטייל במקום, הפך לסבל של הצקות וחיכוך מתמיד עם החומר הלא אנושי ששלט בשוק. .
...

!Welcome to Israel 2012. Have a nice day :(
ויד2 יותר טוב? לא ראית שנסיון רכישת פטיפון ממודעה באתר ההוא כמעט עלה ל-Tankpopper בנסיון התנקשות?

קאליפסו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נראה שמה שנותר הוא להאמין ש...

שליחה #14 

כל המיץ *** שנהיה ביד 2 לא יגיע ללוח באתר הנ"ל ונוכל כמו בני תרבות להבין שמדובר בתחביב ובהנאה...וכן,לפעמים עבור משהו טוב,שלא הגיע לסוחר מפח הזבל,צריך לשלם קצת יותר....וברוב המקרים אם אפשרות יותר נוחה לבדיקה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #15 

mr_dish כתב:אני מחפש הזדמנויות - אך ורק בלוחות יד 2 השונים.
...
אני מסכים עם מה ש- tnsilver כתב: גם בלוחות יד 2 ישראליים אין כבר מה לחפש הזדמנויות - הסיכוי למצוא אפסי. אם כבר אז רק בלוחות חו"ל.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #16 

תוודא שאין בתוכו פשפשים...

קאליפסו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

RoyM,האם קיבלת את הודעתי בפרטי?

שליחה #17 

:?:

RoyM פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: RoyM,האם קיבלת את הודעתי בפרטי?

שליחה #18 

קאליפסו כתב::?:
...
היי,

כן, קיבלתי.
אני מצטער על חוסר התגובה - פשוט אין לי אפשרות לשלוח הודעות פרטיות (נותן שגיאה ש"למשתמשים חדשים אסור").
בכל אופן, תודה רבה על ההצעה ועל העזרה, אבל לצערי אין לי אפשרות להוציא סכום כזה כרגע (אני חייל וכל המשתמע מכך).
אבל אם זה עדיין יהיה רלוונטי בתחילת אוקטובר, אני בהחלט אפנה אליך.

בכל מקרה, תודה לכולכם על התגובות, עזרתם לי מאוד! באמת באמת תודה.
אם אפשר עוד שלוש שאלות כלליות (לא רציתי לפתוח נושא חדש):

1. שמתי את הפטיפון בתיקון (החלפת מחט וכל הכיוונונים הכליים), הוא חזר ביום שישי והכל טוב ויפה.
רק מה, כבר עכשיו, אחרי שניגנתי עליו תקליט וחצי בערך, שמתי לב שיש על המחט הצטברות של אבק. זה עושה רעש סטטי דיי מציק ברקע ואני לא ממש יודע איך לנקות את זה.
ניסיתי קצת עם טישו, אבל אני לא יודע כמה זה היה חכם. קראתי באינטרנט על כל מיני ערכות ניקוי עם מברשת ונוזל.
הייתי שמח אם תוכלו לומר על מה אתם ממליצים: לקנות ערכה כזו או שיש דרכים אחרות לניקוי מחט?

2. הבנתי גם שהאבק מגיע מהתקליט עצמו. אשמח אם תוכלו גם לפרט על איך מומלץ לנקות תקליטים.

3. יש לי כמה תקליטים חדשים שהתקליט עצמו יושב בתוך אריזת קרטון, ללא נייר או ניילון מגן.
זה הגיוני לשמור ככה תקליט? הוא לא ישרט מהקרטון כל פעם שאני מוציא אותו ומחזיר?
מדגיש שמדובר בתקליטים חדשים, שהגיעו כך מהאריזה.

שוב - המון תודה לכולכם.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

RoyM: שאלות על ניקוי מחט פטיפון ושקיות תקליטים

שליחה #19 

RoyM כתב: 1. שמתי את הפטיפון בתיקון (החלפת מחט וכל הכיוונונים הכליים), הוא חזר ביום שישי והכל טוב ויפה. רק מה, כבר עכשיו, אחרי שניגנתי עליו תקליט וחצי בערך, שמתי לב שיש על המחט הצטברות של אבק. זה עושה רעש סטטי דיי מציק ברקע ואני לא ממש יודע איך לנקות את זה. ניסיתי קצת עם טישו, אבל אני לא יודע כמה זה היה חכם. קראתי באינטרנט על כל מיני ערכות ניקוי עם מברשת ונוזל. הייתי שמח אם תוכלו לומר על מה אתם ממליצים: לקנות ערכה כזו או שיש דרכים אחרות לניקוי מחט?

2. הבנתי גם שהאבק מגיע מהתקליט עצמו. אשמח אם תוכלו גם לפרט על איך מומלץ לנקות תקליטים.
...
החיכוך של המחט על התקליט מייצר חשמל סטטי ושדה אלקטרומגנטי שמושך אליו חלקיקי אבק וזיהום אויר וזה טבעי לחלוטין. זוהי אחת מתופעות הלוואי המעצבנות שיש להאזנה לתקליטים ובערים מזוהמות כתל-אביב התופעה מחריפה. האבק מגיע ממדבר סהרה. לא מהתקליט. בשביל זה יש מכסה לפטיפון. רצוי להשתמש בו.

אפשר לנקות גם את תקליטים וגם את מחט (בעדינות) עם מברשת סיבי פחמן. למחט יש מברשת יעודית קטנה ועדינה יותר - אך אפשר להשתמש גם במברשת הרגילה לניקוי התקליטים. ניתן לקנות מברשת בכל מיני מקומות. באדר, בחשמונאים בת"א, יש ב-30 ש"ח וזה המחיר הסביר. במקומות אחרים תמצא את אותה מברשת סינית זולה במחיר כפול ואף יותר מכך. לא כדאי לשלם יותר. מברשת סיבי פחמן גם מנקה - גם פורקת חשמל סטטי ואינה שורטת את התקליט. לא מדובר בסיבי פחם כמו פחמים ממנוע חשמלי - אלא רק סיבים עדינים בציפוי גרפיט.

מברשת ניקוי מסיבי פחמן

תמונה
RoyM כתב: 3. יש לי כמה תקליטים חדשים שהתקליט עצמו יושב בתוך אריזת קרטון, ללא נייר או ניילון מגן.
זה הגיוני לשמור ככה תקליט? הוא לא ישרט מהקרטון כל פעם שאני מוציא אותו ומחזיר?
מדגיש שמדובר בתקליטים חדשים, שהגיעו כך מהאריזה.
...
חבל מאוד. תקליט חדש לא אמור להגיע בקרטון. גם בשקיות תקליטים יש היררכיה של זול ונפוץ מול יקר ואיכותי. השקיות הזולות הן ניילון מרשרש, האיכותיות יותר הן PVC שאינו מרשרש, היקרות הן שקיות נייר עדין והכי איכותיות הן שקיות נייר עם ביטנה רכה. כל אחת מהאפשריות האלה עדיפה על עטיפת קרטון ללא שקית. הפוטנציאל ההרסני הוא בשריטת התקליט על דפנות הקרטון בשליפתו ובהכנסתו לעטיפה הקשיחה. לכן התשובה, לצערי, כן! הוא ישרט! ועוד איך. BennyO פתח לא מזמן שרשור בנושא השגת שקיות לתקליטים. אתה יכול לבדוק כאן מה נסגר בנושא הזה - אולי הוא מצא.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #20 

בקשר לשקיות תקליטים:
כנראה שמצאתי ספק לעטיפות - אני אבדוק בקרוב ובמידה ומוצלח אמליץ לשאר חברי הפורום.
הובטחה לי הנחה של 15% לחברי האתר :)
Rust never sleeps

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”