שלום,
אני מקווה שזה הפורום המתאים, צריך את עזרתכם בבהזרמת תכני וידאו ברשת LAN וגם ברשת WAN (IPVPN).
יש לי תכני וידאו באיכות 720P שיושבים על מחשב עם winodws 7 ואני רוצה להזרים אותם למחשבים שונים עם windows XP/7 אשר חלקם נמצאים באותו ה-LAN וחלקם נמצאים בסניפים מרוחקים על גבי תשתית IPVPN.
מה תהיה הדרך הפשוטה ביותר להקים מעין שרת streaming אשר יוכלו להתחבר אליו מה-LAN וה-WAN ולצתפות בסרטים?
איזה תוכנות קיימות בשוק בשביל זה (עדיף חינמיות כמובן).
תודה
התייעצות: סטרימינג ברשת LAN ו-WAN
בגדול יש מגוון אפשרויות של הקמת שרת סטרימינג
הכל עיניין של תקציב לרוב זה תוכנות שעולות כסף
תוכנות חינמיות אני לא מכיר לסטרימינג לפרט לתוכנות סטרימינג
לקונסולות כמו PS3 או XBOX
משכן כדי להזרים תכני HD ברשת WAN אתה צריך uploud גבוה
היות ואני מבין שאתה לקוח עסקי אם יש לך IPVPN כי זה חתיכת עלות חודשית
אז משאני יכול לחשוב כי פתרון טוב זה לקנות סטרימר כלשהו להגדיר במחשב מרוחק
תיקיית שיתוף של תכנים לחבר את הסטרימר ל WAN ולהגדיר בו את התיקייה של התכנים
וסתם שאלה כמה אפלאוד יש לך? וכמה זה עולה לך ?
מסקרן אותי לדעת מה מחיר של IPVPN בימינו
הכל עיניין של תקציב לרוב זה תוכנות שעולות כסף
תוכנות חינמיות אני לא מכיר לסטרימינג לפרט לתוכנות סטרימינג
לקונסולות כמו PS3 או XBOX
משכן כדי להזרים תכני HD ברשת WAN אתה צריך uploud גבוה
היות ואני מבין שאתה לקוח עסקי אם יש לך IPVPN כי זה חתיכת עלות חודשית
אז משאני יכול לחשוב כי פתרון טוב זה לקנות סטרימר כלשהו להגדיר במחשב מרוחק
תיקיית שיתוף של תכנים לחבר את הסטרימר ל WAN ולהגדיר בו את התיקייה של התכנים
וסתם שאלה כמה אפלאוד יש לך? וכמה זה עולה לך ?
מסקרן אותי לדעת מה מחיר של IPVPN בימינו
upload גבוה זה תנאי הכרחי אבל לא מספיק:
1. אם התקשורת תסבול מ- packet loss, אפילו באחוזים נמוכים, אי אפשר יהיה לצפות בוידאו.
2. אתה צריך client חכם מספיק לעשות buffering גדול מספיק, במיוחד אם אם התקשורת בין שתי הנקודות המרוחקות סובלת מ- jitter גבוה.
3. לגבי packet loss: אם ה- VPN רץ מעל TCP, צפויות לך צרות מהכיוון של ה- TCP Window, במיוחד בתנאים של packet loss או אם ה- latency בין הנקודות הרחוקות גבוה. אם ה- VPN רץ מעל UDP, לעומת זאת, אתה צריך אפליקציה חכמה מספיק כדי לזהות את ה- packet loss מוקדם (במיוחד אם ה- latency גבוה) כדי לבקש retransmission מוקדם ככל הניתן - וגם buffer בגודל ה- bit-rate המקסימלי כפול round-trip delay.
בקיצור - יש פה פוטנציאל לכאב ראש רציני, הרבה תלונות, ושעות עבודה עם sniffer כדי להבין מה מקור הבעיות ולפתור אותן (+ לא יזיק רקע קצת רקע טכני בפרוטוקולי תקשורת).
1. אם התקשורת תסבול מ- packet loss, אפילו באחוזים נמוכים, אי אפשר יהיה לצפות בוידאו.
2. אתה צריך client חכם מספיק לעשות buffering גדול מספיק, במיוחד אם אם התקשורת בין שתי הנקודות המרוחקות סובלת מ- jitter גבוה.
3. לגבי packet loss: אם ה- VPN רץ מעל TCP, צפויות לך צרות מהכיוון של ה- TCP Window, במיוחד בתנאים של packet loss או אם ה- latency בין הנקודות הרחוקות גבוה. אם ה- VPN רץ מעל UDP, לעומת זאת, אתה צריך אפליקציה חכמה מספיק כדי לזהות את ה- packet loss מוקדם (במיוחד אם ה- latency גבוה) כדי לבקש retransmission מוקדם ככל הניתן - וגם buffer בגודל ה- bit-rate המקסימלי כפול round-trip delay.
בקיצור - יש פה פוטנציאל לכאב ראש רציני, הרבה תלונות, ושעות עבודה עם sniffer כדי להבין מה מקור הבעיות ולפתור אותן (+ לא יזיק רקע קצת רקע טכני בפרוטוקולי תקשורת).
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- blackmagma
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם!
בהמשך לדברים הנכונים שנאמרו - עוד פרט קטן שיכול לעשות את ההבדל. לגבי מעבר וידאו ב - WAN - כל ספק שירות שמחבר מספר אתרים חותם על הסכם שירות מול הלקוח. באותיות הקטנות של ההסכם קיים חלק שנקרא ( SLA (Service Level Agreement. בחלק זה של ההסכם מתחייב ספק השירותים לקצב השידור upstream ו downstream קצב השגיאות וה delay. כל הפרמטרים האלו יכולים להשפיע על העברת הוידאו כפי שציינו קודם. יש לציין כי כדי להבטיח מעבר וידאו מקצה לקצה על תשתית ה WAN - יש לבדוק ההסכם לאורך כל הרשת עד לאתר בצד השני - גם אם הוא ממוקם בקצה השני של העולם. החברה שאני עובד בה - RAD, מייצרת ציוד קצה שיכול למדוד את הפרמטרים האלו מקצה לקצה ולוודא שאכן הרשת עומדת בתנאי ההסכם. אם תרצה עוד פרטים - האימייל שלי הוא [email protected]
בהמשך לדברים הנכונים שנאמרו - עוד פרט קטן שיכול לעשות את ההבדל. לגבי מעבר וידאו ב - WAN - כל ספק שירות שמחבר מספר אתרים חותם על הסכם שירות מול הלקוח. באותיות הקטנות של ההסכם קיים חלק שנקרא ( SLA (Service Level Agreement. בחלק זה של ההסכם מתחייב ספק השירותים לקצב השידור upstream ו downstream קצב השגיאות וה delay. כל הפרמטרים האלו יכולים להשפיע על העברת הוידאו כפי שציינו קודם. יש לציין כי כדי להבטיח מעבר וידאו מקצה לקצה על תשתית ה WAN - יש לבדוק ההסכם לאורך כל הרשת עד לאתר בצד השני - גם אם הוא ממוקם בקצה השני של העולם. החברה שאני עובד בה - RAD, מייצרת ציוד קצה שיכול למדוד את הפרמטרים האלו מקצה לקצה ולוודא שאכן הרשת עומדת בתנאי ההסכם. אם תרצה עוד פרטים - האימייל שלי הוא [email protected]