סטנדים מתכוננים - יש דבר כזה ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #1 

היי

מחפש לקנות סטנדים לרמקולים סראונד שיתאימו לקליפש RS-52/62 שאני מתעד לקנות בקרוב.
רצוי לציין שאין לי מקום תליה לא מאחוריי ולא בצדדים. הסטנדים יעמדו על הרצפה מצדדי הספה שבה אני יושב.
היום יש לי אטקמה בגובה 60 סמ והרמקול מוניטור אודיו יושב עליהם ממש בגובה האוזן כך שאני מאבד הרבה פרטים.

כמו כן לא הצלחתי למצוא סטנד גבוה ויציב שיהיה סביב 1.20 מטר. רצוי אפילו 1.40... אם היה סטנד עם אפשרות
להגבהה כמו פיצ'ר שקיים למשל במסכי מחשב הייתי מאוד מתעניין לגביו.

תודה על העזרה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

אם אפשר לשאול, איך אתה בדיוק מאבד פרטים אם הרמקול בגובה האוזן?

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

אני מרגיש שהפיזור לא מגיע אלי כפי שאמור להיות. זה נשמע לי יותר כמו רמקול ישיר ולא דיפולר.
דבר נוסף , ההמלצה היא בסביבות חצי מטר מעל גובה האוזן לרמקול דיפולר. תקן אותי אם אני טועה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

הכל טוב ויפה, אבל מה שאמור לקרות זה שתשמע פירוט-יתר במצב הנוכחי (האפקטים של הערוץ האחורי ניתנים למיקום בקלות רבה), וצליל יותר דיפוזי ופחות ממוקד לכשתרחיק את הרמקול מגובה האוזניים (ואז האפקטים האחוריים פשוט יישמעו כאילו הם מגיעים "מאחורה" ולא ספציפית מהרמקולים...)

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

"פירוט יתר" ? יש מושג כזה ? כולנו שואפים להגיע כמה שיותר רחוק בפירוט... לא הבנתי את כוונתך.

הסיבה שאני רוצה לעלות את הרמקולים קצת בגובה היא בדיוק מהסיבה שאני לא רוצה "לדעת" מאיפה בא לי הצליל
מהצד / אחורה. במצב הנוכחי זה לא כך.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

אתה לא רוצה פירוט-יתר מהרמקולים האחוריים בק"ב כי אז תוכל למקם את האפקטים וזה כאמור מה שאנחנו מנסים למנוע ע"י הגבהת האחוריים.

במצב הנוכחי אתה לא מאבד פרטים, אלא מקבל יותר מדי מידע באופן כזה שמאפשר לך למקם את מקור האפקטים ברמקולים, מה שעלול בהחלט לפגום בחווייה...

בכל מקרה, אנחנו מסכימים שהמצב הרצוי הוא הגבהת הרמקולים כדי להפוך את האפקטים האחוריים ליותר דיפוזיים ופחות כיווניים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”