HDCP מה בעצם נותן ? ביציאת HDMI או DVI מול יציאות ללא ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
אוץליגוץלי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

HDCP מה בעצם נותן ?

ביציאת HDMI או DVI

מול יציאות ללא HDCP ?

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה #2 

אני באמת שלא יודע על זה הרבה אבל hdcp זה ההגנה שיש כיום על הhd-dvd והblu-ray.
העניין הוא כזה (אחרי שקראתי), בדיסקים ההגנה פועלת והנגנים כביכול מזהים את ההגנה הזאת,
המצב שנוצר הוא כאשר מחברים נגן hd/blu למסך שאין לו hdcp בחיבורי הdvi/hdmi הנגן פשוט יוריד לו תרזולוציה.
עכשיו אולפנים לא הסכימו להשתמש במנגנון הזה שנקרא ICT (זה אומר שהוא מוציא רזולוציה מלאה רק אם הוא מזהה hdcp [אגב המנגנון הזה נמצא בדיסק]) כי כיום מרבית המסכים בארצות פשוט אין dvi/hdmi עם hdcp.
מה שאומר שאם מרבית המסכים בארצות הברית אין hdcp בחיבורי שלהם, זה אומר שכל מה שהם יקבלו זה איזה downscale (הרזולוציה תרד ל-960x540p) ואז upscale לרזולוצית המסך, מה שיגרור להרבה בעיות עבור האולפנים (אם לא הבנת למה יהיו להם בעיות, אז זה בגלל שאנשים קונים סרטי במחיר של 60 דולר [אם אני לא טועה] בשביל סרט hdtv והם מקבלים משהו שיראה בסוף כמו dvd שעבר upscale)
אז בקיצור הם החליטו שהם ישתמשו בזה רק מתחילת 2010-2012.

אממ חסכתי לך את הקריאה בויקיפדיה (שלצערי באנגלית).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

זה נותן לך להציג מנגנים שמוכנים רק עם HDCP.

כמעט כל הנגני DVD החדשים הדיגיטליים דורשים את זה מהמסך כיום.

כל נגני ה-HDTV הרשמיים (כלומר HD DVD ו-BLURAY) ידרשו זאת.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

הערה קטנה ל-tevel3,

אני לא בטוח אם הבנתי נכון את מה שרשמת אבל אין קשר בין ה-ICT Flag לבין ה-HDCP, מכוון שה-ICT Flag קשור בכלל ליציאות האנאלוגיות (לפחות כך החבר'ה ב-AVS אומרים).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אין לי מושג מי צודק, זה לא משהו שאני אמרתי זה יותר ציטוט שלי מויקיפדיה.
שם הוא אומר שהict זה מנגנון בדיסקים.
בכל מקרה באמת סיפור מהתחת!

אוץליגוץלי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה #6 

לא הבנתי במה הם ישתמשו רק ב- 2012 ?

באם הבנתי נכון - אני צריך כרטיס מסך עם יציאת DVI -HDCP שיתחבר ל- DVI -HDCP בטלוויזיה .
ובאם הבנתי נכון - אני צריך יHDCP בשני המכשירים .
ובלי זה לא עובד .

ובמקרה שיש רק בשני המכשירים רק HDCP אחד או לא קיים HDCP כלל במכשירים
הסרט ישדר ברזולוציה נמוכה של 960x540p .

האם השיטה הזאת כוללת את סרטי HD מיקרוסופט או שם ניתן לקבל 1080P באם יש לך מסך מתאים ?
( ולא צריך HDCP ׂ)

אבל כאן אני מוסיף תוספת משלי
יש צי'פ או מכשיר שפורץ את ההגנה הזאת ?
אז לשם מה כל הדבר הזה ?
להזכיר CD יצא בעיקר להקשות על פירטיות
DVD יצא בעיקר להקשות על פירטיות
HDDVD יצא בעיקר להקשות על פירטיות

וכולם נכשלו כישלון חרוץ נגד הפירטיות אבל
הפירטיות דחפה את הפירמות חזק לפתח ולהשקיע ב-HD

מה יפים החיים

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

-אממ אתה צריך מסך עם כניסת dvi/hdmi שבצ'יפ עצמו שלהם צרוב סיראל של הhdcp הזה (אם אני בכלל הבנתי נכון).
-אם המקור (דיסק hd-dvd/blu-ray) יש לו תהגנה ואת כל המנגון הict הזה, אז הוא הוא יפעיל תהגנה הזאת כביכול.
-אם למקור שלך אין שום הגנה ושום דבר והמקור הוא מחשב אין מה לדאוג.
-אתה צריך שיהיה בשני הכניסות האלה hdcp (סביר להניח שאם באחד יש בשניהם יש).
-אם משהו בכל הבלאגן הזה מזהה שלמסך אין hdcp אז המנגון הזה ict פשוט מוריד תרזולוציה לרזולוציה שציינת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

מדובר על מערכות שהן בסדר גודל מסובכות יותר בתחכום שלהם ממה שיש ב-DVD רגיל. CSS (ההצפנה של DVD כללה משהו כמו 6 מפתחות), את רובן מצאו אנשים בתוכנה שניגנה DVD וכך נפרצה ההגנה.

ב-HDCP יש מטריצה של 40 על 40 מפתחות ויש חוזה ברור שמונע ממפתח להמצא בתוכנה כלשהי (כלומר, זה צריך להיות צרוב בתוך צ'יפ וזהו, אסור שניתן יהיה לגשת לזה בתוכנה). זה מקשה את הסיפור משמעותית.

ההגנה ב-HD DVD היא אחת הסיבות שהפורמט התעכב שנתיים...

ICT היא לא הצרה היחידה, יש הרבה שמחמירים וגם אם ICT לא דלוק, פשוט לא יאפשרו יותר מרזולוציות SDTV (כלומר 480P עבור 60HZ או 576P ב-50HZ). זה כבר קורה היום עם נגני DVD רגילים, כך שצפו שהמצב רק יחמיר עבור HDTV.

אוץליגוץלי,

מרבית הפורמטים שאתה מציין ממש לא יצאו לשם הגנה על פירטיות. ההיפך, הם התעכבו לרוב בגלל חשש של הגופים הללו מפירטיות. CD יצא בכדי לאפשר לתעשייה לנייד את תעשיית האודיו. התחרות של CD היתה הטייפים הדיגיטליים (שהיו טובים יותר וניידים יותר) ולכן הם הזדרזו לשוק ובכך הרגו את הקלטות DAT.

DVD נוצר בכדי לשכלל ולפתור את הבעיות של הליזר דיסקים, וגם כאן ההגנה היתה אחד הדברים שהם חששו מהם (אבל הם לא האמינו באופן ראלי שמישהו בכלל ירצה לעשות RIPPING כשיצרו אותו, ההגנות היו בעיקר מתוכננות בכדי למנוע העתקות מאסיביות במזרח ובכדי למנוע מכירה של דיסקים מאיזור אחד בעולם לאיזור אחר).

אם מסתכלים על נושא ההגנה באופן שקול, בעצם עד היום (כלומר, עם HDCP ו-HDDVD/BLURAY) לא ממש נוצר פיתרון כולל שתוכנן מאפס להמנע מפריצות. זה בעצם הניסיון האמיתי הראשון. HDCP נכשל בשטח מכיוון שהוא פשוט מלא תקלות, יש המון בעיות תאימות, וכל מני סיטואציות שהמתכננים לא לקחו בחשבון. זה פרוטוקול כבד, קשה ולא יעיל. מטרתו היא להמנע מהעתקות ושימושים לא חוקיים גם במחיר ששני מכשירים לא יצליחו לדבר זה אם זה או שפעולות חוקיות לא יפעלו כשורה (רסיברים עם ממתג פשוט של HDMI, למשל, התגלו כגורם מס' אחד של תקלות בתחום!).

HDCP לא נפרץ (אם כי היתה כבר הוכחת היתכנות שבה נטען שאם 40 בעלי מפתחות יתאגדו, ניתן יהיה לבנות מחדש את המטריצה וזה יפרוץ לחלוטין את המערכת. כמובן שיש חוזה לכל אחד מה-40 הללו שאם הם נותנים יד לדבר כזה הם אוטומטית חייבים כמה מיליונים לחברת- HDCP LLC... לא מומלץ...

היו כמה מכשירים שקיבלו HDCP פנימה ו "שכחו" להוציא החוצה. זה היה בימים הראשונים של הפורמט ומי שהיה מספיק זריז וחכם לקנות כאלה הרוויח לא מעט כסף מהסיפור. כמובן שברגע שזיהו שזה המצב, הורידו אותם מיד ממדפי המכירה.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

עופר... לא נראה לי שנזכה יום אחד להוריד סרטים שנקרעו מhd-dvd/blu-ray.
הם hdcp הזה נראה יותר מדיי מתוחכם, עם כל הפאקים שלו הוא נראה יותר מדיי מתוחכם בשביל שיפרצו אותו.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #10 

בחייך, אין דבר כזה, מבטיח שמישהו ימצא פתרון.
HiFiMusic IL

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

גם אני לא מסוגל להאמין לזה אלוני, אין משהו שלא פרצו...
אבל נראה כאילו הפעם זה הרבה יותר מסובך, הם מנסים לכסות כל חור וכל דבר הם אפילו הלכו כל כך רחוק שהם מוציאים לפועל תהגנה גם על המסכים עצמם, נראה שלפרוץ את הhdcp (שעל הדיסקים) יהיה בעייתי מאוד ולא פשוט.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #12 

אני מניח שנחייה ונראה, בינתיים זה לא מטריד אותי עם כמות החומר המינימאלית והלא זמינה.
HiFiMusic IL

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #13 

לא יפרצו אלא נפרצו, וימשיכו להפרץ.
HDCP לא כל כך מורכב.
השאלה המרכזית (כמו שלמדתי פעם מעופר (Y) ) היא האם המקום ה"נכון" לפרוץ היא המידע הפרוס (המוגן ב HDCP), אחרי הפענוח של הנגן, או המידע הדחוס, על הדיסק (שם הוא מוצפן בצורה חזקה, AES). ההבדל הוא שהדיסק, כמדיה "ללא שכל", חשוף יותר לפריצה, וגודל המידע נגיש, ולכן המפתחות משוייכים לנגן.

ההגנות החדשות משתמשות במפתחות שניתן להפקיע (revoke) בקלות ולהחליף, כך שנגן מסויים לא יוכל לנגן מדיות מסויימות מרגע החלפת המפתחות. זה יגרום (לדעת המפתחים) לכך שנגנים מהדור החדש יצטרכו לעדכן את מנגנוני ההגנה שלהם גם במהלך חייהם.
ערן

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #14 

כבר עשו איזושהי סוג של פריצה - העתקת הסרט ע"י PRINT SCREEN לכל פריים, אין לזה הגנה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

טוב, זה כבר לא חוכמה כי צריך עדיין המון משאבים בכדי לכווץ את זה בחזרה.

כמו שציינו ה-HDCP מיותר כי החיבור למסך זו לא נקודה שימושית או טובה דיה בכדי לגשת למידע.

שיטת הפריצה בד"כ של מערכות כאלה היא להגיע למצב שבו יש לך את המידע המפוענח ביד ואז להשתמש במנגנון המובנה של המערכות בכדי לפצח את זה.

הבעיה בטכנולוגיה הזו היא שההצפנה כרגע נראית כאילו שהיא לא תעבור דרך תוכנה. כלומר, כרטיס המסך יקבל את המידע מוצפן מהכונן HD DVD! זה מסבך את העניין משמעותית כי יהיו למעט מאוד חברות את הכלים בכדי לראות המידע המפוענח.

ברור שזה לא חסין לחלוטין, אבל אם הם הגדירו הכל נכון ותיכננו מנגנון חכם דיו, זה יכול להחזיק כמה וכמה שנים טובות!

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #16 

כל הרעיון של HDCP הוא אידיוטי מהיסוד. התקן שקול לרשת דייגים אשר תופסת רק את הדגיגים הקטנים ועושה להם חיים קשים, בעוד שהדגים השמנים עוברים ללא נקל. מה רוצה להגיד? שדג שמן מהמזרח שרוצה להעתיק תוכן מ BD או HD-DVD באיכות זהה למקור בכדי להפיץ עותקים פיראטים לא מוגנים לכל דיכפין, יוכל לעשות זאת ללא בעיה אמיתית. (רוצים הוכחה? למשל, שיקנה את כונני ה BD וה HD-DVD + התכנה שרגישים לפירצת ה print screen ויריץ batch ==> מ.ש.ל.)
לעומת זאת דג רקק כמוני ששכר דיסק BD מהוידאומט המקומי (עשינו FF לינואר 2008) לא יוכל ליהנות ממנו בחדות גבוה על המערכת שהשקיע בה ממיטב כספו מכיוון שכרטיס המסך בן השנה בלבד לא כולל תמיכה ב HDCP.

מה עשינו בכך? דק הרקק יילך ויקנה את אותו BD בתחנה המרכזית ב 20 ש"ח - זה שהדק השמן מסין משווק...

עכשיו מובן למה האולפנים הגדולים לא ששים לשחרר חומרים על המדיות החדשות...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”