חיבור מחשב / בעיית אודיו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אני עומד לקבל בסופ"ש את רסיבר פיוניר 422 מהדיוטי, ומתלבט לגבי חיבור המחשב.

המחשב (קצת עתיק) יחובר באמצעות כבל DVI-HDMI. מדובר בכרטיס מסך ישן ולכן אני לא יכול להנות מאודיו ונאלץ לחבר במקביל כבל קואקסיאלי מכרטיס הקול לרסיבר.

אני כן מעוניין לחבר את המחשב ישירות לרסיבר כדי לחסוך בחיבור נוסף ישירות לטלויזיה, אבל אז עולה השאלה לאיזה INPUT בדיוק ברסיבר אני מכוון. הרי חיבור ה-HDMI לצורך וידאו הוא ב INPUT מסויים (נגיד DVD או GAME) וחיבור הקואקס יכריח אותי לבחור ב-INPUT אחר ברסיבר.

האם אני צודק או שאני מפספס משהו? חדש בתחום חיבור ה-HDMI ישירות :D

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #2 

אצלי ברסיבר אתה יכול להגדיר ליציאה מאיפה היא תקבל\תוציא סאונד(HDMI, אופטי וכו'), זה בתפריטים.

מניח שגם ברסיבר שלך זה יהיה בסגנון הזה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

הסתכלתי עכשיו במדריך למשתמש של הרסיבר הזה, ונראה שאין אפשרות לשדך כניסת HDMI לכניסת COAX או אופטית.

לכן, עומדות בפניך 2 אפשרויות:
הפחות נוחה - לחבר את המסך ישירות למחשב בכבל DVI-HDMI, ומכרטיס הקול לרסיבר ב-COAX/אופטי. תצטרך לבצע 2 פעולות כדי לעבור - גם במסך וגם ברסיבר.

היותר נוחה - קנה כרטיס מסך מודרני עם יציאת HDMI, חבר ישירות לרסיבר בכבל בודד וחסל. מדובר בהוצאה קטנה יחסית של כ-200 ש"ח אם אתה לא מתכוון לשחק במשחקים כבדים במחשב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

pixies כתב:הסתכלתי עכשיו במדריך למשתמש של הרסיבר הזה, ונראה שאין אפשרות לשדך כניסת HDMI לכניסת COAX או אופטית.

לכן, עומדות בפניך 2 אפשרויות:
הפחות נוחה - לחבר את המסך ישירות למחשב בכבל DVI-HDMI, ומכרטיס הקול לרסיבר ב-COAX/אופטי. תצטרך לבצע 2 פעולות כדי לעבור - גם במסך וגם ברסיבר.

היותר נוחה - קנה כרטיס מסך מודרני עם יציאת HDMI, חבר ישירות לרסיבר בכבל בודד וחסל. מדובר בהוצאה קטנה יחסית של כ-200 ש"ח אם אתה לא מתכוון לשחק במשחקים כבדים במחשב.
...
תודה pixies - כרגיל תענוג לקבל ממך תשובות :D

נראה לי ששכנעת אותי לקנות כרטיס מסך וזהו. יש לי אבל כמה שאלות המשך:

1. אני מחבר במקביל למסך בסלון שיחובר כעת ב-HDMI, גם מוניטור בחדר עבודה. אני מניח שאוכל לחברו במקביל ב-DVI בלי התנגשויות? התצורה שאני מעדיף היא שידור במקביל לשני המסכים כדי לא להתעסק כל הזמן עם שינוי הגדרות (clone?).

2. לגבי האודיו, המערכת בסלון תקבל את האודיו מה-HDMI כאמור. בחדר העבודה האם עדיין אוכל לחבר את רמקולי מחשב דרך כרטיס הקול הקיים ONBOARD במחשב?

3. יש סיבה שכרטיס המxך כלל לא יתאים ללוח אם הישן שלי ASUS PB5DELUXE? ראיתי למשל את הכרטיס הזה http://ksp.co.il/?uin=14487

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

1. ניתן לחבר כמובן שני מסכים. אגב, גם כרטיסי המסך הזולים כוללים 2-3 יציאות למסכים.
אם שני המסכים הם בעלי אותה רזולוציה, אין בעייה בד"כ לעשות clone. אם שני המסכים ברזולוציה שונה, עדיף לעשות שאחד יהיה המשך של האחר.
2. עקרונית ניתן להגדיר הוצאה בו זמנית של צליל משני התקנים שונים במחשב, יש בשרשור המדריכים לינק להסבר איך עושים את זה. אבל אם ברמקולים של המחשב אתה רוצה צליל סטריאופוני ובסלון צליל היקפי (כלומר, 5.1 רמקולים ולא 2), תצטרך כל פעם לשנות את ההגדרות.
3. אני מניח שהתכוונת ללוח P5B (גוגל הציע את זה אחרי שלא מצא PB5...).
ללוח האם יש חריץ PCI-Express x16 עבור כרטיס המסך, ולכן תוכל לחבר אליו את כל כרטיסי המסך הנמכרים כיום, שהם עם אותו חיבור.
הכרטיס שהבאת פחות מומלץ כי אין בו תמיכה בכל פורמטי האודיו. כדאי ללכת על כרטיס שכן תומך כמו ה-Sapphire HD5450, או ה-Sapphire HD6450 שתומך גם בוידאו תלת מימד.

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה שוב.

לגבי שני המסכים, הם בהחלט ברזולוציה שונה.

המסך בסלון הוא Philips 7606 ברזולוציית 1920X1080 FULL HD

ואילו בחדר עבודה מסך מעולה 3:4, אבל ישן של VIEWSONIC VP930B ב native resolution של 1280X1024

לגבי תלת מימד, אני מנסה להבין מה זה ייתן לי. אני צופה בתלת מימד או בדיסק בלו ריי ייעודי באמצעות PS3 או בקובץ SBS באמצעות סטרימר. כעת זה אומר שאוכל לצפות בקובץ בלו ריי (לא SBS) שמנוגן מהמחשב? האמת שההבדלים לא גבוהים כסזפית, נראה לי שכבר עדיף לקחת אותו ולהרוויח על הדרך 1.4 http://ksp.co.il/?uin=14089

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

לא ממש ניתן לעבוד ב-clone אם הרזולוציות של המסכים שונות.
אתה יכול לעבוד ב-extended mode - מסך אחד או ההמשך של האחר.

אם יש לך כבר PS3 וסטרימר, בשביל מה בעצם אתה רוצה לחבר את המחשב לרסיבר בסלון?

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

התשובה פשוטה ונכונה כנראה לכל חברי הפורום : כי אפשר 😄.

ברצינות, למטרת גלישה באינטרנט שבכל זאת הכי נוחה עם pc. וגם לצפייה וקצת עריכת תמונות. בהחלט לא מדובר במחשב סלוני, אלא ניצול קיק משותף בין חדר כבודה לסלון.

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

כרגיל במקרים כאלה, שיטוט באתרים לצורך רכישת כרטיס המסך מובילה אותי למחשבה להחליף את ה-PC למתקדם ומעודכן יותר...שמתי לב שיש היום לוחות אם שכרטיס המסך (ולפיכך יציאות HDMI) הוא ONBOARD. לי זה חדש בהתחשב שאת המחשב שלי רכשתי לפני 6 שנים...

אין לי צרכים מיוחדים במחשב של משחקים או גרפיקה. בעיקר גלישה באינטרנט, צפייה בתמונות והורדות. אולי במידה וסטרימר נדפק הייתי משתמש בו כגיבוי לניגון סרטים. במקרה כזה האם לוחות עם כרטיס המסך ONBOARD משתלמים יותר מרכישת כרטיס מסך בנפרד?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

בוודאי, וכל עוד אין לך צרכי משחק (יש לך הרי PS3...), אז מדובר בתמורה גבוהה בעד המחיר.

afiul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אוקי תודה (Y)

אני אתחיל לבדוק אפשרויות למחשב חדש או אפילו Mini pc שיכול לענות על צרכיי.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”