Burn In לאוזניות. מה זה?
-
nimnyeloim
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
לא פעם ולא פעמיים קראתי באתרים בחול וגם כאן בפורום על המונח הזה.
לא כ"כ מבין מה הרעיון. אשמח אם מישהו להרחיב קצת בנושא הנ"ל.
תודה
לא כ"כ מבין מה הרעיון. אשמח אם מישהו להרחיב קצת בנושא הנ"ל.
תודה
ב Burn in הכוונה להרצה של מוצר אודיו לפני שימוש של ממש, או במילים אחרות - לתת למוצר לעבוד למשך X זמן על מנת לתת לו להגיע למקסימום הפוטנציאל שלו. במקרה של רמקולים ואוזניות, הרעיון הוא לתת לחלקים הרכים לזוז ולהתגמש. מכיון שכשהרמקול או האוזניות חדשים, החלקים הרכים עדיין קשים מדי וכביכול עלולים להשפיע לרעה על הביצועים.
כל זה כמובן בתאוריה, ובמציאות תהליך ה Burn in הוא יותר תוצר של התרגלות המוח שלנו לסאונד של הציוד החדש, ולא שינוי בסאונד של הציוד עצמו. אגב, רלוונטיות הנושא, גורמת ללא מעט וויכוחים בתחום.
כל זה כמובן בתאוריה, ובמציאות תהליך ה Burn in הוא יותר תוצר של התרגלות המוח שלנו לסאונד של הציוד החדש, ולא שינוי בסאונד של הציוד עצמו. אגב, רלוונטיות הנושא, גורמת ללא מעט וויכוחים בתחום.
-
nimnyeloim
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
כן, קראתי באתר CNET על בחור אחד שטוען שזה הכל פיקציה.
קראתי כאן איזה בחור שקנה SE215 של SHURE וטוען שצריך לעשות Burn IN.
ב Burn In אין אופציה פיזית להתאים את האוזניה לאוזן, נכון? זה הצורה המקורית - כמו שהיא - ככה היא ללא אופצית שינוי. נכון?
קראתי כאן איזה בחור שקנה SE215 של SHURE וטוען שצריך לעשות Burn IN.
ב Burn In אין אופציה פיזית להתאים את האוזניה לאוזן, נכון? זה הצורה המקורית - כמו שהיא - ככה היא ללא אופצית שינוי. נכון?
אין שום קשר בין Burn in (שזה "הרצה" בעברית) להתאמה של האוזניות לאוזן.ב Burn In אין אופציה פיזית להתאים את האוזניה לאוזן, נכון? זה הצורה המקורית - כמו שהיא - ככה היא ללא אופצית שינוי. נכון?...
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
HazooM,
לגבי "התרגלות המוח", זה נכון אם מדובר היה ב-X שעות האזנה לציוד במהלך ה burn in.
אני לרוב סקפטי בנושאי וודו אודיופילי, אבל דווקא יצא לי להתרשם כמה פעמים משינויים דרמטיים בצליל של ציוד שהעברתי לו burn in, כשלא האזנתי לציוד (ובכלל השמעתי רעש - לבן / ורוד / כחול וכו').
יכול להיות שזה פסיכולוגי, וכנראה בלי מבחן עיוור לא אוכל לדעת, אבל אני דווקא מהתומכים בתיאוריה הזו... (בשונה מתיאוריות אחרות שרצות חזק בתחום).
לגבי "התרגלות המוח", זה נכון אם מדובר היה ב-X שעות האזנה לציוד במהלך ה burn in.
אני לרוב סקפטי בנושאי וודו אודיופילי, אבל דווקא יצא לי להתרשם כמה פעמים משינויים דרמטיים בצליל של ציוד שהעברתי לו burn in, כשלא האזנתי לציוד (ובכלל השמעתי רעש - לבן / ורוד / כחול וכו').
יכול להיות שזה פסיכולוגי, וכנראה בלי מבחן עיוור לא אוכל לדעת, אבל אני דווקא מהתומכים בתיאוריה הזו... (בשונה מתיאוריות אחרות שרצות חזק בתחום).
לכל אחד יש "ניסיון" שונה עם הדברים האלה. אני הרצתי את כל האוזניות שסקרתי באתר (שהיו חדשות), וכולן נשמעו בדיוק אותו הדבר אחרי ההרצה.יכול להיות שזה פסיכולוגי, וכנראה בלי מבחן עיוור לא אוכל לדעת, אבל אני דווקא מהתומכים בתיאוריה הזו... (בשונה מתיאוריות אחרות שרצות חזק בתחום)....
האזנתי להן ישר מהאריזה, אח"כ עשיתי הרצה והאזנתי שוב על מנת לראות אם ישנם הבדלים. כלום, נאדה.הרצת על ריק או תוך כדי האזנה?
כי לפי התיאור שנתת קודם, ההרצה היא ההאזנה הראשונית....
אני חייב לומר שזו פעם ראשונה שאני שומע על המושג הזה אבל חוויתי אותו עם אוזניות בלי לדעת בכלל שזה קיים...
חיברתי אוזניות חדשות של AKG ולא אהבתי את הסאונד בהתחלה לעומת ה AUDIO TECHNICA הישנות שלי , אבל בטעות השארתי את הנגן שלי עובד כשעתיים עם האוזניות (בזמן שדיברתי בטלפון ) וכשבאתי לשמוע אחר כך הם נשמעו יותר טוב ממקודם .
חשבתי בהתחלה שאולי השיר הספציפי שהתנגן נשמע אחרת אז חזרתי לשיר הראשון ששמעתי ואכן היה שינוי....
היום אני מבין שזה כנראה סוג של הרצה לאוזניות....
חיברתי אוזניות חדשות של AKG ולא אהבתי את הסאונד בהתחלה לעומת ה AUDIO TECHNICA הישנות שלי , אבל בטעות השארתי את הנגן שלי עובד כשעתיים עם האוזניות (בזמן שדיברתי בטלפון ) וכשבאתי לשמוע אחר כך הם נשמעו יותר טוב ממקודם .
חשבתי בהתחלה שאולי השיר הספציפי שהתנגן נשמע אחרת אז חזרתי לשיר הראשון ששמעתי ואכן היה שינוי....
היום אני מבין שזה כנראה סוג של הרצה לאוזניות....
המוח שלנו מסוגל לעשות דברים נפלאים.ועדיין הרגשתי הבדל....לא יודע איך להסביר את זה אבל זה מה שהיה......