כיבוי מחשב ו NAS שמחוברים UPS, איך?
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
שאלה די פשטה תכלס, כיום קימת כל NAS נורמאלי תומך ב Network UPS, המשמעות היא שNAS שמחובר ל UPS, יכול לשלוח פקודה למחשבים ברשת לכיבוי, השאלה עם למישהוא יצה להתנסות בעניין? ראתי כמה מדריכים ברשת, אבל הייתי רוצה לשמוע תגובות מכם? תודה,
PS, אני מבין שהראוטר מן הסתם גם צריך להתחבר לUPS כן? הכוונה לשקע עם גיבוי מ סוללה.
PS, אני מבין שהראוטר מן הסתם גם צריך להתחבר לUPS כן? הכוונה לשקע עם גיבוי מ סוללה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בעקרון אתה צריך לרכוש דגם UPS הנתמך ע"י ה-NAS שבו אתה משתמש. יש רשימה כזו בכל אתר של מפתחי התוכנה / NAS מוכן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אצלי כל רכיבי המחשב מחוברים לups מקצועי של חברת apc. זהו מכשיר איכותי ויקר המסוגל להחזיק זמן רב הרבה מכשירים.
בנאס עצמו הגדרתי את הups שיבצע כיבוי לנאס באופן אוטומטי וזה מה שקורה.
הבעיה שרק רכיב אחד אפשר לבצע זאת או המחשב או הנאס.
בנאס עצמו הגדרתי את הups שיבצע כיבוי לנאס באופן אוטומטי וזה מה שקורה.
הבעיה שרק רכיב אחד אפשר לבצע זאת או המחשב או הנאס.
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
אני עם FREENAS ו UPS של APC.
ה FREENAS מזהה בעזרת ה UPS נפילת חשמל ומוריד את המערכת באופן מסודר אם החשמל למטה מעל 5 דקות. אם החשמל חוזר לפני תום 5 הדקות, ההורדה מתבטלת.
זה עובד ללא דופי וגם מודיע באימייל.
ה FREENAS מזהה בעזרת ה UPS נפילת חשמל ומוריד את המערכת באופן מסודר אם החשמל למטה מעל 5 דקות. אם החשמל חוזר לפני תום 5 הדקות, ההורדה מתבטלת.
זה עובד ללא דופי וגם מודיע באימייל.
האם גם המחשבים האחרים ברשת מחוברים ל- UPS? אותו UPS או UPS אחר משלהם?denis29 כתב:שאלה די פשטה תכלס, כיום קימת כל NAS נורמאלי תומך ב Network UPS, המשמעות היא שNAS שמחובר ל UPS, יכול לשלוח פקודה למחשבים ברשת לכיבוי, השאלה עם למישהוא יצה להתנסות בעניין? ראתי כמה מדריכים ברשת, אבל הייתי רוצה לשמוע תגובות מכם? תודה,
PS, אני מבין שהראוטר מן הסתם גם צריך להתחבר לUPS כן? הכוונה לשקע עם גיבוי מ סוללה....
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
ה UPS מוגדר כ master ושולח הודעה למחשבים אחרים שמחוברים לאותה רשת LAN/WAN, על NAS נוסף ממה שאני יודע זה לא יעבוד,
אך על מחשבים שמחוברים לאותה רשת LAN/WAN זה כן. ביררתי לגבי הנושא עוד קצת, אפשר ע"י כרטיס SNMP עולי לפתור את הבעיה הזאת,
ועגב אין ממש צורך להתקין תוכנה במחשב, ב WIN 2K/XP הייתה מערכת שיכלה לזהות את ההתראה מ UPS ולכבות את המחשב,
ב 7/VISTA אין כבר תמיכה מובנאת ב UPS, מה שכן יש...ניחשתם נכון, תמיכה בסוללות, ומה שעובד על מחשב נייד, עובד גם על נייח, עם כי אני לא סגור על איך שהמחשב יודע שהוא עובד על סוללה..
אך על מחשבים שמחוברים לאותה רשת LAN/WAN זה כן. ביררתי לגבי הנושא עוד קצת, אפשר ע"י כרטיס SNMP עולי לפתור את הבעיה הזאת,
ועגב אין ממש צורך להתקין תוכנה במחשב, ב WIN 2K/XP הייתה מערכת שיכלה לזהות את ההתראה מ UPS ולכבות את המחשב,
ב 7/VISTA אין כבר תמיכה מובנאת ב UPS, מה שכן יש...ניחשתם נכון, תמיכה בסוללות, ומה שעובד על מחשב נייד, עובד גם על נייח, עם כי אני לא סגור על איך שהמחשב יודע שהוא עובד על סוללה..
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
למה זה משנה שהם צריכים להיות על אותו פחת?denis29 כתב:לא חשבתי על זה,אבל זה כבר תלוי עם הם מחוברים על אותו פחת בלוח החשמל
...
אם מחשב רואה שעדיין יש לו חשמל הוא יכול להמשיך לעבוד...
הנושא רלוונטי, לדעתי, רק כאשר המחשבים מחוברים על אותו התקנן UPS.