הסלון/מטבח בה בנוי כמלבן מאורך. הרמקולים שלי, כידוע, הם רצפתיים גדולים (גבוהים למדי אך בעיקר רחבים) של קליפש.
את הרמקולים הצבתי מול הספה לאורך החדר, שאינו מאוד רחב. הבעיות הן כדלקמן:
עקב רוחבו המוגבל של החדר, או שהרמקולים קרובים זה לזה, או שהם כמעט צמודים לקירות הצידיים.
עקב אורכו המוגבל של החדר, או שהרמקולים קרובים למאזין, או שהם כמעט צמודים לקיר האחורי.
בקיצור, או שהם בפינות או שהם קרובים זה לזה ולמאזין על הספה.
האם מישהו מכיר אילו כללי אצבע לשיפור האימג'ינג? אני מעדיף לשפר אותו אפילו במחיר של אובר באס (שאולי ייפתר חלקית על ידי גרביים בפורטים) או עיוותי צליל אחרים. זה מפריע לי פחות מאשר אימג'ינג גרוע.
הצלחתי אחרי ניסויים (שינויי מרחק, Toe in, Toe out) להגיע לסנטר אימג' מאוד מדוייק, ממש Dead On, כזה שגורם לזמר/ת, לכלי המיתר או לתיפוף ממש לבקוע מהסנטר. לצערי, בזה פחות או יותר זה מסתיים. שאר האימג'ינג- או שהוא מעורפל מידי (פסנתר בעיקר), או שאני שומע את הרמקולים עובדים (רוב שאר הדברים, בעצם).
אני משוכנע, אגב, שמדובר באקוסטיקה ושהאשמה אינה ברמקולים. עשיתי ניסויים רבים עם שאר הרמקולים- הרצפתיים של סליישן (מחדר השינה) והמדפיים של פולק אודיו (האחוריים) והגעתי בדיוק לאותה תוצאה, למרות שהרמקולים נשמעים ובנויים שונה מהותית זה מזה.
ברור גם שהקליפש, שהכי גדולים פיזית, הם גם הכי קשים למיקום. אבל אני הכי אוהב את הצליל שלהם, ועכשיו שיש להם סנטר תואם הם בטח לא זזים לשום מקום.
רעיונות? זכרו, המטרה שלי הינה שיפור והעשרת האימג'ינג בלבד, גם על חשבון עיוותי צליל.