כיבוי מחשב ו NAS שמחוברים UPS, איך?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

שאלה די פשטה תכלס, כיום קימת כל NAS נורמאלי תומך ב Network UPS, המשמעות היא שNAS שמחובר ל UPS, יכול לשלוח פקודה למחשבים ברשת לכיבוי, השאלה עם למישהוא יצה להתנסות בעניין? ראתי כמה מדריכים ברשת, אבל הייתי רוצה לשמוע תגובות מכם? תודה,
PS, אני מבין שהראוטר מן הסתם גם צריך להתחבר לUPS כן? הכוונה לשקע עם גיבוי מ סוללה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

בעקרון אתה צריך לרכוש דגם UPS הנתמך ע"י ה-NAS שבו אתה משתמש. יש רשימה כזו בכל אתר של מפתחי התוכנה / NAS מוכן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #3 

אצלי כל רכיבי המחשב מחוברים לups מקצועי של חברת apc. זהו מכשיר איכותי ויקר המסוגל להחזיק זמן רב הרבה מכשירים.
בנאס עצמו הגדרתי את הups שיבצע כיבוי לנאס באופן אוטומטי וזה מה שקורה.
הבעיה שרק רכיב אחד אפשר לבצע זאת או המחשב או הנאס.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #4 

אני עם FREENAS ו UPS של APC.

ה FREENAS מזהה בעזרת ה UPS נפילת חשמל ומוריד את המערכת באופן מסודר אם החשמל למטה מעל 5 דקות. אם החשמל חוזר לפני תום 5 הדקות, ההורדה מתבטלת.

זה עובד ללא דופי וגם מודיע באימייל.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

denis29 כתב:שאלה די פשטה תכלס, כיום קימת כל NAS נורמאלי תומך ב Network UPS, המשמעות היא שNAS שמחובר ל UPS, יכול לשלוח פקודה למחשבים ברשת לכיבוי, השאלה עם למישהוא יצה להתנסות בעניין? ראתי כמה מדריכים ברשת, אבל הייתי רוצה לשמוע תגובות מכם? תודה,
PS, אני מבין שהראוטר מן הסתם גם צריך להתחבר לUPS כן? הכוונה לשקע עם גיבוי מ סוללה.
...
האם גם המחשבים האחרים ברשת מחוברים ל- UPS? אותו UPS או UPS אחר משלהם?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ה UPS מוגדר כ master ושולח הודעה למחשבים אחרים שמחוברים לאותה רשת LAN/WAN, על NAS נוסף ממה שאני יודע זה לא יעבוד,
אך על מחשבים שמחוברים לאותה רשת LAN/WAN זה כן. ביררתי לגבי הנושא עוד קצת, אפשר ע"י כרטיס SNMP עולי לפתור את הבעיה הזאת,
ועגב אין ממש צורך להתקין תוכנה במחשב, ב WIN 2K/XP הייתה מערכת שיכלה לזהות את ההתראה מ UPS ולכבות את המחשב,
ב 7/VISTA אין כבר תמיכה מובנאת ב UPS, מה שכן יש...ניחשתם נכון, תמיכה בסוללות, ומה שעובד על מחשב נייד, עובד גם על נייח, עם כי אני לא סגור על איך שהמחשב יודע שהוא עובד על סוללה..
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

theone
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אבל אם למחשב הנוסף יש גם UPS אז למה שהוא לא יכבה את המחשב הרי גם הוא מרגיש שהחשמל נפל. ואם החמשל שלו לא נפל אז למה שיכבה?

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

לא חשבתי על זה :D ,אבל זה כבר תלוי עם הם מחוברים על אותו פחת בלוח החשמל :roll:

theone
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

denis29 כתב:לא חשבתי על זה :D ,אבל זה כבר תלוי עם הם מחוברים על אותו פחת בלוח החשמל :roll:
...
למה זה משנה שהם צריכים להיות על אותו פחת?
אם מחשב רואה שעדיין יש לו חשמל הוא יכול להמשיך לעבוד...

הנושא רלוונטי, לדעתי, רק כאשר המחשבים מחוברים על אותו התקנן UPS.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”