הוספת DAC לשיפור האיכות?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
BeatStyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כפי שציינתי באשכול הקודם לאחרונה רכשתי את האוזניות AKG Q701 ואת מגבר האוזניות Darkvoice 336SE.

לפי מה שהבנתי אני צריך להוסיף DAC לפני שאני קונה כבלים טובים יותר או מנורות טובות יותר למגבר, בעקבות כך יש לי כמה שאלות:

1. איך ה DAC מתחבר? הוא משמש כמעבר בין המחשב לבין המגבר (כמו תחנת בניים כזו?)
2. אם ה DAC מתחבר אל המגבר, איזה כבל אמור לחבר בין המגבר לבין ה DAC?
3. איזה כבל אמור לחבר בין ה DAC למחשב? האם אני מקבל את הכבל הזה במארז של ה DAC?
4. החל באיזה מחיר אני אוכל להרגיש שינוי משמעותי באיכות הסאונד? האם גם DAC של 100$ יכול לעשות את העבודה?

** בעקבות השאלות שלי אשמח אם תמליצו לי על DAC בטווח המחירים של 70-120 דולר, שלא יהיה פשוט מדי אבל גם שלא יהיה זול מדי.

** אשמח אם תדברו כאן בשפה קצת פחות "מפוצצת" עם כל המושגים כי אני חדש בתחום ולא מבין את כל המושגי האודיו.

תודה מראש חברה :mrgreen:

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

1. כן.
2. כבל RCA סטנדרטי זוגי.
3. תלוי בכניסות שיש ב DAC. יכול להיות כבל אופטי, כבל קואקסיאלי, או USB. לפעמים כלול, לפעמים לא.
4. עניין אישי, האזנה למספר DACים תעזור לך להחליט.

BeatStyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

HazooM כתב:1. כן.
2. כבל RCA סטנדרטי זוגי.
3. תלוי בכניסות שיש ב DAC. יכול להיות כבל אופטי, כבל קואקסיאלי, או USB. לפעמים כלול, לפעמים לא.
4. עניין אישי, האזנה למספר DACים תעזור לך להחליט.
...
איך אני יודע איזה DAC הכי יתאים לשילוב המגבר והאוזניות? אין חנויות בארץ שמאפשרות לשמוע דרך כזה ציוד ככה שאני לא ידע מה מתאים...

יש לך DAC להמליץ לי?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

איך אני יודע איזה DAC הכי יתאים לשילוב המגבר והאוזניות? אין חנויות בארץ שמאפשרות לשמוע דרך כזה ציוד ככה שאני לא ידע מה מתאים...
...
בטח שיש, אתה פשוט לא חיפשת. דווקא בגלל שמדובר על אוזניות + מגבר שכבר יש לך, אתה יכול להביא אותם לחנות ולהאזין למספר DACים. לגבי התאמה, שוב, זה עניין אישי, יש כאלו שמרגישים שחייבים להשקיע בסעיף הזה, ויש כאלו שלא.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

HazooM כתב:
...
בטח שיש, אתה פשוט לא חיפשת. דווקא בגלל שמדובר על אוזניות + מגבר שכבר יש לך, אתה יכול להביא אותם לחנות ולהאזין למספר DACים. לגבי התאמה, שוב, זה עניין אישי, יש כאלו שמרגישים שחייבים להשקיע בסעיף הזה, ויש כאלו שלא.
...
(Y)
בנוסף בכל זאת הייתי בודק ממירים אפילו עד 500-600$ כי יש חבל שגם הממיר החדש יהווה צוואר הבקבוק. ואל תמהר ! מקסימום תחסוך עוד קצת.
חשוב שתדע שב - 701 שלך שומעים הבדל גם עם דאקים ב - 10K דולרים.

BeatStyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

valer_valer כתב:
HazooM כתב:
...
...
(Y)
בנוסף בכל זאת הייתי בודק ממירים אפילו עד 500-600$ כי יש חבל שגם הממיר החדש יהווה צוואר הבקבוק. ואל תמהר ! מקסימום תחסוך עוד קצת.
חשוב שתדע שב - 701 שלך שומעים הבדל גם עם דאקים ב - 10K דולרים.
...
באיזה חנויות בארץ אני יכול ללכת ולשמוע? בנוסף הבנתי שלא משתלם לקנות בארץ...

אתם יכולים לתת לי מספר דגמים מובחרים שיתאימו למערכת?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”