אהלן,
אני רוצה להפוך וילונות גלילה ידניים שקניתי לוילונות גלילה חשמליים.
קניתי שניים כאלה: (מכיוון שהם אטומים לחלוטין לאור, לא תאמינו איזה שיפור זה נתן)
http://www.ikea.co.il/default.asp?catid ... 37FD26ACA3}
ידוע לי על המנועים שדומים בפעולה לתריס חשמלי, אך נראה לי שזה יקר ומסורבל מידי.
אני חשבתי לשים מנוע שיתחבר לאחד מקצות הוילון, השאלה איזה מנוע צריך? זה כנראה צריך להיות מנוע סיבובי שהוא מסתובב לשני הכיוונים עם אופציה לשליטה כלשהי על כמות הסיבובים שהוא מסתובב כדי שהוילון יעצר מתי שהוא צריך והוא לא צריך להיות חזק כ"כ כי הוילונות האלה מאוד קלים.
מישהו מכיר ו/או עשה כזה דבר?
תודה לעוזרים, אריאל
הפיכת וילון גלילה ידני לחשמלי
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למנוע של טריס חשמלי אין סטופים...
בקצה של הגלגל שיניים יש מגען...
להפוך וילון רגיל לחשמלי זה סיפור לא פשוט, צריך מנוע מדרגה, בקר, קופסה, מותחנים ועוד ועוד...
אני אישית רואה בהרבה מקומות פתרונות של SOMFY, שווה להתיעץ אם יש אפשרות לרכוש את את ציר + מנוע + בקר + שלט ללא הבדים כל מה שמסביב...
בקצה של הגלגל שיניים יש מגען...
להפוך וילון רגיל לחשמלי זה סיפור לא פשוט, צריך מנוע מדרגה, בקר, קופסה, מותחנים ועוד ועוד...
אני אישית רואה בהרבה מקומות פתרונות של SOMFY, שווה להתיעץ אם יש אפשרות לרכוש את את ציר + מנוע + בקר + שלט ללא הבדים כל מה שמסביב...
אתה יכול לנסות עם מנוע DC רגיל ותיבת תמסורת ככה שיהיה מומנט מספיק חזק(אך לא חזק מידי) לשלוט בוילון, תצטרך בנוסף בקר למנוע ודרך לגרום לו לעצור שהוא סגור/פתוח עד הסוף.
אם יש לך ידע במיקרובקרים(כמו ארדואינו וחברים) אפשר לעשות את זה עם מנוע צעד(stepper motor) ולהוסיף שליטה על ידי שלט(אינפרה אדום) או מחשב.
כנראה שעדיף יהיה ללכת על פתרון מוכן כמו ש JEXY הציע כדי שזה יראה יפה ולחסוך את הכאב ראש.
אם יש לך ידע במיקרובקרים(כמו ארדואינו וחברים) אפשר לעשות את זה עם מנוע צעד(stepper motor) ולהוסיף שליטה על ידי שלט(אינפרה אדום) או מחשב.
כנראה שעדיף יהיה ללכת על פתרון מוכן כמו ש JEXY הציע כדי שזה יראה יפה ולחסוך את הכאב ראש.