פלאג נקבה כשקע גויס בקיר..
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
היי חברים..
יש לי כמה מוצרים שמקבלים חשמל ע"י שנאי. לדוגמה - רומבה, מסגרת דיגיטלית וכו,
המשותף לכל המכשירים זה שהשקעים שלהם הם בקיר גבס ויש לי גישה מאחור..
מאוד מפריע לי המקום שהשנאים תופסים - גם פיזית, אבל בעיקר אסתטית.
מה שהייתי רוצה לעשות זה בעצם להחביא את השנאים מאחורי הגבס.. ובמקום של השקע לעשות מן שקע נקבה של הפלאג המתאים. ואז ליצור חוט עם שני פלאגים זכרים באורך המתאים שצד אחד יתחבר "לקיר" וצד שני לתוך המכשיר המיועד.
וכך בעצם אני מקבל לדוגמה את התחנת עגינה של הרומבה בצורה נקיה בלי כל השנאי הזה והבלאגן של החוטים מסביב...
כמובן שאותם "שקעים" יהיו אך ורק לשימוש הספציפי של המכשיר שאליו הם מתוכננים.
ועכשיו לעזרתכם...
האם מישהו יכול לייעץ לי איך ליצור את זה? חשבתי לקחת גוויס דמי ולקדוח חור עגול שיתאים לפלאגים.. השאלה איך אני מקבע אותם שלא יברחו פנימה..
או אולי מישהו מכיר שיטה אחרת? אולי יש פלאגים לשקעי קיסטון?
תודה מראש..
יש לי כמה מוצרים שמקבלים חשמל ע"י שנאי. לדוגמה - רומבה, מסגרת דיגיטלית וכו,
המשותף לכל המכשירים זה שהשקעים שלהם הם בקיר גבס ויש לי גישה מאחור..
מאוד מפריע לי המקום שהשנאים תופסים - גם פיזית, אבל בעיקר אסתטית.
מה שהייתי רוצה לעשות זה בעצם להחביא את השנאים מאחורי הגבס.. ובמקום של השקע לעשות מן שקע נקבה של הפלאג המתאים. ואז ליצור חוט עם שני פלאגים זכרים באורך המתאים שצד אחד יתחבר "לקיר" וצד שני לתוך המכשיר המיועד.
וכך בעצם אני מקבל לדוגמה את התחנת עגינה של הרומבה בצורה נקיה בלי כל השנאי הזה והבלאגן של החוטים מסביב...
כמובן שאותם "שקעים" יהיו אך ורק לשימוש הספציפי של המכשיר שאליו הם מתוכננים.
ועכשיו לעזרתכם...
האם מישהו יכול לייעץ לי איך ליצור את זה? חשבתי לקחת גוויס דמי ולקדוח חור עגול שיתאים לפלאגים.. השאלה איך אני מקבע אותם שלא יברחו פנימה..
או אולי מישהו מכיר שיטה אחרת? אולי יש פלאגים לשקעי קיסטון?
תודה מראש..
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני בזמנו עשיתי משהו דומה בצבא (ששש... אל תספר לרס"ר שלי
), לציוד רפואי מגוון.
הפתרון שלי היה פשוט מחברי RCA, זכר ונקבה.
אין בעיה למצוא פלאגים RCA זכר שתוכל לחווט אליהם את כבל החשמל, וכמובן שקל למצוא פנלים לקיר עם מחברי RCA נקבה אליהם תוכל לחווט את החוטים מהשנאי.
חשוב - זכור שמדובר בחשמל וכל שינוי שתעשה בחוטים הוא בעל פוטנציאל סיכון. אל תתחיל עם זה אם אינך בטוח מה אתה עושה, וכמובן דאג שהאזור לא יהיה נגיש לילדים. אני (או אף אחד אחר בפורום) לא אחראים לנזקים שעלולים להיגרם...
בנוסף, הייתי מחבר את השנאים לשקע שאתה יכול לשלוט עליו (עם מתג שנמצא בצד החיצוני של קיר הגבס), כך שאם אינך טוען משהו, השקע יהיה מכובה (אחרת אתה משאיר שקע RCA "חי").
הפתרון שלי היה פשוט מחברי RCA, זכר ונקבה.
אין בעיה למצוא פלאגים RCA זכר שתוכל לחווט אליהם את כבל החשמל, וכמובן שקל למצוא פנלים לקיר עם מחברי RCA נקבה אליהם תוכל לחווט את החוטים מהשנאי.
חשוב - זכור שמדובר בחשמל וכל שינוי שתעשה בחוטים הוא בעל פוטנציאל סיכון. אל תתחיל עם זה אם אינך בטוח מה אתה עושה, וכמובן דאג שהאזור לא יהיה נגיש לילדים. אני (או אף אחד אחר בפורום) לא אחראים לנזקים שעלולים להיגרם...
בנוסף, הייתי מחבר את השנאים לשקע שאתה יכול לשלוט עליו (עם מתג שנמצא בצד החיצוני של קיר הגבס), כך שאם אינך טוען משהו, השקע יהיה מכובה (אחרת אתה משאיר שקע RCA "חי").
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

זה מתח נמוך.. איזה סיכון יכול להיות שם?
ובכל מצב אני מתכנן שבכל נקודה כזו יהיה מפסק שישלוט על ה220 של השנאי.. וככה בעצם אני יוכל לכבות את ה"שקע" הזה..
ולגבי הrca.. זה לא יראה מגושם מידי? אני מחפש כמה שיותר מינימלי...
ובכל מצב אני מתכנן שבכל נקודה כזו יהיה מפסק שישלוט על ה220 של השנאי.. וככה בעצם אני יוכל לכבות את ה"שקע" הזה..
ולגבי הrca.. זה לא יראה מגושם מידי? אני מחפש כמה שיותר מינימלי...
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

העניין הוא שבעצם ייווצר מצב שבאותה הקופסה יהיה גם מתג 220 וגם החיבור מהשנאי... זה אמור להפריע לי?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אחרי השקע יש מתח נמוך, נכון - אבל עדיין צריך להיזהר (גם 12V לילד יכול להיות לא נעים).
אני לא חושב שתהיה בעיה, בקופסת גוויס יכול להיכנס יפה מאוד מתג + שקע RCA (או אפילו כמה, אתה יכול לאחד את זה). אני די בטוח שיש מודולים למשל עם 2 חיבורי RCA לסטריאו (או 3 של קומפוננט), שתוכל להגדיר לעצמך עם תויות מה שייך למה, ולקבץ אותם לקבוצות (עם מתג יחיד לכמה שקעים).
אני לא חושב שתהיה בעיה, בקופסת גוויס יכול להיכנס יפה מאוד מתג + שקע RCA (או אפילו כמה, אתה יכול לאחד את זה). אני די בטוח שיש מודולים למשל עם 2 חיבורי RCA לסטריאו (או 3 של קומפוננט), שתוכל להגדיר לעצמך עם תויות מה שייך למה, ולקבץ אותם לקבוצות (עם מתג יחיד לכמה שקעים).
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

התכוונתי לשאול האם שבאותה הקופסה ובחלק מהמקומות אפילו באותו הצינור יעבור גם 220 עבור המפסק. וגם החוט שיצא מהשנאי.. שהוא בעצם מתח נמוך...
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
לא כדאי שה-220 והמתח הנמוך יהיו באותה קופסה, מתכון לצרות (אלא אם אתה משרשר לקופסה שני צינורות נפרדים, ומקפיד על הפרדה ראויה).
פתרונות אפשריים הם או לעשות "קופסת מתגים" נפרדת, בה יהיה 220 עבור כל השקעים, או לשים את המיתוג על המתח הנמוך עצמו (זה לא יהיה חסכוני מבחינת חשמל כי השנאים יישארו "חיים", אבל זה פותר את בעית ה-RCA ה"חי".
פתרונות אפשריים הם או לעשות "קופסת מתגים" נפרדת, בה יהיה 220 עבור כל השקעים, או לשים את המיתוג על המתח הנמוך עצמו (זה לא יהיה חסכוני מבחינת חשמל כי השנאים יישארו "חיים", אבל זה פותר את בעית ה-RCA ה"חי".
אפשר לרכוש שקע DC לפאנל, בדומה לשקע שיש במכשיר עצמו, ולהשתמש בכבל DC זכר-זכר לחיבור.
http://www.daganm.co.il/rec/1022-שקע-DC-5-5-2-5-לשסי-
למעשה זו הדרך המומלצת. חיבור RCA יעשה את העבודה, אבל הוא לא מיועד לחשמל. יש סיבה ותקן לכל דבר, ולא צריך להמציא דברים מחדש.
הבעיה עם מה שאתה מתכנן זה שאתה מגביל את החיבור לשקע מסויים. אם הספקים לא סטנדרטיים, אתה תגביל את עצמך בעתיד אם תרצה להשתמש במכשירים במקום אחר בבית, או בבית אחר.
לגבי ערבוב מתח רשת ומתח נמוך, אני לא יודע מה אומר החוק על זה, אבל הייתי מציע לך להפריד הפרדה מוחלטת. כדאי גם שהמתג יכבה את המתח לספקים, ולא את המתח ביציאה.
http://www.daganm.co.il/rec/1022-שקע-DC-5-5-2-5-לשסי-
למעשה זו הדרך המומלצת. חיבור RCA יעשה את העבודה, אבל הוא לא מיועד לחשמל. יש סיבה ותקן לכל דבר, ולא צריך להמציא דברים מחדש.
הבעיה עם מה שאתה מתכנן זה שאתה מגביל את החיבור לשקע מסויים. אם הספקים לא סטנדרטיים, אתה תגביל את עצמך בעתיד אם תרצה להשתמש במכשירים במקום אחר בבית, או בבית אחר.
לגבי ערבוב מתח רשת ומתח נמוך, אני לא יודע מה אומר החוק על זה, אבל הייתי מציע לך להפריד הפרדה מוחלטת. כדאי גם שהמתג יכבה את המתח לספקים, ולא את המתח ביציאה.
..
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

אני מעוניין לכבות את המתח לשנאים.. ברור.. רק שזה יגרום לזה ש220 יהיה במפסק.. לפי החוק אסור לערבב מתח נמוך עם 220.. יש פיתרונות של מחיצות בתוך הקופסאות וצינורות שונים.. כמו שכתב uriler.
ולגבי השקע dc לפאנל בעצם זה בדיוק המוצר אותו חיפשתי.. פשוט מושלם.. אני אעשה חור עגול בגוויס דמי וזה יהיה מצוין..
אגב.. השקע הזה יהיה חייב להיות בדיוק כמו השקע במכשיר??? כי אני רואה שקיים רק 2.5 ו5.5.. ואם יש לי משהו אחר? יכול להיות בעייתי מבחינת המתח למכשיר?
לגבי העניין של המוגבלות של השקעים אין לי בעיה כי מדובר בנקודות יעודיות שתוכננו במיוחד עבור המכשירים.. מה גם שיש לי גישה מלאה מאחור מתי שארצה להחליף לשנות ולעשות ככל העולה על רוחי..
ולגבי השקע dc לפאנל בעצם זה בדיוק המוצר אותו חיפשתי.. פשוט מושלם.. אני אעשה חור עגול בגוויס דמי וזה יהיה מצוין..
אגב.. השקע הזה יהיה חייב להיות בדיוק כמו השקע במכשיר??? כי אני רואה שקיים רק 2.5 ו5.5.. ואם יש לי משהו אחר? יכול להיות בעייתי מבחינת המתח למכשיר?
לגבי העניין של המוגבלות של השקעים אין לי בעיה כי מדובר בנקודות יעודיות שתוכננו במיוחד עבור המכשירים.. מה גם שיש לי גישה מלאה מאחור מתי שארצה להחליף לשנות ולעשות ככל העולה על רוחי..
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
ZiggyMan,
תודה על ההפנייה למחברי ה-DC. לא הכרתי את זה בזמנו וזה פתרון יותר מוצלח.
aharon2312,
אין קשר בין סוג המחבר למתח למכשיר.
אתה תצטרך להרכיב את שקעי ה-DC בפנל, ולהכין לעצמך כבל שבקצה אחד שלו מחבר DC זכר ובקצה השני מחבר ה-DC שמתחבר למכשירים שלך.
שים לב שתצטרך להקפיד על הקיטוב (+ במרכז או בהקף, לפי המסומן על המכשיר עצמו או על השנאי).
אגב, חשבת על מה שאמר ZiggyMan?
אם תרצה למשל להעביר את המסגרת לחדר אחר - תצטרך להרכיב לשנאי שלה מחבר DC נקבה "נייד", כדי לחבר אליו את הכבל המשופצר שלך...
תודה על ההפנייה למחברי ה-DC. לא הכרתי את זה בזמנו וזה פתרון יותר מוצלח.
aharon2312,
אין קשר בין סוג המחבר למתח למכשיר.
אתה תצטרך להרכיב את שקעי ה-DC בפנל, ולהכין לעצמך כבל שבקצה אחד שלו מחבר DC זכר ובקצה השני מחבר ה-DC שמתחבר למכשירים שלך.
שים לב שתצטרך להקפיד על הקיטוב (+ במרכז או בהקף, לפי המסומן על המכשיר עצמו או על השנאי).
אגב, חשבת על מה שאמר ZiggyMan?
אם תרצה למשל להעביר את המסגרת לחדר אחר - תצטרך להרכיב לשנאי שלה מחבר DC נקבה "נייד", כדי לחבר אליו את הכבל המשופצר שלך...
אז אפשר להכין קופסת מתגים נפרדת ל220 כמו שהוצע מעלי.aharon2312 כתב:אני מעוניין לכבות את המתח לשנאים.. ברור.. רק שזה יגרום לזה ש220 יהיה במפסק....
.
אגב.. השקע הזה יהיה חייב להיות בדיוק כמו השקע במכשיר??? כי אני רואה שקיים רק 2.5 ו5.5.. ואם יש לי משהו אחר? .....
השקע לא קשור למכשיר בשום דרך. אתה יכול לקנות תקעים שיתאימו לאותם שקעים, ולייצר את הכבל הדרוש מכבל הספק הקיים, או לייצר כבל חדש לחלוטין.
..
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

בכל מצב אני לא מתכוון לפגוע בשנאי ובחוטים המקוריים. הכל אני יעשה על ידי חיבורים של תקע ושקע. ככה שתמיד אם ארצה להעביר או להשתמש במכשיר במקום אחר. פשוט אני אשלוף את השנאי מאחורי הגבס אנתק אותו מהכבל שהכנתי והנה לי המכשיר עם השנאי המקורי.
תחילת שבוע אני אגש למלאכה. סוף סוף אני לא אראה את כל הבלאגן מסביב לרומבה.
תחילת שבוע אני אגש למלאכה. סוף סוף אני לא אראה את כל הבלאגן מסביב לרומבה.